kıskançlığım çekememezliğim...

nevertime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2015
1.403
622
merhaba...belki bu yazım yüzünden çok tepki alacağım ama bende kendimin farkındayım ve size beni eleştirdiğiniz için hiç birşey söyleyemem...ben böyle bir insan değildim fakat ne oluyo bana anlamıyorum..evet bunun adı kıskançlık çekememezlik sanırım... Ben muhasebeciyim 25 yaşındayım.Uzun zamandır bir ilişkim var 4 yılı geçtik..üniverste okumadım lise mezunu olarak kaldım bunu bu seneye kadar çok ta sorun etmiyodum fakat bu yıl okumamamın çok yüzüme vurulması ve etrafımda k insanların adam gibi meslekleri olmasıyla ben kendimi ezik hissetmeye ve onları kıskanmaya başladığımı farkettim...özelliklede bir kişi.. beni aşşağılayacı bakışlarla süzdüğünü düşündüğüm bir kişi yüzünden böyle oldum yada bemim kuruntum bilmiyorum ...çalışıyorum yıllardır geçen yıl üniv sınavlarına hazırlandım çalışırken fırsat buldukça...ama istediğim yeri kazanamadım olmadı sonrada ders çalışmayı bıraktım ,işe devam ettim...ama özellikle o kişinin mesleği var diye kazancı iyi diye kendimi böylesine ezik hissetmekten nasıl kurtulacağım ben.

bence kıskançlık çekememezlik demeyelimde hırs diyelim. hırsınız olsun bu sizin. ve inşallah iyi yerlere getirir sizi. öyle düşünmeyin kıksnaıyorum diye

hayır hırs olsa bende çabalarım...işe gidiyorum yoruluyorum diye bahaneler uydurup ders çalışmıyorum..benim yaptığım hem çaba göstermemek hemde başkasının başarısını kıskanmak...bende mesleğimle onun gibi, birileri duyduğu zaman saygınlık duymak istiyorum. o kişi nin lafı geçince mesleğini duyunca herkesin verdiği tepki bide benim ne iş yaptığımı ne mezunu olduğumu söyledğimde verilen tepki...işte bu beni üzdü...benimkini duyunca hımmm onunkini duyunca maşşallah akıllı falan filan...

merhaba...belki bu yazım yüzünden çok tepki alacağım ama bende kendimin farkındayım ve size beni eleştirdiğiniz için hiç birşey söyleyemem...ben böyle bir insan değildim fakat ne oluyo bana anlamıyorum..evet bunun adı kıskançlık çekememezlik sanırım... Ben muhasebeciyim 25 yaşındayım.Uzun zamandır bir ilişkim var 4 yılı geçtik..üniverste okumadım lise mezunu olarak kaldım bunu bu seneye kadar çok ta sorun etmiyodum fakat bu yıl okumamamın çok yüzüme vurulması ve etrafımda k insanların adam gibi meslekleri olmasıyla ben kendimi ezik hissetmeye ve onları kıskanmaya başladığımı farkettim...özelliklede bir kişi.. beni aşşağılayacı bakışlarla süzdüğünü düşündüğüm bir kişi yüzünden böyle oldum yada bemim kuruntum bilmiyorum ...çalışıyorum yıllardır geçen yıl üniv sınavlarına hazırlandım çalışırken fırsat buldukça...ama istediğim yeri kazanamadım olmadı sonrada ders çalışmayı bıraktım ,işe devam ettim...ama özellikle o kişinin mesleği var diye kazancı iyi diye kendimi böylesine ezik hissetmekten nasıl kurtulacağım ben.
Herkes üniversite muzunu olacak diye bir şey yok lakin maalesef etrafın algısı farklı.sizinde ne güzel mesleğiniz var işte.O halde sizde bu durum sizi daha iyi yerlere getirebilir.daha çok hırs yapın.ünivesiteyi bitirin,hem bu neden AÖF olmasın ki?hem çalışın hem Aöf den faydalanın.hem yaşınız daha genç,hiç birşey için geç değil.ben ikinci üni.dışardan bitirmeye çalışıyrum mesela.

Herkes üniversite muzunu olacak diye bir şey yok lakin maalesef etrafın algısı farklı.sizinde ne güzel mesleğiniz var işte.O halde sizde bu durum sizi daha iyi yerlere getirebilir.daha çok hırs yapın.ünivesiteyi bitirin,hem bu neden AÖF olmasın ki?hem çalışın hem Aöf den faydalanın.hem yaşınız daha genç,hiç birşey için geç değil.ben ikinci üni.dışardan bitirmeye çalışıyrum mesela.

evet ama dışardan okuyacağım dediğimde kimse bunu bir başarı olarak görmüyo ne varki dışardan herkes okuyo diyolar...

daha doğrusu sevgilimin akrabalarıyla artık tamamıyla tanışınca hepsinin güzel meslekleri var ben o ortamda kendimi böyle hissetmeye başladım

bu olay seni hırslandırsın...okumanın yaşı yok hatta senin yaşın okumak içinde gayet uygun..
git okulunu oku

evet ama dışardan okuyacağım dediğimde kimse bunu bir başarı olarak görmüyo ne varki dışardan herkes okuyo diyolar...
asıl dışardan okul bitirmenin ne kadar zor olduğunu kimse bilmiyor.düşünsene iş hayatının arasına bir de okul hayatını sokuyorsun.Bende muhasebeciyim.akşama kadar kafam davul gibi oluyor, birde ders çalışmaya çalışıyorum(hoş derdime ne oldu ki).o yüzden senin durumunu çok iyi anlıyorum.
her şye zamanında güzel.Bak şimdiden okul durumunun farkına varmışsın, e bunun içinde büyük adımı atmalısın

Kendini,beynını geliştirmek bir yerlere gelmekle olmuyor maalesef. Iki üni.bitirip de okuduğu kitap sayısı on parmağımı geçmeyen insanlar bilirim.

Hangi mesleği yapıyorsan yap ama hakkıyla yap. Çaycılık,garsonluk vs.küçümsemeden bu alanda geliştir kendini.

Adam okumuştur düşüncesi beş para etmez. Sen inadına oku oku.. Gördüğün en ufak yazıyı bile...Herşeyden önemlisi Yaptığın işi hakkıyla yap ve beynının içindekileri geliştir.İnsan olarak sen o kişiden çok çok öndesindir belki,bırak kim hangi noktaya geliyorsa gelsin.Elin ekmek tutuyor mu ona bak.

Muhasebecilik adam gibi bir meslek değil mi yani anlayamadım? Bence güzel bir meslek... Kaldıki aöf den bir bölüm de okuyabilirsin...

asıl dışardan okul bitirmenin ne kadar zor olduğunu kimse bilmiyor.düşünsene iş hayatının arasına bir de okul hayatını sokuyorsun.Bende muhasebeciyim.akşama kadar kafam davul gibi oluyor, birde ders çalışmaya çalışıyorum(hoş derdime ne oldu ki).o yüzden senin durumunu çok iyi anlıyorum.
her şye zamanında güzel.Bak şimdiden okul durumunun farkına varmışsın, e bunun içinde büyük adımı atmalısın

sevgilimin kardeşiyle sohbet sırasında birinden bahsediyoduk üniverste mezunu dedim bir kişi için..nerden mezun dedi açıktan okumuş dedim hee peeehhh bende bişey sandım diye gülmüştü...şimdi bende açık yazsam banada aynı düşüncekler

ben hatta farkındayım sevgilim ailesiyleyen beni övmeye uğraşıyo...neden yapıyo bunu onlar beni başarılı görsünler diye.

geçenlerde akrabalarından biri sen napıyosun hala aynı iş mi dedi evet dedim dudağını büzerek hııımmm dedi...üzülüyorum çok üzülüyorum tabi kendi kendime.

bakma ben de üni mezunuyum ama genel olarak bizler 4 yıl okuyoruz üstüne bir şey katmadan mezun oluyrouz. mahalledeki bakkal amca biz üni mezunlarından daha kültürlüdür. illa okumak istiyuorsan oku yoksa bir hobi edin bir beceri veya yeteneğini geliştir. bol bol kitap oku vs. bence daha faydalı eğer sorun 'statü/prestijse'

muhasebeci dediysem...büyük bir firma değil ufacık bir şahıs firmasındayım
Olsun bir meslek sahibisin sonuçta... Firmanın büyüklüğü önemli değil bence. Bugün orda çalışırdın yarın daha büyük bir firmada... Hayattan umudunu kesersen yaşayamazsın...

X