Kıskançlık, çok sevmekten mi; özgüvensizlikten mi kaynaklıdır?

sisilya

Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2013
62
0
16
Ankara
ya kızlar birkaç gündür bunu düşünüyorum.. 23 yaşındayım ölümüne sevdiğim birisi oldu geçmişimde. kıskanırdım onu deli gibi hem de. ama o zamanlar çok sevdiğimden kıskandığımı düşünüyordum. ama şu an genel olarak bütün kıskançlıkların özgüven eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. geçen kampüste oturuyorduk arkadaşlarla bir çift vardı önümüzde böyle nasıl desem imrenilesi bir çifttiler görünürde. yanlarına arkadaşları olan bir kız geldi. yani kimseye çirkin demek istemiyorum allah yarattı sonuçta hepimizi ama nasıl desem kız daha güzeldi gelen arkadaşından. (bizim kızlar bir şeyin dedikodusunu yapıyorlardı onları dinlemiyordum ben bu çifti izliyordum :D) her şey gayet güzeldi konuşmaları etmeleri. sonra başka bir kız arkadaşları daha geldi kız gerçekten çok güzeldi manken gibiydi (simsiyah uzun saçlı, mavi gözlü, beyaz tenli ağzı burnu küçücük yani nasıl desem adriana limanın kampüs versiyonuydu :D). bu sefer kızda bir şeyler hissettim rahat değildi sevgilisine daha çok sokuldu 'o benim' moduna girdi baya baya :D sürekli gözü sevgilisinin üstündeydi yani anlatamam o kadar belliydi ki her şey. evet birbirini seven bir çift ardı orda ama oluşan kıskançlık özgüven eksikliğinden kaynaklıydı sevgiden değil. düşünüyorum ben şimdi. sevgilimi bana göre benden güzel olmadığını bildiğim bi kızla bırakırım. ama güzel bir kızla bırakmam. her şeye fiziksel olarak baktığımı düşüneceksiniz ama karakteri iyi huyunu falan katmıyorum. dış görünüşte bu bence olay? öyle değil mi sizce de

Böyle yazınca ilişkimi getirdim bi'gözümün önüne:37:

Benim özgüvenim baya yerindedir ben genelde kıskançlığı şirinlik olsun hoşuna gitsin diye yaparım.
Ama gel gör ki bazen bi'atmosfer oluyo ve ben kıskanıyorum kıskanmakta değil aslında huzursuz oluyorum.
Kızın güzel ve çirkin olması farketmiyo. Kızın verdiği elektrik önemli.
Mesela üniversite bitmeden önce bi'kız vardı yani tipi değil onu biliyorum ama kız resmen yanımda öyle bi'bakıyodu ki konuşurken ben bile okadar uzun uzun anlamlı bakmıyorumdur adama. Hal böyle olunca tavırlarım değişiyo ister istemez.

Oyüzden olay güzel, çirkin değil. Bazen beni sollayacak kızlarda oluyo hani benim kız halimle fıstık gibi bulduğum ama zerre kıskanmıyorum.

Konu başlığına gelince bence ikisinden de azar azar var.

Son düzenleme:
Böyle yazınca ilişkimi getirdim bi'gözümün önüne:37:

Benim özgüvenim baya yerindedir ben genelde kıskançlığı şirinlik olsun hoşuna gitsin diye yaparım.
Ama gel gör ki bazen bi'atmosfer oluyo ve ben kıskanıyorum kıskanmakta değil aslında huzursuz oluyorum.
Kızın güzel ve çirkin olması farketmiyo. Kızın verdiği elektrik önemli.
Mesela üniversite bitmeden önce bi'kız vardı yani tipi değil onu biliyorum ama kız resmen yanımda öyle bi'bakıyodu ki konuşurken ben bile okadar uzun uzun anlamlı bakmıyorumdur adama. Hal böyle olunca tavırlarım değişiyo ister istemez.

Oyüzden olay güzel, çirkin değil. Bazen beni sollayacak kızlarda oluyo hani benim kız halimle fıstık gibi bulduğum ama zerre kıskanmıyorum.

Konu başlığına gelince bence ikisinden de azar azar var.

hakikatten kıskanılmak erkeklerin hoşuna gidiyo:26: :26:

Herşeyin azı karar , çoğu zarar derler ya o hesap galiba.
Kıskanılmak kadın, erkek bir çok kimsenin egosu okşar sanırım. Ama dozunda olmak kaydıyla.
Aşırısı ise bence kişiye göre değişir . Genellemek yanlış olur. Biraz karakter meselesi.
Yapısı aşırı kıskanç olan olduğu gibi , öz güven eksikliğinden ötürü kıskançlık yaşayanda var.

hakikatten kıskanılmak erkeklerin hoşuna gidiyo:26: :26:

Senin gitmiyo mu şahsen benim gidiyo:9:
Ama kıskanmak derken onla görüşme, bunu giyme diye abuk şeyler değil.
Hani şu biraz suratından anladığımız kıskançlıklar tatlı tatlı.
Diğer türlü işkence gibi bi'şey oluyo zaten:31:

süper tespit olmuş tebrik ederim.:ssz:

"kıskanmak" olayı psikopatlaştırmadıkça özgüven eksikliği ile alakalı değildir.(bana göre tanımından bahsediyorum.)
sevdiğin insanı kıskanırsın, bu denklemin benim düşüncemde başka bir çözüm yolu yoktur.

( kıskanmıyorum ama ben diyenler de olabilir.kimseyi bu konu ayırmıyorum.ama kıskanan insanları da ötekileştirmenin manası yok diye düşünüyorum.)

şarkıda geçtiği gibi üstelik: " kıskanırım, saçın tenine değse..." , misali hem de.

işin diğer boyutunda senin gördüğün çiftin gerçekten ne kadar sevip sevmediğini nereden bilebilirsin ki?
o kızın senin ifadenle "çirkinliğine" nasıl yorabiliriz bunu? insanlar üreme içgüdüleri doğrultusunda sadece
fiziken birine ihtiyaç duymazlar ki.belki çok güzel kaliteli zamanlar geçiriyorlar, belki birbirlerini en iyi onlar anlıyor.

artık vazgeçelim bence biri çirkin biri yakışıklı/güzel,bunlar birbirlerinde ne buluyor demeyi? bulan bulmuş ne de olsa.
adı sevgi-aşk.ne kadar güzel işte,demek yerine ne bulmuş onda demeyi bırakalım bence.

Benden sana tavsiye kimseyi ölümüne sevme. Bir gün ceker gider. Sen yaşayan bir ölü gibi gezersin.

ne zaman şu güzellik/yakışıklılık kıstaslarını geçeceğiz acaba.
Çok güzel insanlar var allah vergisi ama, bir şey eksik.
Veya ortalama güzellikte ama, enerjisi çekici.

Ben artık güzellik/yakışıklılık kavramlarının ilişkide bir zaman sonra görünmez olduğunu düşünüyorum.
Mesela bir arkadaşım çok güzel benim eşi de onun tam aksine.
Ama, baksanız adamın havası kızı eziyor, o kadar güvenli o kadar tabiri caizse artist ki birşey var sanıyorsun ister istemez.
Özgüven fışkırıyor resmen adamdan.
Kız da bir o kadar ezik duruyor.
E nooldu adam o tipiyle o caaanım kızı aldattı boşandılar.

Bu gibi olayların ben güzellikle/yakışıklılıkla alakalı olduğunu düşünmüyorum.
Tamamen insanın kendiyle ilgili.

benim kıskançlıklarım kendine güvensizlikten değil çok çok sevmekten oluyo, çünkü erkekler her zaman daha güzelle aldatmıyo, benim yüzüm diğer kadından güzeldir ama o kadın şuhtur mesela daha dişidir anlatabiliyo muyum, ama genede erkeklere kıskançlığı belli etmemek gerekiyo eşşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmenin manası yok

ikiside olabilir yani.
birde sevsede sevmesede sonucta illaki bi derecede sahiplenir insan.
bunu gurur meselesi yapanlar bile biliyorum.

asirisi cok zararli ama.sadece hafif ve sevildigini hissettiren kiskancliklar makbul :)

Senin gitmiyo mu şahsen benim gidiyo:9:
Ama kıskanmak derken onla görüşme, bunu giyme diye abuk şeyler değil.
Hani şu biraz suratından anladığımız kıskançlıklar tatlı tatlı.
Diğer türlü işkence gibi bi'şey oluyo zaten:31:

sevgilimle aynı şehirde değiliz :ssz:
o yüzden kıskançlık olmuyo. aslında bende kıskanmıyorumda hoşuna gidiyo diye arada bi burnundan getiriyorum içimdende sen kaşındın oğleeemmm diyorum:23::23::23::23:

bana kalırsa erkeklerde genelde kendilerine olan güvensizlik nedeniyle eşlerini hastalık derecesinde kıskanıyorlar... yani bu eşlerine güvenmemek değil aslında asıl sorun kendilerine güvenmedikleri için.. bi ilişki güven olmadan maalesef eziyet haline gelebiliyor bu da çiftleri yıpratıyor zamanla ve kıskançlık yüznden kopma noktasına gelebiliyor. Ama bi de şöyle bi mantık var tabi seven kıskanır. Yani şimdi bi kıskanmak var bi de hastalık derecesinde kıskançlık var işte o zarar.

beş parmağın beşi bir değil ki illaki bizden daha güzel bayanlar da vardır bu özgven eksikliği değil bence gerçekler :1: kendine bakan her bayan güzeldir kilosuymuş saçıymış başıymış hiç önemli değil :21:
bende kıskanırım sevgilimi arada gözü kayar laf sokarım çekileyim aradan diye :1: ama bu paylaşmak istememek. ben mesela sadece benim olsun ben göreyim ben seveyim istiyorum paylaşmak istemiyorum -kendi açımdan söylüyorum-
He sevgilin çok zıpır birşeydir güvenmekte zorluk çekersin bu konularda o ayrı birşey. ama genel olarak kıskançlığın çok semekten olduğu tarafındayım. :23:

Bende çok kıskanırım .
Ben sadece sevgilimi değil sevdiğin herkesi kıskanırım .
En yakın arkadaşımı da, annemi de .
Sevgilimin bir şey yapacağından değil .
Benim sevgilim ne yalan söyleyeyim çok yakışıklıdır .
Bir ortama girince hani bir reklam var ya toplu chat falan orda oğlan girince nasıl etki yaratıyorsa benim sevgilimde öyledir :1:
Kızların bakışlarına deli olurum .
Ha sevgilim bakarsa durum daha vahim :1:
Ay cümle kuramıyorum :1::1:
Yani kısaca özgüven eksikliğimi dersiniz çok sevmek mi dersiniz bilmiyorum benim olana kimse bakmasın arkadaş .

çok uç boyutlardaki kıskançlıkların öz güven eksikliğinden kaynaklandığı söylenebilir, belki. ama bence kıskançlık ilişkinin başında en üst düzeyde olur gittikçe azalır. karşındakine ve ilişkine güvenmeye çalışıyorsun ki bu başlarda çok da kolay olmaz, bir süre kıskançlık krizleri yaşanır bu çok normal fakat ilişki oturunca o krizler yerini tatlı kıskançlıklara bırakır daha küçük, daha sevimli :27: doğanın kanunu bu. hangi kadın erkeğinin yanında başka bir kadın görmek ister ki? ya da başka bir kadınla konuşmasını? erkekler de aynı şekilde kıskançlar bence ama biz kadınlar daha dikkatli davranıyoruz o yüzden adamların krizlere girmesine gerek kalmıyor :27:

Herkesin kıskançlık duygusu farklıdır.kimisi özgüven eksikliğinden kaynaklanır kimisi sevdiği sahip olduğu insanı başkalarıyla paylaşmak istemez..bende cok kıskancım ama benimki cok fazla sahiplenmemle baskasıyla paylasamamamla ilgili..senin anlattığın olaydaki kıskançlık bence özgüven eksikliği..

şöyle bir gözden geçirdim de bende
bu tamamen karşı tarafın verdiği güvenle ilgili
adam üç kağıtçının çapkının tekiyse dişi sinek bile kıskanılır
amannn ne olursa olsun gidecek o adam zaten kıskansan da kıskanmasan da

çok uç boyutlardaki kıskançlıkların öz güven eksikliğinden kaynaklandığı söylenebilir, belki. ama bence kıskançlık ilişkinin başında en üst düzeyde olur gittikçe azalır. karşındakine ve ilişkine güvenmeye çalışıyorsun ki bu başlarda çok da kolay olmaz, bir süre kıskançlık krizleri yaşanır bu çok normal fakat ilişki oturunca o krizler yerini tatlı kıskançlıklara bırakır daha küçük, daha sevimli :27: doğanın kanunu bu. hangi kadın erkeğinin yanında başka bir kadın görmek ister ki? ya da başka bir kadınla konuşmasını? erkekler de aynı şekilde kıskançlar bence ama biz kadınlar daha dikkatli davranıyoruz o yüzden adamların krizlere girmesine gerek kalmıyor :27:

Çok mantıklı açıklama olmuş canım. Benim de öyleydi ilk başlarda kimleri kıskanmadım ne şüpheler duymadığım kaldı. Zamanla iyi olduk çok şükür maşallah. Bence de ne öz güven eksikliği ne de karşıdakine güvensizlik. İnsan doğası seviyorsun karşıdakini sonuçta. Ben sevgilisi olan ikimizin de yakın arkadaşı olan arkadaşımızı kıskanmıştım :) Hatta sevgilimle film izlerken sevgilim baş rol kadına beni kıskandırmak için çok güzel kadın insan ölür bunun için demişti. Bilgisayar anında kapandı gözlerimden alevler bütün akşam kavgalar kavgalar :) Şimdi hatırlayıp hala güleriz :)

Benim adam hic sevmezz , sorsan kiskanmak güvensizlikten kaynaklaniyor. Bana sorsan onu kimseyle paylasmak istemedigimden..

Back
X