Kıskançlık diye düşündüm

aysesat

YiĞit 31/07/2008
Kayıtlı Üye
31 Mart 2009
542
2
96
Antalya
slm kızlar benim oğlum 5 gün önce sünnet oldu,annem yardım etmek için geldi aynı şehirde oturduğumuz için ,kayınvalidem ise yarın sabah burda olacak,gelmeyecekti aslında,tüm ülke soğuktan ölüyor ve kayınvaldem çok üşür,ama kıskançlık krizlerine girdi kadıncağız
yaşlandı gitti, ama demekki bu illet duygu hiç yok olmuyor,annem geldiya bakmak için,annemle telf konuşurken "şu ayşede 1 çocuğa bakamadı ben 6 tane büyüttüm deyip durmuş,çok komik annem sorun yapmaz ,duymazdan gelir hep onun laf sokmalarını ama onun gelmesini kıskandı diye düşündüm bende,annem gider gitmez damladığına göre....
haa büyüttüğü çocuklara da baksan biri karısını aldatır sokakta kalır,diğeri 2 çocuklu uygunsuz bir kadınla evlenir ,bir kızı babası yaşındaki adama kaçar,biri din değiştirir,.... utandım aslında bunları yazarken ,nede olsa benim ailem sayılıyor artık, gelsin ama ben problem yapmam hiç,daha önce yaşadığımız sorunları hatırlayanınız vardır belki,unuttum gitti...ama böyle gıcık laflara karşı cevap verirsem çok sert oluyorum,tatlı tatlı cevap veremiyorum
umarım gelince yenilerini çıkarmaz,ben çok sabrediyorum ama patlayınca hiç iyi olmuyor,beni patlatmaz umarım alsanaalsanasmilealsanaalsanasmile

Son düzenleme:
canım madem öyle bakmayı bilmiosun gelince bırak cocuguna o baksın karısma sen hiç bişi dersede ben bilmiyorum bakmayı sen 6 cocuk büyüttün benden tecrübelisin dersin olur biter

slm kızlar benim oğlum 5 gün önce sünnet oldu,annem yardım etmek için geldi aynı şehirde oturduğumuz için ,kayınvalidem ise yarın sabah burda olacak,gelmeyecekti aslında,tüm ülke soğuktan ölüyor ve kayınvaldem çok üşür,ama kıskançlık krizlerine girdi kadıncağız
yaşlandı gitti, ama demekki bu illet duygu hiç yok olmuyor,annem geldiya bakmak için,annemle telf konuşurken "şu ayşede 1 çocuğa bakamadı ben 6 tane büyüttüm deyip durmuş,çok komik annem sorun yapmaz ,duymazdan gelir hep onun laf sokmalarını ama onun gelmesini kıskandı diye düşündüm bende,annem gider gitmez damladığına göre....
haa büyüttüğü çocuklara da baksan biri karısını aldatır sokakta kalır,diğeri 2 çocuklu uygunsuz bir kadınla evlenir ,bir kızı babası yaşındaki adama kaçar,biri din değiştirir,.... utandım aslında bunları yazarken ,nede olsa benim ailem sayılıyor artık, gelsin ama ben problem yapmam hiç,daha önce yaşadığımız sorunları hatırlayanınız vardır belki,unuttum gitti...ama böyle gıcık laflara karşı cevap verirsem çok sert oluyorum,tatlı tatlı cevap veremiyorum
umarım gelince yenilerini çıkarmaz,ben çok sabrediyorum ama patlayınca hiç iyi olmuyor,beni patlatmaz umarım alsanaalsanasmilealsanaalsanasmile

konuşma tarzınız hiç hoş değil.2 çocuklu bir kadınla evlenmek ayıp mı günah mı?2 çocuklu kadınla evlendi diye düzgün olmayan insan mı oldu.

babası yaşında birine kaçtıysa kız,bu onun hayatı,aşık olmuş kaçmıştır ne var bunda,benim tanıdığım çok kişi var yaş farkına rağmen evlenen.kızının babası yaşında birine kaçması o kayınvalidenizin adam gibi çocuk yetiştirmediğini göstermez.

ayrıca din değiştirmesi de yine onların kendi tercihi.ne hakla etiketliyorsunuz anlamıyorum.

yazdığınız kadarıyla da önemli bir sorun göremiyorum,ha önceden konu açmış olabilirsiniz ordan sıkıntılarınızı bilen olabilir ama adı üstünde yeni konu,ve fazla açıklayıcı bulmadım yazdıklarınızı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaç gün kalacak?Yatılı mı geliyor?Bu arada kayınbiraderinizden kurtuldunuz mu ?
Ne çok soru sordum.:kedi:

konuşma tarzınız hiç hoş değil.2 çocuklu bir kadınla evlenmek ayıp mı günah mı?2 çocuklu kadınla evlendi diye düzgün olmayan insan mı oldu.

babası yaşında birine kaçtıysa kız,bu onun hayatı,aşık olmuş kaçmıştır ne var bunda,benim tanıdığım çok kişi var yaş farkına rağmen evlenen.kızının babası yaşında birine kaçması o kayınvalidenizin adam gibi çocuk yetiştirmediğini göstermez.

ayrıca din değiştirmesi de yine onların kendi tercihi.ne hakla etiketliyorsunuz anlamıyorum.

yazdığınız kadarıyla da önemli bir sorun göremiyorum,ha önceden konu açmış olabilirsiniz ordan sıkıntılarınızı bilen olabilir ama adı üstünde yeni konu,ve fazla açıklayıcı bulmadım yazdıklarınızı.

o sizin görüşünüz ben size katılmıyorum,bekar birinden bu yorumu almak normal bana göre,inşallah böyle sorunlarla karşılaşmazsın ama ,,yazdıklarımın hepsimi normal .... gelsin tabiki,,gelmesini
sorun etmedim dedim zaten yazdıklarımı sadece paylaşmak istedi sizlerle:)))

Son düzenleme:
kıskanmıştır canım. özellikle istisnalar kaideyi bozmaz ama kaynanalar kız annelerini öyle bir kıskanıyorlar ki ellerinde olsa yanımıza yaklaştırmayacaklar. biz de ağaç kovuğundan çıkmadık be kaynana!

Kaç gün kalacak?Yatılı mı geliyor?Bu arada kayınbiraderinizden kurtuldunuz mu ?
Ne çok soru sordum.:kedi:

ayrı şehirden geliyor işte ,yatılı geliyor ama kaç gün kalır bilemem,,,eşimin annesi,
benim annem nasıl değerliyse benim için eşimin anneside onun için o kadar değerli ,,,gelmesi kalması benim için kesinlikle problem değil,sadece lafını pek bilmez,,idare edeceğim

kaynım konusunu hatırlamışsınız,onun yüzünden kayınvaldem tavır almıştı bana aslında ama gelince göreceğiz işte asıl tavrını,,

kaynım gelmiyor,,o konuda rahatımbayanssulusmile

ayrı şehirden geliyor işte ,yatılı geliyor ama kaç gün kalır bilemem,,,eşimin annesi,
benim annem nasıl değerliyse benim için eşimin anneside onun için o kadar değerli ,,,gelmesi kalması benim için kesinlikle problem değil,sadece lafını pek bilmez,,idare edeceğim

kaynım konusunu hatırlamışsınız,onun yüzünden kayınvaldem tavır almıştı bana aslında ama gelince göreceğiz işte asıl tavrını,,

kaynım gelmiyor,,o konuda rahatımbayanssulusmile

Laf çarparsa ,sen de tatlı tatlı lafı gediğine yerleştir.kaydirigubbakcemile3
Kaynının artık gelmemesine de sevindim.yerimseniben

ay su kadar cocuk buyuttm bu kadar cocuk buyuttum lafına ıfrıt oluyorum ya
napalım buyuttysen buytunde basımıza prof mu oldunuz anlamadımkı banamı buyuttun banane ay gıcık oluoyrum bu lafa ya

Kayınvalideniz belkide torunu sünnet olduğu için gelmek istiyordur. Hakkı değil mi? Ayrıca tüm ülke soğuktan ölüyor ama Antalya'da millet denize giriyor. Yani kayınvalideniz üşüyorsa Antalya'ya gitmek onun için en doğru karar olmuş. Orada soğuk yok. Isınır böylece.
Daha önceki sorunlarınızı bilmiyorum ama bence kayınvalideniz gelmese bu seferde oğlum sünnet oldu kayınvalidem gelmedi diyebilirdiniz.
Bırakın gelsin kadıncağız.
Ayrıca kayınvalidenizin söylediği o lafı bana annem hala bu yaşımda her gün defalarca söyler. Eskilerin genel tavrı bu malesef. Bence takıntı yapmayın.
Ailenin diğer fertlerinin yaptıkları özelleri olup, kimseyi ilgilendirmez. Haaa size zararı dokunur o zaman bir şey diyemem.

kıskanmıştır canım. özellikle istisnalar kaideyi bozmaz ama kaynanalar kız annelerini öyle bir kıskanıyorlar ki ellerinde olsa yanımıza yaklaştırmayacaklar. biz de ağaç kovuğundan çıkmadık be kaynana!

bende öyle düşündüm canım,,annanemi ,babannem eve sokmazmış,,annemin gitmesine izin vermezmiş babam askerdeyken,kıskanırmış annemi,,,benim gelinimsin sen dermiş anne eviyle işin bitti dermiş,eski zaman işte diyeceğim ama benim kayınvaldemde 66 yaşında,eskiden kalma yani
haa 66 dedim ama benden sağlan,dinç haha

o sizin görüşünüz ben size katılmıyorum,bekar birinden bu yorumu almak normal bana göre,inşallah böyle sorunlarla karşılaşmazsın ama ,,yazdıklarımın hepsimi normal .... gelsin tabiki,,gelmesini
sorun etmedim dedim zaten yazdıklarımı sadece paylaşmak istedi sizlerle:)))

canım ben senin kayıvalidenle sorunlarınızı anlamadım ki yorum yapayım,yani kıskandı kıskanmadı falan demedim çünkü yeterli açıklama bulamadım.

benim takıldığım tek şey insanları yaşadıkları hayata göre yargılamanız ki bunlar evlilikle alakası olmayan şeyler.

umarım anlatabilmişimdirCADIARZU

Canım,k.validen şöyle büyüttüm böyle yaptım derse..
Biz nereden biliriz ki,sizin kadar tecrübeli değiliz..
Ne varsa eskilerde var..ben senden daha mı iyi bilirim diye..
yavaştan çenesini kapatıver..
Bu yeni kadınlar böyle işte..Nerde o eski hanımlaaar..falan diyerek inceden inceye..lafını yerleştir..
Sonuç..Tertemiz..delikafadulden

[/QUOTEArkadaşa sonuna kadar katılıyorum,çocuklarımızı yetiştiriyoruz ama seçimlerine karışamıyoruz...KAYINVALİDENİZDEN BELLİKİ HOŞLANMIYORSUNUZ ama unutmayın ki sizde çocuk yetiştiriyorsunuz ve göreceksiniz ki herkes kendi hayatını yaşıyor ve ailelerde sadece bir yere kadar müdahil olabiliyorlar....kayınvalide olayında sırf hırsınızdan dolayı sapla saman ayırımını iyi yapamadığınızı düşünüyorum....:olmaz:.

[/QUOTEArkadaşa sonuna kadar katılıyorum,çocuklarımızı yetiştiriyoruz ama seçimlerine karışamıyoruz...KAYINVALİDENİZDEN BELLİKİ HOŞLANMIYORSUNUZ ama unutmayın ki sizde çocuk yetiştiriyorsunuz ve göreceksiniz ki herkes kendi hayatını yaşıyor ve ailelerde sadece bir yere kadar müdahil olabiliyorlar....kayınvalide olayında sırf hırsınızdan dolayı sapla saman ayırımını iyi yapamadığınızı düşünüyorum....:olmaz:.

hırsım falan yok canım,,,çok içten söylüyorum bunu
6 çocuk yetiştirdim demeyecek o zaman,,,yada dedi napalım,,ben yaşadığımı paylaştım,,düşüncem bu,,6 tane büyüttüğü çocuklardan övünerek bahseden hanım kötü huylarınıda görecek o zaman,,,çok kısa geçtim ben söyle oldu böyle oldu derken,,zaten konu onunla ilgili de değil,,,,,kayınvaldemin duygusunu yazdım,,
konuyu saptırmamanızı rica ederim

6 çocuk yetiştirdim demeyecek o zaman,,,yada dedi napalım,,ben yaşadığımı paylaştım,,düşüncem bu,,6 tane büyüttüğü çocuklardan övünerek bahseden hanım kötü huylarınıda görecek o zaman,,,çok kısa geçtim ben söyle oldu böyle oldu derken,,zaten konu onunla ilgili de değil,,,,,kayınvaldemin duygusunu yazdım,,

sana katilmamak mümkün degil canim

insanlar birilerini yere gömerken acaba önce kendisi yerdemidir diye düsünmelidir

annene akli sira seni sikayet ediyor ve bunu annene diyebilen bir kadin daha kimbilir kimlerle senin hakkinda konusuyordur

Insanin adi cikacagina cani ciksin dememisler bosuna.....

Aysecim senin kayinvalidenin her hareketi her lafi altinda birseyler araman kadar normal birsey olamaz, cünkü sen kayinvalideni sevmiyorsun....yani Annen size geldi diye size gelmek istemesini hemen kiskanclik olarak algilaman cok dogal.

Kadin belki gercektende torunu sünnet olmus diye gelmek istemesi ihtimalini düsünmen beklenemez zaten.
O yüzden bu konuda yorum yapmaya gerek yok kanimca...:hulya:

Lakin ne olursa olsun hicbir zaman hic kimsenin evladini kinamamani tavsiye ederim.

Bak sende büyütüyorsun, simdi sünnet oldu hayirli ugurlu olsun yarin öbür gün asker damat olacak, belki 1 veya 2 evladin daha olacak, sen elinden gelen en iyi sekilde onlari yetistirmeye calisacaksin tabiki fakat Alimden zalim, zalimdende alim dogar lafini hicbir zaman unutma.:delphin:

Evladi sen doguruyorsun, terbiyesini ahlakini egitmini vermeye calisiyorsun evet ama, karekterini sen belirleyemiyorsun, Allah etmesin insan kinadigi ile imtihan olurmus....o yüzden sakin kimseye bu konuda tepeden bakma.....gün gelir bununla imtihan olursun.

Ayrica Kayinvalidenin cocuklari alkolikde olsa, katilde olsa, kumarbazda olsa, hayat kadinida olsa onun icin her zaman birer pirlanta olacaklardir, cünkü o onlarin Annesi:kahve:

2 çocuklu kadınla evlenmek mi kötü huy, yoksa yaşça kendinden çok büyük birine aşık olup evlenmek mi? duyan da biri kokainman, biri eroinman, öbürü de dolandırıcı zannedecek.

nasıl bir zihniyet bu anlamak mümkün değil. kayınvalidenizi ve eşinizin kardeşlerini sevmiyor olabilirsiniz, kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama insanları bunlarla yargılamanız çok yakışıksız.

yarın ne olacağı belli mi? misal siz yarın boşansanız, başkaları da sizin anneniz için "aman onun bi kızı da dul zaten" gibi şeyler söyleseler hoşunuza gider mi? insanları bu şekilde yargılamak hiç hoş değil.

Back
X