kiskanclik mi ozguvensizlik mi

Tundi55

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2019
17
17
18
38
Merhaba herkese.Benim kimseye söyleyemedigim kendime bile itiraf edemedigim bir derdim var.Öncelikle öğretmenim.Yani her gün öğrenci ve öğretmenlerle iç içeyim.Benim derdim bir sohbet ortamında iç sıkıntım oluyor.Neden insanlar bana bakmıyorlar konuşurken ve ya benim söyledigim çok da ciddiye alınmıyor gibi bir his kaplıyor içimi.Bunalıyorum ve o ortama girmek istemiyorum.ikili iliskileri seviyorum daha cok.3 lü bile olsa dışta kaldıgımı hissediyorum.Aslında yalnızlığı da sevmiyorum ama nedir benim bu rahat olamama sebebim.ilgi bana donunce her sey guzel,uzaklasinca benim de o ortamdan cikmak geliyor icimden.umarim anlatabilmisimdir.tum tavsiyelerinize kulak verecegim ve uygulamaya calisacagim.simdiden tesekkur ederim

çok sessiz mi konuşuyorsunuz ya da çok yavaş çünkü biri benim karşımda sessiz ve yavaş konuşunca bitse de gitsem moduna giriyorum

Neden insanlar bana bakmıyorlar konuşurken ve ya benim söyledigim çok da ciddiye alınmıyor gibi bir his kaplıyor içimi.
Bence öyle bir durum yok sadece siz özgüven problemi yaşadığınızdan dolayı size öyle geliyor ve bunu kafaya takıp sürekli düşündüğünüzden artık bunun gerçek olduğuna inanıyor olmuşsunuz. İnsanlarla daha çok iletişim kurmaya çalışın, konuşurken utangaç olmayın, düşüncelerinizin değerli olduğunu unutmayın

bende biraz ayrıntılı anlatıyorum , fazla uzatıyorum konuşmayı onu biraz törpülemem lazım ,
ama nasıl olacak bilmiyorum

bu yorumu okumak bile iyi geldi cok tesekkur ederim

Kıskançlık ile alakalı bir durum göremedim ben özgüven eksikliği bence
mesela okuldan bir ogretmenimiz gidiyor ona yemek verilecek.bende cok severim kendisini.Hatta hediye alalim diye kendim soyledim.Simdi hediye alindi saat ,plaket yapilacak.Arkadaslar cicek de yaptiralim demis.cicegi duyunca icim bir kotu oldu.Ne kadar deger veriyorlar dedim.Halbuki ben de seviyorum kendini.Niye boyle oluyorum ya simdiden yemegin stresi sardi.Hem ya yemekte disarida kalirsam hem de o ögretmene guzel sozler soylenecek,ovulecek cunku kendi gercekten kaliteli biri.Bunlar bende ic huzursuzlugu yaratiyor o an.sonra o ortamdan ayrilmak istiyorum kimseyi gormemek istiyorum.Simdi bu kiskanclik degil mi

sizin ilgi probleminiz var gibi herkes her an benimle ilgilensin kafası var sanırım ki kıskançlık ve özgüvensizlikten kötü bence

Direkt kıskançlık. Kötü bir durum sahne ışıkları her an sizin üstünüzde olamaz.
Bence bunun farkında olmanız iyi, en azından o ortamda bunu hissettiğinizde kendinizi frenleyebilirsiniz.
Bu tarz bir arkadaşım vardı, ilgi üstünde olmadığında yüzünü asıp ortamdaki enerjiyi düşürürdü.
Kendinizi telkin ederek çizebilirsiniz bence.

Bu çok cocukca bir dusunce ve evet kiskançlik. Her ortamda devamlı ilgi ustunuzde olamaz bunu kendinize tekrar etmek ve kabullendirmekten başka şansiniz yok.

Bence bu kıskançlığın da ötesi

Tabıkı kıskançlık cekememezlık ozguvenle alakası yok.

İkili kabul üçlü kabul edilmiyor himm o zaman paylasamiyorsunuz yani kiskanclik , ciddiye alinmamaniz da ozguvensizlik.
Bu iki şeyin çözümü farklı.
Kıskançlığı bırak insan ayırmadan ilişki sürdürmeyi öğrenmeniz lazım dışarda kalmayı da içerdeyken aktif olmayı da bilmelisiniz. Yoksa yalnız kalirsiniz .
Sizi dinlemiyor oluşları bence kafanızdan o esnada bunlar geçtiği için siz de onları dinlemiyorsunuz ve konuşurken az öz konuşmak yerine geçiştirme yapiosunuz.

sizin ilgi probleminiz var gibi herkes her an benimle ilgilensin kafası var sanırım ki kıskançlık ve özgüvensizlikten kötü bence
nasil basedecegimi bilmiyorum.hic sevmiyorum bu duyguyu.keske gelmese ben de herkes gibi rahat olsam.Kendime ne bicim dusunuyorsun diyorum.Farkindayim her seyin.peki ne yapmaliyim

evet boyle yapiyorum.bazen kendime diyorum galiba ben insan sevmiyorum.cok seciyorum evet.Sevdigim insanlara kosa kosa gidiyorum.Ama bir ortamda hosuma gitmeyen biri varsa asla gitmiyorum.

Canim biraz kendimle benzettim seni aslında farkında olman güzel bende hep ovulmek takdir görmek isterim bazen karşımdaki kişi çok ovulunce ister istemez modum düşer ama bu genelde kaliteli biri ise olur yoksa normal birini ovseler bende olmaz eminim senin içinde öyledir,sende birşey hissetmezdin belki onun bir yönünü kıskanıyor olabilirsin insanoglunun içinde kıskançlık duygusu vardır ama güzel bir duygu değil en çok da kişiye zarar verir ,kimseyi kendinle kiyaslamamani ve sadece kendi yoluna bakmayı tavsiye edebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…