Senin ki çok aşırı canım gerçekten.
Bende sevgilime beraber olduğumuz ilk andan beri hiç kıskançlık yapmadım. Nerdesin, nereye gidiyorsun, ne yapıyorsun.. tarzı sorular benim tarafımdan ona hiç sorulmadı. Derdi zaten kendisi de sen beni hiç kıskanmıyorsun, hiç merak etmiyorsun diye. Ama o deli gibi kıskandığını belli ederdi hep.
Son zamanlarda kıskançlığım arttı mesela. Gerçi yine eskisi gibi davranıyorum, sorgulamalarım yok. Anlıyor o yanlız, çok belli etmesemde anlıyor.
Dün eve girmeden markete uğradık yiyecek, içeçek birşeyler alalım diye. Ben ondan önce çıktım, o ödemeyi yapıyordu. Baktım karşıdan bir bayan geliyor, kalın bacaklarına mini etek giyebilecek kadar dikkat çeken bir bayan, topuklu ayakkabı da giymiş tak tak yürüyor farkedilmeyecek gibi değil. Birazcık ilerledim, sevgilime bakacaktım bakalım o bayanı süzecek mi şöyle bir diye. Tam sevgilim marketten çıkarken o bayanda sevgilimin önünden geçiyordu. Kafasını çevirip bakmadı bile. Hatta adamın yaptığı ilk şey cüzdanını cebine koyup benim nerede olduğuma bakmak. Hemen gözleri beni aradı yani.
Düşününce şimdi ben bu adama kıskançlıkla ilgili problem çıkarmaya ya da sorgulayıp canını sıkmama gerek olmadığını farkediyorum. Ki, kıskanç bir yapım olmasına rağmen, ona olan güvenim ve onun bu davranışları çok etkiliyor beni bu konuda. Tek bir şüphem yok ona karşı.