kıskançlık

lentlily

Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2014
122
10
11
İstanbul
Merhaba kızlar,
Benim 2 buçuk yıllık beraberliğim var sevgilimle. Acayip iyi anlaşıyoruz; o benim hem en yakım arkadaşım, hem sevgilim. Deliler gibi de aşığım, onunlayken hep mutluyum.
Yani buraya kadar hiçbir sorun yok.
Bizim tek bir sorunumuz var. Kıskançlık
Geçen sene şort giymem yasaktı. Kendisi 'bu yasak yapmıcaksın' demiyor tabii ki. Ama o şortu giydiğinde suratının aldığı hal beni benden alıyor. Sürekli etrafı kolaçan etmeler, sanarsın çıplak geziyorum.
Tatil beldelerinde bari yapma şunu diyorum, elimde değil ki diyor. 'seni benden başkası görsün istemiyorum' diyor.
İlk başlarda, giyicem sen benim kararlarıma karışamazsın, diyordum. Hatta ilk senemizde giydim bi güzel..
Sonra içimden sevdiğim insan için şort giyimeyiversem nolucak…
Neyse ben bıraktım şort giymeyi falan, o bitti şimdi tayt başladı.
Taytada gene aynı şekilde surat asmalar falan.
Zaten genel olarak kıskançlığı çok fena. Beni kız arkadaşlarımdan dahi kıskanıyor. Hatta aram bozuldu en yakın 2 arkadaşımla beni bunaltmıştı o dönem. Şimdi çevremde yakın arkadfaşım kalmadığı için mutluyuz. Ama tabii ki ben bundan da rahatsızım.
Liseden en yakın arkadaş olduğum bir kız grubumuz var, onlarla beraber zaman geçirdiğimde de kıskanıyor. İlla bir kavga ediyoruz. Sebebleri ise çok saçma oluyor. 'geç cevap veriyosun, beni unutuyosun, onalrla da mı çok eğleniyosun'
Nasıl izin verdin, demeyin… İlk başta çok çabaladım. Baktım olmuyor ben çabaladıkça daha da mutsuz oluyorum, koyverdim.
Ama bazen bunalıyorum. 21 yaşındayım ve universitede okuyorum. Bütün yaşıtlarım, gezmeler tozmalar, istediği kıyafetleri giymeler…. Ben sürekli 'acaba bu kıyafet' çook mu açık oldu diye düşünmekten 1 saatte giyinir oldum.
Sadece tayt falan olayı olsa gene neyse, herhangi bir erkekle muhabbet ettiğimi görse, koşa koşa gelip çocuğa sanki beni taciz etmiş gibi bakıyor.
Psikologa gönderdim. Böyle olmıcak tedavi ol dedim.
Gitti psikologa, hiçbişey dememiş psikolog.
Ypamamış yani adam edememiş.

Kızlar sizce ne yapmalıyım?
Ben de şort giymek istiyorum. Elbiseler giyip giyip dolaşmak istiyorum istediğim gibi.
Çevremde kimse kalmadı. Üniversite hayatım ondan ibaret oldu.
Bu güzel birşey yanlış anlamayın sıkıldığım için demiyorum bunları. Olması gereken bu olmadığı için rahatsızım.
Bu arada onun çok fazla aarkadaşı vardır, ama kız arkadaşı hiç yoktur. Oda hep bunu der zaten…

Ne yapmalıyım kızlar, nasıl bir yol izlemeliyim?
Onu deliler gibi seviyorum. 'hamuru bozuk at bunu' demeyin yani :)
Hepinizi öpüyorum, zaman ayırığ okuduğunuz için teşekkürler :) :16:

Sevgilini çok seviyorsun ama o değişmiyor.
Sende değişmek onun istediiği gibi çabalamışın ama ondan da mutsuzsun.
Yani çözümü kendi içinde saklı bir durum.
Ya sevgilin yada şortların elbiselerin, sosyalliğin.
Seçim senin, muhtemelen gittiği yere kadar bu şekilde baskıyla gider

Merhaba kızlar,
Benim 2 buçuk yıllık beraberliğim var sevgilimle. Acayip iyi anlaşıyoruz; o benim hem en yakım arkadaşım, hem sevgilim. Deliler gibi de aşığım, onunlayken hep mutluyum.
Geçen sene şort giymem yasaktı. Kendisi 'bu yasak yapmıcaksın' demiyor tabii ki. Ama o şortu giydiğinde suratının aldığı hal beni benden alıyor. Sürekli etrafı kolaçan etmeler, sanarsın çıplak geziyorum.
Tatil beldelerinde bari yapma şunu diyorum, elimde değil ki diyor. 'seni benden başkası görsün istemiyorum' diyor.
İlk başlarda, giyicem sen benim kararlarıma karışamazsın, diyordum. Hatta ilk senemizde giydim bi güzel..
Zaten genel olarak kıskançlığı çok fena. Beni kız arkadaşlarımdan dahi kıskanıyor. Hatta aram bozuldu en yakın 2 arkadaşımla beni bunaltmıştı o dönem. Şimdi çevremde yakın arkadfaşım kalmadığı için mutluyuz. Ama tabii ki ben bundan da rahatsızım.
Liseden en yakın arkadaş olduğum bir kız grubumuz var, onlarla beraber zaman geçirdiğimde de kıskanıyor. İlla bir kavga ediyoruz. Sebebleri ise çok saçma oluyor. 'geç cevap veriyosun, beni unutuyosun, onalrla da mı çok eğleniyosun'
Nasıl izin verdin, demeyin… İlk başta çok çabaladım. Baktım olmuyor ben çabaladıkça daha da mutsuz oluyorum, koyverdim.
Ama bazen bunalıyorum. 21 yaşındayım ve universitede okuyorum. Bütün yaşıtlarım, gezmeler tozmalar, istediği kıyafetleri giymeler…. Ben sürekli 'acaba bu kıyafet' çook mu açık oldu diye düşünmekten 1 saatte giyinir oldum.
Sadece tayt falan olayı olsa gene neyse, herhangi bir erkekle muhabbet ettiğimi görse, koşa koşa gelip çocuğa sanki beni taciz etmiş gibi bakıyor.

Ben de şort giymek istiyorum. Elbiseler giyip giyip dolaşmak istiyorum istediğim gibi.
Bu güzel birşey yanlış anlamayın sıkıldığım için demiyorum bunları. Olması gereken bu olmadığı için rahatsızım.
Bu arada onun çok fazla aarkadaşı vardır, ama kız arkadaşı hiç yoktur. Oda hep bunu der zaten…

Benim sevgilimde boyle 2 yillik ilişkim var 20 yasindayim bende. Bende ona diyorum sende sort giyme sende suraya gitme sunu begenmedim onla gorusme :-D herseye tamam diyor hayir dese bende hayir diyip kafama gore davranicam ama. Dershaneden bi arkadas erkek arkadasimla yuruyorken gunaydin dedi once bana sonra erkek arkadasima. Cocuga nasil bakiyo öldürecek cocuk bida gordugunde k.bakma yanlis anladin demis cocugu cekmis kenari bak uyariyorum seni diye baya uzun konusmus :-D

Benim sevgilimde boyle 2 yillik ilişkim var 20 yasindayim bende. Bende ona diyorum sende sort giyme sende suraya gitme sunu begenmedim onla gorusme :-D herseye tamam diyor hayir dese bende hayir diyip kafama gore davranicam ama. Dershaneden bi arkadas erkek arkadasimla yuruyorken gunaydin dedi once bana sonra erkek arkadasima. Cocuga nasil bakiyo öldürecek cocuk bida gordugunde k.bakma yanlis anladin demis cocugu cekmis kenari bak uyariyorum seni diye baya uzun konusmus :-D

Aynı şekilde bende kuzum ya
Bende diyorum görüşmiceksin bununla, şuraya buraya gitme diyorum, Hemen kuzu kuzu 'tamam' diyo :D
Bir arkadaşım yanağımda kalmış çikolata şeyini silmişti eliyle, benimkide görmüş bunu. Katil oluyodu :D
Bir daha çocuk bana selam dahi vermedi :D
Ama çevrenden uzaklaştıkça sende rahatsız olmuyor musun? Ne biliyim ne zamana kadar gidicek bu böyle…

Sevgilini çok seviyorsun ama o değişmiyor.
Sende değişmek onun istediiği gibi çabalamışın ama ondan da mutsuzsun.
Yani çözümü kendi içinde saklı bir durum.
Ya sevgilin yada şortların elbiselerin, sosyalliğin.
Seçim senin, muhtemelen gittiği yere kadar bu şekilde baskıyla gider

Zamanla normale dönmez mi?
Döner diye umut ediyorum hep. Eve mi kapatcak ilerde beni? Öyle tutucu bir tip değil ne ailesi ne kendi. Sadece aşırı kıskanç
Belki yaşlarımız küçük ve kendine olan güveni tam yerine oturmadığı için böyle oluyor diyip beklemeye almıştım bu durumu.
Seçim yapmam gerekirse tabi ki sevgilimi seçerim, sonuçta bu aşk.
Ama gene de umarım hayat beni seçim yapmak zorunda bırakmaz :(

Merhaba kızlar,

alıştırcaksın güzelim başka yolu yok
ama sen tam tersi alıştırmışsın
böylece beklentilerinin boyututa artmış
:45:
sanırım taytı da bıraksan
bu sefer v yaka yada omuz açıklığına takılır
nereye kadar taviz vereceğini sen kendin bilirsin
ama bu durumdan hoşnut olmadığında belli
vazgeçemeyecek kadar da seviyorsun
o halde
alışmasını sağla
gerekirse psikolojik savaşınıza devam et
ama kendini ve istediğin gibi giyinme hakkını
sonun akadar tartış ve müdafa et

Klasik kendine güvensiz, sevgilisine güvensiz daha ergenlikten çıkamamış, mahalle kabadayısı havalarında bir erkek.

Şunu sakın unutma, hayat sadece sevgiliden, nişanlıdan ve de eşten ibaret değil. Hayat tek kişiyle geçmez. Eş-dost arkadaş gerekli hayatta insana. Sevincini yada üzüntünü paylaşabileceğin bir dostun olmalı, başını omzuna yasladığın. Hiç şimdi burada "biz çokta iyi arkadaşız" demeyin lütfen. Bir kız arkadaşınızla konuştuğunuz şeyleri düşünün, bir de erkek arkadaşınızla.

İlişkileri bitiren en büyük hata "değiştirmeye çalışmak" maalesef. Çünkü her iki tarafta mutsuz oluyor neticede. O seni değiştirmeye çalışıyor, sen mutsuz oluyorsun, bu mutsuzluğun illa ki ilişkiye yansıyor. Sen on değiştirmeye çalışsan, aynı şey olacak. Seni nasıl sevdiyse öyle kabullenmek zorunda. Ne sen onu, ne de o seni değiştirmeye çalışmamalı. Sonu hüsran olur açıkça söyliyim.

Hayatta bazen sıralamalar yaparız evet, "aman bir şort sevgilimden değerli mi?" gibi sıralamalar. Burada mesele şort değil ki, senin isteklerin. Senin sevdiğin şeyler. Ve üzgünüm ama karşında ki insan senin isteklerine ve sevdiğin şeylere saygı duymuyor. Bırak erkek arkadaşının olmasını, seni kız arkadaşlarından bile kıskanıp aranın bozulmasına sebep olan insan için "onu seviyorum" diyorsun, çok ilginç. Bu gün baban "onunla görüşme, şuraya gitme" dese "off baba, ben çocuk muyum, koca insan oldum" falan gibi dünyanın cümlesini kurup karşı çıkarsın.

Çok üzgünüm ama bu ilişkinin iyi bir sonu olduğunu düşünmüyorum, ve bu gidişle hüsrana uğradığın zaman, çevrende derdini anlatacağın tek bir arkadaşında olmayacak.

Merhaba kızlar,

Canım lütfen alınma bana ama bizden yardım beklemiyorsun ki sen.Çünkü çözüm belli bu arkadaş düzelmeyecek ve bir yerde kesmen lazım hayatına müdahale etmesini.Ama eğer kesemezsen nereye kadar gidecek böyle bilmiyorum.Eğer seviyorsan dayanabildiğin ölçüde dayan diyebileceğim bir şey yok malesef :26:

Aynı şekilde bende kuzum ya
Bende diyorum görüşmiceksin bununla, şuraya buraya gitme diyorum, Hemen kuzu kuzu 'tamam' diyo :D
Bir arkadaşım yanağımda kalmış çikolata şeyini silmişti eliyle, benimkide görmüş bunu. Katil oluyodu :D
Bir daha çocuk bana selam dahi vermedi :D
Ama çevrenden uzaklaştıkça sende rahatsız olmuyor musun? Ne biliyim ne zamana kadar gidicek bu böyle…

çok yakın erkek arkadaşım yok zaten 2 tane var onları oda tanıyor görüşebiliyoruz. kız arkadaşlarımıda tanıyor bişey demiyor onlarla gezmeme falan. Sende şort giyme diyorum tamam diyo. bikini alıcam onla mı girceksin diyo zor kabul ettirdik :D bende girmem hiç denize sende gitme diyo :D iyice kıskançlığın dibine vurduk. yalnız bende gerçekten cok kıskancım o yuzden idare edebiliyoruz sorun cıkmıyo artık fazla . ben ona tamam diyorum oda bana diyor

Klasik kendine güvensiz, sevgilisine güvensiz daha ergenlikten çıkamamış, mahalle kabadayısı havalarında bir erkek.

Şunu sakın unutma, hayat sadece sevgiliden, nişanlıdan ve de eşten ibaret değil. Hayat tek kişiyle geçmez. Eş-dost arkadaş gerekli hayatta insana. Sevincini yada üzüntünü paylaşabileceğin bir dostun olmalı, başını omzuna yasladığın. Hiç şimdi burada "biz çokta iyi arkadaşız" demeyin lütfen. Bir kız arkadaşınızla konuştuğunuz şeyleri düşünün, bir de erkek arkadaşınızla.

İlişkileri bitiren en büyük hata "değiştirmeye çalışmak" maalesef. Çünkü her iki tarafta mutsuz oluyor neticede. O seni değiştirmeye çalışıyor, sen mutsuz oluyorsun, bu mutsuzluğun illa ki ilişkiye yansıyor. Sen on değiştirmeye çalışsan, aynı şey olacak. Seni nasıl sevdiyse öyle kabullenmek zorunda. Ne sen onu, ne de o seni değiştirmeye çalışmamalı. Sonu hüsran olur açıkça söyliyim.

Hayatta bazen sıralamalar yaparız evet, "aman bir şort sevgilimden değerli mi?" gibi sıralamalar. Burada mesele şort değil ki, senin isteklerin. Senin sevdiğin şeyler. Ve üzgünüm ama karşında ki insan senin isteklerine ve sevdiğin şeylere saygı duymuyor. Bırak erkek arkadaşının olmasını, seni kız arkadaşlarından bile kıskanıp aranın bozulmasına sebep olan insan için "onu seviyorum" diyorsun, çok ilginç. Bu gün baban "onunla görüşme, şuraya gitme" dese "off baba, ben çocuk muyum, koca insan oldum" falan gibi dünyanın cümlesini kurup karşı çıkarsın.

Çok üzgünüm ama bu ilişkinin iyi bir sonu olduğunu düşünmüyorum, ve bu gidişle hüsrana uğradığın zaman, çevrende derdini anlatacağın tek bir arkadaşında olmayacak.

Çok teşekkür ederim bu sert ama dürüst yorumun için. Gerçekten haklısın. Bazı şeyler geç olmadan önlem almak lazım.
Zaten küçüğüz daha, 21 yaş fazla değil… İlk sevgilisiyim, oda benim ilk sevgilim. Tecrübe kazanıyoruz gün geçtikçe. Ben şimdi 1 yıl önce yaptığım kıskançlıklarla dalga geçiyorum, oda aynı şekilde.
Bakalım ne olacak :5:

Canım lütfen alınma bana ama bizden yardım beklemiyorsun ki sen.Çünkü çözüm belli bu arkadaş düzelmeyecek ve bir yerde kesmen lazım hayatına müdahale etmesini.Ama eğer kesemezsen nereye kadar gidecek böyle bilmiyorum.Eğer seviyorsan dayanabildiğin ölçüde dayan diyebileceğim bir şey yok malesef :26:

Nasıl kesebileceğim konusunda yardım istiyorum kuzum zaten :14:
Belki benle aynı şeylerden müzdarip ama aşmış olan biri çıkar diye.
Böyle despot erkekler bol çünkü ülkede illa ki biri denk gelmiştir diye :(

çok yakın erkek arkadaşım yok zaten 2 tane var onları oda tanıyor görüşebiliyoruz. kız arkadaşlarımıda tanıyor bişey demiyor onlarla gezmeme falan. Sende şort giyme diyorum tamam diyo. bikini alıcam onla mı girceksin diyo zor kabul ettirdik :D bende girmem hiç denize sende gitme diyo :D iyice kıskançlığın dibine vurduk. yalnız bende gerçekten cok kıskancım o yuzden idare edebiliyoruz sorun cıkmıyo artık fazla . ben ona tamam diyorum oda bana diyor

Allahtan denize girme konusunda sıkıntımız yok :D
Öyle bişey de olsa çıldırırım herhalde. Ya napmak lazım bilmyiorum kuzum işte. Daha küçüğüz, nasıl davranmamız gerektiğin ibilmiyoruz ki.
Keşke zamanı döndürebilsem, en başına dönsem ve çizgimi belirleseydim…

Allahtan denize girme konusunda sıkıntımız yok :D
Öyle bişey de olsa çıldırırım herhalde. Ya napmak lazım bilmyiorum kuzum işte. Daha küçüğüz, nasıl davranmamız gerektiğin ibilmiyoruz ki.
Keşke zamanı döndürebilsem, en başına dönsem ve çizgimi belirleseydim…

Benim bundan onceki erkek arkadasimda cok karisirdi hi dinlemezdim taviz vermezdim kendimden ama gercekten ilk kez asik oldum ben ondan baska bisey gormuyor gözüm bazen kizsam da kendime diyorum bi sort bi etek benim sevgimden degerli mi degill eee adam da benim istedigim gibi davraniyor ortayi bulmak lazim canim nasil olacak bilmiyorum ama

anlattıklarının hepsini üniversite döneminde yaşadım ve şimdi çooookkkk pişmanım. yapma nolur o seni kısıtlıyor ama en çok da sen kendini kısıtlıyorsun. hadi kıyafet falan geçtim giymesen de olur ama yakın arkadaşlarının yerini sevgilin tutamazki şimdilik sadece tuttuğunu sanırsın ama olmazzzzz. ve senin hayatının en güzel dönemi üniversite yaşantısı. ilerde arkana dönüp baktığında üniversiteye dair tek anın sevgilin mi olacak???????????????????? herkes üni. yaşantısını üni.deki çılgınlıklarını, eğlencelerini vs anlatırken sen ise susup kalacaksın bi düşün bunları. kıskansa da surat assa da alışacak başka türlü olmaz lütfen dikkate al söylediklerimi

Çok teşekkür ederim bu sert ama dürüst yorumun için. Gerçekten haklısın. Bazı şeyler geç olmadan önlem almak lazım.
Zaten küçüğüz daha, 21 yaş fazla değil… İlk sevgilisiyim, oda benim ilk sevgilim. Tecrübe kazanıyoruz gün geçtikçe. Ben şimdi 1 yıl önce yaptığım kıskançlıklarla dalga geçiyorum, oda aynı şekilde.
Bakalım ne olacak :5:

Neden bu kadar sert bir yorum çünkü, sen şu an bazı şeyleri maalesef göremiyorsun. Bir ilişki de, kısıtlamalar varsa bir süre sonra insanlar mutsuz olmaya başlar. Bu kadın içinde geçerli, erkek için de geçerli.Bir süre önce burada bir bayan paylaşmıştı, sevgiliyken de kıskançmış eşi, şu an evlilermiş. Ve kadın artık bunalmış, artık dayanamıyorum diyordu. Daha çok küçüksün, ben üniversite hayatımı dolu dolu yaşadım, arkama baktığımda anlatacağım çok fazla anım, görüştüğüm pek çok arkadaşım var. Bazılarımız evlendik ailecek görüşmeye başladık, bazılarımız halen daha bekar ama yine bizimleler.
Ve inan bana, isteklerini, heyecanlarını yok saymaya devam edersen , bir gün kendinden yok olursun.

Düzelmez, düzelmeyecek.Ben de böyle bir adama 4 sene katlandım. Onu giyme, buraya gitme, kimseyle konuşma. Daha neler neler. Anlatsam kitap olur. Çevremde hiç arkadaşım kalmamıştı neredeyse artık. Ne giysem de kavga etmesek diye düşünür dururdum. Bi gün ablamla dışarı çıktım diye kızdı " yanında ben olmadan bi yere gidemezsin" dedi o zaman dank etti bana. Hadi bakalım dedim buraya kadarmış. Bi yerden sonra da o aşk meşk kalmıyor zaten, alışkanlık oluyor sadece. Kuş gibi hafifledim inan, bütün arkadaşlarımı aradım, özür diledim. Göşmeye başladım. Giyimim, özgüvenim herşeyim değişti. İnanır mısın okuldaki derslerim bile birden daha iyi olmaya başladı.

Sonra eşimle tanıştım, dünyanın en rahat adamı. Öyle iyi geldi ki bana, resmen yaralarımı sardı, tedavi etti, o hastalıklı ruh halinden çıkardı. İlk sevgili olduğumuzda aldı beni karşısına " sen çok güzel bir kızsın, ben de fena sayılmam. İkimiz de istersek çevremizde bizimle olmak isteyecek çok insan var. Ne ben seni kontrol altında tutabilirim ne de sen beni. Ben seni kıskanıp kısıtlamaktansa güvenmeyi tercih ediyorum, sen de öyle yaparsan daha mutlu oluruz" dedi. Boynuna atlayacaktım nerdeyse. 5 sene hiç kavgasız ilişki yürüttük. Sonra evlendik. Benim şortlarım meşhurdur, bütün yaz başka bişey giymem neredeyse ve oldukça da kısa olurlar ( öyle rahat ediyorum). Evlenince sordum, giymemi istemiyorsan giymeyeyim, artık biraz daha dikkat etmem lazım sanırım falan diye. Ben seni böyle tanıdım, böyle sevdim. Değişmeni istemem dedi. Hala mini şortlar benim vazgeçilmezim yani.

Diyeceğim o ki, çok gençsin, bir erkek için kendini bu kadar kısıtlamaya değmez. Önünde öyle güzel zamanlar var ki, bunları yaşamadığın için çok pişman olacaksın. Tecrübe konuşuyor emin ol.

Çok seviyorsun anlıyorum, sana ayrıl da demeyeceğim ama o seni o kadar seviyor mu acaba? Dişini göster bakalım biraz, ben buyum böyleyim, beni böyle olduğum için sevmeyecek misin de. Ondan önceki halinle devam et, giysin arkadaşların falan. Bakalım ne yapacak. Şimdi çok korkunç geliyor ama inan değmiyor böyle adamlar için üzüldüğümüze. Seni şartlara dayalı seviyor çünkü. Onunla konuşursan sevmem, bunu giyersen sevmem diyor sana satır aralarında. Sen de seni sevsin diye onun kalıplarına uygun biri oluyorsun. Senin kişiliğin ne olacak bu durumda peki hiç düşündün mü?

Nasıl kesebileceğim konusunda yardım istiyorum kuzum zaten :14:
Belki benle aynı şeylerden müzdarip ama aşmış olan biri çıkar diye.
Böyle despot erkekler bol çünkü ülkede illa ki biri denk gelmiştir diye :(

Kıyamam ya seni üzmek için demedim inanki :( umarım aşabilirsiniz bu sorunları

Merhaba kızlar,

Ahh Ahhh keşke benimde deliler gibi seveceğim ve sevileceğim bir erkek olsa hayatımda varsın kıskansın beni...Hatta kıskanılmak isterim...Hayatıma hep ilgisiz adamlar denk geldi...Hiç bi ilişkim olmadı...Yani kıymetini bil...Ahaa bak 29 a giricem hep kız arkadaşlarla takılıyorum...istediğimi giyiyorum belki ama sevmek sevilmek kıskanılmak gibi duygulardan mahrumum....

O da senin gibi daha küçükse 25 ten sonra değişir merak etme :34:

Back
X