Kıskançlıktan bunaldım

elotik

Guru
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2012
637
295
323
Selam kızlar iyi akşamlar.
Benim 7 aylık bir ilişkim var ve erkek arkadaşım inanılmaz derecede kıskanç. Onun yapmamı istemediği ve benim yapmak istediğim bişi olduğu zaman sen bilirsin senin kararın önemli diyo ama tabi suratı düşüyo hemen öyle olunca da benim içim rahat etmiyo. Ve gerçekten her şeyi kıskanıyo her şeyi mesela dershaneye gideyim diye düşündüm ona bile suratı düştü kıskandı ben anladım. Bunun dışında hiçbir sorunumuz yok inanılmaz ilgilidir sevgisini belli eder sadakatinden de hiç şüphem olmadı ama artık kıskançlığından sıkılmaya başladığımı hissediyorum. Ben de kıskanç yapıda bi insanım ama onun kadar abartılı tepkilerim ve kıskançlıklarım yok. Ne yapmamı önerirsiniz? Nasıl aşabiliriz bu durumu?

Son düzenleme:
7 aylık bir ilişki ve 7 ay olmuş sözleneli,nasıl oluyor anlamadım?
Seni öğreniminden bile kıskanan bir adam bu,dersaneye gitmene karışıp surat asıyor.
Daha ortada fol yok yumurta yok,hangi kafayla sizin hayatınıza müdahele etmeye çalışıyor ki?
Böyle adamlar evlendikten sonra daha fena oluyorlar,kk da o kadar çok konu okuduk ki "kıskançlıkla" ilgili,bir göz gezdir istersen.
Daha 7 aylık bir ilişki de bu kadar müdahele olmamalı.
Düzelir mi? Bence düzelmez.

7 aylık derken sözleneli 7 ay yani. O kadar bunalıyorum ki bazen anlatamam ne yapmam gerek?

Suratı düşse bile duygularını susturup,
ona ben buyum bunlarla benim ve mutluyum.
Beni bu kadar kısıtlarsan mutsuz olurum ve seni de mutlu edemem
demelisin ve istediğini yapmalısın..kendine özel yaşam alanların olması gerektiğini anlatmalısın.
Anlamıyorsa da vazgeçmelisin ondan..

7 aylık derken sözleneli 7 ay yani. O kadar bunalıyorum ki bazen anlatamam ne yapmam gerek?
Kuralların olsun.
Ailenden başka kimseye hesap verme.
Dershaneye de gidersin,sinemaya da gidersin..izin alacağın ve haber vereceğin kişiler sadece ailen olsun.
Ona bu rahatsızlığından bahset bence.

Kuralların olsun.
Ailenden başka kimseye hesap verme.
Dershaneye de gidersin,sinemaya da gidersin..izin alacağın ve haber vereceğin kişiler sadece ailen olsun.
Ona bu rahatsızlığından bahset bence.

Hesap vermek olarak görmüyo o bunu işte haber vermek görerek oluyo her gittiği yeri muhakkak haber verir benden de aynısını ister dolmuşa bırakır mesela eve gelmem için dolmuştan indim eve geldim diye haber vermemi ister habersiz bi yere gitmemi istemez kendi de gitmez haber vermek falan tamam da çok bunalıyorum kıskançlığından.

İlk başlarda hoşuma gidiyodu aslında ama benim hoşuma gittikçe o abarttı inanılmaz bi boyuta getirdi ve artık gerçekten sıkılmaya başladım. Bunları söylersem eminim kendi de aynı şeyleri söyleyecek kıyaslama yapacak biraz daha rahat olması gerekiyo.

Tam benim eşim.. Sevgiliyken o da başta akşam gezmelerime karşı surat
asarak başlamıştı.. Üzüldüm içim rahat etmedi tamam şu saatten sonra
dışarda olmam diye kendim söyledim. Demez olaydım.

Hemen bundan yararlanıp kısıtlamalara başladı.
Ne zaman hayır desem kavga ettik.
Sonuçta kopamadık bu durumlarda adım adım birbirimize yaklaşarak orta yolu bulduk
evlendik ama hala kavga konularımız olabiliyor..

Kendi yaptığı hiç bir şey için bana yasak koymaz evet ama
o bundan keyif almıyor ben alıyorsam sorun oluyor işte.
Ben onu kısıtlamıyorum ki..
Daha yolun başındasın tavrını koy derim.

Konuysarak asabilirsiniz sanirim. Bu ozelligi disinda cok iyi biri dedigine gore, sen eger ona endiselerini soylersen, seni anlayacaktir diye umuyorum.

Zaten hassas nokta o başta bunun adına sahiplenilmek diyoruz, eriyoruz bitiyoruz.
Hehhhh tam sırası diyen erkek milleti başlıyor boğmaya.

Bence çizgilerin olmalı seni kıstlamasına izin verme. Sen nerede nasıl davrandığını bildikten sonra 50 tane erkeğin olduğu ortamada girsen bir şey fark etmez o surat asıyor diye sen neden hayatını kısıtlayasın boşver surat assada sen istediğini yap bir kere geliyoruz ve yarına dönmek gibi bir şansımız yok içinden nasıl geliyorsa öyle davran nasıl istiyorsan öyle yaşa he bugün o surat yaptı diye yapmazsın yarın evlenince daha fazlasını ister.

Zaten hassas nokta o başta bunun adına sahiplenilmek diyoruz, eriyoruz bitiyoruz.
Hehhhh tam sırası diyen erkek milleti başlıyor boğmaya.

Sorma ya baştan koysaydım tavrımı diyorum bazen ama o zaman da belki bu kadar güzel olmazdı diye düşünüyorum. Bazen sadece ben fedakarlık yapıyorum gibi hissediyorum cidden çok zor bi durum

Valla burda bi tanıdığım var. Ayni bole eşine hayati zindan ediyor. Facebook,evden cikmak,izinsiz alışveriş, hatta tvde yakisikli erkeklwrin kliplerini bilee izlemek yasak. Kiz butun denilenlere uyuyor kole gibi adeta. Bu arada göya çocuğada yasak face,videoklipler falan. Gel görki cocuk gezior tozuyor facede 3 hesabi var kızlarla falan. Hic salladigi yok... yani sizi ole kisitlayan kişiliksiz insanın kendi hayatini diledigi gibi yasadigini biliosunuz dimi...

Ama size laf anlatmaya calisamayacagim cunku bu kiz arkadasimada anlatmaya çalıştığım da saçmalama asla yapmaz o bana tapiyor dior. Ac face e bak diorum. Kizlarla gezdiği yerleri söylüyorum, aama yokk yokkk o beni sevior asla dior. Bende ne yapiorum hak müstahak sana diorum..
kusura bakmayin ama buna izin veren sizsiniz. Sozlunuz die hayatınızı yönetmek zorunda degil. Biraz sesinizi cikarmayi öğrenin ve unutmayın asla değişmeyecek ve gittikçe artacak...

Aslında ümitsiz vaka değil.Yani en azından yapamazsın-edemezsin demiyor,sadece surat asıyor :)
Bırak surat assın.Sen kendi ölçün dahilinde doğru bulduğun şeyleri yapmaya devam et.
İçim rahat etmiyor demişsin.Onun içi sen yapmayınca nasıl rahat ediyorsa,kusura bakmasın yani...

Haber vermek ayrı,izin almak ayrı.Haber vermek bir derece meraklanmaya bağlanabilir.
Onu da izin alma derecesine getirmemeye dikkat et.

Yok canım sosyal medya sadece twitter kullanıyor onun da şifresi bende var facebooklarımızı beraber kapadık telefonunu falan saklamaz her şeyi ortadadır o tarz bişi yaptığını hiç sanmıyorum ama tabi emin olmamak lazım başka bi facebook hesabı açmak zor değil. Dışarı falan da çıkmaz ben olmadan öyle gezip tozan bi tip değil sadece aşırı kısıtlamacı işte.

Yok asla yapamazsın demez ve kıskanıyorum da demez. Dershane olayında mesela faydalı olmaz bu saatten sonra ama gitmek istersen gidip yaptıralım kaydını dedi. Ben huzursuz olmasın diye tamam gitmeyim dedim sonra da sen kıskançlıktan diyosun dimi gitme diye dedim o zaman itiraf etti. Bencillik yapıyorum dimi dedi geleceğinle oynamak istemiyorum nolur kendin karar ver dedi ben yok dedim tamam ben kütüphaneye gider çalışırım dedim. İstediğin zaman gidebilirsin dedi. Ama mesela bi erkek arkadaşımla konuşmama surat yapar ve kıskanır ciddi anlamda.

Onada izin verme iste... sej baska ben baska biz baska de. Bu kadarmi zor yahu... anlamazlarmi sizi hemen uzerlermi.. noldukocaman sevgilerine... yok ben bu erkekleride,onlari bu primi veren bizleride anlamıyorum. Verme taviz tatlim verrrrmeeee... cok net.... ne kadar alttan alirsan dahada almani isticek,yarin ev konuaunda alttan al dicek, esya konusunda, kiyafet konusunda,ailesi konusunda,ailen konusunda, cocuk konusunda, konusunda da konusunda yani.... bitmezz gülüm. Insanoglu arsizdir doymaz istedikcce ister. Heh bu oldu tamm diyip kenara geecmez.

Buarada bunlari soylerken sende ona bole yapma diorum tabikide. Sende onu kisitlama. Mevzu onun istedigi sen,senin istediğin o ile "biz" olmak degil, mevzu SEN SEN OLARAK O O OLARAK " BIZ"OLABILMEKTE....

Kiskanmak , Kiskanilmak , Güzel ama herseyin bi siniri var.
Birbirlerinin hayatlarinda birbirlerine ciftler birseyleri kisitliyolarsa onun adi Kiskanmak degil ..
Yasaklarin oldugu bir iliski uzun surmez , birseyleri kisitlarsa
bir sure sonra insan SIKILIR . Sendede bu olmus...

7 aylik iliski diyosun ama bide sozlenmissin sanirim ...
cok cok.erken geldi bana hakkinda hayirlisi olsun.

Canim oncelikle bu kiskanclik turu bira farkli erkekten fln kiskandigi yok o senin egitimini yda gidecegn yeri kiskaniyor bi etkinlige katilman gbi ve bu bana cok sacma geeliyor bnu kisitlayan kisilerin kesinlikle ozguven eksikligi oldugunu dusunuyorm kendisinden baska ugraslari olsun istemeZ yda kendisinden farkli bir yer gorsun farkli bi etkinlik yapsn istemez bu cok ayri bisey bunu uzun uzun bi dusun istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…