Kıskanıp kısıtlamak sevgiden midir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

yasiyoruzsessizce

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2021
77
264
8
Yıllar önce yaptığım bir hata var. Kontrol altında tutmak, kıskanmak.. Ben bunu öz güvensiz olmama bağladım, bilemiyorum. O kadar kıskanır kısıtlardım ama ruhum duymazdı hiçbir şeyi. Çılgınlar gibi de arkamdan iş çevrilirdi o kadar kontrol altında tutmama rağmen. Öğrendiğimde şok olmuştum nasıl kandırıldım ben mutlaka görürdüm anlardım diye.. komedi. :olamaz::KK48:

Arkadaş grubumuzda da bu sorunlar mevcut. Yada en yakınım olan ablamın eşiyle olan diyalogları.
Sürekli telefonda neredesin, ne yapıyorsun, ne zaman geliyorsun, hm yalan mı söylüyorsun sen, konum at, fotoğraf at, aramadın neredeydin.. gibi bir çok söylemler oluyor.

Bir insan neden sevdiği insanı sürekli takip ve kontrol eder?
Kendine olan güvensizlikten midir yoksa karşı tarafa güvenmediğinden midir?
Karşı cinste bir hata veya problem yoksa bir kadın neden kıskanır,kısıtlar ve kontrol altında tutar?

Dün bir kafede otururken arka masada da bir çift oturuyordu. Kafede tam cadde kenarında. Çok güzel, mini mini etekli bir hatun geçti. :)
Arka masadaki kadın inanılmaz kıskandı, neden baktın niye bakıyorsun diye tartışarak çıktılar.

Benimde sevgilim birine bakınca içimden "ay kız çok güzel valla, kesin beğendi" diye dertlenebiliyorum anlık. :KK51: Ki yere taşa toprağa bakarak yürümüyoruz, illa ki görüyoruz. Düşüncelerinizi merak ediyorum. :KK22:

Bende mi sorun var. Hiçbir zaman böyle nerdesin konum at niye aramadın demedim. Ama sık sık ararım. Acmazsa deliririm. Eşim de bilir. Acar iyiyim der kapatırız. Benim de evhamim var. Arama mi çarptı. Bişey oldu diye ama hiç güvenmiyorum hissi vermedim. Şüphe etmem bişey yaparsa da iyi saklasın. Görünce duyunca giderim ben.

Yaşınızı bilmiyorum, yazdığınız gibi güzel bir kadın geçince sadece erkekler değil kadınlar da bakıyor... Kıskançlık zamanla geçiyor, 30lu yaşların ortasından itibaren bakması veya eski çapkınlıklarindan bahsetmesi dokunmuyor, gülüp geçiliyor. Karşınızdaki kişinin karakteri ile alakalı bence ve böyle şeyler karşılıklı güven esastır.

Siz istediğiniz kadar kisitlayin, kendimden biliyorum, bir eteği gitmemi söylediği zaman inadına giymek isterdim... En güzeli düzgün, kendine ve karşısındaki insana güvenen bir kişi ile ilişki yaşamaktır.

Valla bende kiskanc yapidayim.Kiskanclik kisiden kisiye gore degisiyor bence.Ben mesela sevdigim insani sahiplenme ve aldatilma korkusu yasadigim icin bundan korkuyorum.Ve evet bu kiskanclik ardi ardina gelen bisey cogaldikca cogaliyor ne kadar saglikli bilemem.Bazisi kendini kucuk gorerek de bunu yapiyor.Mesela kendi guzel fizige sahip olmadigi icin guzel fizikli birini kiskaniyor ya da bacagi guzel biri etek giyip gecince kendi bacaklari kotu oldugu icin ya da onu fazla acik buldugu icinde erkegin bakmasini bile istemiyor. Bakmayan etmeyen sadik erkekler var mi dir bilmiyorum ya da boyle diger kizlarla cok ilgilenmeyen erkek var midir bilmiyorum acikcasi bu konuda yorum yapamiycam.

Bende mi sorun var. Hiçbir zaman böyle nerdesin konum at niye aramadın demedim. Ama sık sık ararım. Acmazsa deliririm. Eşim de bilir. Acar iyiyim der kapatırız. Benim de evhamim var. Arama mi çarptı. Bişey oldu diye ama hiç güvenmiyorum hissi vermedim. Şüphe etmem bişey yaparsa da iyi saklasın. Görünce duyunca giderim ben.
Evham bende de çok var.
Bu konuda belki de yardım almalıyım. İyi değilim biliyorum.

Konum,fotoğraf atmak/attırmak, hayatımda yapmadığım/yaptırmayacağım işler.

Güven yoksa ben de yokum.
Güvensizlik ayrı,kıskançlık ayrı duygular bunu ayıramayan kişilerle işim olmaz.

Diger saydiginiz şeyler guven eksiligi ve kimseyi kisitlayarak zorla sadakatli yapamazsiniz. Kendinizi de yirtsaniz yapacak olan yapar ki bunu kendiniz xe gormussunuz.

Ama yoldan gecen mini etekli kadina bakarsa ben de kizarim, bunun ozguven eksikligi oldugunu dusunmuyorum. Hayatinda iki bacak gormemiş gibi davranan sacma sapan bir erkekle birlikte olup "ben bile bakiyorum" kafasinda degilim. Ki ben de bakmiyorum.

Tabi ki insaniz sokakta guzel, cirkin, minili, minisiz bir suru kisiyi goruyoruz bir anlik ona birsey diyemem. Ben de ozellikle bakmasam da insanlari goruyorum yani gozumuz kapali dolanmiyoruz neticede ama özellikle bakmak suzmek farkli.

Seven, güvenen asla kıskanmaz demiyorum. İnsan sevdiğini kiskanabilir. Kiskanabilir de şimdi kıskanmak var kıskanmak var. Bu konuda yazdıklarıniz bence hiç sağlıklı değil. Neredesin, neden gittin, niye bunu giydin, neden o arkadaşınla görüstün, neden telefona hemen bakmadın gibi durumlar güvensizlikten kaynaklı. Kişi ya kendisine güvenmiyor ya da karşıdaki ilişki içinde olan kişiye güvenmiyor.
Büyük konuşmak istemem ama bana konum at diyen biriyle ilişki yaşamak istemezdim. Madem benim bu kadar şeref yoksunu olacağıma ihtimal veriyorsun ne işin var benimle der ayrilirdim. Sinir bozucu bir durum. Hadi bir kere konum atarsın, karşındakinin yüzü kızarsın haddini bilsin pişman olsun diye. Ama bu tekrarlandığında güven duygusunun olmadığını gösterir. Diğer bir mesele kadın mesela başka bir kadını mini etekli görünce kiskanmis ya eşine neden bakıyorsun demiş ya iki ihtimal var ya kadının huyu bu, her şeyden nem kapıyor, eşim dediği adama güvenmiyor, kendine güvenmiyor ya da adam karaktersiz biri, karısı yanındayken başkasına göz dikip bakacak biri başka bir vukuatı olmuştur ilişki sürecinde kadın da bunu bilip tartismistir ama her iki durumda aynı kapiya çıkıyor. Sağlıklı değil. Bu şekilde sadece insan hem kendisine hem karşısındakine hayatı çekilmez bir duruma sürükler.

Ya konum at demek zaten normal değil. Bana mı guvenmiyorsun derim. Ortada daha önce yaşanmış aldatma vb bir şey olmadığı sürece böyle bir istek oldukça abes. Hani konum istersin ama başka bir sebeple istersin, sen konum at bakayım yalancı misin değil misin der gibi konum mu istenir ya. Bu insanin sevgisi sağlıklı değildir hadi diyelim sevsin dünya da en çok o sevsin ama bu sağlıklı bir sevgi değil diye düşünüyorum. Saygı ve güven sevgiden çok daha önemli.

Evham bende de çok var.
Bu konuda belki de yardım almalıyım. İyi değilim biliyorum.

Konum,fotoğraf atmak/attırmak, hayatımda yapmadığım/yaptırmayacağım işler.

Güven yoksa ben de yokum.
Güvensizlik ayrı,kıskançlık ayrı duygular bunu ayıramayan kişilerle işim olmaz.
aynen öyle ayrı duygular. karıştırırlmamalı

Kendine mi karşındakine mi olduğu değişsede güven probleminden kaynaklı. Neredeydin, fotoğraf at, konum at ,yalan mı söylüyorsun gibi şeyler hele hiç sağlıklı değil. Bunları yapan da kendisine yapılmasına müsade edende aynı derecede sıkıntılı bence.

Bir ortamda herhangi kadına kıyafeti önemli değil dikkatli bir şekilde bakmasını ayrı tutuyorum. Bundan bende rahatsız olurum, kıskandığım için değil tavır bana çirkin geldiği için.

Kusura bakmayın.
Bu tarz kıskançlıklar bana hep cok saçma gelmiştir.
Güzel, cok Güzel, benden guzel kadınlar hep vardi.
Ama o beni sevdi ki benimle.
Bir gün benden gitmek isterse eger gidecek.
Ne yaparsam yapayım zorla tutamam.

Eee? Neyin kavgası bu o zaman?

Ya konum at demek zaten normal değil. Bana mı guvenmiyorsun derim. Ortada daha önce yaşanmış aldatma vb bir şey olmadığı sürece böyle bir istek oldukça abes. Hani konum istersin ama başka bir sebeple istersin, sen konum at bakayım yalancı misin değil misin der gibi konum mu istenir ya. Bu insanin sevgisi sağlıklı değildir hadi diyelim sevsin dünya da en çok o sevsin ama bu sağlıklı bir sevgi değil diye düşünüyorum. Saygı ve güven sevgiden çok daha önemli.
benım esim benden konum ıstese onu aldatıp aldatmadığımı öğrenme amacıyla yani valla çok pis şeyler yaparım ona. esımden de ıstemem lazım değilse anlamıyorum bu kendıne guvensızlık aslında heran bırı elımden kapacak korkusu ne bu oyuncak mı bırı begenıp kapacak:işsiz:

Bir insan neden sevdiği insanı sürekli takip ve kontrol eder?
Hem kendine hem de karşı tarafa güvenmiyordur. Sevgiyle hiçbir alakası yok.

Erkek arkadaşım dışarı çıktığında, kimlerle nereye gideceğini bile sormam çoğu zaman çünkü güveniyorum. Güvenmeseydim hayatımda tutmazdım.

Sürekli telefonda neredesin, ne yapıyorsun, ne zaman geliyorsun, hm yalan mı söylüyorsun sen, konum at, fotoğraf at, aramadın neredeydin.. gibi bir çok söylemler oluyor.
Resmen kontrol manyaklığı bu. Korkunç.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X