Kıskanıp kısıtlamak sevgiden midir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1- Şahit olduğun şeylerden güvensizlik oluşmuştur, onu kontrol altında tutunca iyi olacağını düşünür boşuna boğarsın ve bu sandığın gibi durumu iyileştirmez aksine hem daha çok heves ettirir onu hem de kendinden uzaklaştırmış olursun. Yani kendi istediğiyle değil senin zorunla senin yanında duruyor gibi olur bir müddet sonra ve gitmenin yollarını arar, sen de kendini haddinden fazla yıpratmış olursun sonra bu ilişki için her şeyi yaptım neden bunları yaşadım diye dövünürsün
2- Kendine değer vermediğin için bir başkasının da değerine layık görmezsin kendini, beni neden sevsin ki diye düşünür kaybetme korkusu ile üstüne fazla düşersin, ben sevgiyi hak etmiyorum kesin aldatır beni düşüncesi ile paranoyak hale gelir sürekli kontrol altında tutmak istersin kendini buna inandırdığın için

İki şekilde de sağlıklı bir ilişki kuramazsın sonu kötü biter.
Önce kendini seveceksin, sonra seni sen olduğun için seven biriyle ilişkiye başlayacaksın(ve sen de onu o olduğu için seveceksin) böyle olunca zaten ilişkinin hiçbir aşamasında nerdeydin foto at konum at neden geç döndün tarzı bir moda girmiyorsun, gerek olmuyor buna.

Basliga cevap veriyorum sevgiden degil bana gore psikopatliktan.

Kusura bakmayin ama kim yapiyorsa yapsin surekli neredesin fotograf at konum at yalan mı soyluyorsun sen seklinde karsi tarafı bunaltan kisi benim gozumde psikopattır.

7 yıllik evliyim 2 yıl nisanlı kaldım. ki nisanlilik ve sevgililik donemlerinde ayrı sehirlerdeydik universiteyi ayri sehirlerde okuduk evlendik esim kac kere yurtdisina gitti ben sehir disina gittim ne evlilikte ne evlenmeden once "neredesin sen cabuk resim at konum at yalan söylüyorsun" tarzinda bir konusma gecmedi aramizda.

Yurtdisina cıktiginda yani bulduğu ilk firsatta baska bir kadinla is cevirecegini düşundügum bir adamı kontrol altinda tutmaya calismak yerine eminsem beni aldatacagina yolları ayiririm git istediginin kadinin pesinden rahat rahat kos derim artik.

Hayat aman ya baskasina giderse diye koca adami kontrol altinda tutmak icin kendini yipratmaya değmeyecek kadar kısa.

Arkadaş grubumuzda da bu sorunlar mevcut. Yada en yakınım olan ablamın eşiyle olan diyalogları.
Sürekli telefonda neredesin, ne yapıyorsun, ne zaman geliyorsun, hm yalan mı söylüyorsun sen, konum at, fotoğraf at, aramadın neredeydin.. gibi bir çok söylemler oluyor.

Bu soylemlerle bir iliski nasil surduruluyor merak ediyorum gercekten.

bir haftadır falan biriyle konuşmaya başladım. tabii daha bişey yok ortada, yazışıyoruz sadece. ne olur bizden belli değil. kıskanma muhabbetini çözemedim gitti. mesela bir isim veriyor yanına parantez içinde kardeşim diyor. bir yere gidecek, tek başıma gidiyorum falan diyor. bunları vurguluyor benim de sorduğum ettiğim yok da sohbet sırasında söylüyor. tek eşliyim ben falan diyor, çok sadığımdır diyor, aldatma durumları hiç bana göre değil falan diyor. e iyi tamam ne güzel de ne yapmamı, ne söylememi bekledi anlamadım. koskoca insan zaten, bense onun hiçbir şeyiyim, belki de ince düşünceli davranıyor ama bana geçen izlenim sürekli ''bak benim hayatımda kimse yok'' tarzı bir alttan alttan mesaj gibi. dün garip bişey dedi ama. canlı müzik çalan bir mekana gidecekmiş, orda bi kız çıkıyormuş sesi harikaymış kendisi de öyleymiş falan. vurguladı durdu. kızın ismi ne, merak ettim dedim. hatırlamıyorum bilmiyorum falan dedi. iyi, dedim, sahnede hem göze hem kulağa hitap etmeli zaten bir müzisyen dedim, konu kapandı :KK70: yani bunlar benim hiç kafamın basmadığı konular. kısıtlamakmış, uçan kelebekten kıskanmakmış vs aşırı saçma.

benim mesela ne yapmam gerekiyordu, şarkıcı kızdan mı kıskanayım? ne olması gerekiyordu buradaki rolüm anlamadım :D

Yıllar önce yaptığım bir hata var. Kontrol altında tutmak, kıskanmak.. Ben bunu öz güvensiz olmama bağladım, bilemiyorum. O kadar kıskanır kısıtlardım ama ruhum duymazdı hiçbir şeyi. Çılgınlar gibi de arkamdan iş çevrilirdi o kadar kontrol altında tutmama rağmen. Öğrendiğimde şok olmuştum nasıl kandırıldım ben mutlaka görürdüm anlardım diye.. komedi. :olamaz::KK48:

Arkadaş grubumuzda da bu sorunlar mevcut. Yada en yakınım olan ablamın eşiyle olan diyalogları.
Sürekli telefonda neredesin, ne yapıyorsun, ne zaman geliyorsun, hm yalan mı söylüyorsun sen, konum at, fotoğraf at, aramadın neredeydin.. gibi bir çok söylemler oluyor.

Bir insan neden sevdiği insanı sürekli takip ve kontrol eder?
Kendine olan güvensizlikten midir yoksa karşı tarafa güvenmediğinden midir?
Karşı cinste bir hata veya problem yoksa bir kadın neden kıskanır,kısıtlar ve kontrol altında tutar?

Dün bir kafede otururken arka masada da bir çift oturuyordu. Kafede tam cadde kenarında. Çok güzel, mini mini etekli bir hatun geçti. :)
Arka masadaki kadın inanılmaz kıskandı, neden baktın niye bakıyorsun diye tartışarak çıktılar.

Benimde sevgilim birine bakınca içimden "ay kız çok güzel valla, kesin beğendi" diye dertlenebiliyorum anlık. :KK51: Ki yere taşa toprağa bakarak yürümüyoruz, illa ki görüyoruz. Düşüncelerinizi merak ediyorum. :KK22:
Alakası yok. Bunlar sevmek değil hastalık gibi bişey bence. Güzel bir kız görünce baksin bakmak istiyorsa bende bakıyorum der geçerim, ancak güvenmediğim bir insanı da hayatımda neden tutuyum ki ? Sürekli yanında olamam sonuçta dimi ? Böyle şeyleri çok gereksiz buluyorum. Sevdiğim yanımda hayatımda olacak insanı kontrol etme ihtiyacı duymak istemiyorum ben şahsen. Çünkü böyle insan manyak olur.

bir haftadır falan biriyle konuşmaya başladım. tabii daha bişey yok ortada, yazışıyoruz sadece. ne olur bizden belli değil. kıskanma muhabbetini çözemedim gitti. mesela bir isim veriyor yanına parantez içinde kardeşim diyor. bir yere gidecek, tek başıma gidiyorum falan diyor. bunları vurguluyor benim de sorduğum ettiğim yok da sohbet sırasında söylüyor. tek eşliyim ben falan diyor, çok sadığımdır diyor, aldatma durumları hiç bana göre değil falan diyor. e iyi tamam ne güzel de ne yapmamı, ne söylememi bekledi anlamadım. koskoca insan zaten, bense onun hiçbir şeyiyim, belki de ince düşünceli davranıyor ama bana geçen izlenim sürekli ''bak benim hayatımda kimse yok'' tarzı bir alttan alttan mesaj gibi. dün garip bişey dedi ama. canlı müzik çalan bir mekana gidecekmiş, orda bi kız çıkıyormuş sesi harikaymış kendisi de öyleymiş falan. vurguladı durdu. kızın ismi ne, merak ettim dedim. hatırlamıyorum bilmiyorum falan dedi. iyi, dedim, sahnede hem göze hem kulağa hitap etmeli zaten bir müzisyen dedim, konu kapandı :KK70: yani bunlar benim hiç kafamın basmadığı konular. kısıtlamakmış, uçan kelebekten kıskanmakmış vs aşırı saçma.

benim mesela ne yapmam gerekiyordu, şarkıcı kızdan mı kıskanayım? ne olması gerekiyordu buradaki rolüm anlamadım :D

Aldatanlar da "ben çok eşliyimdir yakinda seni de aldatirim" diye ilişkiye başlamiyor ki zaten ama ne kadar boyle sormadigim halde ustune basa basa ben aldatmam, ben yapmam diyen varsa hepsi sayesinde boynuzlarimi parlatmişligim var. 😁😁 İnsallah ince düşüncesindendir hep.

Aldatanlar da "ben çok eşliyimdir yakinda seni de aldatirim" diye ilişkiye başlamiyor ki zaten ama ne kadar boyle sormadigim halde ustune basa basa ben aldatmam, ben yapmam diyen varsa hepsi sayesinde boynuzlarimi parlatmişligim var. 😁😁 İnsallah ince düşüncesindendir hep.
:KK70: :KK70:
yapacak olan insan her türlü yapar.
yapabilir de yani sorun yok. zincire vuramam kimseyi.
zaten yapıyorsa beni kaybetmeyi göze almış demektir, benden vazgeçmiş demektir.
ben bir ilişkide gerçek anlamda sevilmek isterim. gözü kayacaksa, aldatacaksa kapı orada.
benim kısıtlamam, nerdesin konum at demem onu bundan alıkoymaz, biliyorum.

bu kişiyi de daha tanımıyorum belki tanıyınca ben istemeyeceğim, bilemedim.
araya pandemi girince ben iyice unuttum sanırım bazı şeyleri :KK70:
muhtemelen ilk hatasında yol veririm, öyle alıştım ki yalnızlığa, kimseyi çekemeyen biri oldum çıktım.

Yıllar önce yaptığım bir hata var. Kontrol altında tutmak, kıskanmak.. Ben bunu öz güvensiz olmama bağladım, bilemiyorum. O kadar kıskanır kısıtlardım ama ruhum duymazdı hiçbir şeyi. Çılgınlar gibi de arkamdan iş çevrilirdi o kadar kontrol altında tutmama rağmen. Öğrendiğimde şok olmuştum nasıl kandırıldım ben mutlaka görürdüm anlardım diye.. komedi. :olamaz::KK48:

Karşı cinste bir hata veya problem yoksa bir kadın neden kıskanır,kısıtlar ve kontrol altında tutar?

Dün bir kafede otururken arka masada da bir çift oturuyordu. Kafede tam cadde kenarında. Çok güzel, mini mini etekli bir hatun geçti. :)
Arka masadaki kadın inanılmaz kıskandı, neden baktın niye bakıyorsun diye tartışarak çıktılar.

Benimde sevgilim birine bakınca içimden "ay kız çok güzel valla, kesin beğendi" diye dertlenebiliyorum anlık. :KK51: Ki yere taşa toprağa bakarak yürümüyoruz, illa ki görüyoruz. Düşüncelerinizi merak ediyorum. :KK22:
Kişi ya kendine güvenmez ya da karşısındakine bi de hem kendine güvenmeyen hemde karşısındakine güvenmeyenler var.
Kendine güvenmiyosa özgüven konusunda kendini geliştirir,
Sevgilisine güvenmiyosa ayrılır, kendinede sevgilisinede güvenmiyosa hem kendini geliştirir hem ayrılır. Tam olarak güvensizlik nedenini kendin bulcan artık 😊

:D :D
yapacak olan insan her türlü yapar.
yapabilir de yani sorun yok. zincire vuramam kimseyi.
zaten yapıyorsa beni kaybetmeyi göze almış demektir, benden vazgeçmiş demektir.
ben bir ilişkide gerçek anlamda sevilmek isterim. gözü kayacaksa, aldatacaksa kapı orada.
bu kişiyi de daha tanımıyorum belki tanıyınca ben istemeyeceğim, bilemedim.
araya pandemi girince ben iyice unuttum sanırım bazı şeyleri :D
muhtemelen ilk hatasında yol veririm, öyle alıştım ki yalnızlığa, kimseyi çekemeyen biri oldum çıktım.

Orasi oyle tabi ki ben de asla tirim tirim aldatiliyor muyum, neredesin, kiminlesin tarzi arayişlara giren biri olmadim ama aldatilinca da hep karşima cikti bir sekilde yakaladim.

Muhtemelen aldatiyor musun yoksa diye darlayip durmadigim ve arastirmalara girmedigim için aldatanlar da rahat davranip daha az onlem aliyor ve boylece hata yapmalari daha kolay olup ortaya cikiyordu😬😬😬

Kisitlayan kıskançlık bana göre güven sorunudur.
Kisi ya kendine güvenmiyordur ya karsisindakine ya da her ikisi de vardır.
Tabii ki kimse hayatındaki insanı bir baskasiyla paylaşmak istemez ama ona niye baktin, o kadin/adam ile neden konustun ya da telefonu çaldığında kim aradi o seni niye aradi gibi sorular bana sacma geliyor. Bir insanı ne kadar kısıtlarsaniz kisitlayin firsatini bulduğunda yapacagini yapar.
Başta başlığa göre yorum yapiyordum icerigi de okudum. Verdiginiz örneğe göre gidersek bir erkek de olsa bir kadin da olsa karsi cinsten birine sırf dikkatini çektiği icin bakabilir. Bu hemen gidip aldatalim düşüncesinden değil yani. Bence her iki cinsin de birbirine anlayis göstermesi lazim.
Buna bir örnek vereyim aklima gelmisken.
Biriyle bir konuşma yapmistik işte tartıştığım kişi sordu "biri sevgilini arasa o kim, seni niye ariyor" demez misin diye ben de eger sevgilimse ve anlatmasi gerekiyorsa o kendiliğinden anlatır zaten ben sormam demistim sinir olmuştu :))) bu konuşma herseyi kontrol altinda tutmak isteyen hemcinsim biriyle aramda gecmisti.

Orasi oyle tabi ki ben de asla tirim tirim aldatiliyor muyum, neredesin, kiminlesin tarzi arayişlara giren biri olmadim ama aldatilinca da hep karşima cikti bir sekilde yakaladim.

Muhtemelen aldatiyor musun yoksa diye darlayip durmadigim ve arastirmalara girmedigim için aldatanlar da rahat davranip daha az onlem aliyor ve boylece hata yapmalari daha kolay olup ortaya cikiyordu😬😬😬

Kesinlikle bu doğru. Eskiden bende dediğim gibi kontrol edince her şeyden haberim olur zannederdim. Delice kandırılmışım meğerse :KK48: Çok uzun uzun zaman sonra ayrıldıktan sonra duydum üstelik. En iyisini yapıyorsunuz kısaca.

Çok güzel, mini mini etekli bir hatun geçti. :)
Ben öleyim o zaman esim ruslarla calısıyor.Bir kere sürpriz yapmaya gittim kadin bikini deniyordu ve kabin yok..🥴
O bakmadi ben daha cok baktim😁😅🤣
İcinde kalmıs her ne acligin varsa bunu aldatmadan gerçekleştirebilirsin antlasmasi yaptim ben..Sevgi bitebilir ne bileyim hayata bakısı farkılasir seninle olmak artik mutsuz yapar onu falan insanoglu beser sasar dedim..hiiiic gerek yok aldatmalara direkt söyle en azindan es olmaz ama arkadasligimiz cocuklarimiz icin anne babaligimiz saglikli sekilde devam eder demistim..

Kesinlikle güvensizlikten saydiklariniz.İnsanin icinde varsa her kosulda yapar.Evlerden ırak😶

Kıskanan, kısıtlayan insan çok seviyordur diye bir şey yok. Aksine bunun saygısızlık olduğuna inanırım.

13 yıllık evliyim. Nerdesin, kimlesin, konum at vs şeyler demedik ikimiz de. Ben eşimi, eşim de beni sever.

Yolda güzel bir kız görsem önce ben diyorum masallah taş gibi kız 😁 eşim de git işine ya 🤪 der hep.

Ona mi baktı, buna mi baktı, nereye gitti vs gibi düşüncelerle hayat geçmez. Hayat zaten kısa onu da iyice kisaltmayalim dimi 😁

Ya bugüne kadar asla içimden geçmedi bile , şuna mi baktin buna mı baktın demek. Benim ablamda da yoktur asla kıskançlık,bu tarz şeyler. Annemde de yoktur, babamda da yoktur. Benim hayatıma giren insanlar da hiç kiskanmaz, kiskanirsa da surat asıp can sikmaktansa dalgaya vurup belli eder
Yani bana çok ilginç geliyor. Hiç işitmedim ama hayatimdaki insan ben "suradayim" dediğimde "inanmıyorum,aç kamerayı" derse .. korkunç bir şey değil mi ya?? Bir insan nasıl izin verir böyle bir şeye?
Bana korkunç geliyor açıkçası.

Bu arada dekolteli,mini etekli kıza adamın bakması adamın kekoluğunu gösterir, bu durum benim kıskançlığım değildir.
Hiç mi göğüs,bacak görmedin de süzüyorsun derim.
abla senden keko lafını duymak güldürdü beni,hahahahaha, çok tatlısın :KK48:

konu sahibi,kısıtlanmaktan ben şahsen nefret ederim. her zaman da şunu savunurum :

anne-babamdan görmediğim bir şeyi bir başkasından görmeye,bana bunun zorla dayatılmasına gelemem açıkçası.

oraya gitme,şunu yapma,nerdesin, gel,şunu yap... off bu nedir? oldu olacak tasma takalım bir de tam olsun. gerçekten ama ,öyle değil mi? hele bir de İZİN VERME konusu var. :olamaz: ben akli melekeleri ve olayları değerlendirip kendi kararımı verebilme yetisine sahip biriyim. eğer akıl istersem usülünce danışır,tavsiye isterim zaten, öteki türlü sevgilim kim ki ondan izin alayım?

ben çok özgür büyüdüm. onu da açıklayayım, çok şükür ailem bana iyi kötü ayrımını yapmayı öğretti,ve sonrasında bana da güvendiler. ben onlardan hiçbir zaman ''hayır,olmaz'' cevabı almadım mesela. çünkü onların ve kendimin kafa yapısına uymayan bir şeyle gitmedim onlara. mantıksız buldukları bir isteğim olmadı. çünkü bana göre de mantıksız değildi istediklerim.

yerine,ortamına uygun davranmayı, kendimi korumayı öğrettiler. o yüzden hal böyle olunca, bana göre yanlış olmayan bir şeye bir başkası HAYIR YAPAMAZSIN İZİN VERMİYORUM diye karışırsa,derim ki sen kimsin???

herkes kendinden sorumludur, herkesin kendi içinde bir mahkemesi vardır,en azından olmalıdır.

bu mahkemeye göre ; eğer sadakatsizlik sayılabilecek bir neden ve şekilde bakıp, süzüyorsam yoldan geçeni,bu yaptığım ayıptır. terbiyesizliktir. veya bana göre normal olan bir arkadaş ortamında vakit geçiriyorsam, gerçekten uygunsuz bulduğum bir durum yok diyorsam,bitmiştir. vicdanım rahattır çünkü.

kendine güven konusuna gelince,ben dünya güzeli biri değilim, ha tescilli güzel olsam bile benden daha güzel bulunan kadınlar olacaktır. biz hiç demiyor muyuz sohbet ederken, ''ya gerçekten bu kadın mı seçilmiş,bence şu şu bundan kat kat güzel vb''

bu yüzden bunun sonu yok. sizden daha güzel ve seksi kadınlar var,hep de olacak. bunu engelleyemezsiniz. o yüzden öncelikle bunu kabul edin. ve partnerinizi doğru seçin. niyetinin kötü olmadığını bildiğiniz, size sadakatsizlik yapmayacağına inandığınız insanlarla birlikte olun.

çünkü hiç aramızda konuşmaz mıyız ''aa yakışıklı adam gerçekten, veya cidden güzel kadın'' diye? ama bunu arzulayarak söylemediğimiz için sorun da olmaz değil mi?

son olarak,bir ilişki mutlu olmak için yaşanır. hayatıma aldığım kişi beni mutsuz ediyor,bana uymayan şeyler yapıyorsa,ben o ilişkiyi devam ettirmem. hayata bir kez geliyorum,canım değerli. kimsenin güvensizliğinin günah keçisi olamam. herkes kendi görüşüne uygun kişiyi bulsun o halde.

kısaca,sevmekle kıskanmanın daha doğrusu rahatsız edici bir şekilde kıskanmanın hiç alakası yok. aksine seven insan sevdiğini mutlu etmeye uğraşır,hayatı böyle küçük şeylerle zorlaştırmaz. yeter ki arada güven ve sadakat olsun. eğer yoksa da öyle ilişki hiç olmasın zaten.

Ben eşimi asla kıskanmam diyen bir kadın değilim olamam da.. Ama sizin bahsettiğiniz kıskançlık boyutundan çıkmış durumda bence..Takıntı gibi pskilojik bir rahatsızlık gibş sanki bu kadarı da 🙄

Burada belki kendinize belki partnerinize karşı bir güven eksikliği olabilir.. Bana göre kıskançlık sevginin bir parçası ama adamı uçan kuştan sakınmak falan da yorar yani🙈 bu mutluluktan çok mutsuzluk getirir size..

Hem zaten bir adamı da gözünüzde bu kadar büyütmeye, ona haddinden fazla değer vermeye de gerek yok.. Hepimizin sevgisi, eşi çok değerli ama bu biraz gereksiz..

Sonra adam kendini yunan heykeli ne bilim bulunmaz hint kumaşı falan sanıyor, vay efendim muhteşemim, harikayım, vazgeçilmezim havalarına giriyor ki bi zaman sonra karşısındakini de yetersiz bulmaya başlayabiliyor.. Bana sorarsanız hiç gerek yok bunlara.. Kendinizi frenleyin biraz 😊😊

Ben de eşimi ufak tefek kıskanırım ama Ablanın eşini darlaması çok acayip. Eşim bana neredesin konum at foto at dese bu adam hasta heralde derdim.
Erkeğin kası gözü oynuyor güvensizlik yaratıyorsa bilemem ama yapan adam hersekilde yapar zaten sen de yasamıssın.
Eger adamda suc yok kadın darlıyorsa kadında özgüvene eksikliği var demektir.
Ben Kendi adıma
Eşim eger böyle Bi ahlaksızlık (benle evliyken baskasına meyletmesi) yapacaksa bu eşimin sorunu onun ahlaksızlığıdur diye düşünüyorum. O onu baglar. Rezillik ona ait.
Niyeti bozacaksan haberim olsun ben cıkar giderim hayatından işine bakarsın derim her zaman ( öyle bişey yapsa cırarım onu ama şimdi böyle diyorum🤪) . He dediğim gibi eger gizlice baskasıyla olursa da Valla o onun rezilliği. Allaha da kızlarına da etrafına da kendi verir hesabını.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X