Kıskanmak İstemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

cluppingu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2015
161
376
103
Herkese iyi günler dilerim öncelikle,
Benim sorunum biraz 'değişik'.
Kendi kuzenimi kıskanıyorum, evet doğru duydunuz. Ve durumdan hiç mi hiç memnun değilim.
Doğru söylemek gerekirse hayatımım son 4-5 senesi pek istediğim gibi geçmedi. Babam çok kısıtlayıcı biri haliyle hevesle ne istediğimi giyebildim ne de doğru düzgün kendi kararlarımı verebildim. Hep tırsardım babamdan. Baba sorunun aştım, korkmadan iletişim kurabiliyorum zaten çocuk da değilim artık ama hala içimde kalan bir çok şey var. Şunu da söyleyeyim, babam ticaretle uğraşıyor ve daha yeni yeni iyi sayılabilecek paralar kazanıyor. Anlayacağınız eskiden de maddi sorunlar vardı. Konumu daha iyi anlamanız için bu bilgiyi verdim.

Gelelim asıl konuya;
Kuzenimin hayatını çok kıskanıyorum. Benimle yaşıt ve içimde kalan, istediğim her şeyi yaşıyor. Teyzemın kızı oluyor kendisi. Anne tarafımızda sorun yok ama o şanslı ki babası da gayet iyi ve 'modern' sayılabilecek biri. Benim babamın tam aksi yani. Maddi durumları da iyi ve istediği üniversiteye YÖS( yabancı öğrenci sınavı) ile girebilecek. Ben ise affedersiniz 2 senedir bir yerlerimi yırtıyorum ama hala gönlümdeki yeri kazanmayacağımı biliyorum.
Kendi imkanlarıyla bunları başarsaydı eminim ki bu kadar zoruma gitmeyecekti ama onun böyle her şeye sahip olması zoruma gidiyor. Başkası olsa bu kadar kıskanmazdım sanırsam ama aynı aileden olduğumuz için daha çok gözüme batıyor bu durum.

Onu kıskanmak istemiyorum. Ama kendime engel de olamıyorum. Hissettiğim şey kıskançlık mı ondan da emin değilim...İmreniyorum.
Yös haksızlığına kızgınım, babama kızgınım...

Ablalar, sizden de yorum almak istiyorum...

Kendi imkanlarıyla bunları başarsaydı eminim ki bu kadar zoruma gitmeyecekti ama onun böyle her şeye sahip olması zoruma gidiyor.
Nerden bilebilirsin ki belki de başarırdı? Kendi başarısızlığın yüzünden kuzeninin YÖS sınavıyla istediği yere gitmesine kızma bence. Kıskanacağın kadar ders çalışsan bence istediğin yere giderdin. Baban için bir şey diyemeyeceğim. Kıskanmamak senin elinde. Hayatını istediğin biçime getir sonra da kuzenini kıskanma...

Zaten artık ben şekil veriyorum hayatıma ve istediğim gibi yaşamak istiyorum, çocuk değilim artık sonuçta. Kendi başarısı olsa zaten kıskanmazdım yös uygulaması genel olarak zoruma gidiyor. Ayrıca 7/24 yerinde oturup bir şey yapmadan el alemi kıskanan biriymişimgibi yazdınız. Ben kendimi başarısız olarak görmüyorum. Almanyadan kabul aldım geçen sene sırf maddi imkansızlıktan dolayı gidemedim.

Yok 7/24 diye yazmadım ama duruma kafayı takmışsın ki konu açmışsın diye düşündüm. Kıskançlık seni köreltir yani hırslı ol tamam ama tek rakibin de kendin olsun bakma başkalarına :)

Bir de elimde değil gerçekten elimde olsa kıskanır mıydım? Kuzenim o benim, beraber çok çok güzel zamanlarımız oldu ama büyüyünca bu sosyoekonomik fark gözüme battı...

Sırf bu kıskanma için psikoloğa gitmeyi düşünüyorum zira iyi bir şey olmadığının farkındayım. Aslında sizden yapılandırıcı yorum istemiştim ama kendimi pek anlatamadım sanırsam

Sanırsam bendeki genel olarak hayata bir isyan. Kuzenime patladı olay. İnşallah aşabilirim bu durumu. Teşekkür ederim.
Yok 7/24 diye yazmadım ama duruma kafayı takmışsın ki konu açmışsın diye düşündüm. Kıskançlık seni köreltir yani hırslı ol tamam ama tek rakibin de kendin olsun bakma başkalarına :)

Başta babalardan girdin eğitimden çıktın meğer altında ekonomik olarak eşitsizlik yatıyormuş. Baksana önceki mesajında da Almanyaya maddi imkansızlıktan gidemedim dedin. Ben yapılandırıcı bir şey yazdım ama meğer kıskançlığın daha derindeymiş.

Elinizdekilerle neler yapabileceğinizi değerlendirin. Artık maddi sorunlar çözülüyor anladığım kadarıyla. Babanızla da iletişim kurabilmeye başlamışsınız. Hayatta her zaman haksızlık da olur, hakkıyla kazananlar da olur. Kolay değil, imrenmek insanı bir duygu. Sizin yapabileceğiniz şey kabullenip neler yapabileceğinizi düşünmek ve yola koyulmak.

Altında yatan farklı nedenler var sanırsam. Siz öyle yazınca düşündüm. Galiba kısıtlayıcı bir baba+ maddi imkansızlık olunca en yakınımdaki istediğim hayatı yaşayan birine karşı fazla fazla bir imrenme oluştu.

Haklısınız...İnanın buraya yazmak bile iyi hissettirdi kendimi. Biraz da zorlu bir zamandan geçiyorum. Onun da etkisi var sanırsam. Bundan sonrası için güzel fikirlerim var inşallah gerçekleştirebilirim.

Haklısınız...İnanın buraya yazmak bile iyi hissettirdi kendimi. Biraz da zorlu bir zamandan geçiyorum. Onun da etkisi var sanırsam. Bundan sonrası için güzel fikirlerim var inşallah gerçekleştirebilirim.
İnanırsanız ve azimle çalışırsanız olur mutlaka. Sosyal hayat da zamanla oturur yerine.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…