Kıskanmamak

Asdfhkk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2011
1.353
1.171
333
32
Merak ettiğim bir mevzu var.
İnsan sevdiğini az da olsa kıskanmaz mı?

Tamam çok matah bir duygu sayılmaz ama beni çok düşündüren bir şey var.
Erkek arkadaşımla iki yıldır ilişkimiz var bu konu ne zaman açılsa gerildi,tartışma çıkardı. Yani beni neden kıskanmıyorsun diye bir şey sormadım tabi ama konu açıldı veya bir şekilde konu oraya geldi bir kaç kere ve beni kıskanmadığını güvendiğini söyledi. Başka bir seferinde sinirlenip ben öyle olumsuz duyguları kendime yakıştırmıyorum o yüzden aşmaya çalışıyorum ve aşıyorum seni kıskansam kavga ederiz vs gibi laflar etti uzatmadım bende.
Bana göre aşılamayacak bir şey bu en fazla güvenirim ve kıskanacak bir durum olmaz bu şekilde zaten kıskanmam durduk yere. Bir başka zaman ise laf arasında kıskandığını fakat belli etmediğini söylemişti.
Niye bu konuya bu kadar taktığıma gelirsek bazen örnek verirken eski sevgilimden bahsediyorum(daha önce bahsetmezdim kırılır üzülür diye) baktım hiç bir tepki yok,ondan bahsetme bile demiyor. Yahu ben tahammül edemiyorum eskilerden bahsetmesine bunda tık yok. Hep duyarız ya insan sevdiğini kıskanır diye bi acaba sevmiyor mu diyorum,ama sevgisini de çok gösteren beni üzmemeye çalışan biri önceleri tartıştığımız beğenmediğim huylarını değiştirdi işi stresli olmasına rağmen daha ılımlı bakıyor herşeye... İşler ciddiye bindikçe her hareketini sorgulamaya başladım,emin olmak istiyorum illaki.
Sanırım karışık anlattım biraz idare edin lütfen.

Eşimin, muhabbet esnasında eski sevgilisinden bahsetmesi bana hakarettir. Kıskanmam ama hiç hoşlanmam.
Siz de bahsetmeyin neden bahsediyorsunuz ki?
Kıskanmak sevginin ölçütü değildir, nice insanlar var ki kıskançlık cinayeti yapıyorlar. Artık toplumca bunu aşmalıyız bence.
Size güvenen bir insan var ama eski sevgilinizden bahsederken hiçbir tepki vermemesi sizi dinlemiyor hissi oluşturdu bende sadece.

Eşimin, muhabbet esnasında eski sevgilisinden bahsetmesi bana hakarettir. Kıskanmam ama hiç hoşlanmam.
Siz de bahsetmeyin neden bahsediyorsunuz ki?
Kıskanmak sevginin ölçütü değildir, nice insanlar var ki kıskançlık cinayeti yapıyorlar. Artık toplumca bunu aşmalıyız bence.
Size güvenen bir insan var ama eski sevgilinizden bahsederken hiçbir tepki vermemesi sizi dinlemiyor hissi oluşturdu bende sadece.
Bende bahsetmekten hoşlanmıyorum sadece üzerine gittim bakalım ne diyecek diye,normal bir arkadaşımdan bahseder gibi o da katıldı konuya dinlememezlik yapmadı yani..

2 yıl olmuş. adamın huyu bu. aş bence artık. yani eski sevgiliden bahsedip de kıskanmıyo diye tribe girmek ilginç.
Konuyu genel ele aldım ben. Eski sevgiliden kıskanmıyor değil o özele girmiş oldu artık ondan ötesini de kıskanmaz sanırım artık.

Kıskandırmaya çalışmanız ilginç geldi.
Bu tepkinizin farkında bence...
Özellikle bir çabam yok sürekli gündemde değil arada aklıma geliyor. Sadece eski ilişkiden bahsederken aklıma geldi en son bahsettim ondan da daha önceleri dikkat ederdim o kişi hakkında konuşmamaya.

Seni iyi anlıyorum. Bu bey kaç yaşında
Düzgün bir adama benziyor. (Yazdıklarından çıkardığım)
Şöyle düşündün mü hiç? olgun biri bazı konuları kendi içerisinde aşmış..
Şu detay çok önemli sen aklı başında hareketleri gayet düzgün bir bayansan sana güveniyordur.
Ona bu güveni veren sensin..
Birde dediğim gibi senin yanlış bir hareketini görmediyse o nedenle böyle kıskanclık yapacak bir ortam oluşmamıştır.

Eski sevgılıden bahsetmek bunu kıskanmasını beklemek falan oldukça saçma tabıde.
Asıl konuya gelırsek, normal hayat ıcınde adamlar bızı nıye kıskansınkı zaten, opüşmeli filmlerde rolmu alıyoruz, her aksam sahneyemı cıkıyoruz, mankenmıyız mılletn gozu onundemı salınıyoruz. adamlar bızı nıye kıskansın?
Normal hayat akısı ıcınde esını sevgılısını kıskadan tıpler tam tersı bana garıp gelır hep, bılemıyorum.

Özellikle bir çabam yok sürekli gündemde değil arada aklıma geliyor. Sadece eski ilişkiden bahsederken aklıma geldi en son bahsettim ondan da daha önceleri dikkat ederdim o kişi hakkında konuşmamaya.
Ben tersini düşünürüm genelde yani kıskanmayan demeyelim de, bunu fazla ön plana çıkarmayan insanın kendine güvenidir esas olan...Bir de bu açıdan bakınız....

Seni iyi anlıyorum. Bu bey kaç yaşında
Düzgün bir adama benziyor. (Yazdıklarından çıkardığım)
Şöyle düşündün mü hiç? olgun biri bazı konuları kendi içerisinde aşmış..
Şu detay çok önemli sen aklı başında hareketleri gayet düzgün bir bayansan sana güveniyordur.
Ona bu güveni veren sensin..
Birde dediğim gibi senin yanlış bir hareketini görmediyse o nedenle böyle kıskanclık yapacak bir ortam oluşmamıştır.
Evet sağolsun çoğu huyu iyidir,kendini sürekli geliştiren biri.
Söylediği bu zaten sana güveniyorum ben,ki evet kişiliğimi ve ona yanlış bir şey yapmayacağımı bilir.
Olgunluğa gelirsek bazı konularda fazla çocuksu yani çok olgun biri sayılmaz :)
O yüzden bu konuyu bu kadar aşmış olması bana inandırıcı gelmiyor belki de bu yüzden şüphelerim var...

Olgun davranan o, senin beklentin çocukça. Kıskansa bile belli etmediğini, bu tip olumsuz duyguları kendine yakıştırmadığını söylemiş daha ne? Kadınlar biraz entrika seviyor seni anlıyorum ama kıskandırmaya çalışarak şansını fazla zorlama bence.

Konuyu genel ele aldım ben. Eski sevgiliden kıskanmıyor değil o özele girmiş oldu artık ondan ötesini de kıskanmaz sanırım artık.

kıskanınca nolcak? yani nasıl bişey bekliyosunuz. onu giyme, oraya gitme gibi mi.

O olgun,siz çocuk. Eski sevgiliden bahsetmek nedir ya ? Tepki vermiyor diye tribe girmişsiniz birde. Siz sorgulayın tabi ilişkiyi,karşı tarafta sorguluyordur umarım.

Aslında demiş yani.
Kıskanıyorum ama belli etmiyorum diye.
Ne güzel işte.
Sana baskı kurmamak için kendine hakim oluyor.

Bi arkasaşın eşi de seninki gibiydi.
Kız da sen gibi kafaya takardı :)
Bazı insanların huyu böyle.
Seni sevmediği anlamına gelmez.

Ben de kıskandığımı belli etmem.
Yani bilinçli belli etmemezlik değil de
O duygumun üzerinde fazla durup kendimi gaza getirmem.
Kafamda kurmam.
Anında başka şeye yönelirim.

Eşim tam tersi.
Kıskancın dibi.
Deli ediyor beni.
Sanki güvenilmezin tekiymişim gibi hissettiriyor.

Eminim böyle hissetmek istemezsin.

O yüzden fazla kafana takma bence.

Ben tersini düşünürüm genelde yani kıskanmayan demeyelim de, bunu fazla ön plana çıkarmayan insanın kendine güvenidir esas olan...Bir de bu açıdan bakınız....
Konuda kişiliğini çok anlatmadım,çok özgüvenli biri değildir hatta kendisine göre hiç... bu parçaları birleştirince kafamda oturmuyor.

Back
X