Kist

dilekbuluthira

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2017
3
6
39
6 cm kistim var doktor ameliyat dedi ama ben olmak istemiyorum çocuk düşünüyorum kist basit kist yani kötü huylu değil cok şükür ama kisti olup hamile kalan var mi
 
Bir yumurtamda kist vardi ama benim son anda farkedilip icimde curumustu. Erken farkedildigi icin cok sanslisiniz. Benimki de iyi huyluydu yumurtamin tekini aldirdim. Cocuk konusunda bir sorun olmuyormuş doktorların dedigine gore. 3-4 ayda bir agrim olursa ultrasona giriyorum digerine sicrama falan olmadi reglim bile gunu gunune gelir. Zaten bebek tek yumurtaya duser. Cift yumurta ikiziniz olmasi imkansiz.
 
İstanbul ve ankara araştırma hastanelerinde bu konuda tavsiye edebileceğiniz uzman doktorlar varmı ameliyat yapmak için
 
Bana hemen ameliya dedi iki doktor biri ilacla deneyelim dedi ama ben ameliyat olmak istemiyorum çocuk istiyorum bir oğlum var allaha çok şükür 7 yaşında erken doğmuştu 28 haftalikken ama şükürler olsun delikanli oldu şimdi ikinciye kendimi zaten zor hazırlamıştım yine aynı şeyleri yasarim diye ama tam korunmayı bıraktım hazırım dedim günün geçti hastaneye gittim kist çıktı kimi sorun değil çocuk olur kistte gider diyor kimi ameliyat diyor ama kasimdan beri korunmuyoruz çocuk olmadığı gibi kist çıktı.
 
merhaba
bende de 6 cm lik kist var. yumurtalıkta.
2 senedir var. ilaçla tedavi işe yaramadı
son 15 günde 5 farklı doktora gittim (biri çok ünlü prof.)
hepsi de ameliyat dedi.

bende gebelik düşündüğüm için ameliyat olacağım.
2 senedir bendeki kistin sağlığım açısından hiçbir yan etkisini görmedim. ağrı-sızı olmadı hiç

şimdi önümüzdeki hafta ameliyat olacağım.
ameliyat olmamak gebeliğe engel değil. ancak gebelikte, karının içi genişleyecek ve kisti sıkıştıracağı için patlatma ihtimali çok yüksek. bu sebeple bebeğe ve anneye zarar verebilir. ağrı ve kanama yapabilir. bu ihtimali bile bile hamile kalmayı göze alamadım.

naçizane tavsiyem ameliyatı olun, en azından sorunsuz gebelik yaşarsınız. aksi halde hamilelikte kist ile ilgili bir sorun olursa pişmanlık yaşayabilirsiniz.
 
X