bebeğim 21 ocak tarihinde 29 haftalık dünyaya geldi.1ay küvezde kaldı ve 2 aydır evimizdeyiz.2 aydır kakamızı 4/5 güne bir yapıyorduk doktorlar önceleri bunu normal olarak değerlendiriyordu şimdi ise süre bir haftayı buılabiiliyor . 2 seferdir lağmanla yaptırıyoruz hastanede.kan değerleri normal kangazı vs.doktor TER TESTİ istedi 2 defa yapılmaya çalışıldı ama yeterli miktar toplanamadığı için sonuç alınamadı.doktor bize kistik fibrozis den şüphelendiği için bu testi istediğini sonucu olmadan tedavi vermeyeceğini belirtti ama laboratuvardaki beyde 2 defadır uğraşıyoruz el kadarv bebek yazık canını boşuna yakıyoruz olmuyor dedi sinirlerim gfazlasıyla gerildi en sonunda kaptığım gibi kızımı özel başka bir dokroa götürdüm ( bu anlatıkklarım ünv hastANESİNDE YAŞANDI)ÖZEL DOKTOR durumun normal olduğunu hızla geliştiği için bağırsak probleminin görülebileceğini söyledi kilo alımı sabit kilo kaybı yok kistik fibrozisin en önemli belirtisi kilo kaybıdır. ve genetik hastalık olmasıdır.bu 2 faktör yoksa bunu bukadar ısrarla arasştırmak gereksiz dedi mamayı değiştirdik nurse harveys kullandık zeytinyağı ekledim 1 kAŞIK mamasına sonra mamadan sonra bi,r çay kaşığı su vermeye başladım ama hala aynı 5 gündür kakamız yok not: annne sütüyle besliyorum sadece günde 2 kere mama veriyorum oda sabahları multitabs ilacını vermek için gecede rahat etmesi için aranızda bu durumu yaşayan var mı? teer testini beklemelimiyim ben içgüdümle inanıyorum ki kistik fibrozis hastalığı yok kızımda kabızlık olduğuna inanıyorum ama kabızlık başlığındaki arkadaşların paylaşımlarını gördüm okudum ne kadart süreyle yapmadıklarından bahsedilmemiş.kabızlık problemi olanlaer ne kadar süreyle yapmıyorsdu bebeğiniz??ben napim yardım edin:18:
Merhaba cok gecmis olsun baska cocugunuz varmi ondada bu hastalik varmi benimde bebegimde cikti bu rahatsizlik erken dogdu bebegim 11 gun yasadi ve vefat etti ikinci bi test falanda yapilmadi simdiki korkum tekrar hamile kalirsam bu hastalik olur mu diye diger bebeklerimdemerhaba benım bebegım kistik fibrozis hastası..yaşadıklarımı senınle paylaşırsam belki yardımı dokunabılır.. benım bebegım zamanında dogdu 2 gun kakasını yapmadı uyarı falan verdıler ama yınede yapmadı (özel hastanede gecen zaman). devlet hastanesine sevkettıler orda cocuk cerrahı acılde lavman yaptı.. kistik fibrozis olabilecegını arastırılması gerektıgını soyledı..arastırma hastanesı goturduk ter testı ıcın cok kucuk oldugunu soyledıler kan tahlılı yaptılar hastalıkla alakalı bır degeri cok yuksek cıktı mutasyon analızıne gonderdıler ve maalesef mutasyon analızınde hasta oldugu ortaya cıktı.. suan Hacettepe unı. gidiyoruz kontrollere orada devam ettık. mınıcık bebeklere ter testı yapıyorlar ve sonuclarını cıkarıyorlar. en ıyı yerlerden bırısı hacettepe unı. bu hastalıkta belırlı seyler olmuyor bır suru hastayla tanıstık orada hepsının hıkayesı farklı herkesın farklı sıkayetlerı var kımı kabız kımı ıshal kımı fazla kilolu kimisi çok zayıf... akraba evliliklerinde goruldugu soylenıyor fakat 100 kişiyle tanıştıysam 2 kişisi akraba evliliği yapmıştı. bebeğime lavman yapıldıktan sonra eve donerken özel hastanedeki cocuk doktoru aradı cocuk cerrahının anlattıklarını kendısıne soyledıgımde oyle bırseyın olamayacagını eve gıdıp bol bol emzırmem gerektıgını ıcımın rahat olmasını soyledı.. ıyı kı uzerıne dusup tanımızı koydurmusuz.. hangı unıversıte hastanesıne gıdıyorsunuz bılmıyorum ama herhangı bır sorunuz varsa bana herturlu yazabılırsınız elımden geldıgınce yardımcı olmak ısterım iyi gunler..
merhaba benim oğlumun da değeri yüksek çıkmış.2.ci kanı verdik.sağlık ocağı çok doğru şük ihtimal diyor ama ben çok korkuyorum.oğlum 20 günlük.kabızlığı var ama ilk 10 gün gayet rahat kaka yaptı.şimdi yaptığı zaman da kabız değil.makatta çatlak çar dedi doktor.sizde nasıl belirtiler vardı.beslenmede sıkıntı yok kilo alımı çok iyi.huysuzluk falanda yok.bilgi verirseniz çok sevinirim.birde ağzında kalın tükürük gibi var ama ablasıda öyleydi közüm 6 yaşında hiç birşeyi yök.merhaba benım bebegım kistik fibrozis hastası..yaşadıklarımı senınle paylaşırsam belki yardımı dokunabılır.. benım bebegım zamanında dogdu 2 gun kakasını yapmadı uyarı falan verdıler ama yınede yapmadı (özel hastanede gecen zaman). devlet hastanesine sevkettıler orda cocuk cerrahı acılde lavman yaptı.. kistik fibrozis olabilecegını arastırılması gerektıgını soyledı..arastırma hastanesı goturduk ter testı ıcın cok kucuk oldugunu soyledıler kan tahlılı yaptılar hastalıkla alakalı bır degeri cok yuksek cıktı mutasyon analızıne gonderdıler ve maalesef mutasyon analızınde hasta oldugu ortaya cıktı.. suan Hacettepe unı. gidiyoruz kontrollere orada devam ettık. mınıcık bebeklere ter testı yapıyorlar ve sonuclarını cıkarıyorlar. en ıyı yerlerden bırısı hacettepe unı. bu hastalıkta belırlı seyler olmuyor bır suru hastayla tanıstık orada hepsının hıkayesı farklı herkesın farklı sıkayetlerı var kımı kabız kımı ıshal kımı fazla kilolu kimisi çok zayıf... akraba evliliklerinde goruldugu soylenıyor fakat 100 kişiyle tanıştıysam 2 kişisi akraba evliliği yapmıştı. bebeğime lavman yapıldıktan sonra eve donerken özel hastanedeki cocuk doktoru aradı cocuk cerrahının anlattıklarını kendısıne soyledıgımde oyle bırseyın olamayacagını eve gıdıp bol bol emzırmem gerektıgını ıcımın rahat olmasını soyledı.. ıyı kı uzerıne dusup tanımızı koydurmusuz.. hangı unıversıte hastanesıne gıdıyorsunuz bılmıyorum ama herhangı bır sorunuz varsa bana herturlu yazabılırsınız elımden geldıgınce yardımcı olmak ısterım iyi gunler..
Benzer durumlar derken ,ne yalıyorsunuz acaba ?ben erken doğum yaptım bebeğimin ilk test 95 ,ikinci testtedeğer 75 çıktı.doktor genetik teste yolladı bugün ama çok korkuyorum.bir kuzum daha var 3 yaşında ona hiç böyle bir problem yaşamadıkMerhaba baya zaman olmuş ama son durumu merak ettim... benzer şeyler yaşıyorum
Merhaba. Bebeğinizde son durum nedir. Bizde de belirtiler var malesefBenzer durumlar derken ,ne yalıyorsunuz acaba ?ben erken doğum yaptım bebeğimin ilk test 95 ,ikinci testtedeğer 75 çıktı.doktor genetik teste yolladı bugün ama çok korkuyorum.bir kuzum daha var 3 yaşında ona hiç böyle bir problem yaşamadık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?