- 4 Kasım 2017
- 248
- 170
- 103
- 34
- Konu Sahibi Belinayyyyy
Merhaba anneler 14 haftalık hamileyim bebegimde kistik higroma tanisi koyuldu bu hastalığı bilen yaşayıp dogum yapan anneler var mi nasil bi surec yasadiniz lutfen yardımcı olun
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kimse yok mu yardim edebilcek umut olcak
Amin canım inşallah hepimiz için.24 mm kadar artti suan kistin boyutu ense kalinligi 9 mm cok zor bidurum gecmis olsun inşallah bir daha boyle birsey yasamazsin
Evet yaptirdik ama sonucunu almadik cok zor bi durum yasanmasi atlatılması cok bi surec vucudun bi kisminda kalirsa yasayan bebekler var ama yayılırsa benim bebegimde yasamasi zorlascak doktor herseye hazirlikli ol dedi ama gerilerse saglikli yasar demistiAmin canım inşallah hepimiz için.
Benim doktorum 12. Haftada ikili teste gittiğimde ultasronda daha ilk gördüğü andan itibaren bunun erken dönemde en önemli bulgu olduğunu söyledi ve maalesef sağlıksız bir bebek olduğunu hamileliğimin mutlaka sonlanacağını söyledi. Çünkü bu dönemde bu ense kalınlığının ve kistik yapıların ödemlerin geri dönüşü olmayan rahatsızlıklara işaret olduğunu, zamanla ense kalınlığının düşse de kistik higroma kaybolsa da bebekteki rahatsızlığın iyileştiği anlamına gelmediğini söyledi. Tabi bize sorunu tam öğrenmemiz için cvs önerdi.
Cvs yaptırdık, micro array testi yaptırdık hepsi temiz çıktı. Ama testler genetiğine bakıyor ve genetiği temiz ama beyindeki bir bölüm oluşmadığı için gelişimsel sorun yaşadık.
Bizim ense kalınlığı 5.5 mm'di ve tüm sırtı ödemliydi, ensede kistik higroma olabileceğini de söylediler. Anlayacağın benim kendi kadın doğumcum ilk andan itibaren hiç ümit vermedi ve sonuç dediği gibi oldu.
Sadece kistik higroma ise hamileliğin devamına karar veriyorlar, ama kistik higroma başka hastalıkların belirtisi olarak çıktıysa zamanla hepsine bakarlar tek tek. Kalbine beynine bağırsaklarına vs. Ben bu süreci 2 ay bekledim her günümüz zehir gibi geçti, rabbim kimseye yaşatmasın.
Cvs yaptırdınız mı peki?
Merhabalar benim de ayni sekilde 13 haftalikken gebeligim sonlandi sonrasinda gebe kaldim ama kalbi durdu senin nasil oldu umarim evlat sahibi olmussundurMerhaba anneler 14 haftalık hamileyim bebegimde kistik higroma tanisi koyuldu bu hastalığı bilen yaşayıp dogum yapan anneler var mi nasil bi surec yasadiniz lutfen yardımcı olun
Merhaba benim bebeğime de kistik higroma dediler 12. Haftada kalbi durdu bebegimin genetik test yaptırdın bende şükür bir problem çıkmadı ama bende kan pıhtılaşması çıktı. Kan pıhtılaşmasına da baktır derim cnmMerhaba anneler 14 haftalık hamileyim bebegimde kistik higroma tanisi koyuldu bu hastalığı bilen yaşayıp dogum yapan anneler var mi nasil bi surec yasadiniz lutfen yardımcı olun
Merhabalar bende kistig higroma ile hamileligimi sonlandirmak zorunda kaldim siz ne yaptiniz umatim bebekleriniz vardirMerhaba anneler 14 haftalık hamileyim bebegimde kistik higroma tanisi koyuldu bu hastalığı bilen yaşayıp dogum yapan anneler var mi nasil bi surec yasadiniz lutfen yardımcı olun
Merhaba bebeğiniz doğdu mu umarım her şey yolundadırMerhaba anneler 14 haftalık hamileyim bebegimde kistik higroma tanisi koyuldu bu hastalığı bilen yaşayıp dogum yapan anneler var mi nasil bi surec yasadiniz lutfen yardımcı olun
Merhabalar. Aynı teşhis ne yazık ki bana sa koyuldu. 11+6 haftalık gebeyim. Ama bebekte problem olduğu için zorunlu sonlandırma olacak. 2 hamileliğim. İlk Bebeğim 2,5 yaşında sağlıklı ve normal doğumla dünyaya gelmişti. Şimdi beni nasıl bir süreç bekliyor bilmiyorumMerhabalar 13. hafta bebeğimde kistik higroma ensefaloselden şüphelenildi. Perinatolojiye yönlendirildim. Ultrason muayenesinde Fetal hidrops,kistik higroma,trizomi 21, plevral efuzyon(akciğer zarında sıvı birikmesi) buna bağlı kalp yetmezliği ve tüm vücutta şişlik tespit edildi. 6 doktor gezdim bebeğin anne karnında öleceği söylendi.en son 13 hafta 5 günlükken özel hastanede tıbbi tahliye işlemine gittik.(heyet onayı gerekiyor 10 haftadan büyükse,3 doktor imza atiyo sonlansin diye) önce muayene edildi.sonra rutin kanlar alındı ,yatış verildi.Bebek 10 haftadan büyük olduğu için kürtaj yapılmıyor önce ilaçla düşük yaptiriliyor.(cytoyec)sabah hafif kahvaltı ile hastaneye yatiyosunuz.sonrasinda yeme içme yok.antibiyotik taktılar. Ve ilacım geldi .... İlacı dil altına 2 tane veriyolar 3 saatte 1. İlaç eridikten 10 dk sonra rahmin şişiyor sanki sonra sancılar başlıyor gittikçe artarak.2 saat sonra hafifliyo etkisi geciyo.sonra tekrar 2. İlaç geliyo bu işlem bebek rahimden düşene kadar devam ediyo. Eğer ilk gebelikse rahim ağzı sıkı olduğu için acısı inanılmaz fena oluyo. Doktorum bana açılması için vajinaya sonda taktı.balonu sisirdi ucuna 500 Luk serum bağlandı ağırlık olsun diye serviks denen açıklıkta genişleme sağladı. yaklaşık 3-4 cm açılması gerekiyordu. İlk gün 1.5 cm açıldı.Bol yürüme gerektiriyo.ilk gün hastanede inleye inleye sancı çektim tüm gece uyumadım.2 gün sabah 7 de 4. Doz yanı 8. İlacı aldım (bu arada ilaç ishal yapiyo aynı zamanda öğürme) Saat 8 de resmen bayilicaktim ağrıdan ağrı nefesimi kesiyodu iyice arttı sondayla oynadım artık çektim ama ağrı da artıyordu .sonra bı anda sonda yere indi ama bebek yok korktum acaba sondayi mi çıkardım yanlışlıkla diye. Elimi vajinaya götürdüm yumuşak bı et ( bebeğimin kafasi) Ikındım ve bebek kanlar içinde yere düştü ve sancı kesildi. Sonra plasenta geldi onu da elimle çektim gelmeyince. Hemşireler geldi hemen doğumhaneye alındım.Genel anestezide kürtaj yapıldı sadece oraya yattığımi ve kalktığımi hatırlıyorum. Uyandığımda en ufak ağrı yoktu. Çok hafiflemistim.bebegim 10 cm e yakındı tırnakları bile vardı ama malesef karnı, kafası, elleri hep şişmişti sudan.patalojiye gönderdiler.sonra 2 saat dinlendim ve taburcu oldum. Antibiyotik,ferro sanol ve ağrı kesici reçete verildi.Kanamaniz oluyo sonrasi ama çok az ara ara 15 güne yakin surucekmis. 1 hafta sonra kontrole gidiyorsunuz. İşte 10 haftadan büyük gebelik sonlandırma böyle zulüm acı dolu bişi Rabbim düşmanımin bile başına vermesin.Merak edenler için işlemler böyle. Vajinaya sonda işlemi erken bitsin diye yaptılar yoksa bebek inmiycekti. 2. Gün yapiliyomus ama sağolsun doktorum ilk gün yaptı bana bunun ivin ilk suyum geldi ve hafif kan aktı sonrasında da Doğumhanede sondayi taktılar. Kistik higroma nedensiz bı hastalık Rabbim bizide böyle imtihan etti. Elhamdülillah. İnşallah yaşım daha 24 bu travmayı atlatinca bı gün çocuk sahibi oluruz...
Evet bende yaşadım çok zorlu bir süreçti 12haftalikken bebgine kistik higroma tanısı konuldu doktor doktor gezdim ve gerilemedi aynı şeyi dediler ve vücudunda su toplamaya başlamıştı aldırma mi önerdiler yaşama ihtimali yok denildi ve en son gittiğim de kalbi durmuştu aldırmak zorunda kaldımhersey 3hafta içinde bitti15haftalikken hayata gözlerini yumdu
İyi günler 2li yada 4 lü taramaları önermiyorum çünkü her zaman dedikleri gibi çıkmıyor ve bebeği alıyorlar Ümit vermiyorlar ne olursa olsun sonucu beklemek bence en doğrusu benim bebeğim kistik higroma ile doğdu ama çok şükür sağlıklı tedavisi var yani herkese önerim kötü şeyler duyarak hemen sonlandırmayın hamileliği geçmiş olsun bu arada bizler de zor günler geçirdik hep kötü şeyler söylediler ama ümidinizi kaybetmeyinAmin canım inşallah hepimiz için.
Benim doktorum 12. Haftada ikili teste gittiğimde ultasronda daha ilk gördüğü andan itibaren bunun erken dönemde en önemli bulgu olduğunu söyledi ve maalesef sağlıksız bir bebek olduğunu hamileliğimin mutlaka sonlanacağını söyledi. Çünkü bu dönemde bu ense kalınlığının ve kistik yapıların ödemlerin geri dönüşü olmayan rahatsızlıklara işaret olduğunu, zamanla ense kalınlığının düşse de kistik higroma kaybolsa da bebekteki rahatsızlığın iyileştiği anlamına gelmediğini söyledi. Tabi bize sorunu tam öğrenmemiz için cvs önerdi.
Cvs yaptırdık, micro array testi yaptırdık hepsi temiz çıktı. Ama testler genetiğine bakıyor ve genetiği temiz ama beyindeki bir bölüm oluşmadığı için gelişimsel sorun yaşadık.
Bizim ense kalınlığı 5.5 mm'di ve tüm sırtı ödemliydi, ensede kistik higroma olabileceğini de söylediler. Anlayacağın benim kendi kadın doğumcum ilk andan itibaren hiç ümit vermedi ve sonuç dediği gibi oldu.
Sadece kistik higroma ise hamileliğin devamına karar veriyorlar, ama kistik higroma başka hastalıkların belirtisi olarak çıktıysa zamanla hepsine bakarlar tek tek. Kalbine beynine bağırsaklarına vs. Ben bu süreci 2 ay bekledim her günümüz zehir gibi geçti, rabbim kimseye yaşatmasın.
Cvs yaptırdınız mı peki?
Geçmiş olsun çok kötü diye yaşadıklarınız allahım kimseye vermesin inşallahMerhabalar 13. hafta bebeğimde kistik higroma ensefaloselden şüphelenildi. Perinatolojiye yönlendirildim. Ultrason muayenesinde Fetal hidrops,kistik higroma,trizomi 21, plevral efuzyon(akciğer zarında sıvı birikmesi) buna bağlı kalp yetmezliği ve tüm vücutta şişlik tespit edildi. 6 doktor gezdim bebeğin anne karnında öleceği söylendi.en son 13 hafta 5 günlükken özel hastanede tıbbi tahliye işlemine gittik.(heyet onayı gerekiyor 10 haftadan büyükse,3 doktor imza atiyo sonlansin diye) önce muayene edildi.sonra rutin kanlar alındı ,yatış verildi.Bebek 10 haftadan büyük olduğu için kürtaj yapılmıyor önce ilaçla düşük yaptiriliyor.(cytoyec)sabah hafif kahvaltı ile hastaneye yatiyosunuz.sonrasinda yeme içme yok.antibiyotik taktılar. Ve ilacım geldi .... İlacı dil altına 2 tane veriyolar 3 saatte 1. İlaç eridikten 10 dk sonra rahmin şişiyor sanki sonra sancılar başlıyor gittikçe artarak.2 saat sonra hafifliyo etkisi geciyo.sonra tekrar 2. İlaç geliyo bu işlem bebek rahimden düşene kadar devam ediyo. Eğer ilk gebelikse rahim ağzı sıkı olduğu için acısı inanılmaz fena oluyo. Doktorum bana açılması için vajinaya sonda taktı.balonu sisirdi ucuna 500 Luk serum bağlandı ağırlık olsun diye serviks denen açıklıkta genişleme sağladı. yaklaşık 3-4 cm açılması gerekiyordu. İlk gün 1.5 cm açıldı.Bol yürüme gerektiriyo.ilk gün hastanede inleye inleye sancı çektim tüm gece uyumadım.2 gün sabah 7 de 4. Doz yanı 8. İlacı aldım (bu arada ilaç ishal yapiyo aynı zamanda öğürme) Saat 8 de resmen bayilicaktim ağrıdan ağrı nefesimi kesiyodu iyice arttı sondayla oynadım artık çektim ama ağrı da artıyordu .sonra bı anda sonda yere indi ama bebek yok korktum acaba sondayi mi çıkardım yanlışlıkla diye. Elimi vajinaya götürdüm yumuşak bı et ( bebeğimin kafasi) Ikındım ve bebek kanlar içinde yere düştü ve sancı kesildi. Sonra plasenta geldi onu da elimle çektim gelmeyince. Hemşireler geldi hemen doğumhaneye alındım.Genel anestezide kürtaj yapıldı sadece oraya yattığımi ve kalktığımi hatırlıyorum. Uyandığımda en ufak ağrı yoktu. Çok hafiflemistim.bebegim 10 cm e yakındı tırnakları bile vardı ama malesef karnı, kafası, elleri hep şişmişti sudan.patalojiye gönderdiler.sonra 2 saat dinlendim ve taburcu oldum. Antibiyotik,ferro sanol ve ağrı kesici reçete verildi.Kanamaniz oluyo sonrasi ama çok az ara ara 15 güne yakin surucekmis. 1 hafta sonra kontrole gidiyorsunuz. İşte 10 haftadan büyük gebelik sonlandırma böyle zulüm acı dolu bişi Rabbim düşmanımin bile başına vermesin.Merak edenler için işlemler böyle. Vajinaya sonda işlemi erken bitsin diye yaptılar yoksa bebek inmiycekti. 2. Gün yapiliyomus ama sağolsun doktorum ilk gün yaptı bana bunun ivin ilk suyum geldi ve hafif kan aktı sonrasında da Doğumhanede sondayi taktılar. Kistik higroma nedensiz bı hastalık Rabbim bizide böyle imtihan etti. Elhamdülillah. İnşallah yaşım daha 24 bu travmayı atlatinca bı gün çocuk sahibi oluruz...