Kistim tekrarladı, CA testim 181 çıktı kistin biri süpheli

Arkadaşlar bende çikolata kisti ameliyatı geçirdim ama benimki patladı şimdi çocuk sahibi olmak istiyorum ama olmuyor....ne yapmam gerekiyor...

merhaba iyi bir merkezde tetlerinizin tamamlanıp doğru yolda ilerlemeniz sağlanmalıdır. tüpler ve yumurtalık rezervi sizin için en önemli iki kriterdir. sevgiler.

Arkadaşlar bende çikolata kisti ameliyatı geçirdim ama benimki patladı şimdi çocuk sahibi olmak istiyorum ama olmuyor....ne yapmam gerekiyor...

merhaba hanımlar gecen yıl kistimin oldugunu şiddetli adet sancılarım kasıklarımda bele dogru vuran agrı sikayetimle kadın dogumcuma baş vudugumda öğrendim
ve 1.5 yıl dogum kontrol hapı kullandım ama gecmedi gecmediği gibi 8 kg almama sebep oldu.bu sırada arastırırken prof dr ibrahim adnan saracoğluyla kitaplarını ve internet sitesinde okudugum yazılarıyla tanıştım ve kendisine ulaştım birebir görüştüm. bana verdiği bitki kürleriyle kistim 6 mm 3mm düştü ve ben daha fazla zaman kaybetmemek adına bıraktım devam etseydim belkide ameliyatdan kurtulacaktım size önerebilecegim dr ise prf ali ayhan hacettepe ankarada kadın dogum bölüm baskanı gözü kapalı görünebileceginiz bir melek kendisi ona laparoskopik yöntemle ameliyat oldum ve kistim ameliyat sırasında süpheli bulunuldugundan acık açık ameliyatadöndü 3 gün hastane yattım ve ameliyat sırasında tüplerde yapısıklık varmış onlarda alındı çikolata kistiydi . şimdi tekrar bu seferde diğer yumurtalıgımda kist oldugu anlasıldı amelıyattan sonra tekrarlama riski vardır(basit kist)
kist içi dogum kontrol hapı verdi 2 ay kullanmamaı söylendi bu sefer farklı bi hap vedi onu kullanıyorum her iki sececegınız de mevcut denemesi size kalmış kist irsi bi hastalıktır
ailede varsa size olma sanı%50 oldugunu unutmayın.souçlarımı sabırsızlıkla beklıyorum dr istediğiniz her yere geliyor ameliyat konusunda kafanıza takılan bir sey olmasın...dünyanın her tarafından hastaları var akın kın geliyolar bu ameliyatı aynı kişiye olan teyzemin kızının 5 ay sonra bebegını kucagına aldı sonuct kist engel bunu unutmayın.... stress de yapıyormus duydugum kadarıyla konu için ulaşmak isteyen olursa xxxxxxxxx hayırlı günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba AYTÜN HANIM ilk bebeğim olduktan sonra siprial taktırmıştım 3 ay sonra acayip ağrılarım başlamıştı sipriali çıkarttık ama hala devam etti 3-4 ay sonra amaliyat oldum doktor aldığını söylemişti 1 sene sonra tekrar başladı ağrılarım bu sefer başka doktora gittim ve oda amaliyatla aldı ve 7 yıl çok rahattım sonra 2. çocuğu düşündük bu arada 7 sene doğum kontrol hapı kullanıyordum bıraktım ve 2.çocuğumda oldu allaha şükür 5 ay sonunda da yine siprial taktırdı aslında hjiç istemedim kadın doğum doktoruma kistim oldu sanırım sipralden dedim ama birşey olmaz takalım dedi ve malesef taktırdım ve taktırıktan 4 ay sonra yine ağrılarım başladı ve moralim çok bozuk şu anda 5. amaliyatı olamam tekrar tekrar kaldıramayacağımı düşünüyorum zaten 2 çocuğumuda sezeryanla dünyaya getirdim ne yapabilirim acaba sipriali çıkartmayı düşünüyorum ama bir işe yarayacağını zannetmiyorum acaba bu çikolata kistinin sebebi siprial mi?

merhaba geçmiş olsun öncelikle yaşadığınız ağrılar endometriozisle birlikte defayeten geçirdiğiniz ameliatlra bağlı yapışıklıklardandır diye düşünüyorum. sipiralin endomet. hastalığı yapmak gibi bir özelliği yoktur. bu nedenle ağrılarınızı ona bağlayamayız. ama sizin için iyi bir seçenek olmadığı da ortada hormon ilaçlarıyla baskılamak daha doğru olacaktır. yeni çıkan bazı ilaçlar var ağrı tedavisinde kullanılıyor belki bunlar denenebilir. istanbuldaysanız gelebilirsiniz. sevgiler.

merhaba AYTÜN HANIM ilk bebeğim olduktan sonra siprial taktırmıştım 3 ay sonra acayip ağrılarım başlamıştı sipriali çıkarttık ama hala devam etti 3-4 ay sonra amaliyat oldum doktor aldığını söylemişti 1 sene sonra tekrar başladı ağrılarım bu sefer başka doktora gittim ve oda amaliyatla aldı ve 7 yıl çok rahattım sonra 2. çocuğu düşündük bu arada 7 sene doğum kontrol hapı kullanıyordum bıraktım ve 2.çocuğumda oldu allaha şükür 5 ay sonunda da yine siprial taktırdı aslında hjiç istemedim kadın doğum doktoruma kistim oldu sanırım sipralden dedim ama birşey olmaz takalım dedi ve malesef taktırdım ve taktırıktan 4 ay sonra yine ağrılarım başladı ve moralim çok bozuk şu anda 5. amaliyatı olamam tekrar tekrar kaldıramayacağımı düşünüyorum zaten 2 çocuğumuda sezeryanla dünyaya getirdim ne yapabilirim acaba sipriali çıkartmayı düşünüyorum ama bir işe yarayacağını zannetmiyorum acaba bu çikolata kistinin sebebi siprial mi?

merhaba geçmiş olsun öncelikle yaşadığınız ağrılar endometriozisle birlikte defayeten geçirdiğiniz ameliatlra bağlı yapışıklıklardandır diye düşünüyorum. sipiralin endomet. hastalığı yapmak gibi bir özelliği yoktur. bu nedenle ağrılarınızı ona bağlayamayız. ama sizin için iyi bir seçenek olmadığı da ortada hormon ilaçlarıyla baskılamak daha doğru olacaktır. yeni çıkan bazı ilaçlar var ağrı tedavisinde kullanılıyor belki bunlar denenebilir. istanbuldaysanız gelebilirsiniz. sevgiler.

Aytül hanım teşekkürederim cevabınız için , malesef istanbulda değilim bu ay ilk defa ağrım olmadı kanamam arttı acaba vücudum alışmaya mı başladı ki diye düşünüyorum eğer hep böyle olursa iyiyim şimdilik :)

merhaba Aytun Hanım,

Ben 4 yıl önce çikolata kistinden laporoskopi ile ameliyat oldum.. aradan gecen zamanlarda 2 kere kontrole gittim, en son gittiğimde kistimin olmadığını söylediler..Ben size şunu sormak isterim..Çikolata kisti tekrarlamayabilir mi? tekrarlamamaı demek hamile kalma olasılığımı yükseltir demek oluyor mu? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim..

Merhaba Mustafa Bey,

Ben 4 yıl önce çikolata kistinden laporoskopi ile ameliyat oldum.. aradan gecen zamanlarda 2 kere kontrole gittim, en son gittiğimde kistimin olmadığını söylediler..Ben size şunu sormak isterim..Çikolata kisti tekrarlamayabilir mi? tekrarlamaması demek hamile kalma olasılığımı yükseltir demek oluyor mu? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim..

Endometriozis Tekrarlar mı? burada yazdığına göre çikolata kisti iyi temizlenmezse tekrarlayabiliyo

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba çikolata kistlerinin tekrarlayıcı özelliği vardır. bu nedenle ben hastalşarıma çocuk düşünüyorlar ise ertelemeden bu planlarını gerçekleştirmelerini öneririm. ilaçlarla basıkılama tedavileri yapılsa da cerrahi işlemlerden sonra en hızlı gebelik şansı ilk 1 yıldadır. sevgiler.

merhaba Aytun Hanım,

Ben 4 yıl önce çikolata kistinden laporoskopi ile ameliyat oldum.. aradan gecen zamanlarda 2 kere kontrole gittim, en son gittiğimde kistimin olmadığını söylediler..Ben size şunu sormak isterim..Çikolata kisti tekrarlamayabilir mi? tekrarlamamaı demek hamile kalma olasılığımı yükseltir demek oluyor mu? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim..

Back
X