Kıtalar arası taşınmış kadınlardan fikir ve yardım istiyorum

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.656
798
Merhabalar,

Çok uzun süre oldu buralarda değildim.
1.5 senedir işsizim ve o kadar çok yerden red yedim ki sayısını unuttum :)

Sonunda oldu ve Kanadadan doktora için kabul aldım
İlk tepkim tabii ki sevinçten uçmak oldu.
Sonuçta özellikle şu anki ekonomide ve hastalık krizinde işsizlik, parasızlık, geleceğin olmaması zor.

Ancak gerçeğe dönüş aşamasında bazı düşüncelerim var.

Çok uzak malum, siz nasıl hallediyorsunuz bu uzaklığı? Uçak biletlerine baktım, vay ki ne vay :D

Bir de ben 18 yaşında evden çıkıp tek başına yaşamış insanım ama şimdi ailemden kopmak 18dekinden daha zor geliyor anlam veremedim? Zamanla tekrar normale döner değil mi hayat kurdukça?

O kadar boştaydım ki 1.5 senedir tekrar sorumluluk almak falan gözüm korktu, beceririm değil mi ya? :KK200:

Ek. Kanadada yaşamış etmiş, tavsiyesi vs olan varsa memnun olurum. Bir de Fransızca konuşulan yeri :KK15:

Bende hem okul hem ıs ıcın Almanya'da kalmıstım. Insan gıtmeden neyle karsılasacagım dıye bocalıyor gıdınce ne yaparım dıyor donus vaktı gelınce de hıc ayrılmak ıstemıyor. Ama bana buyuk katkı saglamıstı dıl gelısımıme hayata bakıs acıma. Bende basta cok zorlandım para kazanmaya baslayınca kabak cıcegı gıbı acıldım. O aılenden ayrılana kadar olan kısım ölüm gibi geliyor ama onlarda senın ısınde basarılı oldugunu mutlu oldugunu gorunce huzurlu oluyorlar senınde ıcın ferahlıyor. Kanada da yasamıs olan arkadaslarda yazarsa ıcıne bıraz su serpılır dıye dusunuyorum hayatta basarılar tebrıkler sımdıden ❤️😍🎀

biz ilk yurtdisina tasinirken denemekten ne zarar gelecek olmazsa doneriz diye ciktik. su an donme planimiz yok. buraya geldiginizde huzurlu bir ortam bulacaksiniz, insanlar sizinle didismeyecek. saat farki cok fazla ve her an turkiyeye gitme imkani yok malesef ama alışılıyor. bence sans ve zaman verin. insan hayatta yaptiklarindan degil yapmadiklarindan pisman oluyor.

Bende hem okul hem ıs ıcın Almanya'da kalmıstım. Insan gıtmeden neyle karsılasacagım dıye bocalıyor gıdınce ne yaparım dıyor donus vaktı gelınce de hıc ayrılmak ıstemıyor. Ama bana buyuk katkı saglamıstı dıl gelısımıme hayata bakıs acıma. Bende basta cok zorlandım para kazanmaya baslayınca kabak cıcegı gıbı acıldım. O aılenden ayrılana kadar olan kısım ölüm gibi geliyor ama onlarda senın ısınde basarılı oldugunu mutlu oldugunu gorunce huzurlu oluyorlar senınde ıcın ferahlıyor. Kanada da yasamıs olan arkadaslarda yazarsa ıcıne bıraz su serpılır dıye dusunuyorum hayatta basarılar tebrıkler sımdıden ❤️😍🎀

Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için, aynen öyle, şimdi bilinmeyen keşfedilmemiş bir yerin korkusu ve heyecanı sardı
Aileden kopacağımı biliyordum da bu kadar uzak olacağını kestirememiştim :)

biz ilk yurtdisina tasinirken denemekten ne zarar gelecek olmazsa doneriz diye ciktik. su an donme planimiz yok. buraya geldiginizde huzurlu bir ortam bulacaksiniz, insanlar sizinle didismeyecek. saat farki cok fazla ve her an turkiyeye gitme imkani yok malesef ama alışılıyor. bence sans ve zaman verin. insan hayatta yaptiklarindan degil yapmadiklarindan pisman oluyor.

Siz de farklı bir kıtadaki ülkeye mi gittiniz? Kanada gibi?
Ya evet çok iyi bir fırsat hiç düşünmezdim böyle bir ülkeden kabul gelsin, o kadar red yiyince:)

Referansla mi gidiosun yani danismanini burdan bi hoca mi ayarladi yoksa tamamen kendi imkaninla mi ben onu merak ettim. Ailesiyle gidenler icin hayat bi tik daha kolay tabi ama şöyle düşün sen de ordan biriyle birlikte olcaksin muhtemelen bu bile daha iyi burdan biriyle olmaktan yani. Birilerini bulana sevgilibolur arkadas olur yalniz cekeceksin bu normal bisey. Yalniz kaldim diye dönmeye kalkma sakın :)

Referansla mi gidiosun yani danismanini burdan bi hoca mi ayarladi yoksa tamamen kendi imkaninla mi ben onu merak ettim. Ailesiyle gidenler icin hayat bi tik daha kolay tabi ama şöyle düşün sen de ordan biriyle birlikte olcaksin muhtemelen bu bile daha iyi burdan biriyle olmaktan yani. Birilerini bulana sevgilibolur arkadas olur yalniz cekeceksin bu normal bisey. Yalniz kaldim diye dönmeye kalkma sakın :)

Şöyle oldu, 1.5 sene önce mezun oldum ben, araya covid vs girince yurt dışından öğrenci alan eden, ilan yayınlayan kimse kalmadı. Yaz başından bu yana her pazartesi oturup doktora ilanları diye googleda aradım, uygun olan hepsine attım. Kendim buldum yani ama başvurudan sonra hoca, referansın var mı diye sordu. Sanırım başkasından da duymak istiyorlar nasıl bir öğrencisin, neler yaptın vs
Benim de hocam referans mektubu yolladı, başvurduğum yerdeki hoca da beğenmiş, öyle oldu :)

Şöyle oldu, 1.5 sene önce mezun oldum ben, araya covid vs girince yurt dışından öğrenci alan eden, ilan yayınlayan kimse kalmadı. Yaz başından bu yana her pazartesi oturup doktora ilanları diye googleda aradım, uygun olan hepsine attım. Kendim buldum yani ama başvurudan sonra hoca, referansın var mı diye sordu. Sanırım başkasından da duymak istiyorlar nasıl bir öğrencisin, neler yaptın vs
Benim de hocam referans mektubu yolladı, başvurduğum yerdeki hoca da beğenmiş, öyle oldu :)
Iyi süper burdan bi hocanin gayretiyle olmamis kendin bulman daha iyi bence. Yerin daha saglam oluyor o zaman şahsi görüşüm. Doktoradan sonra da kalabilmen adina.

Çok sevindim adınıza .
Ne kaybedersiniz ki? Yapamazsanız dönme imkanınız hep hep . Ama şimdi ‘acaba yapamaz mıyım’ diye gitmezseniz belki de bu fırsat bir daha çıkmayacak karşısınıza.
bol şans 🍀

Ben de onu düşündüm
En kötü ihtimalle bitince Avrupa/Türkiyede bakarım bir yer çalışmak için
Eğitimi sağlam aldıktan sonra herhalde işim daha kolay olur :)

Velvettecan,yanlış hatırlamıyorsam iki ülkede bir başına yaşamıştın sen zaten.
Sadece birazcık daha uzak ve soğuk o kadar.
İki kere yaptın, üçüncüyü de yaparsın en güzel şekilde. Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki kanda mevcut 😋😋

Evet
3 kere de taşındım onlar arasında
Oradan azıcık cesaretim var zaten, yavaş yavaş sola doğru açıldım dünya haritasında :D
Azıcık korkuyorum yalan olmasın :KK23:

Quebec'e gidiyorsunuz , muhtemelen Montreal'e. Dayım gitti benim bundan 20 sene önce ailesiyle. Aşırı zorlandılar. Fransızca öğrenemedi ne dayı ne yenge. İşlerini hep ingilizce hallettiler. Geçenlerde yengeyle konuşurken dedi ki şimdiki aklım olsa kesinlikle ingilizce konuşulan bir bölgeye geçerim. Hem iş şartları, hem dil kolaylığı,hem çocuklar için.

Bana gel deseler kosa kosa giderim; saka bir yana da Kanada zaten yasayabilecegin en iyi refahi, sosyal hayati olan ulkelerden biri. Soguk olmasi disinda rahatsizlik verecek bir yani yok.

Back
X