Kıtalar arası taşınmış kadınlardan fikir ve yardım istiyorum

Cok uzaklarda değiliz biz, Almanya'da yaşıyoruz:) hayırlı olsun demeye geldim:) güzel bir firsat yakalamışsınız, insallah hersey gönlünüzce olur:) kendinize zaman tanıyın,beklentilerinizi düşük tutun ki hemen hayal kırıklığına kapilmayasiniz. İnternette ingilizce "kanadaya göç" gibi aramalar yazarsaniz belki daha çok tüyo almis olursunuz

Çok sevindim adınıza .
Ne kaybedersiniz ki? Yapamazsanız dönme imkanınız hep hep . Ama şimdi ‘acaba yapamaz mıyım’ diye gitmezseniz belki de bu fırsat bir daha çıkmayacak karşısınıza.
bol şans 🍀
Benimde çok pis dönesim var bebeleri alıp bak şimdi yine özendim 😁

Siz de farklı bir kıtadaki ülkeye mi gittiniz? Kanada gibi?
Ya evet çok iyi bir fırsat hiç düşünmezdim böyle bir ülkeden kabul gelsin, o kadar red yiyince:)

ben sizden de uzaktayim :) aktarmasiz ucus yok, aktarmali ucuslar 20 saat civari sürüyor.

bence seni en zorlayacak sey yalnizlik olacak. ama şöyle dusun buradaki herkes yalniz, o nedenle herkes arkadasca davraniyor. ben ilk geldigimde filipinli komsumla haftada 2 kez birbirimize gidip geliyorduk. ilk arkadasim o olmuştu. sag olsun kucak açmıştı bana. biraz disa donukse herkesin vat benim gibi bir kucak acani.

olumlu dusun olumlu olsun.

bir de mesela biz buraya yazin gelmistik, yilbasinda annemlerin yanina biletim vardı. geri donecegim psikolojisi vardi bende o yuzden hic ev hasreti cekmedim. bu soyledigim simdiki kosullarda zor ama faydali olabilir.

bir de turkiyeden buraya gelmeye calisan cok kisi var. belki bir arkadasin ile sevgili gibi davranip ikiniz birlikte gelebilirsiniz. kiz arkadasin bile olsa sonucta burada hersey açık. o zaman borbirinize destek olmus olursunuz. senin vize başvurun uzerinden partner basvurusu ile o da vize alabilir, calisma izinli. bence cok guzel bir firsat

iş arama süreci insanı cok yıpratıyor. Özelliklede öz güvenini mahvediyor. İş bulunca da bu sefer acaba becerebilecek miyim derdine düşüyor insan. Ama gidince bir kac aya iyiki gitmisim diyeceksin :) simdiden hayırlı olsun.

Bana da öyle geliyor şimdi rahatım düzenim bozulacak ya, bilinmeyen bir yere gidiyorum onun korkusu var, teşekkürler :)

Quebec'e gidiyorsunuz , muhtemelen Montreal'e. Dayım gitti benim bundan 20 sene önce ailesiyle. Aşırı zorlandılar. Fransızca öğrenemedi ne dayı ne yenge. İşlerini hep ingilizce hallettiler. Geçenlerde yengeyle konuşurken dedi ki şimdiki aklım olsa kesinlikle ingilizce konuşulan bir bölgeye geçerim. Hem iş şartları, hem dil kolaylığı,hem çocuklar için.

İtalyanca bilmeme biraz güveniyorum ama bakalım, mesela metinleri anlıyorum kelimeler köken olarak çok benzer ama okunuşları farklı olduğu için konuşurken anlamıyorum. İnş üniversitenin varsa bedava kursu ona gitmeyi düşünüyorum, ama diploma ve araştırma iyi bir yerden olsun da sonrasında en olmadı başka yere geçerim

ben sizden de uzaktayim :) aktarmasiz ucus yok, aktarmali ucuslar 20 saat civari sürüyor.

bence seni en zorlayacak sey yalnizlik olacak. ama şöyle dusun buradaki herkes yalniz, o nedenle herkes arkadasca davraniyor. ben ilk geldigimde filipinli komsumla haftada 2 kez birbirimize gidip geliyorduk. ilk arkadasim o olmuştu. sag olsun kucak açmıştı bana. biraz disa donukse herkesin vat benim gibi bir kucak acani.

olumlu dusun olumlu olsun.

bir de mesela biz buraya yazin gelmistik, yilbasinda annemlerin yanina biletim vardı. geri donecegim psikolojisi vardi bende o yuzden hic ev hasreti cekmedim. bu soyledigim simdiki kosullarda zor ama faydali olabilir.

bir de turkiyeden buraya gelmeye calisan cok kisi var. belki bir arkadasin ile sevgili gibi davranip ikiniz birlikte gelebilirsiniz. kiz arkadasin bile olsa sonucta burada hersey açık. o zaman borbirinize destek olmus olursunuz. senin vize başvurun uzerinden partner basvurusu ile o da vize alabilir, calisma izinli. bence cok guzel bir firsat

Ama zaten Avrupadayken de çok gelemiyordum ben, 2 haftalık tatil vardı ama orada bitirmem gereken işler vardı gelememiştim tüm yıl, yani mesafe yakın da olsa olmayabiliyor
Senede bir kesin gelirim ben yapamam :KK53:

Bence de ya zaten arkadaş bulana kadar oluyor o kısmı sonra zaten yeni yerlere gidip gezdikçe, doğa turları vs insan rahatlıyor :)

İnş diyorum ülkede işler biraz düzelir de mezun olunca gelirim...

Merhabalar,

Çok uzun süre oldu buralarda değildim.
1.5 senedir işsizim ve o kadar çok yerden red yedim ki sayısını unuttum :)

Sonunda oldu ve Kanadadan doktora için kabul aldım
İlk tepkim tabii ki sevinçten uçmak oldu.
Sonuçta özellikle şu anki ekonomide ve hastalık krizinde işsizlik, parasızlık, geleceğin olmaması zor.

Ancak gerçeğe dönüş aşamasında bazı düşüncelerim var.

Çok uzak malum, siz nasıl hallediyorsunuz bu uzaklığı? Uçak biletlerine baktım, vay ki ne vay :KK70:

Bir de ben 18 yaşında evden çıkıp tek başına yaşamış insanım ama şimdi ailemden kopmak 18dekinden daha zor geliyor anlam veremedim? Zamanla tekrar normale döner değil mi hayat kurdukça?

O kadar boştaydım ki 1.5 senedir tekrar sorumluluk almak falan gözüm korktu, beceririm değil mi ya? :KK200:

Ek. Kanadada yaşamış etmiş, tavsiyesi vs olan varsa memnun olurum. Bir de Fransızca konuşulan yeri :KK15:
Bende 17 yaşımda ailemden ayrılıp yurtdışına yerleştim. İlk zamanlar biraz zor oldu aile özlemi vs ama ülkeye adapte oldukça yalnız yasamayı sevmeye başladım. Hatta abim yanıma taşınacak oldu kabul etmedim. Ayrıca Kanada’da 2 yıl kaldım , Quebec eyaletinde. İnsanları çok samimi sıcak ve yardım sever, tek sorun her yerde İngilizce konuşmamaları yada konuşmak istememeleri, o yüzden İsveç’e geri dönmek zorunda kaldım .

Bende 17 yaşımda ailemden ayrılıp yurtdışına yerleştim. İlk zamanlar biraz zor oldu aile özlemi vs ama ülkeye adapte oldukça yalnız yasamayı sevmeye başladım. Hatta abim yanıma taşınacak oldu kabul etmedim. Ayrıca Kanada’da 2 yıl kaldım , Quebec eyaletinde. İnsanları çok samimi sıcak ve yardım sever, tek sorun her yerde İngilizce konuşmamaları yada konuşmak istememeleri, o yüzden İsveç’e geri dönmek zorunda kaldım .

Ay ben size özelden kısacık bir şey sorayım o zaman : D

Evet yarı yarıyaymış ve kiminin tek dili Fransızca imiş ama dediğim gibi İtalyancadan sonra okuması zor gelmedi bana

Ay ben size özelden kısacık bir şey sorayım o zaman : D

Evet yarı yarıyaymış ve kiminin tek dili Fransızca imiş ama dediğim gibi İtalyancadan sonra okuması zor gelmedi bana
Fransızca zor değil aslında ama kaldığım kasabada dil okulu yoktu , bende büyük sehirlerde yaşamayı sevmiyorum . Hiç unutmam komşumun biri elinde koca kitaplarla gelmişti bana dil öğretmek için ☺️ Öyle sıcak insanlar yani ...

Fransızca zor değil aslında ama kaldığım kasabada dil okulu yoktu , bende büyük sehirlerde yaşamayı sevmiyorum . Hiç unutmam komşumun biri elinde koca kitaplarla gelmişti bana dil öğretmek için ☺️ Öyle sıcak insanlar yani ...
Ana dilim gibi fransizcz konusmama ragmen kanadalilarin fransizcasini anlamak icin pur dikkat olmam gerek, cok degisik onlarinki:KK53:
Bu arada konu sahibine bol sanslar

Cok sevindim, bol sans dilerim! Ben de bir daha okyanus asiri bir ulkeye tasinirsam Kanada olur, yoksa avrupaya donelim diyorum hep esime.

Ben Turkiye'den asya kitasinda bir ulkeye tasindim. Bu arada tropikal iklim, 12 ay yaz mevsiminde yasamak teoride guzel. Pratikte oldukca bunaltici, tecrube ile sabit :)
Dil konusunda ben anadili Ingilizce diye zorluk cekmem saniyordum. Buyuk yanilgi, cunku ulkede 4 tane anadil var ve hepsini karistirip konusuyorlar. Ilk 6 ay inanilmaz zorlandim aksanlarini anlamakta. Simdi alistim ama hatta o kadar kolay geliyor ki, duz Ingilizce konusmayi unutmamayi umuyorum :))) Fransizca icin de latin kokenli bir dil biliyor olmaniz avantaj, 1 yila gunluk hayatinizi idame ettirecek kadar ogrenirsiniz diye dusunuyorum. Programin dili Ingilizce ise zaten fazlasina ihtiyaciniz olmaz.

Uzaklik konusunda ben mutlu degilim. Direkt ucus ile 12 saat suruyor. Hatta hala virus sebebiyle ucuslar kapali, bu sene Turkiye'ye gelemiyoruz. O yuzden burada yasamayi uzun vadeli hic dusunmedim. Bakalim en gec 2022 yaz aylarinda ayrilacagiz gibi buradan, daha erken olmazsa... Ama belki sizin icin bu problem olmaz.

Her ne olursa olsun denemeden bilemeyeceksiniz. Ben hep bu sekilde yaklastim olaya, hicbir sey olmazsa tecrube olur. Hayattaki her secimin bir geri donusu var. Insanlar yirmi sene sonra yaptiklarindan daha cok yapamadiklarina pisman olur. O yuzden deneyip olmadiysa can sagligi demek hic denememekten daha iyi gibi geliyor bana

Merhabalar,

Çok uzun süre oldu buralarda değildim.
1.5 senedir işsizim ve o kadar çok yerden red yedim ki sayısını unuttum :)

Sonunda oldu ve Kanadadan doktora için kabul aldım
İlk tepkim tabii ki sevinçten uçmak oldu.
Sonuçta özellikle şu anki ekonomide ve hastalık krizinde işsizlik, parasızlık, geleceğin olmaması zor.

Ancak gerçeğe dönüş aşamasında bazı düşüncelerim var.

Çok uzak malum, siz nasıl hallediyorsunuz bu uzaklığı? Uçak biletlerine baktım, vay ki ne vay :D

Bir de ben 18 yaşında evden çıkıp tek başına yaşamış insanım ama şimdi ailemden kopmak 18dekinden daha zor geliyor anlam veremedim? Zamanla tekrar normale döner değil mi hayat kurdukça?

O kadar boştaydım ki 1.5 senedir tekrar sorumluluk almak falan gözüm korktu, beceririm değil mi ya? :KK200:

Ek. Kanadada yaşamış etmiş, tavsiyesi vs olan varsa memnun olurum. Bir de Fransızca konuşulan yeri :KK15:
Merhabalar,

Ilk düşününce uçakla koca okyanusu geçeceğim, ailem sevdiklerim ile ayni günü yasayamayacagim diye insan bi korkuyor. Ama ucaktan inince sanki Ankara İstanbul yapmış gibi oluyorsunuz. Cok normal geliyor.

Sizi orda yeni bir hayat, yeni insanlar, yeni yerler bekliyor olacak. Kesfederken düşünmeye cok fırsat bulamazsiniz. Bir de yabancilar hep ayni zorlukları yaşadığı için birbirine kenetleniyor, cok guzel arkadasliklar oluyor. Kafaniza mukemmel uyan bir Japon arkadas edinince herkes insanmış, aslinda dunya kocaman bir ulkeymis, herkesin ayni endiseleri, korkulari, mutlulukları varmış diyorsunuz.

Evet çok uzak, evet öyle her isteyince gelinip gidilmiyor ama teknoloji sayesinde her gun sevdiklerinizi gorebiliyorsunuz.

Fiziksel uzaklığı kafaya takıp uzerinde cok düsünmeyin. Kenarda acil durumlar icin bir gidis geliş uçak paranız dursun, kendinizi guvende hissedin. Allah korusun acil bir sey olursa atlayıp gidersiniz. Onun disinda ancak yılda bir.

Oyle gidilmeyecek mesafeler degil. 2 kere gidip gelince alışırsınz.

Bol şans dilerim, umarim cok mutlu olursunuz.

Slm kanada torontodayim yardim istersen ozelden yazabilirsin her zaman .Quebec tarafina gezmeye gitmistik bizimle ingilizce bile konusmak istemiyolar fransizlar , ingilizce konusan yerleri tercih edebiliyosaniz secin .

Back
X