Kıtalar arası taşınmış kadınlardan fikir ve yardım istiyorum

Kanadaya degil ama bir o kadar uzak bir yere tasindim bir sene oldu bende doktora icin tasinmistim. Her sey guzel oluyor icinizi ferah tutun arada ozlersiniz normal ama aklinizda gitmek varsa firsati iyi degerlendirin. Kalacaginiz yeri mutlaka mutlaka ayarlayin, seveceginiz bir yer ayarlayin evinizi severseniz her sey daha da kolay oluyor. Basarilar dilerim, bunlar guzel heyecanlar

Merhabalar,

Çok uzun süre oldu buralarda değildim.
1.5 senedir işsizim ve o kadar çok yerden red yedim ki sayısını unuttum :)

Sonunda oldu ve Kanadadan doktora için kabul aldım
İlk tepkim tabii ki sevinçten uçmak oldu.
Sonuçta özellikle şu anki ekonomide ve hastalık krizinde işsizlik, parasızlık, geleceğin olmaması zor.

Ancak gerçeğe dönüş aşamasında bazı düşüncelerim var.

Çok uzak malum, siz nasıl hallediyorsunuz bu uzaklığı? Uçak biletlerine baktım, vay ki ne vay :KK70:

Bir de ben 18 yaşında evden çıkıp tek başına yaşamış insanım ama şimdi ailemden kopmak 18dekinden daha zor geliyor anlam veremedim? Zamanla tekrar normale döner değil mi hayat kurdukça?

O kadar boştaydım ki 1.5 senedir tekrar sorumluluk almak falan gözüm korktu, beceririm değil mi ya? :KK200:

Ek. Kanadada yaşamış etmiş, tavsiyesi vs olan varsa memnun olurum. Bir de Fransızca konuşulan yeri :KK15:

Hatırlıyorum seniiii :)))
Çok tatlı, çok akıllı ve başarılısın
Yapabileceğini biliyorum
Oralarla ilgili deneyimim yok ama şu an burada yaşanan şartlardan daha zor olacağını sanmıyorum
Çok başarılı olmanı diliyorum:KK200:

Cok sevindim, bol sans dilerim! Ben de bir daha okyanus asiri bir ulkeye tasinirsam Kanada olur, yoksa avrupaya donelim diyorum hep esime.

Ben Turkiye'den asya kitasinda bir ulkeye tasindim. Bu arada tropikal iklim, 12 ay yaz mevsiminde yasamak teoride guzel. Pratikte oldukca bunaltici, tecrube ile sabit :)
Dil konusunda ben anadili Ingilizce diye zorluk cekmem saniyordum. Buyuk yanilgi, cunku ulkede 4 tane anadil var ve hepsini karistirip konusuyorlar. Ilk 6 ay inanilmaz zorlandim aksanlarini anlamakta. Simdi alistim ama hatta o kadar kolay geliyor ki, duz Ingilizce konusmayi unutmamayi umuyorum :))) Fransizca icin de latin kokenli bir dil biliyor olmaniz avantaj, 1 yila gunluk hayatinizi idame ettirecek kadar ogrenirsiniz diye dusunuyorum. Programin dili Ingilizce ise zaten fazlasina ihtiyaciniz olmaz.

Uzaklik konusunda ben mutlu degilim. Direkt ucus ile 12 saat suruyor. Hatta hala virus sebebiyle ucuslar kapali, bu sene Turkiye'ye gelemiyoruz. O yuzden burada yasamayi uzun vadeli hic dusunmedim. Bakalim en gec 2022 yaz aylarinda ayrilacagiz gibi buradan, daha erken olmazsa... Ama belki sizin icin bu problem olmaz.

Her ne olursa olsun denemeden bilemeyeceksiniz. Ben hep bu sekilde yaklastim olaya, hicbir sey olmazsa tecrube olur. Hayattaki her secimin bir geri donusu var. Insanlar yirmi sene sonra yaptiklarindan daha cok yapamadiklarina pisman olur. O yuzden deneyip olmadiysa can sagligi demek hic denememekten daha iyi gibi geliyor bana

Hahah onlar hep lafta güzel oluyor, ben de yağmuru severdim İngiltereden önce, aman nolacak hava kapalı olsun bıktım güneşten derdim şimdi uzak olsun diyorum :D

Okulda sıkıntı çekeceğimi ben de düşünmüyorum her milletten insan olduğu için

Sanırım geçerli sebebiniz olmadıkça kapalı, yani aile ziyareti geçerli sebep tabii ki ama iş, okul, hastalık vb temel sebep gerekiyor ve bildiğim kadarıyla Covid kontrolünden de geçmem gerekecek gittiğimde

Bu son dediğinizi düşündüm ben de, her ne kadar ama şurası şöyle böyle desem de hep hayalimdi, Kanada gibi gelişmiş bir ülkede yaşasam diye. Şimdi bunu deneme fırsatım varken kaçırmamak lazım, ay en olmadı geri dönerim bitince :)

Merhabalar,

Ilk düşününce uçakla koca okyanusu geçeceğim, ailem sevdiklerim ile ayni günü yasayamayacagim diye insan bi korkuyor. Ama ucaktan inince sanki Ankara İstanbul yapmış gibi oluyorsunuz. Cok normal geliyor.

Sizi orda yeni bir hayat, yeni insanlar, yeni yerler bekliyor olacak. Kesfederken düşünmeye cok fırsat bulamazsiniz. Bir de yabancilar hep ayni zorlukları yaşadığı için birbirine kenetleniyor, cok guzel arkadasliklar oluyor. Kafaniza mukemmel uyan bir Japon arkadas edinince herkes insanmış, aslinda dunya kocaman bir ulkeymis, herkesin ayni endiseleri, korkulari, mutlulukları varmış diyorsunuz.

Evet çok uzak, evet öyle her isteyince gelinip gidilmiyor ama teknoloji sayesinde her gun sevdiklerinizi gorebiliyorsunuz.

Fiziksel uzaklığı kafaya takıp uzerinde cok düsünmeyin. Kenarda acil durumlar icin bir gidis geliş uçak paranız dursun, kendinizi guvende hissedin. Allah korusun acil bir sey olursa atlayıp gidersiniz. Onun disinda ancak yılda bir.

Oyle gidilmeyecek mesafeler degil. 2 kere gidip gelince alışırsınz.

Bol şans dilerim, umarim cok mutlu olursunuz.

Ay ikide bir onu diyorum kardeşime

"Arada okyanus var" diyorum gülüyor :D

Aynen Avrupada da böyle oldu, şu an sanki İzmire gitmek gibiymiş gibi geliyor, burada da mesafeleri kat edip yok ederim zamanla diye düşünüyorum :)

Slm kanada torontodayim yardim istersen ozelden yazabilirsin her zaman .Quebec tarafina gezmeye gitmistik bizimle ingilizce bile konusmak istemiyolar fransizlar , ingilizce konusan yerleri tercih edebiliyosaniz secin .

Merhaba, yazıyorum şimdi çok teşekkürler :KK200:

Kanadaya degil ama bir o kadar uzak bir yere tasindim bir sene oldu bende doktora icin tasinmistim. Her sey guzel oluyor icinizi ferah tutun arada ozlersiniz normal ama aklinizda gitmek varsa firsati iyi degerlendirin. Kalacaginiz yeri mutlaka mutlaka ayarlayin, seveceginiz bir yer ayarlayin evinizi severseniz her sey daha da kolay oluyor. Basarilar dilerim, bunlar guzel heyecanlar

İnsanın yaşadığı yer huzurlu olunca daha kolay adapte oluyor evet :KK50:

Hatırlıyorum seniiii :)))
Çok tatlı, çok akıllı ve başarılısın
Yapabileceğini biliyorum
Oralarla ilgili deneyimim yok ama şu an burada yaşanan şartlardan daha zor olacağını sanmıyorum
Çok başarılı olmanı diliyorum:KK200:

Ay çok teşekkür ederim efenim aynılarını sizin için düşünüyorum, şu forumda çok içten, samimi ve saygıdeğer bulduğum kadınlardansınız <3

Böyle bir imkan yakaladıysanız bence gidin. Her zaman insanın karşısına böyle fırsatlar çıkmıyor 🌺 Mesleğinizi bilmiyorum ama yurtdışı tecrübesi size çok şey katacaktır. Sanırım daha önce de gitmişsiniz zaten. Gidenler düzen kurduktan sonra geri dönülmüyor diyor ama bu sizin elinizde sonuçta.
Ben de yüksek lisans için yapabilir miyim, yapmalı mıyım diyorum ama çok da iyi olmayan bir üniversiteden, ortalama bir diploma notuyla mezun olmuştum. 3 seneden fazladır çalışıyorum, kafamın bir köşesinde de hep yurtdışı fikri var. 😅

Böyle bir imkan yakaladıysanız bence gidin. Her zaman insanın karşısına böyle fırsatlar çıkmıyor 🌺 Mesleğinizi bilmiyorum ama yurtdışı tecrübesi size çok şey katacaktır. Sanırım daha önce de gitmişsiniz zaten. Gidenler düzen kurduktan sonra geri dönülmüyor diyor ama bu sizin elinizde sonuçta.
Ben de yüksek lisans için yapabilir miyim, yapmalı mıyım diyorum ama çok da iyi olmayan bir üniversiteden, ortalama bir diploma notuyla mezun olmuştum. 3 seneden fazladır çalışıyorum, kafamın bir köşesinde de hep yurtdışı fikri var. 😅

Benim gördüğüm genelde yerleşmiş olan arkadaşlarım rahatını bozmak istemediği için gitmediler. Lisansta ben de çok yüksek bi' yerden yüksek bi' notla mezun olmadım aslında, diğer bölüm arkadaşlarıma göre notum düşük de sayılırdı ama motivasyon mektubu, referans mektubu bunlar daha çok etkiliyor girerken. Yani bence şansınız var :)

Benim gördüğüm genelde yerleşmiş olan arkadaşlarım rahatını bozmak istemediği için gitmediler. Lisansta ben de çok yüksek bi' yerden yüksek bi' notla mezun olmadım aslında, diğer bölüm arkadaşlarıma göre notum düşük de sayılırdı ama motivasyon mektubu, referans mektubu bunlar daha çok etkiliyor girerken. Yani bence şansınız var :)
Haklısınız iyi bir motivasyon ve referans mektubu daha çok etkiliyor :) araştırıyorum, belki şansımı denerim 😁

Fransızca zor değil aslında ama kaldığım kasabada dil okulu yoktu , bende büyük sehirlerde yaşamayı sevmiyorum . Hiç unutmam komşumun biri elinde koca kitaplarla gelmişti bana dil öğretmek için ☺️ Öyle sıcak insanlar yani ...
Dil öğrenmek istediğini o azimi sen de gördüklerinde cidden çok yardımsever bu yabancılar.oglum 1.5 yaşında hastane de yatmak zorunda kalmıştı.dil okuluna gidiyordum o zamanlar.odevlerimde takıldığım yerde hemşireler yardımcı oluyodu.hatta bi tanesi arada gelip takıldığın yer varsa çağır gelirim diyodu.cok hoşuma gitmişti.nerden baksan 10 sene geçti üstünden.komsum elinde koca kitapla geldi deyince yazmak istedim ben de.

Bu arada Fransızca zor bi dil ya.ingilizce ve Hollandaca biliyorum.oglum okulda fransızca öğrenmeye başladı bu yıl.ama inanılmaz zor geldi bana.ozellikle ya da yazı dili.

Kanada da değilim ama bence yapabilirsin.biraz alışma süreci olacak ama zaten 2 defa yurtdışında yaşamışsın.zorlanacagini sanmıyorum ben canim

Dil öğrenmek istediğini o azimi sen de gördüklerinde cidden çok yardımsever bu yabancılar.oglum 1.5 yaşında hastane de yatmak zorunda kalmıştı.dil okuluna gidiyordum o zamanlar.odevlerimde takıldığım yerde hemşireler yardımcı oluyodu.hatta bi tanesi arada gelip takıldığın yer varsa çağır gelirim diyodu.cok hoşuma gitmişti.nerden baksan 10 sene geçti üstünden.komsum elinde koca kitapla geldi deyince yazmak istedim ben de.

Bu arada Fransızca zor bi dil ya.ingilizce ve Hollandaca biliyorum.oglum okulda fransızca öğrenmeye başladı bu yıl.ama inanılmaz zor geldi bana.ozellikle ya da yazı dili.

Yalan olmasın konuşması bana da değişik geliyor çünkü değişik hakikaten ama yazılış olarak anlayabiliyorum. İtalyada belki İngilizceden daha çok konuşuluyordu kelimelerin ve gramerin çok benzemesi sebebiyle, yani inşallah bir latin dil bilmenin faydası olur, İspanyolca falan anlıyorum mesela şakır şakır :D

Ayyyyy cok sevindim. Hic o kadar uzak yerde yasamadim tavsiyem yok ama yaparsiniz demeye geldim guzel seyler bekliyor sizi bence. ;)

Yalan olmasın konuşması bana da değişik geliyor çünkü değişik hakikaten ama yazılış olarak anlayabiliyorum. İtalyada belki İngilizceden daha çok konuşuluyordu kelimelerin ve gramerin çok benzemesi sebebiyle, yani inşallah bir latin dil bilmenin faydası olur, İspanyolca falan anlıyorum mesela şakır şakır :KK70:
Italyanca ve ispanyolcayla grameri benziyorsa zorlanacağını sanmıyorum.yani inşallah da öyle olur.

Back
X