Kitap okuma alışkanlığı kazanmak için neler yapabilirim

babyalp123

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2024
60
-6
1
Ben gurbette yaşıyorum ailem falan herkes uzakta burda sadece bir arkadaşım var komşuluk vs. De hiç yok 1 buçuk yaşında da çocuğum var ben gün içinde çok fazla sıkılıyorum evde sürekli telefona bakıyorum ya da televizyon izliyorum ama artık böyle olmak istemiyorum sanki boşuna yaşıyormuş gibi hissediyorum kendimi kendime yeni alışkanlıklar edinmek istiyorum mesela kitap okuma alışkanlığı olan insanlara çok özenirim ama bir türlü o alışkanlığı kazanamadım namaza başlamayı çok istiyorum onu da sürekli başlayıp bırakıyorum nasıl bu alışkanlıkları kazanabilirim günümü daha dolu nasıl yaşayabilirim önerilerinizi bekliyorum

-Agatha'nın yazdığı suç romanlarıyla başlayabilirsiniz çünkü sürükleyici olduğu için çok keyif veriyor.

-Namaz konusunda orta vadeli tecrübem var fakat hayatımın bu döneminde "kaderciliğin hakim olduğu inançlar" ilgimi çekmediği için o konuya değinmeyeceğim.

-Agatha'nın yazdığı suç romanlarıyla başlayabilirsiniz çünkü sürükleyici olduğu için çok keyif veriyor.

-Namaz konusunda orta vadeli tecrübem var fakat hayatımın bu döneminde "kaderciliğin hakim olduğu inançlar" ilgimi çekmediği için o konuya değinmeyeceğim.
Önerebileceğiniz bir kitabı var mı

Orhan Kemal, Sabahattin Ali gibi hikaye yazarlarıyla da başlayabilirsiniz.

Önerebileceğiniz bir kitabı var mı
-Cinayet alfabesi'si beynimi gıdıklayan sürükleyici bir romandı o yüzden tavsiye ederim.
-Verimli vakit geçirmek adına "Yoksul Baba Zengin Baba" kitabı sayesindede verimli vakit geçirme duygusunun tadına doya doya bakacağınızı düşünüyorum.

Alisana kadar kısa roman tercih edebilirsiniz.Ama ben bilgi içeren kitaplari daha çok seviyorum yada gerçek yaşanmış hikayeleri kurgusal şeylerden hoşlanmıyorum tercih meselesi

Alisana kadar kısa roman tercih edebilirsiniz.Ama ben bilgi içeren kitaplari daha çok seviyorum yada gerçek yaşanmış hikayeleri kurgusal şeylerden hoşlanmıyorum tercih meselesi
Kitap aldım başlamak için ama sürekli elim telefona gidiyor kitap okurken aşırı uykum geliyor bu durumdan nasıl kurtulabilirim

Kitap aldım başlamak için ama sürekli elim telefona gidiyor kitap okurken aşırı uykum geliyor bu durumdan nasıl kurtulabilirim
Sosyal medyaları dondurun. Ben öyle yaptım alışkanlık kazanana kadar ve sosyal medya alışkanlığınız geçene kadar bu şekilde kalın. Zaten bunlar sizin beyninizi yordugu için kitap okurken uyku geliyor ve adaptasyon sorunu yaşıyorsun. Mümkünse kitabı çok sesli olmayacak kulağınızın duyacağı kadar disindan okuyun dua eder gibi yüksek değil ama cok kisikta değil.Arada durun düşünün ve kendinizle okudugunuz şey hakkında konuşun mesela romanda olan olayla ilgili ben böyle yapmazdım aslında şöyle yapiabilirdi bla bela bla veya bilgi içeren kitap ise demekki ondan öyle ben şöyle sanmıştım bla bla bla diye baya kitapta geçen şeylerle ilgili kendinizle sohbet edin ve düşünün.

İhsan Oktay Anar'ın kitaplarını okuyabilirsiniz, hem sürükleyici hem de edebidir. Az az başlayın okumaya, ilk gün beş sayfa, sonra on vs.Puslu Kıtalar Atlası zamanı çabuk geçirten bir kitap.

Back
X