Kitaplarımızı Geri Getirin

EbrarinAnnesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2016
742
1.133
43
36
Allah başka dert vermesin diyerek söze başlamak istiyorum.. Ama kitapseverler için çok mühim bi mevzuyu belki görümcem de okur ümidiyle buraya yazayım dedim :) Aynı hırkayı üç sene giyerim yine de kitap almaktan vazgeçmem hal böyle olunca her sene hırka değiştirenler doların da yükselmesiyle kitap fiyatları artınca kütüphaneme dadandılar.. Evet herkes okusun kitabın da cimriliği yapılmaz verelim diyoruz da aldığınız gibi geri getirin be kardeşim.. Hatta sadece getirin.. Ben onları okurken bile kırmıyorum sayfaya elimde bastırmıyorum ki yeni gibi kalsın.. Geçen gün henüz okumadığım bi tanesini görümcem bunu alıyorum ben deyip aldı gitti evine gittiğimde gördüm ki çantasında taşımaktan kenarları ezilmiş :KK43: 400 sayfalık kitap kapağını bile açmamıştım.. Bu insanlardan kütüphanemi nasıl koruyacağım.. Bi başka arkadaş ne zaman fotoğraf atsam instagrama hemen bu kitap nasıl öneriyo musun arkasından bana ver diyo geri de getirmiyo okuduklarını düşünsem gam yemicem ama ondan da emin değilim.. Sadece paylaşmak istedim.. Bilmiyorum belki de benim düşüncem yanlıştır..

Son düzenleme:
vermeyin. hassas olduğunuzu belirtin. bi kitap yüzünden küsecek halleri yok.

bu arada kütüphane merakı bana çok saçma geliyor. hani akademik kitaplar olur veya hediye olur anlarım ama roman alıp okuyup kütüphaneye kaldırmak çok saçma dğeil mi? ne işe yarıyor? dağıtın gitsin. çok olmasa da kitap okurum ama evdeki kitaplar harry potter serisi, yüzüklerin efendisi serisi, henüz okumadıklarım ve hediye gelen bi kaç kitap. onun dışında okuduklarımı hemen dağıtırım. niye kendime saklayayım k?

bu arada kütüphane merakı bana çok saçma geliyor. hani akademik kitaplar olur veya hediye olur anlarım ama roman alıp okuyup kütüphaneye kaldırmak çok saçma dğeil mi? ne işe yarıyor? dağıtın gitsin. çok olmasa da kitap okurum ama evdeki kitaplar harry potter serisi, yüzüklerin efendisi serisi, henüz okumadıklarım ve hediye gelen bi kaç kitap. onun dışında okuduklarımı hemen dağıtırım. niye kendime saklayayım k?

Düşünce kitapları felsefe kaynak başucu vs sevdiğim kitaplar bunlar

Allah başka dert vermesin diyerek söze başlamak istiyorum.. Ama kitapseverler için çok mühim bi mevzuyu belki görümcem de okur ümidiyle buraya yazayım dedim :) Aynı hırkayı üç sene giyerim yine de kitap almaktan vazgeçmem hal böyle olunca her sene hırka değiştirenler doların da yükselmesiyle kitap fiyatları artınca kütüphaneme dadandılar.. Evet herkes okusun kitabın da cimriliği yapılmaz verelim diyoruz da aldığınız gibi geri getirin be kardeşim.. Hatta sadece getirin.. Ben onları okurken bile kırmıyorum sayfaya elimde bastırmıyorum ki yeni gibi kalsın.. Geçen gün henüz okumadığım bi tanesini görümcem bunu alıyorum ben deyip aldı gitti evine gittiğimde gördüm ki çantasında taşımaktan kenarları ezilmiş :KK43: 400 sayfalık kitap kapağını bile açmamıştım.. Bu insanlardan kütüphanemi nasıl koruyacağım.. Bi başka arkadaş ne zaman fotoğraf atsam instagrama hemen bu kitap nasıl öneriyo musun arkasından bana ver diyo geri de getirmiyo okuduklarını düşünsem gam yemicem ama ondan da emin değilim.. Sadece paylaşmak istedim..
Aynı kitabı 9. kez aldıktan sonra bir daha kimseye kitap vermedim. Giden gelmiyor zira:)) En sevmediğim şey..
Dolap orada kıyafet, ayakkabı, parfüm ne istiyorsanız alın ama kitaplarımdan uzak durun diyorum artık..

Bende kitaplarımdan kütüphane kuruyorum ve kitaplarıma düşkünüm. Bu nedenle sizi anladım. Benimde kitaplarımı alıp getirmeyen çok oldu. Seri kaptırmışlığım var. Bu nedenle artık kimseye vermiyorum. Kırılan kırılsın. Kitaba verilen paraya acınmaz, gidip alsınlar. Size de öneririm...

Sizi anlayabiliyorum; yanlış ama kitaplarımı bende kıskanıyor ve fazla sahipleniyorum. :)
Okuyacağından emin olmadığınız kişilere vermeyin. Geri getirmeyenlerden de açıkça ya da bir bahane ile isteyin.

Ben de aynı mevzudan şikayetçiyim, benden ödünç kitap alan insanlar ya geri vermedi ya da yıpranmış bir şekilde geri verdi. Ben de çözümü hiç vermemekte buldum, neden diye sorulunca da böyle söylüyorum. "Ya ama ben öyle yapmam" (kesin yapmaz tabi) gibi cevaplar geliyor; "Canım muhakkak tabi yapmazsın ama artık prensip haline getirdim yanlış anlama sırf seninle alakalı değil" diyorum üstelemiyorlar.

Okuduğunuz kitapları neden saklıyorsunuz ki?
Ben öğrencilik yıllarında bitirdiğim her kitabı otobüste unuturdum :lülülü:birisi alıp okusun diye

bazi kitaplari 2 bazilarini 3 defa okudum. Ayni filmi bikackez izlemek gibi dusunun. Ve cocuklarima kalsin istiyorum. Konu sahibine katiliyorum. Ben artik vermiyorum. Buyuk guzel bir kutuphane olusturmak istedigimi o nedenle benim icin onemli oldugunu soyluyorum. Cocuklarima da ayri kutuphane olusturdum. Gun icinde en az 2 kitap okuyoruz beraber. Onu da istiyorlar onu da vermiyorum. Hedefim okul oncesi 1000 kitap. Biri 2.5 biri nerdeyse 1.5 yasinda simdiye kadar 50 kitaptan fazla okumusuzdur.
Konu sahibi kitapyurdu super bir site. Hem uygun fiyatli hem de guvenilir tavsiye ederim. Ayrica yorumlarla o donem cok satan olmus ama ici bos kitaplari eleyebiliyorsunuz.

bazi kitaplari 2 bazilarini 3 defa okudum. Ayni filmi bikackez izlemek gibi dusunun. Ve cocuklarima kalsin istiyorum. Konu sahibine katiliyorum. Ben artik vermiyorum. Buyuk guzel bir kutuphane olusturmak istedigimi o nedenle benim icin onemli oldugunu soyluyorum. Cocuklarima da ayri kutuphane olusturdum. Gun icinde en az 2 kitap okuyoruz beraber. Onu da istiyorlar onu da vermiyorum. Hedefim okul oncesi 1000 kitap. Biri 2.5 biri nerdeyse 1.5 yasinda simdiye kadar 50 kitaptan fazla okumusuzdur.
Konu sahibi kitapyurdu super bir site. Hem uygun fiyatli hem de guvenilir tavsiye ederim. Ayrica yorumlarla o donem cok satan olmus ama ici bos kitaplari eleyebiliyorsunuz.

tamam zaten ben her kitabı dağıtın demedim ki. benim de sakladığım kitaplarım var. ama bin kitap okuduysanız binini de saklamanız saçma geliyor bana.

Ben ödünç kitap veririm ama bu o kişi için referans olur. İkinci kitabı verip vermeyeceğimi belirler. Bir arkadaşım vardı, kitabımın kapağına sanki yazar ona özel imzalamış gibi bir cümle yazıp imzalamıştı kitabı. Bu ne saçmalık dedim, ay öyle komiklik diye yapmışmış. Bir daha kitap mitap vermedim. Başka biri ayraç kullanmaktan acizdi, kıvırıp dururdu, o da ikinci kitabını alamadı benden. Ama sürekli alan arkadaşlarım da var. Huyumu bilir, tertemiz getirirler. Bu arada yayın camiasında çalıştığım için eve sürekli bir bedava kitap girişi oluyor, bu yüzden kütüphanemden faydalanmak isteyen çok oluyor. Artık çoğuna para vermediğim için, benim için kıymetli olmadıklarını mı düşünüyorlar, bilmem. Neyse... Cimri değilim ama malım kıymetli. Siz de böyle hissediyorsunuz ki, bu konuyu açmışsınız. O zaman vermeyin. Verdiğiniz emanete gözü gibi bakmayan insanın ikinci kere istemeye yüzü varsa, sizin de vermemek için olsun.

Allah başka dert vermesin diyerek söze başlamak istiyorum.. Ama kitapseverler için çok mühim bi mevzuyu belki görümcem de okur ümidiyle buraya yazayım dedim :) Aynı hırkayı üç sene giyerim yine de kitap almaktan vazgeçmem hal böyle olunca her sene hırka değiştirenler doların da yükselmesiyle kitap fiyatları artınca kütüphaneme dadandılar.. Evet herkes okusun kitabın da cimriliği yapılmaz verelim diyoruz da aldığınız gibi geri getirin be kardeşim.. Hatta sadece getirin.. Ben onları okurken bile kırmıyorum sayfaya elimde bastırmıyorum ki yeni gibi kalsın.. Geçen gün henüz okumadığım bi tanesini görümcem bunu alıyorum ben deyip aldı gitti evine gittiğimde gördüm ki çantasında taşımaktan kenarları ezilmiş :KK43: 400 sayfalık kitap kapağını bile açmamıştım.. Bu insanlardan kütüphanemi nasıl koruyacağım.. Bi başka arkadaş ne zaman fotoğraf atsam instagrama hemen bu kitap nasıl öneriyo musun arkasından bana ver diyo geri de getirmiyo okuduklarını düşünsem gam yemicem ama ondan da emin değilim.. Sadece paylaşmak istedim.. Bilmiyorum belki de benim düşüncem yanlıştır..

ben kimseye vermiyorum
verirsem de defter tutuyorum kime ne verdiğimi
ama yine de gelmeyen kitaplarım var :(

Çocuklarıma kalsın istiyorum altını çiziyorum dönüp arada okuyorum onları vs..
Ben seni anlıyorum. Bazen kütüphanemin karşısına geçip kitaplarımı seyrederim. Okudugum kitaplari tekrar gözden geciririm. Ama kırışmasın diye dikkat etmem çünkü kullanıldığı belli olsun isterim. Tarih atarım, altını çizerim vs.
Benim anlamadığım şey şu, neden görümcenden sana ait olan birseyi iade etmesini istemiyorsun. Bu ayıp mı? Geri ver demelisin bence. Ben kimseden kitabımı esirgemezdim ama vermeden önce sıkı sıkı tembih ederdim en kısa sürede getir diye ve bir süre sonra ısrarla isterdim. Kitapların maddi degerleri zerre umrumda değil. Manevi degerleri var benim icin. Kimseye temelli veremem..

Back
X