Kitaplarla Güclenir mi Insan?

brokensmile7

Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2013
537
27
18
35
İstanbul
Cok zayif bi karakterim var zayiftan kastim cok kucuk seylere alinirim uzulurum haftalarca kafaya takarim kendimi cok yakınlarimin yani haric hicbiyerde savunamam hatta cok guzel kaziklandirirlar beni hicte sesimi cikaramam oyle pasif biriyim vede yine yanimda yakin güvendiğim bi arkadasim yoksa yada karsimdaki cok bilmis guclu gorunuyosa korkagimdir daha neler neler yani hic onemsemedigim dikkat etmedigim.biri bile hakkımda ufak kotu bisey söylese icime oturur onun üzüntusunden gunlerce keyfim kacar kafaya takarim boyle hastalikli takintili bir ruh halim var bide arti olarak kendi fiziksel ozellerime takıntıyi bile gececk kadar takarim hatta kendimi bunun yuzunden dislarim sosyal hayatimi bile etkiler.. ne cok saydim eskiden bukadar degildim hatta belkide guclu biriydim ama yasadiklarim beni bu noktaya getirdi soracağım su kisisel gelisim kitaplarinin bana yardimi olurmu ? Tavsiye verebilirmisiniz ? Kitaplarin yardimi olmazsa neyin olur kendimi nasil ozguven sahibi yapabilirim ? Suan 0 ozguvenimle hayattan hic zevk alamayan pasif gereksiz bi insan gibi goruyorum

tabikii çok güzel kişisel gelişim kitapları var , özellikle uygulamalı, sorunun özüne inen,

eskiden piskologlara onlara bunlara gidin derlerdi, şimdi kitaplar zaten yeterince baist ve etkili yöntemler veriyor.

Kendinize uygun olanları interneten kişisel gelişim e kitap, e book diye aratıp bulabilirsiniz.

Canım,sen kendi değerini bilmezsen inan hiçkimse senin değerini bilmiyor.İnsanoğlu nankör bir yaratık.Yaşadıkça neler neler görüyoruz.İnan bana yaranamıyorsun insanlara.Kimse de sen bu kadar ince düşünüyorsun,onların bir lafına bile bu kadar önem verip etkileniyorsun diye daha iyi,daha anlayışlı biri olmaz sana karşı.Hatta bir de aksine amannn ne güçsüz,ne ağlak diye yargılarlar.Yaşını bilmiyorum ama sonradan bu kadar kendi kendini yiyip bitirdiğin için,günlerini bu şekilde geçirdiğin için pişman olursun.Ben de çok duyarlı,duygusal,hassas,ince ruhlu biriydim.Seni temin ederim,böyle biri olduğum için kimse madalya takmadı bana.Herkese ederine göre davranmalısın.Gördüğün değer kadar kıymet ver karşındakilere.Hep bu durumda yani bu hassaslıkla ve herşeyi takarak yaşamak özgüvenini zedeleyen şey işte.Herkesin kendine göre,kendine özel bir takım artıları,güzellikleri vardır.Kimseyi gözünde büyütme.Herkes kul sonuçta.Kitap konusuna gelince,elbette oku.İlla kişisel gelişim olması da şart değil.Kitap tutkunu olup o aleme dalmak başka bir güzellik.Ve mutlaka sana belli bir donanım kazandırır.Hayata bakış açın,olayları algılayış tarzın çok gelişir.Kişisel gelişim alanında da ben Mümin Sekman'ın kitaplarını tavsiye ederim.

Ozellikle tavsiye edebileceginiz bir isim veya kitap varmi ?

18 yasindayim, benim kaybetme korkum cok olduğu icin ve kendimde cok ince dusundugum icin karsimdakine cok değer verip simartabiliyorum kendimi ezdirebiliyorum aman kusmeyelim aramiz kötü olmasin diye. Evet bu durum hicbir isime yaramadigi gibi cokta yipratiyo beni cunku artik baskalarina baskalarinin laflarina gore kendimi sekillendiri oldum bundan kurtulmak kimseyi takmamak laflardan incinmemek guclu basi dik biri olmak istiyorum.. bana onerebileceginiz kitap varmi ? Mumin Sekmani not ediyorum cok tesekkurler

kişisel gelişim kitapları bi anlık gaza getirir, o kadar. başka bir işe yaramazlar.

kendini ezdirmek istemiyorsan bunu ögrenmek zorundasın. kendini bunu yapmaya zorlaman lazım. biri bir şey mi dedi, normalde cevap veremezsin ama bundan sonra cevap vermek için kendini zorla. yani kendini aktif biri olmak için zorlaman lazım.

bazı insanların hiçbir vasfı yok ama kendilerini ortamına göre iyi satmayı bildikleri için, agızları iyi laf yaptıgı için kıymetli olurlar. bazılarının da içinde yoktur bu özellikler, herkeste olacak diye bir zorunluluk yok.

bundan 10 yıl sonra 'keşke 10 yıl önce degişmek için bir şeyler yapmaya başlasaydım'' demek istemiyorsan şimdiden ugraşmaya başla. her neyse... kişisel gelişim kitapları işe yaramaz demiştim, bu yazdıgım yazı da bu yüzden işe yaramayacak. deneyerek ve yaşayarak üstesinden gelinebilecek bir durum bu.

Cok tesekkur ederim yaziniz icin. Cok cabuk gaza gelebilen biri olduğum icin yararli olabilecegini dusundum ama dediginiz gibi anlik bir etkisi olur gibi bilemiyorum yinede bi denemek Istiyorum. Normalde bende bu telkinleri yapiyorum kendime kimse yokken sessiz sakin bir ortamda ama nezaman gerçek hayata donuyorum butun çabalar ucuyo gidiyo

Mervecikin butur kitaplarin insani gaza getirdigi fikrine bende katiliyorum

Tabiki sende okuyup denemelisin ilk birkac gun yada hafta evet ya budur gibi olumlu dusuncelerin olacak ama

Sonra ozune doneceksin

Olay kendinde bitiyor cunku insan dusunceden ibarettir

Hersabah sen cok degerlisin de kendine

Harikaydin bugun de simart kendini

Omurboyu yap bu telkinleri gerekirse

Hatta inanirim dersen konusmadan once elif lam mim de icinden

Rahatlatir seni pozitif enerji katar insanlarla olan diyaloglarina

eğer gerçekten kendini geliştirmek istiyorsan önce düşünce yapını değiştirmen lazım
bu senin elinde ne kadar kitap okursan oku eğer olumsuz yönden bakarsan hiç bi şey elde edemezsin
öncelikle birisi sana bi şey mi dedi şöyle düşün demek ki seni kendine dert etmiş sana o lafı söylüyo ve seni kendinden üstün görüyo
fiziksel özelliklerime takılırım demişsin canım Allah korusun daha kötü durumda olanlar var kendine bakamayacak hastalar var
onları düşün ki kendi fiziksel özelliklerine takılma
kitap konusunda da ben bi kitap okumuştum kişisel gelişimle ilgili içinde gerçek hayattan alıntılardan yazılar vardı
eğer gerçek hayattan alıntı yapan kitaplar bulursan onları oku ki onlar sana daha gerçekçi bakmaya yardım eder
ama gider şöyle yapın böyle ypın diyen kitapları alırsan pek faydası olcağını düşünmüyorum

Hepsini deniycem cok tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin :))

Bende böyle sizin yorumunuz gibi anlatimi olan bir kitap ariyorum (birisi sana bisey soyluyorsa seni takiyordur vs gibi) gercek hayattan kesitlerin olmasi cok daha iyi benim icin ama daha once hic kisisel gelisim kitabi okumadigim icin (hep nefret etmistim) bilemiyorum hangisi iyidir hangisi kotudur...
Sadece kitap muhakkak beni 100de 100 ozguvenli biri yapmaz ama bi nebze belki ise yarar okadar ihtiyacım varki ozguvene vede bikac aya unv.e basliyorum pasif biri olursam unv hayatim mahvolur ondan korkuyorum tesekkur ederim yardiminiz için:)

üni.ye gittiğin zaman daha çok kendine özgüvenin gelecek canım
orda biraz daha arkadaş edinmeye çalıştığın zaman çevren genişlediği zaman zaten çok mutlu olacaksın
o zaman biraz yaşın genç o yüzdden böyle düşüncelere de kapılman normal
ünide okudukça kendini geliştirdikçe fikirlerinde değişecek zaten
sadece oyalanacak bi şeyler yap roman oku film seyret
bak film seyretmekte insanı çok geliştirir

Film cok seyrederim zaten arkadas ortamimda benden ozguvenlisi yok yani cesurumdur herseyi yaparim ama iste tek olunca cok zor oluyo unv.ede yalniz gidicem zor olucak gibi arkadas olmak samimi olmak vs.. ama insallah dediginiz gibi olur birde eger baska bi sehirde ailemden uzak olursam daha iyi hayati ogrenir kendimi geliştirirm gibime geliyor

evet canım çok doğru düşünüyorsun
paranı kontrol etmeyi öğreneceksin insanlara güvenip güvenmemeyi öğreneceksin
ilk başta zorluk çekersin elbet ama alışınca hiç zor olmaz senin için canım

Düşüncelerin pasiflikle , takıntıyla ilgisi yok ergenlik dönemindesin bunlar zamanla geçicek.
Sana bir itirafta bulunayım evlenmeden önce çook sık hasta olurdum , evlendikten sonra biraz azaldı çocuğum doğduğu zaman bitti
Fiziksel olarak en sağlıklı hissettiğim dönem yeni doğum yaptığım zamandır ,kendimi dinlemeye bir dakika fırsatım olmuyordu çünkü.

Şu an yediğin önün de yemediğin arkan da ( evde muhakkak ufak tefek sorunlar oluyordur o her evde var.)
Ev temizleme derdi yok ( evli bir bayan kadar yoktur en azından )
Fatura ödeme derdin yok , ev geçindirme derdin yok , kendini dinleyip eleştirme fırsatı bol bol geçiyor eline haliyle.

Çoğu kişide olduğu gibi normaldir , geçer .
Hatta iler de ne manyakmışım kendimle ilgili ne biçim düşünüyormuşum dersin .

sosyal fobiye benziyor anlattıklarınız. önce bir psikologa danışın, gerekli görürlerse ilaç tedavisine de başlarsınız.

Ferrarisini satan bilge ve Muhammed bozdagin kişisel gelişim kitapları bana çok şey katti... Ben de çok takarim kafaya ama azaldi baya. Dolmusta inecek var diyemezdim artik diyorum :) ne bilim bunun gibi ufak tefek ama çok kafaya taktigim bi çok şeyi astim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım yaşın çok genç daha.Zamanla hayata dair düşüncelerin,insanlara karşı bakış açın,değer yargıların oturacak.Niyetleri iyisiyle kötüsüyle,davranışları olumlusu olumsuzuyla daha doğru değerlendirebildiğini göreceksin.Kaybetme korkun olmasın.Bunu zorla da olsa öğret kendine.Karşındaki insanlara onları kaybetme korkun olduğunu fazlasıyla belli ettiğinde sana daha sargın,düşkün olacaklarını sanma.Aksine salacaklardır iyice,egoları tavan yapacaktır.Kimse vazgeçilmez değil.Yalnız kalırım diye korkundan seni ezmeye çalışan,kalbini kıran insanlara katlanma;sana bunu yapmalarına izin verme.Daha yaşın kaç,o kadar uzun bir süreç var ki önünde Allah'ın izniyle.Daha birçok insan tanıyacaksın.Kendini başkalarına göre şekillendirirsen bunu bir yere kadar becerebilirsin.Bir kere özüne uymadığı için,gerçek sen olmadığı için yaptığın herşey üzerinde iğreti duracaktır.Sen kendince belki doğal halimle kabul görmüyorum diye düşünüp belli şekillere girmeye çalışıyorsun ama bu sahtelik illaki belli eder kendini.Bu sefer de samimiyetsizlikle,kendin olmamakla,kendine ait bir duruşu olmamakla kabul göremezsin.Ayrıca zamanla kendine olan saygını yitirirsin.Kitap konusunda;büyük bir kitabevine git mesela,kişisel gelişim kitaplarının olduğu reyonları vardır.Şöyle bir göz gezdir.Kendince seni motive edeceğini hissettiğin anlamda yazım tarzı olanlarından alıp okumaya başlayabilirsin.

Son düzenleme:
Kuranı Kerim'i oku ama türkçesini sanki doğrudan sana yazılmış gibi oku. (Eğer inançlıysan tabi) Eğer izin verirsen okudukların düşüncelerini değiştirecek

Gercekten oyle gezmeyi vs hic sevmedigim evcimen oldugum icin bos zamanlarimda hep evde kendimle basbasa oluyorum ve cok dusunuyorum yada gece yattigimda hep bunlar oluyor kafamda, umarim dediginiz gibi gecici birşeydir:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…