• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Kesim Şekilleri kıvırcık saçlarımın genini bozdum

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel

aishe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2009
2
0
86
Ankara
öncelikle merhaba. :30:
hemen konuya gireyim.benim saçlarım önceden inanılmaz kıvırcıkdı ve gerçekten kıvırcıkdı.ama sevmedğim için sürekli düzleştirirdim şimdi ise resmen saçımın genini bozdum resmen artık hafif bi dalgası var sadece.ama ben eskisi gibi olsun istiyorum ve kestirmek istemiyorum:43:. bi öneriniz var mı? :59:

canım düzleştirme saçlarını artık kendi haline bırak benimkide öyle oldu bakımlarla falan düzeldi baya bol bol bakım yap saçlarına

benimde eskiden saclarım cok kıvırcıktı hatta orta 3 e gıderken bıle annem tarardı saclarımı açamazdım :D
sonra yıne orta 3tetken yaza dogru oksıjenlı suyla herkes sac rengını acıyodu bende denedım ama abarttım bıraz galıba :D sımdı saclarım hafıf dalgalı yıllardır gecmek bılmedı bı dalgalar ve kıvırcıklıgı asla gerı gelmedı.. gecmıs olsun cnm:58:

Merhabalar,Öncelikle saçların dalgalı ya da düz olması saçın genetiği ve kök yapısı ile ilgilidir.İnsan ancak çıkmış saçını yıpratarak dalgasını bozar ancak kökten gelene etki edemez.Bozulmuş yıpranmış saç ta gerçekçi olmak gerekirse bakımla falan kurtulamaz .Ancak saç uzayana kadar belki takviye olabilir bakım sadece...Saçların dalgası yıllar içinde ya da bir yılda değişmiş ise bu boyadyanlış uygulamadan dolayı diil zaten öyle bir değişim olacağı içindir.Ayrıca yaş ile de saçların kalınlığı dalgası parlaklığı her şeyi cildimiz gibi değişir.

Sağlıcakla

aynı şeyi bende yaşadm 10.sınıfta her gün pırasa gibi dümdüz yaptm sonra fark ettm ki kıwırcık deil dalgalı olmşlar hoşuma gitmişti aslında ama yıpranık gözüküyordu. böyle olma sebeplerinden biri de oksidan yapıp saç rengimi açmak istememdi bu da saçlarımı çok yıprattı. sonra bütün yıpranık saçım gidecek şekilde en az bir karış saçlarımı kestirdm we eski güçlü we doğal kıwırcık saçlarıma kawuştm. düzleştiriciyi de tamamen olmasa da yüzde 90 bıraktm. kestir we düzleştiriciyi bırak en kesin çözüm bu cnm

ınsanlar hep kendınde olamyan seylerı neden ısterkı kızlar ya da bıseyın degerını nedense kaybedınce anlıyoruz :1: ben de mesela saclarım duzdur benım hep kıvırcık olsun ısterdım dun saclarımı hafıf nemlıyken ıkı yandan ordum sabah bı actım kıvır kıvır kabarık ole hosuma gıttı kı ah ahhhh dedım ne var da kıvırcık olaymıs su saclar :) bu ara kıvır kıvır olcam artıkın yeter duzlukten bıktım :) konuyu acan arkadasım sana da bu yontemı tavsıye ederım :)

Canım saç şampuanını değiştir. bazı saç şampuanları böyle düzleştiriyor. Kıvırcık saçlar için olanları buklelerin güzel olmasını sağlayıp belirgin bir şekil veriyor. bir de onları dene derim. Bende doğuştan permalıyımdır :)))

Son düzenleme:
Bende bu sorunu dönem dönem yaşadım. Gerçi ben düz saçı kendime yakıştıramadığım için sorunumun nedeni düzleştirme değildi, benim sorunum da sık sık saç rengi değiştirmek, açma işlemleri v.b kaynaklıydı. Kestirmek istemiyorum diyorsun ama ancak kestirerek eski saçına kavuşabilirsin. Kıvırcık saçın en büyük sorunu, kırık, yanık v.b sebeplerin saçın bütün formunu bozması. Muhtemelen senin saçlarının uçları yanık yanıktır dolayısıyla dipten kıvırcık saç gelsede uçlar dalgayı vermedikçe saç şekil almıyor. Kıyamıyorsanda az az kestir, zamanla düzelecektir. Ben elidor belirgin bukleler kullanıyorum çok memnunum, onuda dene. Ben şu an saçlarımdan öyle memnunumki bukle bukle harika. Ben artık her ay kestiriyorum saçımı (kendim kesiyorum:) kuaförde boyatmıyorum, sadece dip boya yapıyorum, fön yaptırmıyorum yani saçlarımı yıpratacak hiçbişey yapmıyorum artık akıllandım.

kat attır. boyunu azalttır. kremli şampuanlar kullanma vs. vs.

Herkese Selam konuya cok geç kaldım ama ... UFak bir tavsiyede de ben bulunayım dedim ..
Şimdi benim saçlarımda acayip derecede cok ve acayip güzel kıvırcıktı. Sonra bende boya boya boya fön fön fön mahvettim saçlarımı ... KEstirip kendi haline bıraktım cok nadir fön cekiyorum .. Yinede eskiye daha yakın kalın bukleli bir kıvırcık sac istediğimde (benim saçlarım kalın bukleli) banyoda saç kremini falan sürdükten sonra son cıkmadan sacımı suyun altında tarayıp, çıkıyorum. Sonra hiç tarak vurmadan havluyla ucundan nemini alarak kuruluyorum. Ve kendi haliyle biraz kuruduktan sonra sekillendiriciyi kullanıyorum... Aslında cok karısık değil sadece cıkmadan suyun altında tarayın :) detaylandırınca karısık gibi oldu :27:

muhtemelen saçların fazla ısıdan dolayı yıprandı ve bukleleşemiyor
kestirdiğin zaman eski haline dönücektir:34:

uppss. aynı sorun bende de vardı. Düzleştirmekten bozmuştum. 1 ay hiç düzleştirmedim. Yazın yapmıştım bunu çünkü deniz suyu saçlarıma çok iyi geliyo. Şu elidorun serisinden kullandım kıvırcık saçlar için olandan. Her neyse bayaa düzelmişti ama 4 ay önce sıkıldım ve saçımı küt kesitrdim, kısacık. Mecburen düzleştiriyorum ve yine bozuldu ve kırılıyo. Sana tavsiyem dedigim gibi 1 ay falan hiç elleme saçını. Çok ağır bakım da yapma çünkü bu saçını ağırlaştırır. Haftada 1 zeytinyağı falan uygulasan yeter sanırım. en az 6 aya kendine geliir.

kızlar herkese merhaba. benim saçlarımın baya yoğun ne küçük ne büyük olmak üzere güzel bukleleri vardı. etrafımdakı herkes hayran hayran ne güzel saçların var desede bir türlü tatmin edemezdim kendimi. ben kabarmasından sikayetciydim. sonra bir keresinde okulda saçımı düzleştirdim baya begenen olunca devam ettim ve yaklasık 1 bucuk yıl boyunca haftada en az 2 kere düzenli olarak duzlestirdim. hatta birtek düzleştirmek degil üzerine birde bukleler yapıyodum yani kat kat ısıya mazur kaldılar.. zamanla saçlarımın eski haline donmedıgını diplerinin kıvırcık özelliklede ön kısımların büyük çoğunlugunun düzleştigini fark ettim ama altlar ve dipler halen kıvırcık suandada oyle. :( artık saçlarımı bile bile oldurmekten sıkıldım ve eski saçlarımın geri dönmesini istiyorum bir suru bakım uyguluyorum simdi sizlerlede paylasagım elimden geldiğince..
bir blokta okumustum buradada varmıs sinameki kürü diye eminim pek çoğunuzda biliyorsunuzdur. bu kur saç uzatıyor.ben 3 haftadır uyguluyorum bu kürü ama etkili sonuc alabilmek için en az 2 ay kullanmak gerekir. internetten bunu daha detaylı arastırabılırsınız. ve kesinlikle baya bi arastırın görsellerden resimlere bakın. herkesin olumlu düşünceleri var. sonra kesinlikle zeytınyagını ısıtıp aklıma geldıkce uygulamaya en az yarım saat bekletmeye ozen gosterıyorum. bunların haricinde kolaylıkla bulabılcegınız yaglar var bunları temin edin.badem yagı,hindistan cevizi yagı,avakado yagı, biberiye yagı.saç bakım yagı maddesı altında diğerlerine erisebilirsiniz. ve argan yagı. kesinlikle baslı basına cözüm. biraz pahalı olabilir ama az bi miktarda denemelik olarak ucuzca alınabilir. bunun dışında benim uyguladıgım bütün bu yagların birleşimi aldığım bir karısım var boylede yapabilirsiniz tabi ama kendinizin dogal olarak yaptıgı cok daha net cozum verir. birde lavanta kürü var. bununda çok unlu birısınden duydugum kadarıyla saçların uzamasında cok etkisi varmıs. netten arastırmakta fayda var. bunuda uygulamaya baslıcam. bunların yanında sağlıklı alkolsuz saç sekıllendiricilerimizle insallah cok daha güzel olcak. bu bilgiler insallah sizlerede banada cok verımlı olur. hep beraber saçlarımız cok uzar ve eski haline döner insallah.. temennimiz budur :))

kızlar herkese merhaba. benim saçlarımın baya yoğun ne küçük ne büyük olmak üzere güzel bukleleri vardı. etrafımdakı herkes hayran hayran ne güzel saçların var desede bir türlü tatmin edemezdim kendimi. ben kabarmasından sikayetciydim. sonra bir keresinde okulda saçımı düzleştirdim baya begenen olunca devam ettim ve yaklasık 1 bucuk yıl boyunca haftada en az 2 kere düzenli olarak duzlestirdim. hatta birtek düzleştirmek degil üzerine birde bukleler yapıyodum yani kat kat ısıya mazur kaldılar.. zamanla saçlarımın eski haline donmedıgını diplerinin kıvırcık özelliklede ön kısımların büyük çoğunlugunun düzleştigini fark ettim ama altlar ve dipler halen kıvırcık suandada oyle. :( artık saçlarımı bile bile oldurmekten sıkıldım ve eski saçlarımın geri dönmesini istiyorum bir suru bakım uyguluyorum simdi sizlerlede paylasagım elimden geldiğince..
bir blokta okumustum buradada varmıs sinameki kürü diye eminim pek çoğunuzda biliyorsunuzdur. bu kur saç uzatıyor.ben 3 haftadır uyguluyorum bu kürü ama etkili sonuc alabilmek için en az 2 ay kullanmak gerekir. internetten bunu daha detaylı arastırabılırsınız. ve kesinlikle baya bi arastırın görsellerden resimlere bakın. herkesin olumlu düşünceleri var. sonra kesinlikle zeytınyagını ısıtıp aklıma geldıkce uygulamaya en az yarım saat bekletmeye ozen gosterıyorum. bunların haricinde kolaylıkla bulabılcegınız yaglar var bunları temin edin.badem yagı,hindistan cevizi yagı,avakado yagı, biberiye yagı.saç bakım yagı maddesı altında diğerlerine erisebilirsiniz. ve argan yagı. kesinlikle baslı basına cözüm. biraz pahalı olabilir ama az bi miktarda denemelik olarak ucuzca alınabilir. bunun dışında benim uyguladıgım bütün bu yagların birleşimi aldığım bir karısım var boylede yapabilirsiniz tabi ama kendinizin dogal olarak yaptıgı cok daha net cozum verir. birde lavanta kürü var. bununda çok unlu birısınden duydugum kadarıyla saçların uzamasında cok etkisi varmıs. netten arastırmakta fayda var. bunuda uygulamaya baslıcam. bunların yanında sağlıklı alkolsuz saç sekıllendiricilerimizle insallah cok daha güzel olcak. bu bilgiler insallah sizlerede banada cok verımlı olur. hep beraber saçlarımız cok uzar ve eski haline döner insallah.. temennimiz budur :))
kızlar birde bugün öğrendiğim ve denediğim şu doğal kürde hosuma gitti yumurtanın tumunu kırıp 4-5 kasık zeytinyagı ile karıstırıp saçlarınıza güzelce yediriyorsunuz en az yarım saat bekletmek üzere ılık bir havluyla sarıyorsunuz. daha sonra kesınlıkle soguk suyla duruluyosunuz yumurta dıye korkmasın gozunuz 2 sampuanlamada koku falan kalmıyo. bunu duzenle yapabilirsiniz benım hosuma gitti dogrusu. bu arada bilgi vermekte fayda var yumurtanın sarısı sacı besliyor beyazı ise saçı uzatıyor yani bir bütün olarak koymak en mantıklısı..
Bunları yaparken unutmamamız gereken altın kurallarda var tabiki. saçlarımızın saglıklı upuzun olmasını istiyoruz bu yuzden herseye uymamız gerekir her zaman ama özellikle bu sureç içerisinde; saçlarınızı ıslakken taramayın çunku acayıp kırılıyo, saçlarınızla asla oynamayın buda cok kırıyo, yıkandıktan sonra (eger saclarınız kabarıyorsa, kıvırcıksa vs) kesinlikle havluyla hasır husur kurulamayın sadece ıslaklıgını hafıfce alın mumkunse kendılıgınden kurumasını bekleyın, saçlarınız kuruysa nemlendirici sampuanlar kullanın hatta ve hatta guvendiginiz bir markadan yıkandıktan sonrası ıcın saç sekıllendiricileri temın edın. ve yıkandıktan sonra ormek çok iyidir. bu gibi seylere uyun ve yanında bu bakımlarıda yapınca bizden güzel saçlısı kalmaz diye umuyorum..

Ben de aynı şeyi yaptım, sonra sıkıldım düzleştirmekten. Ya evden saçımı yıkayıp çıkamıyorum. Dalagalarım bozuldu, şekilsiz bi hal aldı. Düzelmedi de sonra. Gittim perma yaptırdım ben de . Şimdi gayet rahatım. doğal olarak kıvırcığı nasıl geri kazanırsın onu bilemem ama.

Yerinizde olsam saçıma sabırlı olmak şartıyla devamlı bakım yapardım. Çünkü perma doğal bir saçın kendi yapısını bozuyor diye duydum saçınızın geri dönüşü olmayabilir.

Back
X