Yahu sen de ailen de tuhafsınız sen ailenin durumunu biliyorsun neden yazın işe girip kenara para koymadın ya da ailen bu kızın parası yok diyemiyor mu montsuz ne yapacak diyemiyor mu? ben liseden beri çalışıp harcıyorum mesela lisede tuşlu telefonum vardı asla telefon almadılar gittim çalıştım aldım düğünlere vs garson komi olsaydın 2 günde 1 mont alırdın hiç drama yapma yani trendyolda bile 500 600 mont var. kuzenim gayet iyi bir bölüm kazandı ailesi de destekliyor kız markete işe girdi 1 haftada sayıma denk geldi 5 gün boyunca sabah 7.30 akşam 11 12 çalıştı gitti kendine tablet kıyafet vs aldı her yer böyle arkadaşımın kardeşi diş hekimliği okuyor çocuk fabrikaya işe girdi özel ders veriyor sırf motor almak için 3 ay 12 saat çalıştı gitti 100 bin tlye motor aldı.
kız köyde yaşıyor
köy de merkez köyü değil
arabayla hergün gidilip gelinen bir yer değil, ki arabası yok, ehliyeti zaten yok-tur.
kısacası kendi köyümden de biliyorum ki ilçede "kızım gel burada kal bana da yoldaş ol" filan diyen bir dul teyzeniz filan yoksa öyle gidip çalışmak mümkün değil. zira ev lazım
yazın 2 ay çalışacam diye kimse ilçede ev tutamaz.
benim kuzenlerimden öyle ilçede çalışan çok oldu
ama ya öyle müsair gel kal diyen bir teyze vardı, mesela eşi ölmüştü yalnız kalmak istemiyordu
ya da okuyan 5-6 kardeş birlikte evde kalıyorlardı, ablalar okumayıp çalışıyordu, köyde kala aile de sık sık gidip geliyordu
+
bu kızın zaten ailesi kalabalık değil
işçi ihtiyaçları çok yüksek
o boru değiştirmek (bu ağır iş değil ama sürekli yapıyorsun) hele hele saman çekmek balya kaldırmak gibi işlerde işçi gündeliği 2500- 3 000 lira. zaten kendileri yapmasalar çoğu işi işçiye para yetişmez. hadi ağır işe işçi tuttun o zaman da yemek hazırlayacaksın...
ha ama evet, kenarda nakit yoksa bile kredi kartı var artık çiftçilerin
zaten herkesin traktördür makinedir dönen bir kredisi var
çünkü 1 ay şap yüzünden pazarlar kapanıyor
1 ay süt birliği çiğ süt fiyatına damping yapıyor, nakit işi sürekli sıkıntılı.
bu kıza da ek kredi kartı lazım ne yapacak burs yatana kadar...ailesi biraz bunları da düşünmeli, doğru.
konu sahibi sana samimi tavsiyem biraz bütçe videolarına da bak. korkarım bütçe yapmak konusunda hiç bilgin yoktur, zorlanabilirsin.
daha öceki konularda ailen düzenli belli bir nikyar göderebilir gibi konuşuyordun şimdi bak sıkıtık diyorsun bunlar iyi işaretler değil.