• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kıyafet sorunu..

Seni olduğun gibi kabullenmeli.Kısıtlama getirmek hoş değil.Hayatı karartarak eline ne geçecek eşinizin?Onla açıkça konuşun.Askılılarınızdan vs taviz verirseniz bir daha hiç giyemezsiniz.:kahve:

evet biri birini olduğu gibi kabullenmeli mutlaka ama zaten arkadaş baştada yazmış eşimin böyle olduğunu biliyordum olduğu gibi kabul ettim diye..

evet biri birini olduğu gibi kabullenmeli mutlaka ama zaten arkadaş baştada yazmış eşimin böyle olduğunu biliyordum olduğu gibi kabul ettim diye..

Evet başta kabul etmiş,ama sözde.İçine sinseydi bu durum konu açmazdı,ya da kendi aklına getirmezdi.Başta öyle dedi diye ömür boyu bu durumu çekmemeli.Açıkça eşiyle tekrar konuşmalı.İnada bindirmeden.Mantıklı bir şekilde.Kocaman insanlar oturup bunu konuşamayacaksa,uzlaşamayacaksa orasını bilemem.Ben olsam kendimden taviz vermezdim.kaydirigubbakcemile2

Evet başta kabul etmiş,ama sözde.İçine sinseydi bu durum konu açmazdı,ya da kendi aklına getirmezdi.Başta öyle dedi diye ömür boyu bu durumu çekmemeli.Açıkça eşiyle tekrar konuşmalı.İnada bindirmeden.Mantıklı bir şekilde.Kocaman insanlar oturup bunu konuşamayacaksa,uzlaşamayacaksa orasını bilemem.Ben olsam kendimden taviz vermezdim.kaydirigubbakcemile2

aynı şekilde bende kendimden taviz vermem..
ufak tefek ayrıntılar dışında sadece eşimin değil kimsenin karışmasını istemem..
ama başka ok sonra değiştirmeye çalışmak çok dürüstçe gelmiyor bana..
iş ki en baştan ben buyum diyebilmek..
adamcağıza sorsak belki oda diyecekki biliyordu ben nasılım..

ama sanırım çok uç noktalarda değillermiş..
çözülebilecek gibi duruyor..

aynı şekilde bende kendimden taviz vermem..
ufak tefek ayrıntılar dışında sadece eşimin değil kimsenin karışmasını istemem..
ama başka ok sonra değiştirmeye çalışmak çok dürüstçe gelmiyor bana..
iş ki en baştan ben buyum diyebilmek..
adamcağıza sorsak belki oda diyecekki biliyordu ben nasılım..

ama sanırım çok uç noktalarda değillermiş..
çözülebilecek gibi duruyor..

Bence de taviz vermek olmaz.Benim de yapıma aykırı bir durum.Belli bir yaşa gelmiş insanların böyle boş işlerle uğraşıp,birbirini kırması da bana çok anlamsız geliyor.
Umarım çözülür sorun.Mutlu mesut ,üstü başı süzülmeden ,gerginlik yaşamadan giyer cicilerini. kaydirigubbakcemile3

Konu sahibi arkadaşım sabırlı ol yeni evli sayılırsın bende az da olsa böyle bişi yaşadım
Eşim giyindiğimde (zayıfım fiziğimde güzel) bi döndürüp bakardı..
Şimdi hiççç karışmıyor
ılk başlarda oluyor sabırlı davran bişi giydiğinde çıkar giyme dediğinde sende hayır giycem sanane yerine çıkar o günlük onun dediği olsun mutlu et onu sevinsin garip..
başka zaman giyersin ben böyle yendim..
O pant dar çıkar diyordu çıkarıyordum ama başka bir gün giyiyordum ve bişe demiyordu
Erkekler istediği olsun isterler onun dediğini yap o senin huyuna gidicektir eminim
Ben şimdi o dar dediklerini çatır çatır giyiyorum hiçde bakmıyo bile..

Konu sahibi arkadaşım sabırlı ol yeni evli sayılırsın bende az da olsa böyle bişi yaşadım
Eşim giyindiğimde (zayıfım fiziğimde güzel) bi döndürüp bakardı..
Şimdi hiççç karışmıyor
İlk başlarda oluyor sabırlı davran bişi giydiğinde çıkar giyme dediğinde sende hayır giycem sanane yerine çıkar o günlük onun dediği olsun mutlu et onu sevinsin garip..
başka zaman giyersin ben böyle yendim..
O pant dar çıkar diyordu çıkarıyordum ama başka bir gün giyiyordum ve bişe demiyordu
Erkekler istediği olsun isterler onun dediğini yap o senin huyuna gidicektir eminim
Ben şimdi o dar dediklerini çatır çatır giyiyorum hiçde bakmıyo bile..

Kesinlikle haklısın.
Benim 2 kuzenim de evlendiler kısıtlandılar şimdi rahatlar.
opuyorumnanaktan

Evlenmeden önce eşim bana kapanacaksın vs derdi kendi ailesindekiler kapalı olduğu için...
Nitekim öyle de oldu kapattı beni ama şimdi açığım ve eskisi kadar karışmıyor, çok açık giyinme yeter diyor...

Bak sana bişey daha söylim eşim beni 4 sene denize götürmedi de yollamdıda sokmadı da
Bende ağlayıp zırlamadım illa gidicem diye sabır ettim
VALLA şimdi kendisi para verdi git mayo al diye ve 2 senedir her hafta 2 gün denizdeyiz istediğim gibi girip güneşleniyorum düşün mayo paramı kendi eliyle verdi git al diye
Sabret helede çocuğun olsunnn hiçç ses etmez..

benim eşimde karışır kıyafetlerime o da açık dar giyinmemi istemez
8 senede çok da değişmedi sadece biraz daha yumuşadı diyebilirim o kadar.
ben zaten çok açık giyinen bir insan olmadığım için eşimlede bu konudan dolayı zıtlaşmadım.orta yolu bulduk sayılır
bence sizde ortasını bulun anladığım kadarıyla eşin çok da sıkmıyor bu konuda biraz toleranslı olunabiliryerimseniben

Bişi daha dicem kızlarr zaten evliyiz ve çoluk çocuk sahibiyiz
Şahsım adına konuşiyim ben zaten dikkat çekicek şeyi giymem ki eşimin uyarmasına gerek yok
Dikkat çekmek niye illede açık olsun oram buram gözüksün niye..
Eşlerde haksız değil bence evli çocuklu bir bayan biraz dikkat etmeli giyimine bunu bilir bunu söylerim ben kendim rahatsız oluyorum bi yerim açıldığında yada belli olduğunda kaldıkii eşim bişe demiyo karışmıyo pek..
Bir erkeğin dikkatini çekicek ve onu tahrik edicek kadar açık olmak günah ..

benime esimde dar pantolonlarima fena takardi
bende inatla giyerdim
bir keresinde tam hazirlandim disari gidicez bu pantolonla hic bir yere gitmiyoruz dedi
benimde tepem nasil attiysa hemen oracikta pantolonu ayagimdan siyirdim sonra dürüleyip top gibi yapip esimin gözü önünde cöpe bastim
bu tabi sok
bi baktim gitti cöpten pantolonu cikartti getirdi zorla bana tekrar giydirdi gittik o günden sonra hic lafini bile etmedi
ama beyaz halen giydirmez ben beyaz giydimmi adamin gözü dönüyor

Bişi daha dicem kızlarr zaten evliyiz ve çoluk çocuk sahibiyiz
Şahsım adına konuşiyim ben zaten dikkat çekicek şeyi giymem ki eşimin uyarmasına gerek yok
Dikkat çekmek niye illede açık olsun oram buram gözüksün niye..
Eşlerde haksız değil bence evli çocuklu bir bayan biraz dikkat etmeli giyimine bunu bilir bunu söylerim ben kendim rahatsız oluyorum bi yerim açıldığında yada belli olduğunda kaldıkii eşim bişe demiyo karışmıyo pek..
Bir erkeğin dikkatini çekicek ve onu tahrik edicek kadar açık olmak günah ..

Bir öyle demişsiniz,bir öyle...Kafam karıştı.Mayodan bahsetmişsiniz,sonra tahrik edecek şekilde giyinmek günah demişsiniz.Mayo sizin için tahrik unusuru olmayabilir,ama bir erkek için tahrik unusuru olabilir.Evli kadınlar neden giyimine dikkat edecek ona anlam veremedim.Öküz gibi bakan erkeklerde suç yok,kendi halinde giyinmiş bir kadın da mı suç var?Hele evliyse ?!..Bu suç iki katına mı çıkıyor?
Artık aklımızı başımıza devşirmemiz gerekiyor.Erkek egemen bir toplumda yaşamak istemiyorsanız,üsütünüzdeki bir çaputtan dolayı damgalanmak istemiyorsanız bence bu tür düşünceleri kadın olarak aklınızdan çıkarın.
Evliyim,mini de giyerim,şort da...Bekarken de aynıydım,şimdi de .Evlenince boyum uzamadı,yaşam tarzım değişmedi.Aynı benim özetle.Kımse de beni bu durumdan dolayı yadırgayamaz.O hakkı vermem kimseye.yerimseniben

Valla kızlar erkekler karşı cinste gözleri neye takılıyorsa (dar pantolon,beyaz gömlek,beyaz pantolon,desenli çorap,kırmızı ruj vs.) kendi eşlerinde onu görmek istemiyorlar.Şahsen benim eşim şunu giyme dese fena bozulurum çünkü demekki o giydirmediği şeyi bayanlarda gördüğünde tahrik oluyo.Buda beni sinir eder ve bunu da açıkça kendisine söylerim.

Yaw ben yaninda gezdigim arkadasimin bile mesela, nadir de olsa cok acik, abartili giyinmesinden rahatsiz olabilirim. Kaldi ki es de tabii karisinin cok acik giyinmesini istemeyebilir. Ben bunda bir anormallik goremiyorum.
Konu sahibi arkadas, nasil giyindigini sormuslar ama hala net bir cevap yok. Ben de merak ediyorum, ne tur , ne kadar acik kiyafetler giyiyorsunuz ki?
Bazi erkekler evet gereksiz kiskanclik yapiyor ama bazilari da hakli olarak eslerine karisiyorlar bu konuda bence.

eşin değişmez durup dururken. anca hayata bakışı değişirse değişir. sen zaten eşinin öyle biri olduğunu biliyordun. bence çok sert çıkma sonuçları kötü olabilir.

bi ara benden hoşlanan bi çocuk vardı. o da böyle kıyafete falan karışcak bi tipti. dedim "bana bak bana bırak kocamı babam bile karışamaz. sana ne oluyor?" öyle başlamadan bitmişti. ben bu bakış açısında biriyle mutlu olamam zaten. benim gibi yorumlar da var başka.

ama sen kabul edebiliyorsun. o yüzden sert çıkma derim.

herkesin fikri farklıdır canım. mesela ben giydiğime karışan bi erkeğin sokakta da kadınlara baktığını düşünürüm, örneğin mini etek giyme diyen bi erkeğin mini etek giyen kadınlara "hafif kadın" diye baktığını düşünürüm ki böyle bi adamla bırakın hayatı paylaşmayı sinemaya gitmem bile mümkün değil. bu benim düşüncem tabi

ama kuzenim kocası onu kıskanınca bayılıyor, hoşuna gidiyor, bazen sırf adam kızsın diye kızabileceği şeyler giyiyor. herkes farklı yani canım. kocanın huyunu en iyi sen bilirsin. sorununu çözersin inşallah. a.s.

Ben bir de sunu eklemek istiyorum, erkek arkadasa filan denir "sen karisamazsin, ben yetiskinim" filan gibi laflar, hersey bastan belirlenir, belki yola devam edilir, belki edilmez. Ama sen bilmemkac zaman gorusmussun, nisanli kalmissin, huyunu suyunu, kiyafet konusundaki dusuncesini ogrenmissin ama hala evlenmissin. Boyle bir durumda insan kolay kolay resti cekemiyor, cunku sen bu adamla evlenirken biliyordun boyle oldugunu, bastan kabul ettin zaten yani.

Bir öyle demişsiniz,bir öyle...Kafam karıştı.Mayodan bahsetmişsiniz,sonra tahrik edecek şekilde giyinmek günah demişsiniz.Mayo sizin için tahrik unusuru olmayabilir,ama bir erkek için tahrik unusuru olabilir.Evli kadınlar neden giyimine dikkat edecek ona anlam veremedim.Öküz gibi bakan erkeklerde suç yok,kendi halinde giyinmiş bir kadın da mı suç var?Hele evliyse ?!..Bu suç iki katına mı çıkıyor?
Artık aklımızı başımıza devşirmemiz gerekiyor.Erkek egemen bir toplumda yaşamak istemiyorsanız,üsütünüzdeki bir çaputtan dolayı damgalanmak istemiyorsanız bence bu tür düşünceleri kadın olarak aklınızdan çıkarın.
Evliyim,mini de giyerim,şort da...Bekarken de aynıydım,şimdi de .Evlenince boyum uzamadı,yaşam tarzım değişmedi.Aynı benim özetle.Kİmse de beni bu durumdan dolayı yadırgayamaz.O hakkı vermem kimseye.yerimseniben

Arkadaşım bi kaç cümle kurucam sonra nokta koyucam cvp vermicem
Ben eşimle tenha ailecek girilcek bi yerde denize gitmişim mayomu giymişim sonuçta etrafımda pek kimse yok niye tahrik edim kimi tahrik edim olmayan insanlarımı?
2. evet bence dikkat edilmeli şahsım adına konuştum ben dikkatini çekerim
ŞAHSEN dedim
evet mini etekle şortla dışarı çıkıp kalabalığın içinde olan evli bi bayana ben yakıştıramadım bak yine söylüyorum ben şahsım diyorum genellemiyorum yani yorumunuza gerek yok..
Başkada cvp vermicem nokta(.)

Back
X