Kıyafetlerimi Paylaşmak istemediğimi kırmadan nasıl söylerim

Monthee

Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2023
204
14
18
29
Kızlar merhaba 👋 ben kıyafetlerimi arkadaşlarımla paylaşırdım. Düğüne giderken bir yere giderken benden isterler ayakkabı çanta osu busu bende verirdim. Arkadaşımın kardeşi beni çok sever hep ister bende istediğini al giy derim. En son verdiğim baya geç almıştım. Bazen de kendim almaya gidiyordum. Artık düşündüm paylaşmak istemediğime karar verdim. Çünkü ya geç alıyorum ya ben gidip alıyorum yada giymek istediğim de o an alamıyorum burda olmuyor veya onun getirmesini bekliyorum. Ben artık kıyafet çanta ayakkabı gibi şeyleri paylaşmak istemediğimi vermek istemediğimi onlara kırmadan nasıl söyleyebilirim? Bunun için darılan da darılsın umrumda degil sadece kırmadan nasıl söylemem gerekir isterlerse bana fikir verin lütfen 🙏

Kızlar merhaba 👋 ben kıyafetlerimi arkadaşlarımla paylaşırdım. Düğüne giderken bir yere giderken benden isterler ayakkabı çanta osu busu bende verirdim. Arkadaşımın kardeşi beni çok sever hep ister bende istediğini al giy derim. En son verdiğim baya geç almıştım. Bazen de kendim almaya gidiyordum. Artık düşündüm paylaşmak istemediğime karar verdim. Çünkü ya geç alıyorum ya ben gidip alıyorum yada giymek istediğim de o an alamıyorum burda olmuyor veya onun getirmesini bekliyorum. Ben artık kıyafet çanta ayakkabı gibi şeyleri paylaşmak istemediğimi vermek istemediğimi onlara kırmadan nasıl söyleyebilirim? Bunun için darılan da darılsın umrumda degil sadece kırmadan nasıl söylemem gerekir isterlerse bana fikir verin lütfen 🙏
Direk artık kıyafet vermemeye karar verdiğinizi,kişi ayırt etmeden kimseye vermek istemediğinizi .Kendi içinizde böyle bir döneme girdiğinizi söyleyip konuyu kapatacaksınız Bunun için iletişimi kesen olursa hayatınızdan asalakları temizlemiş olmanın mutluluğuyla yolunuza devam edersiniz......

Eşyalarının sana geri dönüşü problem olmasa bile verme zaten. Ayaklarında mantar mı var belli değil aynı ayakkabıyı giyip sana geri veriyor, ya da belki uyuz taşıyor ama o kıyafeti giyip sana geri veriyor. Annene ablana kardeşine vereceksen ver ama dışarıya verme yani.
Direkt söyleyemiyosan bahane uydur başkasına verdim yırtıldı koptu uydur bir süre sonra gelmeyi bırakırlar. Ben bana sorana direkt söylüyorum kusura bakma ben eşya paylaşmıyorum diyorum.

Gerçekten umrunuzda degilse o zaman bize soylediklerini soyleyin. Iyi niyetle paylaşmışsınız ama zamanında geri getirmemişler. Bu onların ayıbı. Sizde bu iyi niyetinizden vazgeçmişsiniz hakli olarak.

bilmiyorum ama bence bahaneye gerek yok kimsenin kafasinda sacma sapan düsünceler gecmesin, şeffaf olsun herkes,

X.. seni çok severim arkadaş olarak kardeşinide ama ben bazen yoğun oluyorum ve aldıklarınızı zamanında sizden geri alamıyorum eşyalarımı yada siz getiremiyorsunuz. Bundan sonra böyle bişey yapmasak mı ?

Yada alternatif.:

1. Bi kaç parça hevesini aldığın ayakkabı çanta elbise hediye et. Dahasını istemesinler.

Bunları size hediye ediyorum bana olmuyorlar artık e zaten zırt bırt gelip alıp götür getir yapmaya gerek yok kalsın sizde böylesi daha rahat olur de gitsin gülerek :)

Ama ben olsam bundan hoşlanmadığımı söylerdim ben direk insanım biliyorum dilin kemiği yok. Ama bazen direk söylemek karşındakini biraz olsun durdurur.

Benim lise zamanında arkadaşlarım gelir dolabımı açar alır götürürlerdi bende çok paylaşmayı severdim onlardaki heves giyim makyaj bendede vardı sonuçta. Anlıyordum bazen alamıyordum alırken de o sevincin dibinş yaşıyordum. Ama bi baktımm aldıklarını getirmiyor bu resmen hırsızlık.

Gittim dedim lütfen kıyafetlerimi geri ver vermiyosan kalsın ama bidaha alıp götürme daha ben giymeden sen giyiniyorsun.

Ayağını kesti benden. Yapıcak bişey yok yani herkes kendi malına sahip çıkcak bu herşeyde öyle para da öyle eşyalarda öyle yoksa başkası giyer, yer , kullanır :)

Bende birine verdim elbise 2 sene sonra geldi,,, topuklu ayakkabısınida istedi onuda verdim Kalabalık bir ortamda hemde elbiseyi dediğim gibi 2 sene sonra aldım ayakkabıyi ben almadım dedi o kadar insan şahitti bide ama neyse nalet olsun dedim elbiseyi kurtardm onuda sadece 1 kez giymiştim bida kimseye bişey vermedim

Hayır demekte zorlanmıyorum aslında sadece kırmak istemiyorum iyi insanlar oldugu için
Cilt problemi yaşıyorum,doktora gittim,kıyafetlerini yıkamadan giyme,kimsenin giydiği şeyi giyme vb şeyler söyledi,bulaşıcı olabilirmiş artık kimseye birşey vermeyeceğim,kimsenin birşeyini de giymeyeceğim deyip geçin. Sorana bunu söyleyin ki zaten olabilecek birşey bu. Bir cilt rahatsızlığı,mantar ne bileyim uyuz falan olabilirsiniz bu şekilde. Bence hoş değil. Hele ayakkabı falan asla yani.

Kıyafet konusunda çok hassas biriyim ben o yüzden kimseye vermem herkesde bilir çevrem arkadaşlarım olsun ..Vermek istemiyorsan sadece doğru olanı söyle yeterli çünkü ben öyle yapıyorum kusura bakma kimseye vermiyorum zaten biliyorsun huyumu diyip çıkıyorum keza zaten karşımdaki temiz dahi olsa yine verilmemesi taraftarıyım ben

Back
X