Eşinin desteginden başka sorunlarını çözebilecegi alternatifleri olmasa rol de yapabilirdi bunu bilemeyiz.
Bu tartışma, göze alabildigi şeylerin sınırlı oldugunu gösteriyor sadece.
Ancak "bir dahakine tepkim farklı olacak" demek bence açık tehdittir ve şimdilik yapmayı, söylemeyi düşündügü seyleri aklına gelip de planlı bir şekilde tuttugunu gösterir.
Dediginizin aksine konu açılmışken içimi dökeyim gibi bir durum yok.
(Size alıntılamak için şu an tüm sayfaları okuyamayacagım ancak hatırladıgım bu şekildeydi, cümleyi yanlış anlıyorsak konu sahibi düzeltsin)
Bu nedenle bir üyenin rol yapıyor demesi beni rahatsız etmedi açıkçası. Bunu sinsilik manasında kullanmadıgı da belliydi. Tüm düşüncelerini bilincli bi şekilde paylaşmıyorsa onu tutan ne?
Demek ki birşeylerden rahatsız ve sabrediyor ama acısını çıkaracagı günleri de sayıyor.
Bu kadar kinci birşey düşünmese bile konu sahibinin damarına basarsa terkedilmekten korkuyor ve şimdilik söylememeyi tercih ediyor.
Yani her koşulda gerçek yüzünü henüz tam olarak göstermiş degil.
Statü, egitim vs sevilmeyi ayırt edebilmek icin şart olmadıgı gibi, sevilmedigini bildigi halde ilişkinin devam etmesi için ugraşan insanların davranışlarına da engel olmuyor. Bunun bir çok örnegini forumda da görebilirsiniz.
Ayrıca okudugum kadarıyla kimsenin sevmiyor dedigi yok.
Buna karşın sevdigini iddia eden çok. Mesela langur lungur seviyor demek de bana tuhaf geliyor. O kadar aşagılama olacak, baskı olacak ama seviyor diyecegim...
Konu açan insanların çoğu zaten yöntem gösterilmesi ya da analizden ziyade içlerinde biriken öfkeyi boşaltmak ve umutlanmak için açıyorlar ki öyle cümleler yazmak da problemleri olan insanlara umut tacirligi yapmak gibi geliyor bana.
Ya bu aralar benim anlayışımda problem var ya da sizin anlatımınızda.
Uzun uzun yazıyor olmanıza rağmen okuduklarımı anlamakta güçlük çekiyorum.
Ya da açık açık yazmak yerine imalı, yuvarlak cümleler kuruşunuz anlaşılır olmaktan çıkarıyor yorumlarınızı.
Bu yüzden sadece okuyorum, geçiyorum.
Yine de anladığım kadarıyla yazayım.
Ne alaka gibi bir durum olursa da şaşırmayın ve kusura bakmayın.
Çünkü cidden çoğu kısmı anlamıyorum :)
Benim eşim yıllardır, ben daha bu yediği haltları bilmiyorken bile benden daha sakin, daha uyumlu biriydi.
Tepki vermesi gereken durumlara yine tepkisini verirdi.
Borçlar sonrasında tepkisiz, tasmalı bir canlı gibi yaşamadı yani.
Onun tavırlarında bir değişiklik yok.
Her zamanki gibi davranıyor.
Değişiklik bende.
Tahammülsüz ve bıkkınım.
O hala bir eş gibi benim düşüncelerimi önemsiyor ama ben artık sadece kendi düşüncelerimle ve
o anki hislerimle hareket ediyorum.
Onu çıldırtan da bu oldu.
Eşime sorsanız büyük bir hata yapmış olabilirim ama bu beni artık insan yerine koymayacağın,
eşim olduğunu unutabileceğin anlamına gelmiyor.
Ben senin istemediğin bir şeyi yapmam asla.
Senden de aynısını bekliyorum.
Mantığı bu.
Çok sinirlendim, yaptığın yüzde yüz yanlıştı.
Tekrarı olursa benden günah gider, bir daha sakın beni ezip geçme dedi.
En fazla ne yapabilir?
Aslında hiç bir şey.
Beylik taslıyor işte.
Maksat tekrarı olmasın..
Onun neyi, ne dozda yapabileceğini az çok biliyorum.
Bu arada bir şeylerden rahatsız elbette.
İçinde biriktirmiyor ki..
Benim zırt pırt küçük büyük her tartışma sonunda boşanma lafı etmemden, bunu düşünebilmemden rahatsız.
Çok istiyorsun madem hadi ailelere söyleyelim diye en son aileme söyledi mesela.
Deyip deyip lafta bırakma hadi madem diye aklınca beni susturmak istedi.
Aslında onun yerinde olan pek çok kişi bunu yapabilir.
Herkesin bir sabrı var sonuçta.
Ama bana göre o yapmamalı.
Çünkü artık onun hakkı yok.
İşte benim ona hiç bir şeyi hak görmeyişim de onu çıldırtan başka bir nokta..