• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KIYAS YAPIYOR MUSUNUZ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben 22 yaşında mezun olup direkt çalışma hayatına başlamıştım. Çok kısa sürede iyi de maaş almaya başlamıştım. O esnada canımdan çok sevdiğim sevgilim ise bir türlü üniversiteyi bitiremedi. 2,5 sene sonra notlarına baktığımda hala 1. Sınıftaydı. Fiziği 4 senede veremeyen zaten mühendis olamaz senin gelecek planın ne diye sordum. Bana ağlayarak “Sen başarılı olduğun için ben yetersiz hissedip odaklanamadım” dedi. Bunda bile kendini değil başkalarını suçlayacak kadar çocuksuydu. Ne kadar sevsem de o gün ilişkimi bitirdim. Şimdi 32 yaşındayız, bu sene üniyi yeni bitirdiğini duydum. Beklenebilir miydi evet beklenirdi ama bence başka sorunlarda da yeterince sorumluluk alamayacaktı bu yüzden ben kararımdan pişman değilim.
Sevgilinizin olgunlaşıp işe girmesini beklemek size kalmış, bence o döt onda yok ama karar sizin.

Ayrıca arkadaşlarınızın ilişkileriyle kesinlikle kıyaslama yapmayın yoksa bu durum sizi sürekli dibe çekecek ve hatta hayatta hep yanlış kararlar vermenize sebep olacaktır. Herkesin bu hayatta nasibi farklı. Hayatın kimseye iyi bir eş ve iyi maddi olanaklar sunmak gibi bir borcu yok. Bazılarına altın tepside sunulan şeylere sen tırnaklarınla kazısan da ulaşamayabilirsin. Çünkü dediğim gibi hayatın bize bir şeyler sunmak gibi bir sözü yok.

Çok mantıklı davranmışsınız valla tebrik ederim.
Mühendisim, kol gibi bir teknik üniversiteden mezunum, eşsek gibi zorlandım ama vaktinde bitirdim. Çünkü bitirmem gerekiyordu. O kadar uzun süre bitirememek sorumsuzluk. Onun suçunu bile size atmış şaka gibi.

Başka kadınların ilişkileriyle kendi ilişkini kıyaslamanı ben yanlış bulmadım, hatta iyi bile yapmışsın. Böyle böyle aydınlanma yaşar insan. Burada kıyas yaptığın için neden üstüne gelindi anlamadım. Sevgilinin/eşinin işi olur ama çok kazandırmaz, onu gidip arkadaşının zengin sevgilisi ile kıyaslayıp krizlere girmek değil bu. Başkalarına bakarak kendinin ne kadar az şeye tamam olduğunu anlamış. İlerde evlenip adamın başına ekşise hem adam ezilecek hem konu sahibi yanlış bir karar almış olacak.

Konu sahibi, aşk için yapılacak şeyler var, yapılmayacak şeyler var. Bir ilişkide kadının rolü başka, erkeğin rolü başkadır. Kadın olarak erkek rolünü oynarsan, o role göre sana davranılınca kızmayacaksın. Erkek gibi davranırsan faturaları da ödersin, tatilleri de ödersin, naz-niyaz-tripte çekersin ama kadın sorumluluklarından da kaçamazsın. Hiçbir erkek beklenti düşüklüğüne iyi cevap vermez, seviyeyi gittikçe düşürür.
Sevgilin kaç yaşında, nasıl şartları var bilmiyorum ama masa başı işte neden sıkılıyor anlamadım. Bu masa başı işten sıkılma terimi ilk 2000'lerde dizi-filmlerde çıktı, bu furya hala sürüyor. Fiziksel işlerde çalışan pek çok kişiden duyduğum bir hayaldir masa başında iş yapmak. İyice tercihlerinizi sorgulayın bence.

ben de daha iyilerini haledicek kadar çok şey verdim hatta bekaretimi bile verdim
aaaa bekareti bile verdiysen işler değişir. alışveriş çünkü bu. sen bekaret verirsin o pırlanta yüzükler alır. diğerleri vermeden aldıysa borçlu çıkacaklar sonunda.

yani bi kadının kendine bu cümleyi yakıştırması nereden baksanız iğrenç ya. bunu alınacak verilecek bir şey olarak görmesi. buna değer biçmesi. bilemedim. umarım zengin koca arayışınızda başarılı olursunuz. ama sizin durumunuzda yenisine verecek bir şey kalmamış gibi duruyor.

sizin yaşlarda insan çok daha fazla kıyas yapıyor, kim kaç maaşla işe gitmiş kim mezun olduktan kaç sene sonra evlenmiş bunlar o yaşlarda zaten hayattaki en büyük mesele

kıyas toksik bişey ama yine de anlaşılır

çalışmayan adamdan bunalmanız kendinizi iyice sıkışmış hissedip "ben hak etmiyor muyum" demeniz de anlaşılır

ama
kıyasladığınız da 20'li yaşlarda pırlanta yüzükler filan...
yani çalışan, düzgün bir kariyeri olan, borcu harcı olmayan, ufku vizyonu olan bir adam yetmiyor mu?
üstelik elinizde "yavrum euro pahalı ? -wtf! seneye ucuzlayacak mıymış?-- diyen bir adam varken?

kıyasın da sonu yok. zenginliğin de dibi yok. olayınız pırlanta ise gerçekten zaten çok yanlış yerdesiniz. o yüzden aşırı saçma bu durum. kriteriniz d.gününde pırlanta alacak adamsa sizin bu adamla zaten hiç ama hiç başlamamış olmanız lazımdı.

işi de olsa ne olacak 50 bin maaşlı adam 30bine pırlanta alıp ayı aç mı geçirecek? d.gününe pırlanta aldı daha bunun yılbaşı var, lüks tatili var gezmesi var. kirasını faturasını saymıyorum. bunlar 40-50 bin maaşlarla olacak şeyler değil. böyle standart maaşlı adam değil aileden zengin, ticaret yapan ya da mali müşavir, uzman doktor, sayılı bir avukat vs. olması lazım.

dahası "en sevilen benim ona eminim" deyip duruyorsunuz. adamın ettiğini söylediğinz hiçbir laftan bi' sevgi pırıltısı gelmior. çok bomboş kalas bir herif bence yani. sizi bu sevgiye inandıran ne oldu ben anlamadım.

en önemlisi de şu:
adamı seveyim, boyuna posuna bayılayım, o da beni sevsin, karakteri huyu eğitimi uysun, çok güzel
işte neyi uymuyor gayreti, kariyeri. ben yonta yonta onu istediğim kıvama getireyim

valla istediğin kadar uğraş. taşıma suyla değirmen dönmüyor. iş-kariyeri iyi olup karakterinde huyunda sıkıntı olan da yontulmuyor böylesi de düzelmiyor itip kakmayla.

"sevdiğimi istediğim kıvama getireyim" diye bir opsiyon yok. bulabiliryorsan istediğin gibi hazır olmuşunu bulacaksın. yok bulamıyorsun ya yalnız kalacaksın, ya bulduğununa razı olacaksın. kadınlar boşa hayal kuruyor 3. bir alternatif yok yani.

bu bekaret lafını anmak istemiyorum, gözünüzü seveyim böyle lafları kendinize layık görmeyin. ne kadar avam.

Istemiyormuş şu an ona dayımın şirketinde bir iş ayarliycaktim onu da istemedi masa başı bunalırim dedi yani ben haklıyım demiyorum ama haksız da değilim
Dayınız çalışmak istemeyen bir adama masabaşı iş ve maaş vermeyi kabul etti mi ? 🤔

Bana göre maddiyat önemli.sizin dediğiniz gibi zengin olsun demiyorum ama en azından düzenli bı geliri olmalı.esimi seçerken bunu da göz önünde bulundurdum.kimse kendini kandirmasin sevgi karın doyurmuyor.yalniz siz parayı değil çok parayı istiyorsunuz yani aşırı zengin olsun.ben öyle demiyorum düzenli bı gelir olsun

Ya üslubunuz o kadar rahatsız edici ki tüm yorumları okuyamadım ama 7 sayfa boyunca cidden sizin istediğiniz şekilde empati yapan oldu mu merak ettim. Konuya gelince bence ayrılın. Mutsuz olacağınız bir iliskiyi sürdürmenin mantığı yok.

Çalışkan değilse ayril.
21 yaşında parkta kola çekirdek yaparak da mutlu olunmaz o ayrı.

Yazmayacaktim ama bekaret konusunda kızı neden zorbalıyorsunuz? Herkes için kıymetli olmayabilir böyle şeyler ama bazı insanlar için gayet kiymetli ve özel. Kendince erkek arkadaşına verdiği değeri anlatmak istemiş bana göre.
ben de önemsediği için belirtme ihtiyacı duyduğunu düşünüyorum ama verdim demek de çok avam bir laf, (ilk birlikte olduğum insan, bu da benim için özel bir anlam taşıyor vs. diyebilirdi) neticede neyi nasıl ifade ettiğimiz de kişiliğimizin bir parçası, bence dikkat edilmeli.

Bir insan haklı derdini bu kadar mı berbat anlatır. Yahu deyin ki benim güzel ve geleceğe dönük bir kariyerim var karşımda çalışmak istemeyen bir erkek var. Ama her şeyin ilkini de beraber yaşadık iyice bağlandım. Çevremde ideal çiftler varken babam gibi bir adama aşığım bu döngüyü nasıl kırarım?
Bakın nasıl oldu?
Yok bekaretimi verdim yok, millete pırlantalar geliyor, lüks yaşıyorlar. Yok babadan görmeyenler kocadan görüyor. Siz bunları yazsanızda “ee ne yapalım öylesi de var böylesi de, ama siz de yok.” Denecek. Yani biz ne yapalım? Siz karar verip yapacaksınız. Seçin gerçekten mutlu olacağınız yolu. Bize göresi yok ki kimi aşk der kimi maddiyat der. Kimi de çalışır beraber yaparız der. Gerçi karşınızdaki üçüncü seçeneği şimdilik kapatmış ama zaten yaş itibariyle evlilik için erken.

Ya üslubunuz o kadar rahatsız edici ki tüm yorumları okuyamadım ama 7 sayfa boyunca cidden sizin istediğiniz şekilde empati yapan oldu mu merak ettim. Konuya gelince bence ayrılın. Mutsuz olacağınız bir iliskiyi sürdürmenin mantığı yok.
Oldu oldu valla ya zaten üslup da değişiyor bir anda. Yani ben bazı konuların insanları kaşımak için böyle yazıldığını düşünüyorum artık😅

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X