• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıyaslanmaktan bıktım:(((

beyaz06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2009
646
1
96
Ankara
selam benim böyle dertlerimi konuşacak ne bir arkadaşım nede bir dostum var.bu yüzden buraya yazmaya karar verdim.evleneli 5 sene oldu.kayınvalidem beni istemedi eşimle herkezden gizli evlendik.zaten böyle birşeyi yapacagımızı her iki ailede biliyordu.bizimkiler onları istemedi eşiminkiler bizi istemedi.neyse asıl konu evlendik herkez ögrendi.kayınvalidem bana bir iyi davranıyor bir iyi anlatamam.bir iki ay böyle geçti.sonra sen temizlik yapmaktan anlamıyosun.yani pissin demeye getiriyor bu tip şeyler söylemeye başladı.evimi begenmez koltuklarıma halılarıma evde ne eşya varsa ona bahane buldu.oysa biz onları kendi emegimizle aldık.evimizde bir çöpleri dahi yoktu.sürekli eltimle kıyaslıyordu.o şöyle temiz böyle becerikli.hepsini sineye çektim sesimi çıkarmadım.sonra ogluşum oldu erken dogdu 32 haftalık çocuk gününü doldurana kadar gözünü açmadı emiyor uyuyordu.uyandırmak neredeyse imkansızdı.eltimin kızıda o zamanlar 1 yaşındaydı ve çok yaramazdı.kayınvalidem bizim çocuklar böyle yaramaz olur der dururdu.benim oglumda sürekli uyudugu için bu çocuk bizden degil dedi.beynimden kaynar sular döküldü.senağlama bunu sonradan sordugumda yani sizin tarafa çekmiş bizimkiler yaramaz olurda dedi.iki sene sonra da kızımı dogurdum hamile oldugumu ögrenince bile nasıl kızmıştı.şimdilerde temizlik konusunda kıyaslamaları ortadan kalktı ama bu seferde çocuklarımı eltimin çocuklarıyla kıyaslamaya başladı.ikide bir senin çocukların saf der.:1no2: geçenlerde bile kalabalık bir yerdeyiz biri eşime sordu çocuklar kime benziyor diye eşimde oglan bana kız annesine dedi kayınvalidem oradan hemen atladı ikiside annesine benziyor seninle ne alakası var diye.inanın eşimde bende çok bozulduk.birde üstüne bununkiler annesine benziyor kardeşinin oglu aynı babası dedi.ya bu kadın tmm beni bir türlü kabullenemiyor ama çocuklarımdan ne istiyor.sanırım boşanalım diye yapıyor.senağlama arkadaşlar biraz karışık yazdım sanırım inşllah anlatabildim.sevgiler.

Son düzenleme:
selam benim böyle dertlerimi konuşacak ne bir arkadaşım nede bir dostum var.bu yüzden buraya yazmaya karar verdim.evleneli 5 sene oldu.kayınvalidem beni istemedi eşimle herkezden gizli evlendik.zaten böyle birşeyi yapacagımızı her iki ailede biliyordu.bizimkiler onları istemedi eşiminkiler bizi istemedi.neyse asıl konu evlendik herkez ögrendi.kayınvalidem bana bir iyi davranıyor bir iyi anlatamam.bir iki ay böyle geçti.sonra sen temizlik yapmaktan anlamıyosun.yani pissin demeye getiriyor bu tip şeyler söylemeye başladı.evimi begenmez koltuklarıma halılarıma evde ne eşya varsa ona bahane buldu.oysa biz onları kendi emegimizle aldık.evimizde bir çöpleri dahi yoktu.sürekli eltimle kıyaslıyordu.o şöyle temiz böyle becerikli.hepsini sineye çektim sesimi çıkarmadım.sonra ogluşum oldu erken dogdu 32 haftalık çocuk gününü doldurana kadar gözünü açmadı emiyor uyuyordu.uyandırmak neredeyse imkansızdı.eltimin kızıda o zamanlar 1 yaşındaydı ve çok yaramazdı.kayınvalidem bizim çocuklar böyle yaramaz olur der dururdu.benim oglumda sürekli uyudugu için bu çocuk bizden degil dedi.beynimden kaynar sular döküldü.senağlama iki sene sonra da kızımı dogurdum hamile oldugumu ögrenince bile nasıl kızmıştı.şimdilerde temizlik konusunda kıyaslamaları ortadan kalktı ama bu seferde çocuklarımı eltimin çocuklarıyla kıyaslamaya başladı.ikide bir senin çocukların saf der.:1no2: geçenlerde bile kalabalık bir yerdeyiz biri eşime sordu çocuklar kime benziyor diye eşimde oglan bana kız annesine dedi kayınvalidem oradan hemen atladı ikiside annesine benziyor seninle ne alakası var diye.inanın eşimde bende çok bozulduk.birde üstüne bununkiler annesine benziyor kardeşinin oglu aynı babası dedi.ya bu kadın tmm beni bir türlü kabullenemiyor ama çocuklarımdan ne istiyor.sanırım boşanalım diye yapıyor.senağlama arkadaşlar biraz karışık yazdım sanırım inşllah anlatabildim.sevgiler.

Temizliğinizi,eşyalarınızı eleştirmesini anlarım,yani genelin yaşadığı bir durum..
Ancak düpedüz namusunuza laf edilmiş..
Torunu kabul etmemenin başka ne açıklaması olabilir ki?
Bence görüşmeyin böyle terbiyesiz insanlarla

Anne çocuklarım hakkında böyle saf gibi kelimeler kullanmanızdan hoşlanmıyorum de.

bosver patavatsizin biriymis kayinvaliden
esin senin yanindaysa takma
ama yinede hep yuzyuze bakiyorsunuz sinirlenmemek elde degildir
cok zor birseydir heleki cocuklarina laf etmeleri
esinle bu yuzden kavga etme fazla kaile alma ki emeline ulasamazsin
ne zevk alirlar bu insanlar ya baskalarinin moralini bozarak hic anlamam

Temizliğinizi,eşyalarınızı eleştirmesini anlarım,yani genelin yaşadığı bir durum..
Ancak düpedüz namusunuza laf edilmiş..
Torunu kabul etmemenin başka ne açıklaması olabilir ki?
Bence görüşmeyin böyle terbiyesiz insanlarla

zaten araya mesafe koydum ama hiç görüşmemekte olmuyor.onu sordum neden böyle dedin diye ben namusunla ilgili bir şey demedim sizin tarafa çekmiş bizim çocuklar yaramaz olurda ondan dedim diye söyledi ama beni çok kırdı.

ne bÜyÜk bı terbıyesızlıktır bu ya?

Yaptıklarından umarım bır gÜn utanır....

bosver patavatsizin biriymis kayinvaliden
esin senin yanindaysa takma
ama yinede hep yuzyuze bakiyorsunuz sinirlenmemek elde degildir
cok zor birseydir heleki cocuklarina laf etmeleri
esinle bu yuzden kavga etme fazla kaile alma ki emeline ulasamazsin
ne zevk alirlar bu insanlar ya baskalarinin moralini bozarak hic anlamam

zaten tek tutuncak dalım eşim o benim yanımda hep.oda çok kızıyor onlara.ama inan psikolojim bozuldu.

zaten araya mesafe koydum ama hiç görüşmemekte olmuyor.onu sordum neden böyle dedin diye ben namusunla ilgili bir şey demedim sizin tarafa çekmiş bizim çocuklar yaramaz olurda ondan dedim diye söyledi ama beni çok kırdı.

O zaman daha da az görüşeceksiniz..
Olabildiği kadar az yani..
Allahım kolaylık versin ne diyim..:delphin:

Kendi kızına böyle şey yapılsa acaba ne yapar bir sorsanıza. Cevabı biliyoruz gercide ine bi sorun:delphin:

Terbiyesizliğin daniskası bu ya:mymeka:
Allah yardımcınız olsun. Aynı ortamı ve onunla görüşmemeye calışın:teselli:

bana böle bişey deseler direk söyliyeceğim çok teşekkürrr ederimmm gurur duydum bana benzettiğiniz için çocuklarımın hepsi çok güzel ve akıllı
mesafeni koru bence o ev senin evin ister pis olursun ister temiz bu senin eşinle aranda yaşanabilecek bir problem çünkü ortak yaşam alanınız bunuda bi konuşmada söyle şakayla karışık Allahtan sizle yaşamıyoruz falan de de otursun yerine

çocukların için böyle birşey söylemesi gerçekten ağır olmuş..
eşin konuşsun bence bu konuyu ciddi ciddi annesiyle ...

bana böle bişey deseler direk söyliyeceğim çok teşekkürrr ederimmm gurur duydum bana benzettiğiniz için çocuklarımın hepsi çok güzel ve akıllı
mesafeni koru bence o ev senin evin ister pis olursun ister temiz bu senin eşinle aranda yaşanabilecek bir problem çünkü ortak yaşam alanınız bunuda bi konuşmada söyle şakayla karışık Allahtan sizle yaşamıyoruz falan de de otursun yerine

inan bunlar hiç aklıma gelmemişti dur bir deneyim.aslında onlar bana birşey söyledigi zaman sanki basireti baglanıyor bir şey diyemiorum sonradan sonraya düşündükce moralim bozuluyor.tavsiyeni denicem.

çocukların için böyle birşey söylemesi gerçekten ağır olmuş..
eşin konuşsun bence bu konuyu ciddi ciddi annesiyle ...

canım eşim kaç kere konuştu anlatamam.ama anlamıyorlar.yapacaklarını yine yapıyorlar.eşim onlarla konuştukca ben narin gelin oldum.öyle diyolarmış.

Eeee sen de oğlun da sana hiç benzemiyor de ki anlasın ne demek istediğini.Hatta başka kaynanalarla kıyasla ki bilsin nasıl bir duygu olduğunu.:oklava:

Sen üzülerek kaynananı mutlu ediyorsun şuan farkındamısın, bence kendini üzme, cool ol. Beni eltimle aynı kefeye koyamazsın ki kıyaslayasın havalarında ol. Şuan sanki sende bu yarışa girmişsin gibi hissettim. Yani eltinle yarışmazsan, aynı kefede olmazsan kaynanan bir süre sonra vazgeçer herhalde, sonuçta seni üzmek için yapıyo, üzülmezsen yapmaz.
Oğlunla eşine bir örnek pijama al, ay tıpatıp birbirlerine benziyolar diye nispet yap o çatlasın sen niye çatlıyon
:jeyyar:

yaptığı büyük terbiyesizlik gerçekten.
ama madem laftan sözden anlamıyor, bu çocuklar bizden değil derse sen de evet sizden değil kocamdan zaten de.
bize çekmemiş hiç annesine benziyor dediğinde, iyi ki bana benziyor de..
sen de inceden laf söyle madem..

Sen üzülerek kaynananı mutlu ediyorsun şuan farkındamısın, bence kendini üzme, cool ol. Beni eltimle aynı kefeye koyamazsın ki kıyaslayasın havalarında ol. Şuan sanki sende bu yarışa girmişsin gibi hissettim. Yani eltinle yarışmazsan, aynı kefede olmazsan kaynanan bir süre sonra vazgeçer herhalde, sonuçta seni üzmek için yapıyo, üzülmezsen yapmaz.
Oğlunla eşine bir örnek pijama al, ay tıpatıp birbirlerine benziyolar diye nispet yap o çatlasın sen niye çatlıyon
:jeyyar:

canım aslında haklısın ama inan kimseyle yarışa girmiyorum.eşimin babası biz evlendikten iki sene sonra vefat etti eşimde evin en büyügü erkek kardeşide hasta çalışamıyor bütün aileyle eşim ilgileniyor.her şeylerine eşim koşuyor.ailede bu kadar sorun varken niye benimle ugraşıyorlar bunu anlamış degilim ben.

Araya mesafe koymak neden bu kadar zor gelir anlamam..

Mesafe varsa sorunlar olmaz, olsa da rahatsız etmez.
Mesafe varsa, varolan sorunlar görülmez..

Söylenilen lafları takmayın diycem ama herkes ben değil tabii..
Eşin de sana hak veriyorsa, bu saatten sonra sürekli görüşmeye devam ediyorsan, hata yapıyorsun.

Senin için söylemiyorum da, burda bazı arkadaşlar, kaynana görümce dert yanıyorlar, ama her dakika da dip dibeler..Bu nasıl iş anlamam? Sevmediğim, bana batan bir insanla kim olursa olsun sık görüşmem ben..

Şimdiye kadar söylenenleri unutmaya çalışın.O onu dedi ben bunu dedim, ohoooo işin yoksa uğraş, ay hiç gelemem laf salatası işlerine...
Sık sık görüşmeyin arkadaşım...
Bunun çözümü bu, inanın,başka birşey değil..

Back
X