• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıyaslanmaktan bıktım:(((

canım aslında haklısın ama inan kimseyle yarışa girmiyorum.eşimin babası biz evlendikten iki sene sonra vefat etti eşimde evin en büyügü erkek kardeşide hasta çalışamıyor bütün aileyle eşim ilgileniyor.her şeylerine eşim koşuyor.ailede bu kadar sorun varken niye benimle ugraşıyorlar bunu anlamış degilim ben.

Anlaşıldı dertleri, eşini paylaşmak istemiyorlar kendi çocuklarıyla bile. Ama herkes şunu anlamalı ki eşin onların evinin reisi babası değil, bunu anlamazlarsa yandınız. Eşin ailesine destek olacak tabii ama babaları olmıcak. Bilmem anlatabildim mi?
Bence bu konuyu onlara dillendirme siz dillendirdikçe, senin üzüldüğünü hissettikçe yapıyorlar gibime geldi, umurumda değil havasında ol. Ne biliğim senin çocuklar saf dediğinde, saf değil akıllı alim ağırlı var çocuklarımda bana çekmişler de. Konuşmayla pek hallolcak gibi değil, umursamıcaksın ters köşe yapcaksın ve tabii mümkün olduğunca az görüşcen, cool olcan
:teselli:

Araya mesafe koymak neden bu kadar zor gelir anlamam..

Mesafe varsa sorunlar olmaz, olsa da rahatsız etmez.
Mesafe varsa, varolan sorunlar görülmez..

Söylenilen lafları takmayın diycem ama herkes ben değil tabii..
Eşin de sana hak veriyorsa, bu saatten sonra sürekli görüşmeye devam ediyorsan, hata yapıyorsun.

Senin için söylemiyorum da, burda bazı arkadaşlar, kaynana görümce dert yanıyorlar, ama her dakika da dip dibeler..Bu nasıl iş anlamam? Sevmediğim, bana batan bir insanla kim olursa olsun sık görüşmem ben..

Şimdiye kadar söylenenleri unutmaya çalışın.O onu dedi ben bunu dedim, ohoooo işin yoksa uğraş, ay hiç gelemem laf salatası işlerine...
Sık sık görüşmeyin arkadaşım...
Bunun çözümü bu, inanın,başka birşey değil..

tşk ederim canım inan sık görüşmüyorum ama işte söylenenleri unut diyosun ya ben onu yapamıyorum.takdıkca takıyorum.sanırım ruh saglıgım bozuldu.iyiki kk var iyiki siz varsınız.tşk ederım yorumların için.

Ben kayınvalidenin torun bizden değil derken, başka bir adamdan demek istediğini sanmıyorum kızlar..

Bu kadarına oğlunun yanında cesaret edemez..

Bizden değil, bize çekmemiş, oğluma çekmemiş sana çekmiş anası kılıklı vs.. demek istemiş olabilir..

Ne var bunda bozulacak? Hemen içinize atıp sinirlerinizi bozuyorsunuz..

''Aaa evet bana çekmiş tabii, zaten herkes bana benzetiyor, babasıyla alaksı yok bunun diyor, demek eşim beni çok sevmiş, çocuk çok sevilene benzermiş'' deseydin ne var bunda..

Bak bunu öneriyi de kayınvalidene nispet olarak söylemiyorum sana..Çok normal bir yorum bu, herkese yapılabilir..
Benim kayınvalidem bana böyle birşey söylese, ben senin anladığın gibi anlamazdım, biraz da birbirne batan insanların, her laflarını yanlış anlamaları durumunu yaşıyor olmayasın..Tabii orda yoktum ben, ayrıntıları bilemem..
Objektif bakmaya çalışıyorum..

Haa bu arada, sana bir arkadaş tavsiyesi, kayınvaliden eltinle seni kıyaslıyor diye, sakın elinde olmadan da olsa, eltine tavır alıp, bozuşma...

Aklı başında bir kayınvalide, gelinin birini diğerine övmez, kızını gelinine övmez..Bunlar senin kayınvaliden de olmayan ince davranışlar..

arkadaşlar yorumlarınız için çok tşk ederim.inanın şu an o kadar rahatladım kı benmı abartıyorum dıye düşünüyordum.ama yorumlarınızdan anladımki mesafe koymam iyi olmuş.tavsiyelerinizin hepsini uygulucam.kuş gibi oldum ya.a.s.

bu neyaaa bu nasıl bir kayınwaldelik :kızgın: kusra bakma canım ama senin kayınwaldende nası 1 warlıkki sürekli kıyas peşinde benneyaptımki tehlikeli demede dur şimdi aslında ewe almıcaksın olcak bitcek dicem ama sonuçta onun oqluyla ewlisin sabret 1azdaha bakalım olmazada boşanmak çözümdiil oke CADIARZU

Töbe töbe...
Gel de sev ya da yüzünü görmek iste böyle bir kayınvalidenin...
Ben olsam görüşmem.Mecburen görmem gereken zamanlarda da onu etkisiz elaman sayar,hiç umursamazdım.:dilcikar:
Hadi sizden hoşlanmıyor,torunlarından ne istiyor?Torunları büyüdü mü ,yüzlerine bile bakmaz babaannelerinin ,annelerine yaptıklarını öğrenince.kötükedihüso
Ne kötü insanlar var şu dünyada,yazık,yazık...:oklava:​

terbiyesizlik resmen.. içli dışlı olma sen de..
hayır çocukların aklı erdiğiinde onlar da yaralanmaya başlarlar bu davranışlardan.. saçma sapan bi davranış neden onların ruhunu yaralasın ki?

cocuklarini esine degilde sana benzetmelerine neden bozuluyorsun bence gurur duymalisin
biz esimle hep tartisiriz ben bana o kendisine benzetir diye yani cocugun size benzemesinden ovunmelisiniz bence bu konuyu cok abartmissin
kaynananin laf sokmalarina gelince espirili bir dille karsilik verebilirsin cnm ve madem kaynananla sorun yasiyorsun o halde aranda mesafe birakmalisin ne demisler tas yerinde agirdir sen ne kadar agir kalirsan okadar sana yanasmaya calisir

ben aslında bana benzetmelerine alınmıyorum.niye alınıyım benim çocuklarım tabiki bana benzicekler ama bu kıyaslama olayı canımı yakıyor.ben benim hiç kimse dört dörtlük degildir ben de degilim bahane bulacak bişeyi kalmadıda çocuklarımla beni inciltmeye çalışıyor.ne istiyor ne yapmaya çalışıyor ben onu anlamıyorum.asıl sorun bu niye sürekli laf sokmaya çalışıyor.önceden hiç böyle degildim ne söylerlerse aldırmazdım ama sanırım eskisi kadar güçlü degilim.

Bu mesele bitmezzzz.
Kayınvalide benimsemediyse,sen de onu benimsemek zorunda değilsin kiiii insanların zorla birbirini benimsemeye çalışması kadar zorlayıcı bir durum var mıdır acep?
Madem eşin senin yanında,hatta sana hak veriyor ki bu durumda görüşmesen bile problem yaşamayacaksın demektir.Ne güzel.
Kısaca az ve öz görüş ama haala sana rahatsızlık veriyorsa hiç görüşme,kes at..

canım sen hiç takma kafana böyle insanları allaha havale ediyorum yaşamış kaç yaşına gelmiş ama boş büyük demeye bin şahit lazım çocukça hareketler baksana. birdaha çocukların sana benziyor derse evet de eşim beni çok sevdi hepsi bana benzedi de salak ya bu kadınlar ilerde gün olur devran döner sana beğenmedi çocuklarına işi düşer allah büyük canım sıkma canını bol bol dua et allahım ona seninle uğraşmaya fırsatı kalmayacak dert versin.

okurken dahi sinir oldumÇok üzgünüm çoook Allah yardımcın olsun kardeşim.. kayınvaliden gerçekten çok cahil kendi torunları arasındada kıyas yapabiliyosa bundan her btürlü kötülük gelir..kötükedihüso eşinle aranı açmaya çalışıyo bence uzak durmak gerekir bölelerinden:delphin:benim çocuğuma biri saf dicek haaaaaaaa :oklava: hiç kimse cesaret edemez buna ki bende erken doğum yaptım ne zahmetlerle büyüyolar insan daha bi sahiplenir torununa merhametten uzak kalmış senin kaynanakötükedihüso:kızgın:

bence sen ne yap biri kime benizyor çocuklarmı dedi aaa bana benziyo kime benzicek bakasanıza şunların güzelliğine de ..mesela beni halamlar benzetse annem derdiki nerde siz ebenziyor hiçde bile aynı bana benziyor varmı sülalenizde böyle güzel kız derdi.. nedenmii çünkü küçükken ben çok usluyum diye kendi mongol kızıyla beni bir tutmuş ve bana herksin içinde zuz87 mal gibi oturuyor konuşmuyor diyormuş çocukken kiloluyum diye 15 yaşına gelince koca karı gibi vücudu olur diyormuş ama ne olduu 1.74 boyunda 58 kilo bir kız oldumm kendi kızımı 100 kilo...

canım madem eşin senin yanında kaynananı uyar.senin çocukların hakkında olumsuz konuşmasına izin verme
ve mümkün olduğunca az görüş ki canın sıkılmasın

Güzelim yasini basini almis lakin yinede böyle cahilce konusmalar yapan bir kadinin lafini bu denli kafana takmakla inanki hatanin büyügü sende...:delphin:

Birak ya konussun dursun, gül, gec, tiye al, dalgaya vur....niye bu kadar üzülüyorsunki?

Ohhh ne güzel cocuklarimda bize cekti...Ohh ikiside size benzemedi cok sükür...deyip niye sen sinir olacagina onu sinir etmiyorsun?:kahve:

O seni üzdügnün ve kirdignin gayet tabi farkinda ve hosuna giderek buna devam ediyor...fakat sen gülüp gecer onu dalgaya alirsan oda amacina ulasamicak...
Ona firsati veren sensin.....:delphin:

aynı model bendede var ama ben bide birlikte yaşıyorum. allahtan eşlerimiz destekçimiz yoksa katil eder böyleleri insanı. tuttuğumuz evi beğenmedi aldığımız eşyaları beğenmedi. yanına taşındık yatağımdan halımdan hiç bişeyimi beğenmedi son teknoloji çamaşır makinama bile bahane buldu çok uzun sürede yıkıyormuş niye araştırmamışız. başımızda büyüklük yapıp geldinmi be yapıyor bu çocuklar diye sordun mu demek istiyor her lafında ama tutuyorum kendimi.eşyaları alırken acele etmeyin ne gerek var bilmem ne diye eşimle kavgalar etti.1,5 yıllık nişan süresince bir mendilimle bile ilgilenmedi herşeyi kendimiz kendi emeğimizle yaptık.
şimdi birlikte yaşıyoruz yok eltin halı aldı sen de al. yok eltin palto aldı sende al. yok o onu aldı sende yap.eltim 500 lirayı gözünü kırpmadan bir paltoya verir ama ben 100 liralık paltoyu alsammı diye 2 kış düşündüm. onun durumuyla benimki bir değil Allah'a şükür halimden memnunum halım varmış yokmuş tabaklarım eski modaymış koltukarım bilmem ne marka değilmiş diye hiç kafama takmadım ama o yaptı sende yap demesi sinirime dokuyor.

Güzelim yasini basini almis lakin yinede böyle cahilce konusmalar yapan bir kadinin lafini bu denli kafana takmakla inanki hatanin büyügü sende...:delphin:

Birak ya konussun dursun, gül, gec, tiye al, dalgaya vur....niye bu kadar üzülüyorsunki?

Ohhh ne güzel cocuklarimda bize cekti...Ohh ikiside size benzemedi cok sükür...deyip niye sen sinir olacagina onu sinir etmiyorsun?:kahve:

O seni üzdügnün ve kirdignin gayet tabi farkinda ve hosuna giderek buna devam ediyor...fakat sen gülüp gecer onu dalgaya alirsan oda amacina ulasamicak...
Ona firsati veren sensin.....:delphin:

valla çok haklısın.hata bende neden bu kadar takıyorum ki sanırım kimseeyle paylaşamadıgım içinmiş buraya yazdım degerli yorumlarınız aklımı başıma getirdi.içime ata ata hep olumsuz düşündügümü anladım.bundan sonra kendileri söyler kendileri dinlerler.çok tşk ederim.kaydirigubbakcemile5

aynı model bendede var ama ben bide birlikte yaşıyorum. allahtan eşlerimiz destekçimiz yoksa katil eder böyleleri insanı. tuttuğumuz evi beğenmedi aldığımız eşyaları beğenmedi. yanına taşındık yatağımdan halımdan hiç bişeyimi beğenmedi son teknoloji çamaşır makinama bile bahane buldu çok uzun sürede yıkıyormuş niye araştırmamışız. başımızda büyüklük yapıp geldinmi be yapıyor bu çocuklar diye sordun mu demek istiyor her lafında ama tutuyorum kendimi.eşyaları alırken acele etmeyin ne gerek var bilmem ne diye eşimle kavgalar etti.1,5 yıllık nişan süresince bir mendilimle bile ilgilenmedi herşeyi kendimiz kendi emeğimizle yaptık.
şimdi birlikte yaşıyoruz yok eltin halı aldı sen de al. yok eltin palto aldı sende al. yok o onu aldı sende yap.eltim 500 lirayı gözünü kırpmadan bir paltoya verir ama ben 100 liralık paltoyu alsammı diye 2 kış düşündüm. onun durumuyla benimki bir değil Allah'a şükür halimden memnunum halım varmış yokmuş tabaklarım eski modaymış koltukarım bilmem ne marka değilmiş diye hiç kafama takmadım ama o yaptı sende yap demesi sinirime dokuyor.

canım ya aynı valla benim anlatmak istediklerimi sen daha iyi anlatmışsın.sanırım bize çok büyük sabır lazım.a.s.

valla çok haklısın.hata bende neden bu kadar takıyorum ki sanırım kimseeyle paylaşamadıgım içinmiş buraya yazdım degerli yorumlarınız aklımı başıma getirdi.içime ata ata hep olumsuz düşündügümü anladım.bundan sonra kendileri söyler kendileri dinlerler.çok tşk ederim.kaydirigubbakcemile5

iste bu kadar.....a.s

Back
X