- 2 Aralık 2015
- 32.689
- 108.507
- 598
Selam hanımlar ,nihayet ben de hazırladım makarna yemeğimi.
Bu kategoride çok etiketlendim ,makarna yap da yap dediler ,ben de yaptım adım beceriksize çıkmasın diye
Bizim evde ev makarnası çok sevilir.Yapmışken el yapımı olsun dedim.Uzatmadan tarife geçeyim.
Hamuru için;
2 su bardağı un
1 yumurta
yarım su bardağından 1 parmak fazla süt
1 tatlı kaşığı tuz
Malzemeler biraz katı olacak şekilde yoğurulur.10 dk dinlendirilir.2 bezeye ayrılır.(ben sacda yaptım ,tavada pişirecekseniz hamuru 3 bezeye ayırın,tavaya sığmayabilir.)
Oklova yardımıyla böreklik yufkadan az kalın olacak şekilde açılır ve sacda arkalı önlü çiğ hali gidecek sürede soldurulur(Çok kalırsa kurur kesilmesi zorlanır.)
Daha sonra önce ikiye ,daha sonra dar kısımdan başlayarak ,rulo yapıp kesilir.
Kesilen erişte fırında veya tavada kızarması sağlanır.
Kıymalı sos malzemeleri;
Kıyma
2 adet sivri biber
1 küçük kapya biber
3 domates
1 soğan
1 tk salça
Ben öncelikle ısınmış tavaya suyu çekene kadar kıymayı pişirdim
Ardından ufak doğranılan soğan ve 1 diş sarmısağı eklenir,az pişince biberleri eklenir
Biberler yumuşayınca rende domates eklenir,1 tk salça ilave edip,pişince maydonozu ilave edip ocağın altını kapanır.
Tavaya 1 kaşık tereyağı eklenir.Yağ kızınca 2 su bardağı sıcak su eklenir ve kestiğimiz hamurun yarısı ilave edilir,karıştırılıp altı kısığa alınır.Ağzı örtük şekilde dinlenen erişte tabağa alınıp,sosla buluşturulur.
Ve sunum;

Bu kategoride çok etiketlendim ,makarna yap da yap dediler ,ben de yaptım adım beceriksize çıkmasın diye

Bizim evde ev makarnası çok sevilir.Yapmışken el yapımı olsun dedim.Uzatmadan tarife geçeyim.
Hamuru için;
2 su bardağı un
1 yumurta
yarım su bardağından 1 parmak fazla süt
1 tatlı kaşığı tuz
Malzemeler biraz katı olacak şekilde yoğurulur.10 dk dinlendirilir.2 bezeye ayrılır.(ben sacda yaptım ,tavada pişirecekseniz hamuru 3 bezeye ayırın,tavaya sığmayabilir.)
Oklova yardımıyla böreklik yufkadan az kalın olacak şekilde açılır ve sacda arkalı önlü çiğ hali gidecek sürede soldurulur(Çok kalırsa kurur kesilmesi zorlanır.)
Daha sonra önce ikiye ,daha sonra dar kısımdan başlayarak ,rulo yapıp kesilir.
Kesilen erişte fırında veya tavada kızarması sağlanır.
Kıymalı sos malzemeleri;
Kıyma
2 adet sivri biber
1 küçük kapya biber
3 domates
1 soğan
1 tk salça
Ben öncelikle ısınmış tavaya suyu çekene kadar kıymayı pişirdim
Ardından ufak doğranılan soğan ve 1 diş sarmısağı eklenir,az pişince biberleri eklenir
Biberler yumuşayınca rende domates eklenir,1 tk salça ilave edip,pişince maydonozu ilave edip ocağın altını kapanır.
Tavaya 1 kaşık tereyağı eklenir.Yağ kızınca 2 su bardağı sıcak su eklenir ve kestiğimiz hamurun yarısı ilave edilir,karıştırılıp altı kısığa alınır.Ağzı örtük şekilde dinlenen erişte tabağa alınıp,sosla buluşturulur.
Ve sunum;
Son düzenleyen: Moderatör: