Kıymet bilmeyen eşler, değersizlik hissi nasıl başa çıkılır?

mavera110

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2021
842
254
53
Merhaba hanımlar.
Daha önceki konularımdan bağımsız yazıyorum bunu, sanırım toydum ve pişme yolundayım.
Nişanlılık sürecinde de çok fazla gezmeyi sevmeyen, yani üzerime titremeyen diyeyim bir insan vardı karşımda. Bunun için tartışırdım ama evlenmekten vazgeçecek kadarını hiç düşünmedim.
Pandemide evlendik, evlendikten bu yana yasaklar vs derken. Sayılı dışarı çıkmışızdır.
Şu an yasaklar açılmaya yakın ve birçok planım olsun istiyorum. Şu herkesin ballandırarak anlattığı “daha yeni evlisiniz” i yaşamak istiyorum. Ama eşimde o enerji yok.
Normalde çok kibar düşünceli gözükür yani dışarıda oluşturduğu algı o. Ama bana yansıttığı köşe başında dikilen bir adamdan farksız.
Mutlu etmek için hiçbir çabası yok.Ben de teklif etmek istemiyorum artık çocuk gibi hissetmeye başladım kendimi. Ailesine 2 saatliğine de gitsek uykusu gelince uyuyor orada bile. Yani olgun adam tavrı yok. Bencil...
Kendimce düşündüm ki, ona yetemediğini hissettirmek. Eleştirmek, yetmiyor demek.
Sevgisi ilgisi yetmiyor... Bekar olsam en azından beklentisiz olurdum, ama insan evli olunca beklediği biri oluyor.
Arkadaşı sormuş evlilik nasıl diye?
Mesajlarını gördüm. Allah razı olsun , kahrımı çekiyor eşim demiş.
Ben kahır çekmek için mi evlendim.
Ben neden aynısını söyleyemiyorum. Benim nazım neden çekilmiyor...
Burda hanımları görüyorum ilgisizlikten yakınan çok...
Evlendik diye avuçta hissedilmemek için ne yapmamız gerek?

Merhaba hanımlar.
Daha önceki konularımdan bağımsız yazıyorum bunu, sanırım toydum ve pişme yolundayım.
Nişanlılık sürecinde de çok fazla gezmeyi sevmeyen, yani üzerime titremeyen diyeyim bir insan vardı karşımda. Bunun için tartışırdım ama evlenmekten vazgeçecek kadarını hiç düşünmedim.
Pandemide evlendik, evlendikten bu yana yasaklar vs derken. Sayılı dışarı çıkmışızdır.
Şu an yasaklar açılmaya yakın ve birçok planım olsun istiyorum. Şu herkesin ballandırarak anlattığı “daha yeni evlisiniz” i yaşamak istiyorum. Ama eşimde o enerji yok.
Normalde çok kibar düşünceli gözükür yani dışarıda oluşturduğu algı o. Ama bana yansıttığı köşe başında dikilen bir adamdan farksız.
Mutlu etmek için hiçbir çabası yok.Ben de teklif etmek istemiyorum artık çocuk gibi hissetmeye başladım kendimi. Ailesine 2 saatliğine de gitsek uykusu gelince uyuyor orada bile. Yani olgun adam tavrı yok. Bencil...
Kendimce düşündüm ki, ona yetemediğini hissettirmek. Eleştirmek, yetmiyor demek.
Sevgisi ilgisi yetmiyor... Bekar olsam en azından beklentisiz olurdum, ama insan evli olunca beklediği biri oluyor.
avuç içinde hissedilmiyorum ama bu benim yaptığım bir şey değil. Eşim kaynaklı bir durum. benim eşim de hadi şuraya gidelim gezelim modunda değildir Plan yapmayı beceremez. Gezecek yer bulamaz bir yere gittiğimizde hep oraya gitmek ister. O yüzden bu gezme vs. planlarını ben yapıyorum o da bana uyuyor. Bu durumdan ne ben mutsuzum ne o. Çünkü bu bölüm bana kalırken o da başka bölümlerin sorumluluğunu alıyor.
bir de biz yeni evliyken gezmediğimiz yer kalmamıştı. Baya şehir şehir gezmiştik. Şimdi çocuk oldu onun için çıkıyoruz hava alsın eğlensin diye
Yani demem o ki bu bilincin eşinizde olması lazım. sizin zorlamanızla olmaz. Oturup açıkça konuşun ve harekete geçmesini isteyin

Günaydın.

Gezmeyi sevmemek başka kıymet vermemek çok başka.

Biz de karı koca, yaz otel tatili dışında gezelim tozalım sevmeyiz, AVM, kafe, bar meraklısı değiliz. Aksine dışarda oturmaktan yorulduk diye evlendik.

Övünmek gibi olmasın diye kocamın bana verdiği değeri anlatmayayım burada.
Bana da “nasılsın, eşin nasıl” diye sorduklarında ben de aynen eşiniz gibi “ne yapsın benim kahrımı çekiyor, benimle uğraşıyor, onun da işi kolay değil” derim. Evet yalan değil, benimle ilgilenirken yoruluyordur ben de soranlara söylüyorum.

Bence siz de gezme, eğlenme yerine eşinizin neden size değer vermediğini sorgulamalısınız.

Görücü usulü, sevmeden mi evlendiniz? Mantık evliliği mi yaptınız?

Son düzenleme:
avuçta hissedilmemekten neyi kastettiniz pek anlayamadım ama evlenince avuçta oluyorsunuz ister istemez. bu avuçta olma hissi bizi sakinleştirip, güven veren bir şey. sizin sıkıntınız eşinizle farklı olmanız, o sizin gibi maceracı değil. gezmek, tozmak ona çok anlam ifade etmeyen şeyler anlattığınız kadarıyla. bu değişebilir bir huy mu bilemiyorum. ama teklif eden siz olmaktan vazgeçmeyin. böyle böyle yontulur belki. yapın planları surat asarsa arkadaşlarınızla yapın plan, ailenizle yapın, elbet uyum sağlar. pes eden siz olmayın

Merhaba hanımlar.
yani aslında bu tarz şeyler evlilik öncesi konuşulmalı ve iyice anlaşılmalı. bu yüzden insan iyice tanınmadan o insanın hayatımıza etkisi ne olacak bunu anlamadan evlenilmemeli acele acele. bu bir karakter meselesi bence. kimi insan gezmek dolaşmak sevdiğiyle bir şeyler yapmak ister. atla gidelim şurayı görelim şurda yiyelim şurda yüzelim der. kimisi de bu dediğim şeylerin nasıl yapılacağını bilmez çünkü deneyimlememiştir hayatında hiç. siz iteklemezseniz siz öğretmezseniz kendi öğrenemez. avuçta hissedilmek gibi değil bu bence yeni deneyimlere açık olma meselesi. açıkça söyleyin bence benim evlilikten beklentim senin kahrını çekmek değil paylaşmak deyin. bir yerler görmek bir şeyleri birlikte tecrübe etmek. zaten bunlar da olmayacaksa evlilik ne sunacak ki size. aynı adamla aynı evde ye iç seviş öl böyle hayat geçmez. isteklerinizi dayatmadan onu kırmadan samimi şekilde söyleyin, sizi anlamaz kendini savunmaya başlar hak vermezse samimi şekilde gözden geçirmezse kavga etmek ya da kaderinizi kabullenmekten başka bir seçeneğiniz kalmaz. ama eşiniz sizi bir şekilde seviyor ama evlilik denen kurumun dinamiklerini anlamamışsa yardımcı olmanız lazım anlaması için.

Günaydın.

Gezmeyi sevmemek başka kıymet vermemek çok başka.

Biz de karı koca, yaz otel tatili dışında gezelim tozalım sevmeyiz, AVM, kafe, bar meraklısı değiliz. Aksine dışarda oturmaktan yorulduk diye evlendik.

Övünmek gibi olmasın diye kocamın bana verdiği değeri anlatmayayım burada.
Bana da nasılsın, eşin nasıl diye sorduklarında ben de aynen eşiniz gibi “ne yapsın benim kahrımı çekiyor, benimle uğraşıyor, onun da işi kolay değil” derim. Evet yalan değil, benimle ilgilenirken yoruluyordur ben de soranlara söylüyorum.

Bence siz de gezme, eğlenme yerine eşinizin neden size değer vermediğini sorgulamalı.

Görücü usulü, sevmeden mi evlendiniz? Mantık evliliği mi yaptınız?
Size bir şey sormak istiyorum siz anlattığınız kadarıyla değer gördüğünü hisseden bir kadınsınız, peki eşiniz neler yapınca kıymet gördüğünüzü hissediyorsunuz mesela, sizin kıymetli hissettiğiniz bir davranışla ben hissetmeyebilirim belki kişiden kişiye değişir ama bazen bu konularda doyumsuz bir insan olduğumu düşünüyorum, yani eşim ne yapsa bana yaranamıyormuş gibi bu yüzden sadece kendimi ölçmek amaçlı sordum bu soruyu cevap verirseniz mutlu olurum, eşinizin hangi davranışlarıyla kendinizi onun gözünde kıymetli hissedersiniz

Bence bunlar biraz insanin yapisina bagli. Biz mesela kücüklügümüzden bu yana hep evde oturmaya alistirildik resmen. Yani öyle gezmek felan hic yoktu bizim ailede. Benim esimin ailesi mesela aktif. Hicbirsey yapmasalar da muhakksk bir yürüyüse cikarlar. Haliyle iliskimizin basinda ben hep "gezmeye ne gerek var" modunda takiliyordum, esimde tam tersi planlari yapiyordu. Zamanla bende alistim, artik planlarin cogunu ben yapiyorum:D yani bunu esinizle oturup kizip küsmeden konusmaniz lazim. Ailesinin yaninda da ayniymis, yani belli ki aliskanliklari böyle. Bir gün icinde hop diye degismese bile zamanla dehisebilir diye düsünüyorum

yani aslında bu tarz şeyler evlilik öncesi konuşulmalı ve iyice anlaşılmalı. bu yüzden insan iyice tanınmadan o insanın hayatımıza etkisi ne olacak bunu anlamadan evlenilmemeli acele acele. bu bir karakter meselesi bence. kimi insan gezmek dolaşmak sevdiğiyle bir şeyler yapmak ister. atla gidelim şurayı görelim şurda yiyelim şurda yüzelim der. kimisi de bu dediğim şeylerin nasıl yapılacağını bilmez çünkü deneyimlememiştir hayatında hiç. siz iteklemezseniz siz öğretmezseniz kendi öğrenemez. avuçta hissedilmek gibi değil bu bence yeni deneyimlere açık olma meselesi. açıkça söyleyin bence benim evlilikten beklentim senin kahrını çekmek değil paylaşmak deyin. bir yerler görmek bir şeyleri birlikte tecrübe etmek. zaten bunlar da olmayacaksa evlilik ne sunacak ki size. aynı adamla aynı evde ye iç seviş öl böyle hayat geçmez. isteklerinizi dayatmadan onu kırmadan samimi şekilde söyleyin, sizi anlamaz kendini savunmaya başlar hak vermezse samimi şekilde gözden geçirmezse kavga etmek ya da kaderinizi kabullenmekten başka bir seçeneğiniz kalmaz. ama eşiniz sizi bir şekilde seviyor ama evlilik denen kurumun dinamiklerini anlamamışsa yardımcı olmanız lazım anlaması için.
Çok teşekkür ederim haklısınz. Anlatmaya çalışıyorum, senden başka kime naz yapıp kiminle hayal kuracağım diyorum. Çevresinde iyi bir örnekte yok aslında. Genelde arkadaşları 5 10 yıllık evli ve mankafalar. Geçen bir yere gittiğimizde haftasonu için, aralarında konuşurken duydum “oğlum senin de yıllar olsun seni de görücez” filan diyorlar. Yani onlar için adamlık kadını eve atıp erkek erkeğe takılmak.
İlgisizliğinden bahsettiğimde, ben buyum diye çıkışıyor ama laf olsun diye. Yoruldum, yoruyor beni. İlgiye aç gibi dolanmak istemiyorum. Ailemin yazlığı var gitsem gider kalırım, ama ben eşimle mutlu olmak istiyorum, onun için tüm çabam

Size bir şey sormak istiyorum siz anlattığınız kadarıyla değer gördüğünü hisseden bir kadınsınız, peki eşiniz neler yapınca kıymet gördüğünüzü hissediyorsunuz mesela, sizin kıymetli hissettiğiniz bir davranışla ben hissetmeyebilirim belki kişiden kişiye değişir ama bazen bu konularda doyumsuz bir insan olduğumu düşünüyorum, yani eşim ne yapsa bana yaranamıyormuş gibi bu yüzden sadece kendimi ölçmek amaçlı sordum bu soruyu cevap verirseniz mutlu olurum, eşinizin hangi davranışlarıyla kendinizi onun gözünde kıymetli hissedersiniz
Ben de merak ettim 🙂

Zamanla eşler birbirine benzer sizin enerjiniz ona geçer umarım. pandemi dönemi herkes bir ddeğişik normal zamanda yazsanız size hak veriririm ama pandemi bir farklı. inanın evdeki kedimin bile psikolojisi bozuldu.

Bence bunlar biraz insanin yapisina bagli. Biz mesela kücüklügümüzden bu yana hep evde oturmaya alistirildik resmen. Yani öyle gezmek felan hic yoktu bizim ailede. Benim esimin ailesi mesela aktif. Hicbirsey yapmasalar da muhakksk bir yürüyüse cikarlar. Haliyle iliskimizin basinda ben hep "gezmeye ne gerek var" modunda takiliyordum, esimde tam tersi planlari yapiyordu. Zamanla bende alistim, artik planlarin cogunu ben yapiyorum:KK70: yani bunu esinizle oturup kizip küsmeden konusmaniz lazim. Ailesinin yaninda da ayniymis, yani belli ki aliskanliklari böyle. Bir gün icinde hop diye degismese bile zamanla dehisebilir diye düsünüyorum
Pamukannesi hoşgeldin :)
Evet eşimin ailesinde anne hep evde baba da dernekten eve evden camiye giden kendi halinde bir baba. Yani anne babada böyle görmediği kesin. Ama eşim 30 yaşına kadar gayet cool takılmış bir adam. Yani ailesi böyle diye kendimi kandıramıyorum. Ben alçakgönüllü moddaydım hep. Talepkar olmak istiyorum artık

Zamanla eşler birbirine benzer sizin enerjiniz ona geçer umarım. pandemi dönemi herkes bir ddeğişik normal zamanda yazsanız size hak veriririm ama pandemi bir farklı. inanın evdeki kedimin bile psikolojisi bozuldu.
Doğru haklısınız. Ama pandemi sonrasına birikmez mi planlar hayaller. Onlar bir güç bir umut olur

avuçta hissedilmemekten neyi kastettiniz pek anlayamadım ama evlenince avuçta oluyorsunuz ister istemez. bu avuçta olma hissi bizi sakinleştirip, güven veren bir şey. sizin sıkıntınız eşinizle farklı olmanız, o sizin gibi maceracı değil. gezmek, tozmak ona çok anlam ifade etmeyen şeyler anlattığınız kadarıyla. bu değişebilir bir huy mu bilemiyorum. ama teklif eden siz olmaktan vazgeçmeyin. böyle böyle yontulur belki. yapın planları surat asarsa arkadaşlarınızla yapın plan, ailenizle yapın, elbet uyum sağlar. pes eden siz olmayın
Çok teşekkür ederim. Ama artık tahammülsüzleştim. Kadın ruhundan hiç anlamıyor, istiyor ki hep onun üzerine titrensin. O da annesi yüzünden...

avuç içinde hissedilmiyorum ama bu benim yaptığım bir şey değil. Eşim kaynaklı bir durum. benim eşim de hadi şuraya gidelim gezelim modunda değildir Plan yapmayı beceremez. Gezecek yer bulamaz bir yere gittiğimizde hep oraya gitmek ister. O yüzden bu gezme vs. planlarını ben yapıyorum o da bana uyuyor. Bu durumdan ne ben mutsuzum ne o. Çünkü bu bölüm bana kalırken o da başka bölümlerin sorumluluğunu alıyor.
bir de biz yeni evliyken gezmediğimiz yer kalmamıştı. Baya şehir şehir gezmiştik. Şimdi çocuk oldu onun için çıkıyoruz hava alsın eğlensin diye
Yani demem o ki bu bilincin eşinizde olması lazım. sizin zorlamanızla olmaz. Oturup açıkça konuşun ve harekete geçmesini isteyin
Evet muhakkak eşler arasında değişiyordur bu. Çok büyük beklentisi olan bir kadın değilim ama eşim bilincinde değil. Normalde o da sosyal bir adam ama işine geldiğinde asosyal oluyor

Bizde de tam tersi ben evde oturabilirim ömür boyu, eşim de gezmek ister
Pandemi bana pek etki etmedi o yüzden, ama o çok bunaldı
Benim yaşam tarzımı devlet mecburi kılınca baya evde kaldık :KK53:
Şimdi o gezelim dediğinde canım istemese de ayak uyduruyorum :)
Bende 70lik nine ruhu var hep söylüyorum bunu :) ama aynı kafada olsak hayat anlamsız olurdu zaten. Mesela o der bugün evdeyiz senin istediğin gibi, yarın da bendeyiz geziyoruz diyor öyle yürüyor bu gemi :)

Pamukannesi hoşgeldin :)
Evet eşimin ailesinde anne hep evde baba da dernekten eve evden camiye giden kendi halinde bir baba. Yani anne babada böyle görmediği kesin. Ama eşim 30 yaşına kadar gayet cool takılmış bir adam. Yani ailesi böyle diye kendimi kandıramıyorum. Ben alçakgönüllü moddaydım hep. Talepkar olmak istiyorum artık

Hosbulduk canim 🌸
Bence talep edin. Plan yapin oda uysun. Belki gözünde herseyi gerektiginden büyütüyor. Artik "yaslandim" moduna gecmek icin yasiniz cok genc. Heleki cocuk yoksa biraz tadini cikartmak lazim. Biz cocuklarimizla da cok gezeriz (pandemi olmadigi zamanlar, su anda daha cok kimselerin olmadigi yesillik ortamlara gidiyoruz), ama tek basina gezdiginiz gibi olmuyor tabi.

Sevmemek değil de kadınlarla erkeklerin beklentisi aynı değil evlilikten.
Erkek için zaten hayat monoton geçiyor.
Tamam arada istisnaları da var yok değil lakin sizin enerjiniz yüksekse planları siz yapıp, eşinizin uymasını sağlarsınız.
Yoksa eşiniz sevmiyor değil bence.
Ayrıca oturun konuşun, senin konuşmaman eşinin anlayacağını oluşturmaz.
Erkeklere göre normaldir bu durum.
Sen anca kendini yer durursun, sana zarar verir.
Yasaklar bitiyor güzel mekanlar açılır.
Bir gün dersin aşkım şurada güzel mekan açılmış gidelim, bir akşam 2 içecek biraz cips, çiğdem sahile açılın oturun sandalyelerinizde.
Hafta sonu yakın yerlere pikniğe gidin, hemen kahvaltıya mesela.
Hepimizin evliliği monotonlaşıyor ki önemli olan o heyecanı canlı tutmaya çalışmak.

Moralini bozma lütfen.

O ilgisizliği dibine kadar yaşamış biriyim... ayy şuan yaram depreşti... ne cahil ne salak aptalmışım...
uyuzun uyuzu malın malı saatlerce oyun oynayan içi çürümüş bir adam... ahh yıllarım gençliğim gitti...
siz plan yapın diyen arkadaşlar olmuş, kendimden örnek vereyim, dışarıya çıktığımızda “zorla” dışarıya çıkartmış oluyordum o odunu, zevk almak mutlu olmak şuraya dursun burnumdan getiriyordu, “al gez hıh istediğin oldumu” .... laf sokardı surat asardı, kaç kez dışarda artık gözyaşlarımı tutamayıp ağladığımı bilirim...

Sana tavsiyem sakın sakın çocuk yapma, eşinle net bir şekilde konuş baktınki değişmiyor senin enerjini emiyor o zaman daha fazla bu evliliği sürdürüp sürdürmemek hakkında iyi düşünmem.
Şuan resmen içim çürümüş enkaz bir kadın halindeyim...
yıllarım gittikten o ilk heveslerim kırıldıktan sonra beni gezdirse üzerime düşse ne olur düşmese ne olur...

Hatalı olan davranışlarımda yanımda olması.

Benim için en önemli kriter.

Doğruyken, iyiyken, mutluyken birinin yanında olmak çok kolay. Aslolan ben yanlış adım attığımda, ona kötü davrandığımda da yanımda olması. Lâle bu yanlışı yaptıysa vardır bir sebebi demesi.

Ahlaksızlık gibi konular dışında...

Back
X