Kıymet bilmeyen eşler, değersizlik hissi nasıl başa çıkılır?

Hatalı olan davranışlarımda yanımda olması.

Benim için en önemli kriter.

Doğruyken, iyiyken, mutluyken birinin yanında olmak çok kolay. Aslolan ben yanlış adım attığımda, ona kötü davrandığımda da yanımda olması. Lâle bu yanlışı yaptıysa vardır bir sebebi demesi.

Ahlaksızlık gibi konular dışında...
Anladım teşekkürler cevabınız için 😊

Rica ederim.
Dilerim ki herkes özellikle kadınlar çok mutlu olsun.
İyi adamları da bile bile üzmeyelim. Ben yapıyorum maalesef. Ben de bunu öğreneceğim inşallah.
İnşallah, ben de üzüyorum çoğu zaman gereksiz yere eşimi bu yüzden bir adım attım ve hatalarımı psikolojimi düzeltmek için terapi alıyorum, umarım benim için evliliğim için yararı olur bu terapinin

Pandemide evlenmiş gelinler olarak bence çoğumuz evliliğin ilk aylarını deli dolu geçiremedik. Bizde sürekli evdeyiz ve sürekli evde olduğumuz için birbirimize sardığımız çok oldu. İlgi beklentisi arttı , normal zamanda hiç dert etmeyeceğimiz şeyleri dert eder olduk. Bende bir dönem sürekli evde olmanın verdiği ruh haliyle eşimin çoğu davranışından şikayetçiydim ne zaman ki bende ona onun davrandığı gibi davranmaya başladım her şey daha güzel oldu. Mesela örnek vereyim eşim ilk zamanlar kendi fikrini fazlasıyla diretirdi bende çok ses çıkarmazdım ama artık o bir şeyde diretiyorsa ben de diretiyorum çat çat her şeyi söylüyorum yüzüne. Çünkü şunu anladım ki erkekleri ne kadar pış pışlarsan özellikle bu tip erkekleri o kadar kendini çekiyor ve tepene çıkıyor.
İlk zamanlar kızardım ilgisizliğe hareketlerine hemen yüzüm düşerdi evin içinde mazlum mazlum dolanırdım. Şimdi bir hareketine kızarsam çat diye söylüyorum asla moralimi bozmuyorum ondan ilgi beklediğimi deli gibi ona hissettirmiyorum ben böyle yapınca eşim üstüme daha cok titremeye başladı.

Şahsen ben peynir, ekmekle doyarım ama sevgisiz, ilgisiz kalırsam doyamam. ❌ Hayat yeterince zor. En zor günlerimizde bizi ayakta tutan eşimizin bizi teşvik etmesi. Bunu yapmayacak insanın varlığınında pek bir yararı yok.
Pandemi de evet her yer kapalı ama maksat beraber vakit geçirmekse aktiviteler bulunuyor. Biz Netflix’te dizi izliyoruz. Yürüyüş yapıyoruz.
Sizin eşinizde bu istek, arzu yoksa sonradan kazanılacak bir şey değildir. Benim ilk eşim öyleydi. Bezgin Bekir gibiydi. Dünya yıkılmış, bu altında kalmış gibiydi. Hiç bir şeye heves etmezdi. Boşandım, kurtuldum.

Rica ederim.
Dilerim ki herkes özellikle kadınlar çok mutlu olsun.
İyi adamları da bile bile üzmeyelim. Ben yapıyorum maalesef. Ben de bunu öğreneceğim inşallah.
Bende lalem :(
bazen çok üzüyorum bunalınca eşime patlıyorum
o kolay kolay tepki vermiyor ama bazen veriyor tepki
bende öğreneceğim inşallah

O ilgisizliği dibine kadar yaşamış biriyim... ayy şuan yaram depreşti... ne cahil ne salak aptalmışım...
uyuzun uyuzu malın malı saatlerce oyun oynayan içi çürümüş bir adam... ahh yıllarım gençliğim gitti...
siz plan yapın diyen arkadaşlar olmuş, kendimden örnek vereyim, dışarıya çıktığımızda “zorla” dışarıya çıkartmış oluyordum o odunu, zevk almak mutlu olmak şuraya dursun burnumdan getiriyordu, “al gez hıh istediğin oldumu” .... laf sokardı surat asardı, kaç kez dışarda artık gözyaşlarımı tutamayıp ağladığımı bilirim...

Sana tavsiyem sakın sakın çocuk yapma, eşinle net bir şekilde konuş baktınki değişmiyor senin enerjini emiyor o zaman daha fazla bu evliliği sürdürüp sürdürmemek hakkında iyi düşünmem.
Şuan resmen içim çürümüş enkaz bir kadın halindeyim...
yıllarım gittikten o ilk heveslerim kırıldıktan sonra beni gezdirse üzerime düşse ne olur düşmese ne olur...
Konu sahibinin konusunu baltalamak istemem ama eşiniz sizi aldatmisti galiba. Boşandiniz mi ? :(

Pandemide evlenmiş gelinler olarak bence çoğumuz evliliğin ilk aylarını deli dolu geçiremedik. Bizde sürekli evdeyiz ve sürekli evde olduğumuz için birbirimize sardığımız çok oldu. İlgi beklentisi arttı , normal zamanda hiç dert etmeyeceğimiz şeyleri dert eder olduk. Bende bir dönem sürekli evde olmanın verdiği ruh haliyle eşimin çoğu davranışından şikayetçiydim ne zaman ki bende ona onun davrandığı gibi davranmaya başladım her şey daha güzel oldu. Mesela örnek vereyim eşim ilk zamanlar kendi fikrini fazlasıyla diretirdi bende çok ses çıkarmazdım ama artık o bir şeyde diretiyorsa ben de diretiyorum çat çat her şeyi söylüyorum yüzüne. Çünkü şunu anladım ki erkekleri ne kadar pış pışlarsan özellikle bu tip erkekleri o kadar kendini çekiyor ve tepene çıkıyor.
İlk zamanlar kızardım ilgisizliğe hareketlerine hemen yüzüm düşerdi evin içinde mazlum mazlum dolanırdım. Şimdi bir hareketine kızarsam çat diye söylüyorum asla moralimi bozmuyorum ondan ilgi beklediğimi deli gibi ona hissettirmiyorum ben böyle yapınca eşim üstüme daha cok titremeye başladı.
Katılıyorum size pandeminin en başında evlenen biri olarak balayım bile iptal oldu. Gezip göreceğim belki sadece balayıydı onu bile yapamadım. İlk başlarda çok dokunmuyordu ama artık bir seneyi geçti evliliğim ve yine içimde kalan bir şey oldu balayı. İlk evliliğimde de kavgayla geçmişti. Bu sefer güzel olacak derken pandemi vurdu. Eşimin ilgisi var mı bana karşı tam anlayamıyorum. Mesela kahvaltı hazırlar, akşam yemeğine yardım eder toplamaya hazırlamaya, yürüyüş yaparız beraber. Dizi izleriz oyun oynarız ama bunları bana değer verdiği için mi yapıyor anlamıyorum. Şu sıralar en büyük sorunumuz çocuk konusu. Bu konu benim bütün hayatımı kapladığı için iyi yönlerini göremiyorda olabilirim. Tedaviye yanaşmaması bütün iyi yönlerini siliyor gözümde. Yanlış mı yapıyorum acaba boşu boşuna evliliğimi mi baltalıyorum diye aklıma gelmiyor değil bazen

Dışarı çıkmamak, evde oturmak istemek ilgisizlik ya da olgunlukla alakalı değil, karakter meselesi. Öyle insanı değişmek mümkün değil. Eğer arkadaşlarıyla gezip tozuyor size gelince dışarı çıkmıyorsa siz dediğiniz gibi ama genel olarak böyleyse karakterini kabullenmekten başka şansınız yok. Çok sevdiği bir şeyler bulursanız olur ama sizin de sevdiğiniz bir şey olmalı tabi ki

Değer anlayışı kişiden kişiye değişir.
Kimine göre günde 10 defa aranmaktır, kimine göre gezip tozmaktır, kimine göre baş başa kahve içmektir vs vs..

Mavera gezip tozmaktan daha önemli şeyler var. Mesela eşin herhangi bir konuda fikrini alıyor mu , eve gelince halini hatrını soruyor mu ? ya da mesela manavın önünden geçerken “mavera da eriği çok sever “ deyip senin için alıyor mu ….

Merhaba hanımlar.
Daha önceki konularımdan bağımsız yazıyorum bunu, sanırım toydum ve pişme yolundayım.
Nişanlılık sürecinde de çok fazla gezmeyi sevmeyen, yani üzerime titremeyen diyeyim bir insan vardı karşımda. Bunun için tartışırdım ama evlenmekten vazgeçecek kadarını hiç düşünmedim.
Pandemide evlendik, evlendikten bu yana yasaklar vs derken. Sayılı dışarı çıkmışızdır.
Şu an yasaklar açılmaya yakın ve birçok planım olsun istiyorum. Şu herkesin ballandırarak anlattığı “daha yeni evlisiniz” i yaşamak istiyorum. Ama eşimde o enerji yok.
Normalde çok kibar düşünceli gözükür yani dışarıda oluşturduğu algı o. Ama bana yansıttığı köşe başında dikilen bir adamdan farksız.
Mutlu etmek için hiçbir çabası yok.Ben de teklif etmek istemiyorum artık çocuk gibi hissetmeye başladım kendimi. Ailesine 2 saatliğine de gitsek uykusu gelince uyuyor orada bile. Yani olgun adam tavrı yok. Bencil...
Kendimce düşündüm ki, ona yetemediğini hissettirmek. Eleştirmek, yetmiyor demek.
Sevgisi ilgisi yetmiyor... Bekar olsam en azından beklentisiz olurdum, ama insan evli olunca beklediği biri oluyor.
Arkadaşı sormuş evlilik nasıl diye?
Mesajlarını gördüm. Allah razı olsun , kahrımı çekiyor eşim demiş.
Ben kahır çekmek için mi evlendim.
Ben neden aynısını söyleyemiyorum. Benim nazım neden çekilmiyor...
Burda hanımları görüyorum ilgisizlikten yakınan çok...
Evlendik diye avuçta hissedilmemek için ne yapmamız gerek?
Gezme mevzusu farklı banada geliyor o his ama eşim ne yapayım ben mi çıkardım virüsü diyor. Gezmek istediğimde çıkartır ama o da genel olarak ev modu istiyor sanırım evlendikten sonra gelen birşey bu. Şimdide gezmekten kastı köye gitmek. Bakalım benim bu işten çıkarım ne olcak bi sahil gezisi isterim ama bunu söylemezsem nerden bilecek ki ? İletim kurulması ve isteklerinin söylenmesi gerekiyor. Çalışmıyorsanız eşinizn yorgunluğunu anlayamazsınız zira izin günü evde olmak harika bişey.

Kimine göre günde 10 defa aranmaktır, kimine göre gezip tozmaktır, kimine göre baş başa kahve içmektir vs vs..

Mavera gezip tozmaktan daha önemli şeyler var. Mesela eşin herhangi bir konuda fikrini alıyor mu , eve gelince halini hatrını soruyor mu ? ya da mesela manavın önünden geçerken “mavera da eriği çok sever “ deyip senin için alıyor mu ….
Aa mesela ben hiç bu bakış açısıyla bakmamıştım. Eşim saydıklarınızın hepsini yapar ama gezmediği için söylenirim. Syenizde kendimi eleştirdim :)

Katılıyorum size pandeminin en başında evlenen biri olarak balayım bile iptal oldu. Gezip göreceğim belki sadece balayıydı onu bile yapamadım. İlk başlarda çok dokunmuyordu ama artık bir seneyi geçti evliliğim ve yine içimde kalan bir şey oldu balayı. İlk evliliğimde de kavgayla geçmişti. Bu sefer güzel olacak derken pandemi vurdu. Eşimin ilgisi var mı bana karşı tam anlayamıyorum. Mesela kahvaltı hazırlar, akşam yemeğine yardım eder toplamaya hazırlamaya, yürüyüş yaparız beraber. Dizi izleriz oyun oynarız ama bunları bana değer verdiği için mi yapıyor anlamıyorum. Şu sıralar en büyük sorunumuz çocuk konusu. Bu konu benim bütün hayatımı kapladığı için iyi yönlerini göremiyorda olabilirim. Tedaviye yanaşmaması bütün iyi yönlerini siliyor gözümde. Yanlış mı yapıyorum acaba boşu boşuna evliliğimi mi baltalıyorum diye aklıma gelmiyor değil bazen
ben de neredeyse 1 yıldır evliyim eşim yalnızca 1 kez kahvaltı hazırladı akşam yemeği hiç yemedim daha elinden o yüzden ne güzel bak senin eşin yapıyormuş :) bu birazda yetiştirilme tarzıyla alakalı benim eşimi hep hazıra alıştırmış kayınvalide. ev temizliği olsun sofra toplama olsun eşim hiç yardımcı değildir sadece işten gelir yemeğini yer gündelik konuları konuşuruz aramızda, kahvemizi içeriz sonra netflixten bişeyler izleriz gün biter zaten o yüzden hepimiz aynıyız bak senin eşin sana yardımcı oluyormuş en azından evde. evlilik bana kalırsa biraz daha farklı sevgililikten o yüzden bence acaba bunu bana değer veriyor mu diye yapıyor diye düşünmek yerine anın tadını çıkarmaya bak tersi bir durum olsa hissedersin zaten eşinin konuşmalarından hareketlerinden.

Aa mesela ben hiç bu bakış açısıyla bakmamıştım. Eşim saydıklarınızın hepsini yapar ama gezmediği için söylenirim. Syenizde kendimi eleştirdim :)
Sadece gezmek ilgili olmak anlamına gelmez.
Zaten bir yılı da geçti pandemi var . İstesek de gezemiyoruz :)) Herkes gezmeyi de sevmez. Siz çalışıyor musunuz bilmiyorum ama eşiniz çalışıyordur muhtemelen. Akşam eve gelince de dinlenmek istiyordur doğal olarak.

Değer verme konusu ile ilgili birkaç yorumunuza rastladım .Yanlış konumlandırdiginiz birşey var .Siz zaten değerlisiniz .Yani sizinle çok ilgilendiğinde ya da birşey yaptiginda daha değerli olmayacaksınız .Bence bu konuyu bir cözün kafanızda .

Onun dışında gezme planına uyum sagliyorsa sıkıntı yok . Bende evlendim 4 ay sonra virüs Türkiye'ye geldi . O dört ayda haftada bir sinema ,tiyatro gbi aktivitelere vakit ayiriyorduk çoğunun biletini ben alır ,planlamasını ben yapardım. Mesela pazar sabahları yakınızda sakin ,yeşil alan varsa orada kahvaltıya gidin .( Yasaklar kalkınca erken saatler de kimse olmuyor ) Cumartesi geceden haber verin hazirliginizi da beraber yapın dahil edin ,öğretin .Yani elinizdeki adam bu sonuçta .Öğretmek gerekiyorsa ogreticeksiniz. Ben esten yana şanslı olanlardan olabilirim . Ama sizi de anlıyorum çaba ile aşılabilir şeyler diye düşünüyorum eğer başka sorunlar yoksa

Sadece gezmek ilgili olmak anlamına gelmez.
Zaten bir yılı da geçti pandemi var . İstesek de gezemiyoruz :)) Herkes gezmeyi de sevmez. Siz çalışıyor musunuz bilmiyorum ama eşiniz çalışıyordur muhtemelen. Akşam eve gelince de dinlenmek istiyordur doğal olarak.
İkimizde çalışıyoruz o yüzden çok takmıyorum ama kurban bayramı tatilindeki fırsatı köye gitmeyi seçince bi sinirlenmedim değil neyse ki geçti yazınızı okuyunca :)

İkinci paragrafta yazdığınız şeyler zaten bir evlilikte olması gereken şeyler değil mi ? O kadar çok kötü evlilik görüyoruz ki normal şeyler değer vermek olarak algilaniyor gbi geliyor bana .

İkinci paragrafta yazdığınız şeyler zaten bir evlilikte olması gereken şeyler değil mi ? O kadar çok kötü evlilik görüyoruz ki normal şeyler değer vermek olarak algilaniyor gbi geliyor bana .
Malesef burada bir çok konu var.
Eş sormadan ailesine para gönderiyor hatta daha bir iki gün oldu okuyalı adam kardeşine düğünde kardeşine 45 gr takı takacakmıs. Eşine böyle birsey sorup fikrini almakdıktan sonra her gün kahve içmeye götürse ne olacak eşini , değer vermiş mi olacak ? Bence olmayacak 🤷🏻‍♀️

Malesef burada bir çok konu var.
Eş sormadan ailesine para gönderiyor hatta daha bir iki gün oldu okuyalı adam kardeşine düğünde kardeşine 45 gr takı takacakmıs. Eşine böyle birsey sorup fikrini almakdıktan sonra her gün kahve içmeye götürse ne olacak eşini , değer vermiş mi olacak ? Bence olmayacak 🤷🏻‍♀️
Evet maalesef okudum bende onu 😔Önce biz kadinlar kendi degerimizin farkında olmalıyız 👍

Back
X