- Emoji Skoru
- 31
- Puanlar
- 3
Teşekkür ederimBenim bu listede en sevdiğim isim İnci oldu. Çolpan ismini de anlamından dolayı çok severim fakat fonetik olarak kulağa çok hoş gelmiyor.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Teşekkür ederimBenim bu listede en sevdiğim isim İnci oldu. Çolpan ismini de anlamından dolayı çok severim fakat fonetik olarak kulağa çok hoş gelmiyor.
Tabi ki biraz da ondan açtım konuyu. Selden duymamıştım anlamına bakayım tınısı çok güzel ve TürkçeListe dışı öneri isterseniz Selcen ismini de düşünebilirsiniz, Dede Korkut'tan yiğit bir kadın kahramanın ismi. Kanlı Koca Oğlu Kan Turalı hikayesinde geçiyor.
Burçin ve hande'de güzel biri yine geyik biri de gülüş demek. Ahu inci buket bahar bencede bunlar güzel. Tek isim koyun cidden. Kendi isminize yakın harfler olan da seçebilirsiniz mesela nilay-nil gibi emine-mine gibi asude-asu gibiMerhaba arkadaşlar, 18 haftalık hamileyim ve inşallah bir kızımız olacak. Ama isim bulmak ne zormuş. Kriterlerim öncelikle Türkçe kökenli olması, güzel anlamlı olması ve 2 bebekten birinde olmayan biraz daha nadir olması. Babası özelikle Türkçe konusunda çok hassas ( önerileri türkü, Maral, çolpan- bunları sevdim, ve hatta ulduz, kulun ahsgas- bunları kabul etmedim) şimdilik listemde aşağıdakiler var beğenime göre sıraladım. Sizden ricam ise bu isimleri yorumlamanız (bu çok güzel, bu ne böyle be?! Gibi) ya da ismim önerilerinize açığım. Belki size de fikir olur. Şimdiden teşekkürler.
Türkü (Köken: Türkçe)
Karaca (Köken: Türkçe)
Pırıl (Köken: Türkçe)
Anlam: Çok parlak, ışıl ışıl, tertemiz ve canlı.
Balca (Köken: Türkçe)
Anlam: Bal gibi tatlı, balımsı
İnci (Köken: Türkçe)
Maral (Köken: Türkçe)
Anlam: Dişi geyik; zarif ve güzel kadın için mecazi
Sırma (Köken: Türkçe)
Anlam: Altın veya gümüş tel; parlak ve değerli iplik.
Kumru (Köken: Türkçe)
Anlam: küçük bir kuş; sevgi ve sadakat sembolü.
Bige (Köken: Eski Türkçe)
Anlam: Hanımefendi, soylu kadın
Ahu (Köken: Türkçe)
Anlam: Ceylan; zarif, narin ve güzel
Çiçek (Köken: Türkçe)
Rengin (Köken: Türkçe)
Anlam: Renkli, canlı; neşeli.
Buket (Köken: Fransızca)
Bilge (Köken: Türkçe)
Yeşim (Köken: Türkçe)
Anlam: Yeşil değerli taş; zarif, değerli ve doğal.
Kardelen (Köken: Türkçe)
Çolpan (Köken: Türkçe)
Anlam: Parlak yıldız
Sezin (Köken: Türkçe)
Anlam: güçlü sezgi sahibi.
Gülgün (Köken: farsça(gül)-Türkçe)
Anlam: Gül rengi, pembe.
Ilgın (Köken: Türkçe)
Anlam: Akasya ağacı
Özgü (Köken: Türkçe)
Anlam: özgün, kendine ait
Oya (Köken: Türkçe)
Zeren (Köken: Türkçe)
Anlam: zeki, anlayışlı, becerikli
Candan (Köken: Türkçe)
Anlam: İçten, samimi, yürekten gelen
Hayal (Köken: Türkçe)
Neşe (Köken: Arapça)
Anlam: Sevinç, mutluluk
Asu (Köken: Farsça)
Anlam: Asi, hareketli, coşkun.
Şebnem (Köken: Farsça)
Anlam: Çiy
Eda (Köken: Arapça)
İnci asya bilge umay parla acayip popüler bu ara kesinlikle sınıfında beşer tane olacak diye koyamıyorumHayal hep içimde kaldı istemedi eşim takma isim gibi dedi. Karacayı bizde düşündük.inci çok fazla var ne kadar kibar olsada bir sınıfta 2..3 aynı isimli çocuk olmasını istemiyorum.gülce düşündük onu da eledik. İsimsiz kaldık:)
İlay çok güzelmiş hiç duymamıştım. İlayda'yı çağrıştırmıyor bu arada, çok sevdiyseniz eşinizi boşverinBen de türkçe kökenli istiyorum, İlay çok çok hoş ama ilayda dan dolayı bi yarım kalmışlık hissettirmiş eşime hoşuna gitmedi ikna edemedim, onun dışında almila, yeliz, bilge, umay, tomris bunlar da çok güzel isimler
İnciMerhaba arkadaşlar, 18 haftalık hamileyim ve inşallah bir kızımız olacak. Ama isim bulmak ne zormuş. Kriterlerim öncelikle Türkçe kökenli olması, güzel anlamlı olması ve 2 bebekten birinde olmayan biraz daha nadir olması. Babası özelikle Türkçe konusunda çok hassas ( önerileri türkü, Maral, çolpan- bunları sevdim, ve hatta ulduz, kulun ahsgas- bunları kabul etmedim) şimdilik listemde aşağıdakiler var beğenime göre sıraladım. Sizden ricam ise bu isimleri yorumlamanız (bu çok güzel, bu ne böyle be?! Gibi) ya da ismim önerilerinize açığım. Belki size de fikir olur. Şimdiden teşekkürler.
Türkü (Köken: Türkçe)
Karaca (Köken: Türkçe)
Pırıl (Köken: Türkçe)
Anlam: Çok parlak, ışıl ışıl, tertemiz ve canlı.
Balca (Köken: Türkçe)
Anlam: Bal gibi tatlı, balımsı
İnci (Köken: Türkçe)
Maral (Köken: Türkçe)
Anlam: Dişi geyik; zarif ve güzel kadın için mecazi
Sırma (Köken: Türkçe)
Anlam: Altın veya gümüş tel; parlak ve değerli iplik.
Kumru (Köken: Türkçe)
Anlam: küçük bir kuş; sevgi ve sadakat sembolü.
Bige (Köken: Eski Türkçe)
Anlam: Hanımefendi, soylu kadın
Ahu (Köken: Türkçe)
Anlam: Ceylan; zarif, narin ve güzel
Çiçek (Köken: Türkçe)
Rengin (Köken: Türkçe)
Anlam: Renkli, canlı; neşeli.
Buket (Köken: Fransızca)
Bilge (Köken: Türkçe)
Yeşim (Köken: Türkçe)
Anlam: Yeşil değerli taş; zarif, değerli ve doğal.
Kardelen (Köken: Türkçe)
Çolpan (Köken: Türkçe)
Anlam: Parlak yıldız
Sezin (Köken: Türkçe)
Anlam: güçlü sezgi sahibi.
Gülgün (Köken: farsça(gül)-Türkçe)
Anlam: Gül rengi, pembe.
Ilgın (Köken: Türkçe)
Anlam: Akasya ağacı
Özgü (Köken: Türkçe)
Anlam: özgün, kendine ait
Oya (Köken: Türkçe)
Zeren (Köken: Türkçe)
Anlam: zeki, anlayışlı, becerikli
Candan (Köken: Türkçe)
Anlam: İçten, samimi, yürekten gelen
Hayal (Köken: Türkçe)
Neşe (Köken: Arapça)
Anlam: Sevinç, mutluluk
Asu (Köken: Farsça)
Anlam: Asi, hareketli, coşkun.
Şebnem (Köken: Farsça)
Anlam: Çiy
Eda (Köken: Arapça)
Hahah evet cok haklısınız zamanla alışacak mecburİlay çok güzelmiş hiç duymamıştım. İlayda'yı çağrıştırmıyor bu arada, çok sevdiyseniz eşinizi boşverinsoyadı o verdi zaten isme de salça olmasın
![]()
İkisi de çok güzel. İlbilge ekledim listeye sonradan ben de. Türkçe olmaması içime sinmiyor babasının, benim ve yakın akrabaların hepimizin adı Türkçe bunu bozamayızKızım olsaydı ilay ya da aybilge düşünmüştüm. Türkçe kökenli kriteri bizim de olduğu için. :)
İlayı biz de bu sebepten elemiştik biliyor musunuzBen de türkçe kökenli istiyorum, İlay çok çok hoş ama ilayda dan dolayı bi yarım kalmışlık hissettirmiş eşime hoşuna gitmedi ikna edemedim, onun dışında almila, yeliz, bilge, umay, tomris bunlar da çok güzel isimler
İlk defa duydum anlamına bakayım Türkçeyse tınısına çok hoşuma gittiLİste dışında Asral da havalı geliyor
Benim aklima ilk astral seyehat geldiİlk defa duydum anlamına bakayım Türkçeyse tınısına çok hoşuma gitti![]()
Hayale benim eşim de olmasın dediHayal hep içimde kaldı istemedi eşim takma isim gibi dedi. Karacayı bizde düşündük.inci çok fazla var ne kadar kibar olsada bir sınıfta 2..3 aynı isimli çocuk olmasını istemiyorum.gülce düşündük onu da eledik. İsimsiz kaldık:)