• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız bebeğime isim arıyorum

Benim bu listede en sevdiğim isim İnci oldu. Çolpan ismini de anlamından dolayı çok severim fakat fonetik olarak kulağa çok hoş gelmiyor.
Teşekkür ederim 🌸 inci belki aralarında en sevdiğim, benim ismime de uyuyor fonetik olarak tereddütüm son zamanlarda popülerleşmesi ondan emin olamadım. Eşim Çolpan dediğinde tınısından dolayı hayır demiştim ben de, düşündükçe sanırım normalleşti ama hala çok kadınsı gelmiyor haklısınız 👍🏻

Liste dışı öneri isterseniz Selcen ismini de düşünebilirsiniz, Dede Korkut'tan yiğit bir kadın kahramanın ismi. Kanlı Koca Oğlu Kan Turalı hikayesinde geçiyor.
Tabi ki biraz da ondan açtım konuyu. Selden duymamıştım anlamına bakayım tınısı çok güzel ve Türkçe❤️

Kızım olsaydı ilay ya da aybilge düşünmüştüm. Türkçe kökenli kriteri bizim de olduğu için. :)

Ben de türkçe kökenli istiyorum, İlay çok çok hoş ama ilayda dan dolayı bi yarım kalmışlık hissettirmiş eşime hoşuna gitmedi ikna edemedim, onun dışında almila, yeliz, bilge, umay, tomris bunlar da çok güzel isimler

Hayal hep içimde kaldı istemedi eşim takma isim gibi dedi. Karacayı bizde düşündük.inci çok fazla var ne kadar kibar olsada bir sınıfta 2..3 aynı isimli çocuk olmasını istemiyorum.gülce düşündük onu da eledik. İsimsiz kaldık:)

Merhaba arkadaşlar, 18 haftalık hamileyim ve inşallah bir kızımız olacak. Ama isim bulmak ne zormuş. Kriterlerim öncelikle Türkçe kökenli olması, güzel anlamlı olması ve 2 bebekten birinde olmayan biraz daha nadir olması. Babası özelikle Türkçe konusunda çok hassas ( önerileri türkü, Maral, çolpan- bunları sevdim, ve hatta ulduz, kulun ahsgas- bunları kabul etmedim) şimdilik listemde aşağıdakiler var beğenime göre sıraladım. Sizden ricam ise bu isimleri yorumlamanız (bu çok güzel, bu ne böyle be?! Gibi :D ) ya da ismim önerilerinize açığım. Belki size de fikir olur. Şimdiden teşekkürler.

Türkü (Köken: Türkçe)

Karaca (Köken: Türkçe)

Pırıl (Köken: Türkçe)
Anlam: Çok parlak, ışıl ışıl, tertemiz ve canlı.

Balca (Köken: Türkçe)
Anlam: Bal gibi tatlı, balımsı

İnci (Köken: Türkçe)

Maral (Köken: Türkçe)
Anlam: Dişi geyik; zarif ve güzel kadın için mecazi

Sırma (Köken: Türkçe)
Anlam: Altın veya gümüş tel; parlak ve değerli iplik.

Kumru (Köken: Türkçe)
Anlam: küçük bir kuş; sevgi ve sadakat sembolü.

Bige (Köken: Eski Türkçe)
Anlam: Hanımefendi, soylu kadın

Ahu (Köken: Türkçe)
Anlam: Ceylan; zarif, narin ve güzel

Çiçek (Köken: Türkçe)

Rengin (Köken: Türkçe)
Anlam: Renkli, canlı; neşeli.

Buket (Köken: Fransızca)

Bilge (Köken: Türkçe)

Yeşim (Köken: Türkçe)
Anlam: Yeşil değerli taş; zarif, değerli ve doğal.

Kardelen (Köken: Türkçe)

Çolpan (Köken: Türkçe)
Anlam: Parlak yıldız

Sezin (Köken: Türkçe)
Anlam: güçlü sezgi sahibi.

Gülgün (Köken: farsça(gül)-Türkçe)
Anlam: Gül rengi, pembe.

Ilgın (Köken: Türkçe)
Anlam: Akasya ağacı

Özgü (Köken: Türkçe)
Anlam: özgün, kendine ait

Oya (Köken: Türkçe)

Zeren (Köken: Türkçe)
Anlam: zeki, anlayışlı, becerikli

Candan (Köken: Türkçe)
Anlam: İçten, samimi, yürekten gelen

Hayal (Köken: Türkçe)

Neşe (Köken: Arapça)
Anlam: Sevinç, mutluluk

Asu (Köken: Farsça)
Anlam: Asi, hareketli, coşkun.

Şebnem (Köken: Farsça)
Anlam: Çiy

Eda (Köken: Arapça)
Burçin ve hande'de güzel biri yine geyik biri de gülüş demek. Ahu inci buket bahar bencede bunlar güzel. Tek isim koyun cidden. Kendi isminize yakın harfler olan da seçebilirsiniz mesela nilay-nil gibi emine-mine gibi asude-asu gibi

Hayal hep içimde kaldı istemedi eşim takma isim gibi dedi. Karacayı bizde düşündük.inci çok fazla var ne kadar kibar olsada bir sınıfta 2..3 aynı isimli çocuk olmasını istemiyorum.gülce düşündük onu da eledik. İsimsiz kaldık:)
İnci asya bilge umay parla acayip popüler bu ara kesinlikle sınıfında beşer tane olacak diye koyamıyorum

Ben de türkçe kökenli istiyorum, İlay çok çok hoş ama ilayda dan dolayı bi yarım kalmışlık hissettirmiş eşime hoşuna gitmedi ikna edemedim, onun dışında almila, yeliz, bilge, umay, tomris bunlar da çok güzel isimler
İlay çok güzelmiş hiç duymamıştım. İlayda'yı çağrıştırmıyor bu arada, çok sevdiyseniz eşinizi boşverin 😅😅😅 soyadı o verdi zaten isme de salça olmasın 😂

Maya hem yurtdışında hem türkiyede yaygınlaşmaya başladı ama kuru maya yaş maya esprisini içimden atamıyorum. Eğer takılmazsanız bu da güzel

Merhaba arkadaşlar, 18 haftalık hamileyim ve inşallah bir kızımız olacak. Ama isim bulmak ne zormuş. Kriterlerim öncelikle Türkçe kökenli olması, güzel anlamlı olması ve 2 bebekten birinde olmayan biraz daha nadir olması. Babası özelikle Türkçe konusunda çok hassas ( önerileri türkü, Maral, çolpan- bunları sevdim, ve hatta ulduz, kulun ahsgas- bunları kabul etmedim) şimdilik listemde aşağıdakiler var beğenime göre sıraladım. Sizden ricam ise bu isimleri yorumlamanız (bu çok güzel, bu ne böyle be?! Gibi :D ) ya da ismim önerilerinize açığım. Belki size de fikir olur. Şimdiden teşekkürler.

Türkü (Köken: Türkçe)

Karaca (Köken: Türkçe)

Pırıl (Köken: Türkçe)
Anlam: Çok parlak, ışıl ışıl, tertemiz ve canlı.

Balca (Köken: Türkçe)
Anlam: Bal gibi tatlı, balımsı

İnci (Köken: Türkçe)

Maral (Köken: Türkçe)
Anlam: Dişi geyik; zarif ve güzel kadın için mecazi

Sırma (Köken: Türkçe)
Anlam: Altın veya gümüş tel; parlak ve değerli iplik.

Kumru (Köken: Türkçe)
Anlam: küçük bir kuş; sevgi ve sadakat sembolü.

Bige (Köken: Eski Türkçe)
Anlam: Hanımefendi, soylu kadın

Ahu (Köken: Türkçe)
Anlam: Ceylan; zarif, narin ve güzel

Çiçek (Köken: Türkçe)

Rengin (Köken: Türkçe)
Anlam: Renkli, canlı; neşeli.

Buket (Köken: Fransızca)

Bilge (Köken: Türkçe)

Yeşim (Köken: Türkçe)
Anlam: Yeşil değerli taş; zarif, değerli ve doğal.

Kardelen (Köken: Türkçe)

Çolpan (Köken: Türkçe)
Anlam: Parlak yıldız

Sezin (Köken: Türkçe)
Anlam: güçlü sezgi sahibi.

Gülgün (Köken: farsça(gül)-Türkçe)
Anlam: Gül rengi, pembe.

Ilgın (Köken: Türkçe)
Anlam: Akasya ağacı

Özgü (Köken: Türkçe)
Anlam: özgün, kendine ait

Oya (Köken: Türkçe)

Zeren (Köken: Türkçe)
Anlam: zeki, anlayışlı, becerikli

Candan (Köken: Türkçe)
Anlam: İçten, samimi, yürekten gelen

Hayal (Köken: Türkçe)

Neşe (Köken: Arapça)
Anlam: Sevinç, mutluluk

Asu (Köken: Farsça)
Anlam: Asi, hareketli, coşkun.

Şebnem (Köken: Farsça)
Anlam: Çiy

Eda (Köken: Arapça)
İnci
İpek
Naz
Nazlı

İlay çok güzelmiş hiç duymamıştım. İlayda'yı çağrıştırmıyor bu arada, çok sevdiyseniz eşinizi boşverin 😅😅😅 soyadı o verdi zaten isme de salça olmasın 😂
Hahah evet cok haklısınız zamanla alışacak mecbur 😅

Kızım olsaydı ilay ya da aybilge düşünmüştüm. Türkçe kökenli kriteri bizim de olduğu için. :)
İkisi de çok güzel. İlbilge ekledim listeye sonradan ben de. Türkçe olmaması içime sinmiyor babasının, benim ve yakın akrabaların hepimizin adı Türkçe bunu bozamayız 😄

Kızım olursa adını nehir koymak istiyorum

İlayı biz de bu sebepten elemiştik biliyor musunuz 😂 tomris istiyordum yıllar önce ama son yıllarda çok popüler oldu 😞

Hayale benim eşim de olmasın dedi 😀 gülce ve inci çok var evet 👍🏻

Back
X