• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları kiz bebeklerde vajinal yapisiklik hakkinda

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

annesininminikprensesi

genc anne
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2015
1.213
811
73
Geçen kızımı doktora goturdum. Bayağıdır gece uykusu yok . Doktor vajina muayenesi yaparken. Vajinasinin bir kismi yapışık dedi .
Buna bağlı enfeksiyondan uyumayabilir dedi. Küçük bir operasyonla çocuk cerrahisinde actirin dedi. Ve bir antibiyotik verdi 10 gün sonra actiricaz.

Demem o ki böyle bir durum yakınlarında veya kendi çocuklarında başına gelen tecrübesi olan arkadaşlar var mı? Operasyon sonrası neler yasadiniz?

Konum bir müddet burada kalırsa çok iyi olur.

Canım hiç bilgim yok ama benimde nasipse bi kızım olcak,Allah korusun başına gelirse diye takipteyim.Rabbim tez zamanda bu problemi aşmanızı ve sağlığına kavuşmasını sağlar...geçmiş olsun

="deliha86, post: 46197551, member: 700643"]Canım hiç bilgim yok ama benimde nasipse bi kızım olcak,Allah korusun başına gelirse diye takipteyim.Rabbim tez zamanda bu problemi aşmanızı ve sağlığına kavuşmasını sağlar...geçmiş olsun
Cok teşekkürler. Böyle bir durum sonradan gelişti sanırım. Çünkü cook iyi bir doktorumuz var farketmedigim o kadar.muayeneden.
İnternetten araştırdığım kadarıyla çok ıslak.mendil ve pişik kremi neden oluyormuş sonradan gerçektende çok kullandım pişik kremi sdi çok azalttim umarım geçer bir an once

Internetten bir araştırma yaptım. Bir çok doktor acilmamasi taraftarı kendiliğinden aciliyormus ya da acilmazsa 10 11 yaşlarında küçük bir müdahale ile aciyorlarmis. Küçük bebeklerde müdahale etmeme taraftarı çoğu doktor. Krem kullanan bazı anneler varmış onları da onaylamiyorlar. Tabi yinede siz bilin. Ha bu arada açılınca tekrar kapanma olasılığı yuksekmis henüz bebek oldukları için

Internetten bir araştırma yaptım. Bir çok doktor acilmamasi taraftarı kendiliğinden aciliyormus ya da acilmazsa 10 11 yaşlarında küçük bir müdahale ile aciyorlarmis. Küçük bebeklerde müdahale etmeme taraftarı çoğu doktor. Krem kullanan bazı anneler varmış onları da onaylamiyorlar. Tabi yinede siz bilin. Ha bu arada açılınca tekrar kapanma olasılığı yuksekmis henüz bebek oldukları için

Geçen kızımı doktora goturdum. Bayağıdır gece uykusu yok . Doktor vajina muayenesi yaparken. Vajinasinin bir kismi yapışık dedi .
Buna bağlı enfeksiyondan uyumayabilir dedi. Küçük bir operasyonla çocuk cerrahisinde actirin dedi. Ve bir antibiyotik verdi 10 gün sonra actiricaz.

Demem o ki böyle bir durum yakınlarında veya kendi çocuklarında başına gelen tecrübesi olan arkadaşlar var mı? Operasyon sonrası neler yasadiniz?

Konum bir müddet burada kalırsa çok iyi olur.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Benim kızımda da oldu bir kaç sefer. Hatta sanırım ilk olduğunda tümüyle yapışmışti. Östrojen içerikli bir krem veriyor doktorumuz antibiyotik neden verdi acaba sizinki?? Kesin mi enfeksiyon durumu? Neyse... O kremden azıcık o bölgeye sürerek hafif hafif açmaya yönelik masaj yapiyorsunuz iki yana çeker gibi. 1 hafta 10 gün içinde açılmıştı bizim. Sonra ben sık sık kendim de kontrol ediyordum. Yapışmaya başladığını fark ettiğimde bazen kremsiz bazen kremle masaj yapıyordum ve düzeliyordu.
Vücut içeriye mikrop krem vs girmesin diye kendini koruyor diyen de var bu durum için. Benim önerim hemen operasyon yaptirmayin gerçi operasyon dediği de tutup açacak yapisikligi yani pek bir şey değil. Ama bunun için para falan alacaksa gerçekten gereksiz. Siz bence bir krem ve masajla deneyin derim.
Çok sık olan bir durum. Büyüdükçe geçiyor hiç olmuyor. Siz krem ve masajla bir deneyin olmazsa operasyon yaptirirsiniz.
Her iki türlü de açıldıktan sonra gün aşırı falan kontrol etmeyi ihmal etmeyin.
Tekrar geçmiş olsun...
Bu arada masaj yaparken açmaya çalışırken zarar veririm diye korkmayin. Bu yapisiklik en dışta deri gibi bir doku..yani başka şeylerle alakasi yok. Kibar hassas davranirsaniz zaten kizinizin cani da acımaz.
Sevgiler...

Krem östrojen iceriyor hormon sonuçta diye çoğu doktor gerek yok diyor evet. Ama minnacik sürülünce açılması biraz daha kolay oluyor. Ben de başımdan geçeni yazdim dediğiniz gibi miniklerde müdahaleye gerek yok

Benim kızındaysa üç aylıkken yapışıklık oldu çok küçük bi yer açıktı oda kürdan kalınlığında doktor bi krem verdi üç günde açıldı şu an kızım 7.5 aylık ve bugün kontrol ederken tekrar yapışıklık başladığını fark ettim yine krem sürdüm inşallah ilerlemez bunarada cerrahi işlemden sonrada tekrar yapışıklık oluyor ve bu seferde bağ dokusu oluşuyormuş

Back
X