Doğuma Hazırlık kız bebişime isim önerilerini bekliyoruz

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

derenderya

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2012
164
17
318
bebişimin cinsiyetini öğrendik şimdi ise zor bir karar isim seçemiyoruz aklımdaki isimlerin anlamlarını öğrendikçe vazgeçiyorum önerilerinizi bekliyorummmm :)))

Allah analı babalı hayırla büyütsn şimdiden..
-derin
-duru
Janset
su
begüm
ben kızım olnca bunları düşünüyorum

aklında varsa bikaç isim onlar üzernden yorum yapalım istersen yoksa herkes bişi önerir kafan dahada karışır...
mesela nasıl bi isim istiyosun güncel herkesn koyduğu isimlerden mi yoksa eski isimlerden mi yada duyulmamış ender olan isim mi??
benm bi kızım olursa ilerde adını nefes koycam bunu dışında sana önereceklerim;

-deniz
-liva (Hz. Muhammed (s.a.s)'in bayrağı Livaü'l-Hamd: Muhammed ümmetinin mahşer günü altında toplanacakları bayrak)
-vera ( Günah ve haramdan kaçınmak için şüpheli şeylerden uzak durma)
-masal

öncelikle allah kucağına sağlıklı bir şekilde almayı ve analı babalı büyütmeyi nasip etsin.

isim konusu benim de çok kafamı karıştırır. şu Kur'an'da geçen isimler deyip de anlamları saptırılan bir sürü isim var onları iyi bilmek lazım. ve ileriyi de düşünmek lazım çocuğun zorlanmayacağı bir isim olması lazım.

zeynep koyar bir çok insan ve sevilir bu isim. ama ben sevmiyorum (dipnot). tek heceli isimleri pek sevemiyorum.

defne güzel bir isim.

Aden ,Melis, Rana ,Ayşenil , Mercan ,Mine ,Mina

Son düzenleme:
kızımın adını pınar gülşah koyduk bunlar geldi aklıma belki sen de beğenirsin

bende bunlardan birini düşünüyorum.
GİZEM
PIRIL
BUĞLEM
ÖYKÜ
BEREN,
sizce hangisi daha güzel

Son düzenleme:
bende bunlardan birini düşünüyorum.
GİZEM
PIRIL
BUĞLEM
ÖYKÜ
BEREN,
sizce hangisi daha güzel

bencede öykü çok hoş bende düşünüyorum bereni çok seviyorum yakın arkadaşımızda var o yüzden tercih edemiyorum buğlemide çok beğendim eşimde çok istiyor ama araştırdıkça anlamının bilindiğinden farklı olduğunu öprendik ne kadar doğru onuda bilemiyoruz ya bu arada :Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş.

arkadaşlar kınuyu açtım bir daha yazamadığımiçin özür dilerim çok güzel fikirler vermişsiniz teşekkür ederim harikasınız hem hepbirlikte fikir edinmiş oluruz

ben deren ismini çok istedim eşimle benim isminin birleşmesi gibi birşsey oldu bu deren derya ve ender için ama anlamıda güzel olsun istiyorum o yüzden sevdiğim isimleri tercih edemiyorum bade yide çok beğeniyorum anlamı şarap ismi
bunların haricinde aklımda ki isimler;

öykü
buğlem ( bununda anlamı sanıldığı gibi güzel değişmiş diye duydum)
masal
ada

yaren koy :)

Deren tek basina anlamsiz oldugunu okumustum, Gülderen seklinde anlam kazaniyormus mesela.
Düsündügün isimlerden Öykü bence hos.

Benim önerim: Özgü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…