Kızlar unutmayın ki bu mikrop (tahminimce birçoğunuzun e-coli'dir) suyla çok çabuk yayılıyor.
Ben onca zaman yıkadım ve kurtulamadım, en sonunda gittiğimiz ve bizi bu dertten kurtaran doktor suyun bu durumlarda tehlikeli olduğunu söyledi. Bir müddet sadece ıslak mendil ve tuvalet kağıdı kullanmamızı önerdi. Ben de öyle yaptım ve bir kaç ay uyguladım bunu. Mikrop daha sonra bir daha çıkmadı bizde, sonra eski düzene döndük elbette.
Ayrıca biz yine 1.5-2 yıl kadar bir dezenfektan kullandık her gece yatmadan. Şu anda piyasada yoktur belki de, 10 sene öncesinden bahsediyorum. Pyeloseptil diye bir ilaçtı.İdrarı dezenfekte eden bişey gibi düşünün. Muadili ilaçlar mutlaka vardır. Ben o ilacın da çok faydasını gördüm. Doktorunuza bi danışın derim.
Bunun dışında sizinkiler bebek zaten oturarak yıkanma sorunları yok, banyoda oturak kullanmayı bıraktık ve halen de kullanmaz kızım, alışkanlık edindi bunu.
Bir de bezden çıktıkları vakit kesinlikle renkli tuvalet kağıtları, renkli iç çamaşırları kullanmayın. Hep pamuklu beyaz, herşey beyaz olmalıymış.
Aynı şekilde deterjan da zinhar yasak, sadece sabun tozu ve bol bol durulanarak elbet. Ayrıca iç çamaşırları muhakkak ütülenmeli giydirilmeden.
Bunları neden anlatıyorum çünkü bu hastalık sürekli dikkat isteyen bi hastalık.
Çocuklar okula başlayana, yani vücut iyice direnç kazanana kadar tetikte olmak lazım ki nüksetmesin. Allah korusun.
Dilerim hepinizin iyi haberlerini alırım şurdan ya, valla dua ediyorum sizler için.