Çocuk Hastalıkları kız bebişlerde İYE???

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

celen35

bodruma da gittik beraber :)
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2008
6.431
2
156
bebğim 2 aydır idrar yolu enfeksiyonu gecirmekte.bezindeki kakanın öne bulasmasıyla kapmıs kızım bu hastalığı mafoldumben ilk ay antibiyotik şurup ikinci ay antibiyotik iğne kullandık.hatta bugun iğnemiz bitiyor.ama kokusu ve rengi deişmedi.yani tedaviye cevap vermedi.persembe günü kültür vericez yine.doktor bundada iye cıkarsa sondayla veya karından iğneyle girererk idrarını cekicez dedi senağlama baska bi alternatifi varmı lütfen bu konuda acil ama coook acil cevap bekliyorum anneler senağlama kızımın karnında kocaman bir iğneyle ağlamasını düşünemiyorum senağlama veya ona sonda takılmasını senağlama nolur bi akıl verin bana?

çok geçmiş olsun canım..farklı bir yerde yaptırmanı öneririm...sondayla alım..bebeğin psikolojisini,kızlık zarının zedelenme vs..gibi etkileri olabiliyo..benim kızımda aylarca çekti..sonunda kurtulduk gibi..yaz geldi kızın kaka yaptığında altını iyice yıka bol su ıhlamur ver canım..inşallah atlatır bebişin..çok acı çekiyolarmafoldumbena.s.

çok geçmiş olsun canım..farklı bir yerde yaptırmanı öneririm...sondayla alım..bebeğin psikolojisini,kızlık zarının zedelenme vs..gibi etkileri olabiliyo..benim kızımda aylarca çekti..sonunda kurtulduk gibi..yaz geldi kızın kaka yaptığında altını iyice yıka bol su ıhlamur ver canım..inşallah atlatır bebişin..çok acı çekiyolarmafoldumbena.s.

saol arzucum :1hug: offf o sonda ve iğne işi cok kasıo zaten beni mafoldumben siz nasıl gecirdiniz?neler yaptın?sizede sonda yapıldımı?

bize sonda önerdiler kabul etmedim..yan etkilerini öğrenince başka özel bi hastaneye gittik..altını iyice yıkayıp öle yaptılar..bizde baya antibiyotik kullandık..bitti diyoruz yeniden ürüyodu..3 kez negatif çıkması gerekiyor bittiğine emin olmak için 2 kez yaptık negatifti..3. yaptırıcağız 1 ay sonra inşallahoda negatif çıkarda kurtuluruz..çok fazla yapabilceğin bişey yok canım.altını temizlerken muhakkak yukardan aşağa temizle ..yaz geldi yıkaman daha ii olur..bol sıvı ver canım..inşallah geçer..a.s.

Çok geçmiş olsun. Bence bir pediatrik nefrologla görüşün bu hastalık çocuk doktorlarının değil çocuk nefrologlarının işi.. Çok yakın bir arkadaşımın kızının bu hastalığına yıllardır göğüs geriyoruz. Bizim yaptığımız hatayı sizde yapmayın

bize sonda önerdiler kabul etmedim..yan etkilerini öğrenince başka özel bi hastaneye gittik..altını iyice yıkayıp öle yaptılar..bizde baya antibiyotik kullandık..bitti diyoruz yeniden ürüyodu..3 kez negatif çıkması gerekiyor bittiğine emin olmak için 2 kez yaptık negatifti..3. yaptırıcağız 1 ay sonra inşallahoda negatif çıkarda kurtuluruz..çok fazla yapabilceğin bişey yok canım.altını temizlerken muhakkak yukardan aşağa temizle ..yaz geldi yıkaman daha ii olur..bol sıvı ver canım..inşallah geçer..a.s.
ozaman bede persembe sabahı iicene yıkiim altını ööle gidiim.oofff inşallah sizde bidaha yasamazsınız :Saruboceq:

Çok geçmiş olsun. Bence bir pediatrik nefrologla görüşün bu hastalık çocuk doktorlarının değil çocuk nefrologlarının işi.. Çok yakın bir arkadaşımın kızının bu hastalığına yıllardır göğüs geriyoruz. Bizim yaptığımız hatayı sizde yapmayın
hmmm CADIARZU cok saol xenocum..demek cocuk nefroloğuna gidicez.acaba bu gatada varmıdır ki?kendi doktoru gatanın cocuk servisinin şefi.ona söliim bakiim nefrolopğa götürücem die CADIARZU
Bu arada bebeğinizi oturtarak yıkamayın. Yani kirli suyuna genital bölgesi temas etmesin

yerimseniben

cok gecmis olsun canim ya cok uzuldum inan
bir haftam kaldi benimde doguma kizim olucak icim gitti valla
umarim en kisa zamanda gecer iyilesir

Canım ben kızımda senelerce çektim bu illeti. Ne varsa yapıldı, sondalar, iğneler, böbrek filmleri, en nihayetinde kurtulduk ama canımdan can gitti onca zaman.

Benim kızım yaklaşık 5 yaşındaydı sondayla film çekildiğinde. Popodan bir uyuşturucu gibi bir şey veriyorlar, iğneyle de verilebiliyor ama benim kız çok korktuğu için iğnesiz popodan verdiler. Sonra idrar yolundan bir boru sokarak idrar kesesini ilaçlı suyla doldurup sonra da çocuğa çişini yaptırıyorlar geri. Amaç çiş yaparken böbreğe idrarın geri kaçıp kaçmadığını (yani reflü olup olmadığını) kontrol etmek.

Reflü yoksa çok iyi, varsa ekstradan tedavi gerektiriyor, dilerim çıkmaz öyle bir şey ve dilerim bu tahlile gerek bile kalmaz. Ayrıca kızlık zarına bir zarar vermiyor bu işlem, endişelenme. ıdrar yolundan yapılıyor o tahlil. Çocuk yarı baygın olduğu için zaten hissetmiyor.

Çok geçmiş olsun canım, çok sıkıntılı bir durum bilirim... bu hastalık konusunda uzmanlığım var sayılır artık :) dilerim en kısa sürede atlatırsınız.

cok gecmis olsun canim ya cok uzuldum inan
bir haftam kaldi benimde doguma kizim olucak icim gitti valla
umarim en kisa zamanda gecer iyilesir
saol boncukum :1hug: inşallah atlatıcaz :Saruboceq: kız bebeklerde cok sık rastlanan bir durmmuş.o kadar dikkat etmeme rağmen yakalndık :çok üzgünüm: inşallah senin minik prensesin bu ve diğer hastalıkları yasamaz.aslında bi yerde şükrediyorum allahım dermansız dert vermesin :Saruboceq: ne anneler var bebeği için ne dualar ediyorlar allahım esirgesin onlarada şifa versin :Saruboceq:
Canım ben kızımda senelerce çektim bu illeti. Ne varsa yapıldı, sondalar, iğneler, böbrek filmleri, en nihayetinde kurtulduk ama canımdan can gitti onca zaman.

Benim kızım yaklaşık 5 yaşındaydı sondayla film çekildiğinde. Popodan bir uyuşturucu gibi bir şey veriyorlar, iğneyle de verilebiliyor ama benim kız çok korktuğu için iğnesiz popodan verdiler. Sonra idrar yolundan bir boru sokarak idrar kesesini ilaçlı suyla doldurup sonra da çocuğa çişini yaptırıyorlar geri. Amaç çiş yaparken böbreğe idrarın geri kaçıp kaçmadığını (yani reflü olup olmadığını) kontrol etmek.

Reflü yoksa çok iyi, varsa ekstradan tedavi gerektiriyor, dilerim çıkmaz öyle bir şey ve dilerim bu tahlile gerek bile kalmaz. Ayrıca kızlık zarına bir zarar vermiyor bu işlem, endişelenme. İdrar yolundan yapılıyor o tahlil. Çocuk yarı baygın olduğu için zaten hissetmiyor.

Çok geçmiş olsun canım, çok sıkıntılı bir durum bilirim... bu hastalık konusunda uzmanlığım var sayılır artık :) dilerim en kısa sürede atlatırsınız.

cok cok saol canımın içi...bize böbrek usg si cekildi.kacak varmı die.bi sorun cıkmadı.bu sondayıda acaba torbayı takarken mi mikrop bulasıo die emin olmak için yapmak istiyor doktoru :çok üzgünüm: ama ben hiç razı deilim senağlama sondayı takarken bayıltıyolarmı :1shok: senağlama peki bitkisel bişelerv versem :çok üzgünüm: ya bide cok küçük kuzum :çok üzgünüm: 8. ayında :çok üzgünüm: ama minyon minicik bi kız bebeği işte senağlama
geceleri uyuyamıyorum kızlar.valla cok üzülüyorum senağlama

Canım üzüldüğünü biliyorum. Ben tam 1,5 yıl her gece tam 4 defa saat kurarak kalkıp kızımı tuvalete götürdüm. ıdrar kesesi iltihaptan duyarsızlaştığı için çocuk anlamıyordu çişinin geldiğini. Altı ıslak yatması da yeniden mikrop üremesi demekti. Neler çektim ben de bilsen, acillere yetiştirdik onnacık çocuğu kanamayla, düşün artık. Allahıma bin şükür dermanı var ama çok çektiriyor bilirim. Siz dilerim o noktaya hiç gelmezsiniz.

Bu tahlil esnasında da uyuşturuyorlar çocuğu evet ama narkoz gibi değil, yarı uyanık yarı uykuda daha çok sarhoş gibi. Kızım hiçbir şey hissetmemişti, kendine geldikten sonra hiçbir sorun da çıkmamıştı çok şükür. Güle oynaya çıkmıştı hastaneden, endişelenme, dilerim hiç gerek kalmaz ama bu hastalık böbrekler açısından çok önemli biliyorsun. Şakası yok. Bu yüzden ne gerekiyorsa yapmak lazım. Annelik çok zor be.

Canım üzüldüğünü biliyorum. Ben tam 1,5 yıl her gece tam 4 defa saat kurarak kalkıp kızımı tuvalete götürdüm. İdrar kesesi iltihaptan duyarsızlaştığı için çocuk anlamıyordu çişinin geldiğini. Altı ıslak yatması da yeniden mikrop üremesi demekti. Neler çektim ben de bilsen, acillere yetiştirdik onnacık çocuğu kanamayla, düşün artık. Allahıma bin şükür dermanı var ama çok çektiriyor bilirim. Siz dilerim o noktaya hiç gelmezsiniz.

Bu tahlil esnasında da uyuşturuyorlar çocuğu evet ama narkoz gibi değil, yarı uyanık yarı uykuda daha çok sarhoş gibi. Kızım hiçbir şey hissetmemişti, kendine geldikten sonra hiçbir sorun da çıkmamıştı çok şükür. Güle oynaya çıkmıştı hastaneden, endişelenme, dilerim hiç gerek kalmaz ama bu hastalık böbrekler açısından çok önemli biliyorsun. Şakası yok. Bu yüzden ne gerekiyorsa yapmak lazım. Annelik çok zor be.

monacım cok tesekkür ederim.yarın sabah kültürü vericez.umarım iğneler işe yarar :Saruboceq:

celencim çok geçmiş olsun canım;
benimde bir kızım var ve düşünmesi bile kötü..
şunu unutmamak gerekli ,yeni anneler kız anneleri ne olur önemseyin bunu,kızınız kaka yaptığında hiç bekletmeden temizleyin,önden arkaya doğru,arasını muhakkak temizleyin,mümkünse yıkayın ,yıkadıktan sonra altını bağlarkende arasını kontrol edin ,eğer kalmışsa ıslak mendille tekrar temizleyin..eğer buna özen göstermessek celen gibi ve birçok kız annesi gibi bizim kızlarımızda bunları yaşayabilir..

Kızlar unutmayın ki bu mikrop (tahminimce birçoğunuzun e-coli'dir) suyla çok çabuk yayılıyor.

Ben onca zaman yıkadım ve kurtulamadım, en sonunda gittiğimiz ve bizi bu dertten kurtaran doktor suyun bu durumlarda tehlikeli olduğunu söyledi. Bir müddet sadece ıslak mendil ve tuvalet kağıdı kullanmamızı önerdi. Ben de öyle yaptım ve bir kaç ay uyguladım bunu. Mikrop daha sonra bir daha çıkmadı bizde, sonra eski düzene döndük elbette.

Ayrıca biz yine 1.5-2 yıl kadar bir dezenfektan kullandık her gece yatmadan. Şu anda piyasada yoktur belki de, 10 sene öncesinden bahsediyorum. Pyeloseptil diye bir ilaçtı.ıdrarı dezenfekte eden bişey gibi düşünün. Muadili ilaçlar mutlaka vardır. Ben o ilacın da çok faydasını gördüm. Doktorunuza bi danışın derim.

Bunun dışında sizinkiler bebek zaten oturarak yıkanma sorunları yok, banyoda oturak kullanmayı bıraktık ve halen de kullanmaz kızım, alışkanlık edindi bunu.

Bir de bezden çıktıkları vakit kesinlikle renkli tuvalet kağıtları, renkli iç çamaşırları kullanmayın. Hep pamuklu beyaz, herşey beyaz olmalıymış.

Aynı şekilde deterjan da zinhar yasak, sadece sabun tozu ve bol bol durulanarak elbet. Ayrıca iç çamaşırları muhakkak ütülenmeli giydirilmeden.

Bunları neden anlatıyorum çünkü bu hastalık sürekli dikkat isteyen bi hastalık.
Çocuklar okula başlayana, yani vücut iyice direnç kazanana kadar tetikte olmak lazım ki nüksetmesin. Allah korusun.

Dilerim hepinizin iyi haberlerini alırım şurdan ya, valla dua ediyorum sizler için.

Celencim çok geçmiş olsun canım ya inş.bugün güzel bir sonuç alırsınız.Prensesi kocaman öp..

bende dün verdim kültür yarın sonucu alıcam inşallah iyi cıkar sonucumuz
hadi hayırlı haberlerle gel :Saruboceq:
celencim çok geçmiş olsun canım;
benimde bir kızım var ve düşünmesi bile kötü..
şunu unutmamak gerekli ,yeni anneler kız anneleri ne olur önemseyin bunu,kızınız kaka yaptığında hiç bekletmeden temizleyin,önden arkaya doğru,arasını muhakkak temizleyin,mümkünse yıkayın ,yıkadıktan sonra altını bağlarkende arasını kontrol edin ,eğer kalmışsa ıslak mendille tekrar temizleyin..eğer buna özen göstermessek celen gibi ve birçok kız annesi gibi bizim kızlarımızda bunları yaşayabilir..
saol eylülcüm.ama cok dikkat ettim ben.kakayı bekletmeden aldım.hatta tam yaparken actım bezini de öne bulasmasın dedim.ama yinede koruyamadım kızımı senağlama allah beterinden saklasın :Saruboceq:
Kızlar unutmayın ki bu mikrop (tahminimce birçoğunuzun e-coli'dir) suyla çok çabuk yayılıyor.

Ben onca zaman yıkadım ve kurtulamadım, en sonunda gittiğimiz ve bizi bu dertten kurtaran doktor suyun bu durumlarda tehlikeli olduğunu söyledi. Bir müddet sadece ıslak mendil ve tuvalet kağıdı kullanmamızı önerdi. Ben de öyle yaptım ve bir kaç ay uyguladım bunu. Mikrop daha sonra bir daha çıkmadı bizde, sonra eski düzene döndük elbette.

Ayrıca biz yine 1.5-2 yıl kadar bir dezenfektan kullandık her gece yatmadan. Şu anda piyasada yoktur belki de, 10 sene öncesinden bahsediyorum. Pyeloseptil diye bir ilaçtı.İdrarı dezenfekte eden bişey gibi düşünün. Muadili ilaçlar mutlaka vardır. Ben o ilacın da çok faydasını gördüm. Doktorunuza bi danışın derim.

Bunun dışında sizinkiler bebek zaten oturarak yıkanma sorunları yok, banyoda oturak kullanmayı bıraktık ve halen de kullanmaz kızım, alışkanlık edindi bunu.

Bir de bezden çıktıkları vakit kesinlikle renkli tuvalet kağıtları, renkli iç çamaşırları kullanmayın. Hep pamuklu beyaz, herşey beyaz olmalıymış.

Aynı şekilde deterjan da zinhar yasak, sadece sabun tozu ve bol bol durulanarak elbet. Ayrıca iç çamaşırları muhakkak ütülenmeli giydirilmeden.

Bunları neden anlatıyorum çünkü bu hastalık sürekli dikkat isteyen bi hastalık.
Çocuklar okula başlayana, yani vücut iyice direnç kazanana kadar tetikte olmak lazım ki nüksetmesin. Allah korusun.

Dilerim hepinizin iyi haberlerini alırım şurdan ya, valla dua ediyorum sizler için.
hmmm bunu kesinlikle sormalıyım.saol monacım Şeniz
Celencim çok geçmiş olsun canım ya inş.bugün güzel bir sonuç alırsınız.Prensesi kocaman öp..

tesekkürler canım yaaa.inşallah ii haberler cıkıcak..

bebğim 2 aydır idrar yolu enfeksiyonu gecirmekte.bezindeki kakanın öne bulasmasıyla kapmıs kızım bu hastalığı mafoldumben ilk ay antibiyotik şurup ikinci ay antibiyotik iğne kullandık.hatta bugun iğnemiz bitiyor.ama kokusu ve rengi deişmedi.yani tedaviye cevap vermedi.persembe günü kültür vericez yine.doktor bundada iye cıkarsa sondayla veya karından iğneyle girererk idrarını cekicez dedi senağlama baska bi alternatifi varmı lütfen bu konuda acil ama coook acil cevap bekliyorum anneler senağlama kızımın karnında kocaman bir iğneyle ağlamasını düşünemiyorum senağlama veya ona sonda takılmasını senağlama nolur bi akıl verin bana?

canım benim kızım 1,5 aylıkdı iye oldu doktor şurup verdi (antibiotik) bu seferde ishal oldu sonra iğne verdi 6 iğnede bebeğim kendini toparladı 1,5 sonra tekrar oldu kültür yapıldı birşey çıkmadı..ıslak mendili hatta bezini değiştir ben yaptım...sonra şikayetim kesildi..

kültür sonucumuzu aldık bugun.ve maalesef enfeksiyon yine cıktı.torbayı takarken mikrop bulasıodur die doktorumuz sondayla cekti idrarı..ve kızımın vajinasında yapısıklık olduunu gördü...allahıma isyan etmiyorum....sabır....rabbim dermansız dert vermesin :(((((((((( eğer bundada cıkarsa sintigrafi gibi ileri tetkiklere gecicez dedi.sonuc cumaya cıkıcakmıs.ptesi randevumuza gittiğmizde sonucuda alıcaz :(((((

benim kızımdada enfeksiyon yüzünden ateşsiz havale oldu.aylarca ugraştık bizde sondayla idrarını aldılar ama bunu yapan dr okadar işinin ehliydiki saniye sürmedi işlemi yapması ve bebek alamadı bile..sondayla film çekilmesi yani sintiyografi bütün işlemlerden geçtik yani.okadar korkmana gerek yok bence yapman gereken çok iyi işinin ehli bir dr bulman canım allah şifa versin

Son düzenleme:
Back
X