Kız çeyizi kaç para tutar ?

deretepe

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2014
787
544
73
Özellikle evli arkadaşlara soruyorum.
Kendi aldığınız çeyizler için toplamda kaç para ödediniz ? Ve bu çeyize neler dahildi ?
Para biriktirmekteyim, ne kadar masrafı oluyor bu işlerin kestirmek istiyorum.

canım ben şimdiye kadar 9 bin tl ye yakın para harcadım ama 1700 TL si bulaşık makinesi için gitti, bunların içinde neler var sayfamdan görebilirsin birde süpürgeyi ben almadım, pahalı diye sağolsun onu nişanlım aldı, şimdi hesaplıyorum yaklaşık 1500-2000 TL daha giderim olacak, daha da eksikler var yani.

birde yatak odasını saymıyorum tabii, oda eklenince 20 bini bulur ama sadece çeyizi soruyorsan sana kalmış ama en kötü 5-6 bin çok rahat gider, o ıvır zıvır dediğimiz şeyler çok para tutuyor maalesef :KK17:

aynen 10 bin-20 bin aralığında . kalitesine göre değişir bu. atıyorum en basiti nevresim takımı 35 tl ye de var 200 tl ye de. arada kalite farkı var. kolaylıklar dilerim.

Canım net bişi soylemek çok zor, bunun için kendine bi liste çıkarmalı, internetten bütçene uygun fiyatları belirlemelisin. Yani biraz arastırma ister. Arkadaşın dediği gibi 35 TL yede nevresim var 200 TL yede. Tabi fark var..

yorumlarınız için teşekkür ederim hanımlar.

elektirikli süpürge+tost makinesi+çaycı+ütü+blendr seti+saç kurutma makinesi(kahve makinesi hediye)=1800 tl
12 kişilik yemek takımı+çatal kaşık takımı+çelik tencere seti(kepçe takımı+6 kişilik günlük yemek takımı hediye)=1200
seramik tencere seti=150 yatak örtüsü=450 kahvaltı takımı=350 2 battaniye=100 2 nevresim=80 1 mikili nevresin(2 adet karaca yastık hediye)=120 2 yorgan=100 baharat takımı=120
benim şimdilik 4.470 tl ve arada ufak tefek şeyler hariç bu fiyat daha da çok alıncak var yani

Eşyalarla ilgili kesin mutfak beyaz eşyanın 1 tanesi elektrikli aletler rahat 10 bin tuttu yatak odası 6,500 TL diğer kalan kız tarafının yaptığı kına mekanı, damatlık, saat, ıvır zıvır süs eşyaları 20 bini bulduk bizHoppa

Eşyalarla ilgili kesin mutfak beyaz eşyanın 1 tanesi elektrikli aletler rahat 10 bin tuttu yatak odası 6,500 TL diğer kalan kız tarafının yaptığı kına mekanı, damatlık, saat, ıvır zıvır süs eşyaları 20 bini bulduk bizHoppa

evet 20 bin rahat gidiyor, benim kayınvalidem görümceme 40 bin lira harcamış :rolleyes:

Şu zamana kadar 15 bini geçti dahada alınacak var kesinlikle 20 bini geçer.
Ama herkesin aldıkları alacakları kalite kalite farkeder kalite fiyatı çok büyük ölçüde etkiler.
Örneğin;kimisi 300 liralık elektrik süpürgesi alırken kimisi 2 binliralık süpürge alır kimisi 400-500 liraya yemek takımı yapar kimisi gider 5 bine kaliteli bi takım alır.

Bu gibi bi alışveriş fazlasıyla fark yaratır.

Şu zamana kadar 15 bini geçti dahada alınacak var kesinlikle 20 bini geçer.
Ama herkesin aldıkları alacakları kalite kalite farkeder kalite fiyatı çok büyük ölçüde etkiler.
Örneğin;kimisi 300 liralık elektrik süpürgesi alırken kimisi 2 binliralık süpürge alır kimisi 400-500 liraya yemek takımı yapar kimisi gider 5 bine kaliteli bi takım alır.

Bu gibi bi alışveriş fazlasıyla fark yaratır.

Gizemcim mobilya almış miydiniz siz?

Özellikle evli arkadaşlara soruyorum.
Kendi aldığınız çeyizler için toplamda kaç para ödediniz ? Ve bu çeyize neler dahildi ?
Para biriktirmekteyim, ne kadar masrafı oluyor bu işlerin kestirmek istiyorum.

evet 20 bin rahat gidiyor, benim kayınvalidem görümceme 40 bin lira harcamış :rolleyes:

Beyaz eşyam üç parça 6 bin tuttu. Yatak odası 5. bin. Aldığım nevresim takımı mutfak eşyası ıvır zıvır da 10-15 bin arası.
20,25 bini gözden çıkar. ben Kendim çalıştığım için biraz abarttım çeyiz işini :)

Bu durum aldığınız ürünün markasına, kalitesine, yaşam standardınıza ve bütçenize göre değişir.
Ama en en az 20bini bulur diyorum, bu da indirime dikkat eder, uygun markalar tercih eder ve mobilyayı standart bayilik firmalarından alırsanız.
Çünkü kız çeyizi demek, evin her ihtiyacı demektir.
Bir banyo sabunluk çöp kovası takımına 700 tl verdiğimi düşünürsek, hiç toplam meblağyı yazmama gerek yok.

bn yaklasık ewlenmeden ıkı uc sene oncede bıraz bıraz almaya baslamtım calstgm yerlerden.. hallamın bı odasına attım ve zamanla hepsı cıktı aradan ve cok ısıme yaramstı gercekten ewlendgm gn ewmde hcbı eksıgım yoktu dıyebılr mandaldan kovaya kadr en ufak malzemem hazrdı yanı... mesela japon pazarnda calsmtm ufak tefek porselendr plastklerdr halettm. snra nevresm uyku setı vs. o detayları adm takstle odedm en sonada daha agrları kaldı. öbur trlu elmde topku param olmazdı sıkntı cekerdm ben bu sekılde hallettım

Bu durum aldığınız ürünün markasına, kalitesine, yaşam standardınıza ve bütçenize göre değişir.
Ama en en az 20bini bulur diyorum, bu da indirime dikkat eder, uygun markalar tercih eder ve mobilyayı standart bayilik firmalarından alırsanız.
Çünkü kız çeyizi demek, evin her ihtiyacı demektir.
Bir banyo sabunluk çöp kovası takımına 700 tl verdiğimi düşünürsek, hiç toplam meblağyı yazmama gerek yok.

Canim nereden aldin onu öyle :KK48: bazi şeylerin piyasasıni işin içine girince öğreniyor insan, bu setleride hep ucuz gibi düşünüyordum ama meğer 150-200 imis. Seninki onları da katlmis gerçi.

Ya yillar önceden baslamak lazım bu işlere ki sitedeki çoğu kisi öyle yapmış, yada birikim lazim yoksa cidden zor.

Konu sahibi, gördüğün gibi üst limit yok ne kadar harcarsan :KK51:

Back
X