Kız çocuğunun en büyük sorunu güven...

Amor_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
24
4
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır siteyi takip ediyordum ama üye olmaya bir türlü vaktim olmadı. Size bir sorunumu anlatmak istiyorum.
Küçüklükten beri babamla çok yakındım benim tek arkadaşım gibiydi daha sonra annemi aldattığını öğrendim bunu daha önceden de yapıyormuş ben küçük olduğum için anlamıyordum öğrendiğimde 10 yaşındaydım metresi evli ve 2 çocukluydu onlarla birlikte okula gidip geliyordum öğrendikten sonra daha onları görmedim. Yaklaşık 10 yıldız annemle babam defalarca kavga etti annem evi terk etti sokaklarda gece 2-3de dışarıda onu aradığımızı da hatırlıyorum. 3 kez intihar etmeye çalıştı şükür birşey olmadı. Babama tam inandım artık aldatmıyor derken her seferinde omu yakalamaktan yoruldum. Kadına ev tutmuştu ve o evi basmıştık yüzümüze baka baka eve dönmüyorum demişti ama sonuç? Yine hiçbirşey olmamış gibi devam ediyorlar. Şuan ikiside boşandı ama aynı evde yaşıyorlar bakıyorsunuz kavga etmişler ertesi gün sarılıp televizyon izliyorlar. Bu kavga nedenleri hep başka kadınlar yüzünden. Annem ne kadar kavga etse ağlasa bir anda hiçbirşey olmamış gibi davranıyor gerçekten anlayamıyorum.
7 aylık süren bir ilişkim var sevgilimle yanyana olmasak bile 7/24 konuşuyoruz herşey güzel ama nasıl desem.. Karşımda babam gibi örneği görünce ya benimde bu başıma gelirse diye düşünüyorum sevgilimin asla böyle birşey yapmayacağını biliyorum ama insan bu korkuyu gözünün önünden atamıyor. Sevgilim benimde annem gibi duygularımla hareket ettiğini söylüyor. Ama ben annem gibi olmak istemiyorum. Aldatılma gibi bir şeyi asla yapmayacağını biliyorum ama her zaman kafamda ya yaparsa diye soru işaretleri var.

Siz anneniz değilsiniz. Sevgiliniz de babanız değil.

Elbette hepimiz için aldatılma, kavga etme, üzülme, ayrılma riskleri var. Bu hayatın getirisi, kaçış yok. Ama anneniz gibi olmaktan korkar, sevgilinize böyle davranırsanız elinizdeki hayatınızı da sıkıntıya sokarsınız. Su yatağını bulur, biraz akışına bırakmak lazım.

Anne ve Babanızın ılıskısıne bır anlasam.....
Saka gıbı...
Allah yardımcın olsun ıyılerle karşılaş

Siz anneniz değilsiniz. Sevgiliniz de babanız değil.

Elbette hepimiz için aldatılma, kavga etme, üzülme, ayrılma riskleri var. Bu hayatın getirisi, kaçış yok. Ama anneniz gibi olmaktan korkar, sevgilinize böyle davranırsanız elinizdeki hayatınızı da sıkıntıya sokarsınız. Su yatağını bulur, biraz akışına bırakmak lazım.

Umarım bende şüphe etmek istemiyorum ama bilmiyorum bir öfke duyuyorum. Ama şuan hayatımda beni en çok mutlu edende sevgilim.

Umarım bende şüphe etmek istemiyorum ama bilmiyorum bir öfke duyuyorum. Ama şuan hayatımda beni en çok mutlu edende sevgilim.
Öfke duymanız normal, ama bunu sevgilinizden çıkartmayın. Onun bu konuda hiç suçu yok, onun elinde olmayan bir şey için ilişkinizi zedelemeyin. Demesi kolay biliyorum ama öfkelendiğinizde bunu düşünün, aklını başka yere yöneltin.

Ne güzel, hayatınızda sevdiğiniz bir adam var, sizi mutlu ediyor. Değiştiremeyeceğiniz şeyler için endişe etmeden elinizdekinin keyfini çıkartmaya bakın.

bir psikoloğa gidin yardım alın bence tek başına atlatabiliceğiniz bişey olmayabilir....

Öncelikle davranışları hiç sağlıklı olmadığından annenizi bir psikiyatriste götürün, yaşınız artık küçük olmadığından kendisine bu hastalıklı yaşayış ve eğilimlerden kurtulması konusunda yardımcı olun.
Ardından da siz paranoya eğilimleriniz nedeniyle bir psikiyatriste başvurun; zira babası annesini defalarca aldatmış, babasının ciddi anlamda iğrenç seks konuşmalarını okumuş ve daha bilimum olay yaşamış ama sevgilisinden şüphelenmeyen biri olarak konuşuyorum.

Cok haklisiniz güven sorunu yasamakta ama bu örneklerle büyümenin sonuclari diyelim ne yazik ki.
Zamaninda Anne ve babaniz bosansin ister miydiniz?

Aslinda bi yerdede ' nasil olmamasi gerektigini ' ogrendin.
Konu aldatmaksa erkekler affedilmemeli, annem gibi olmamaliyim diye bilirsin aslinda bu olanlarin sayesinde.
Ama tabi cok kiskanc cok guvensiz cok supeli bi kisilige itiyorsa bu olaylar seni, o zmn sorun var.

Konu hakkinda pek yorumum yok ama,bişey söylemek istiyorum sadece. Bu yaşıma kadar (23) neye "Asla" dediysem,hepsi istisnasiz başıma geldi.O anlamda,aldatma-aldatilma konusunda bu derece yipranan biri oldugunuz için, çok şey yapmayın dicem,yani "asla yapmaz eminim" demeyin.yani öyle dusunuyosanizda aslaa demeyin. Hayır ne zaman dediysem başıma geldi,o yüzden asla diyen insanları bu yönlü uyarmazsam içimde patlıyor. Bunca şeyin üstüne bi de bu veya başka biri hayatında olursa herhangi bir ilişki döneminde yasarsan daha üzücü olur diye söylüyorum. Aman yani... Allah korusun.

Annem psikiyatriye de gitmişti hâlâ da gidiyor ama kendi kafasında bitirmiyor bu ilişkiyi. Her zaman babamın bu yaptıklarını kötülediği halde yine de bir bakıyorsunuz hiç birşey olmamış gibi sakin konuşuyor.
Önceden "keşke ayrılsalar artık kavga duymam" diye düşünürdüm ama boşandıklarında nedense bu beni üzmüştü

Eski ilişkimde aldatılma yaşadıktan sonra hiçbir güvenim kalmamıştı ama şuan ki ilişkim bütün buz dağlarımı yıktı. Çok güveniyorum dediğim halde umarım haksız çıkmam. Allah herkesin karşısına doğru insan çıkarsın :)

Kız çocukları annelerinin kaderini yaşarmış diye bir laf var bilirmisin? İşte ben annemin kaderinin neredeyse aynısını yaşadım. Babam annemi aldattı ayrıldılar, bende evlenicez dediğim kişi tarafından birkaç kez aldatıldım. Son ayrılmamız da onu babama benzetmem üzerine bana kızdı sonra babamın annemi aldattığı gibi aldattı. Sakın sevgilini, ilişkinizi ailene benzetme bu bir hata. Saçma düşüncelere kapılıp ilişkini yıpratma.

Annenin başına gelen senin başına da gelebilir. Asla aldatmaz diyemezsin çünkü bilemezsin. Ama eğer bir gün aldatılırsan annen gibi kalır mısın yoksa dönüp arkanı gider misin? Seni annenle aynı ya da ondan farklı yapacak olan bu.

Yaparsa annenin yaptğını yapma. Aldatılmak çok acıdır. Ama affı olmamalı..

ailenden çok senin bu ailenin içinde yetişmiş olmana üzüldüm bir çocuğun görmemesi bilmemesi gereken şeyleri görmüşsün babana olduğu kadar annene de kızdım madem aldatmanın sonunda af edecek neden sizi taa ev basmaya kavgalara boşanmalara tanık ediyor ya toptan af etmeseydi bitirseydi ya sessiz kalıp sizin psikolojinizi delik deşik etmeseydi
sana asla aldatılmazsın diyemem ama en azından aldatma olursa annen gibi davranmaman gerektiğini en iyi sen öğrenmişsindir

kız çocuğu annesinin kaderini yaşarmış bu laf beni korkutuyor ablamda annemin benzerini yaşadı davranışları aynı. Umarım ben yaşamam eğer aldatılma gibi olay yaşarsam direk ayrılırdım umarım ileride böyle birşey yaşamam yaşasam bile umarım annem gibi yapmam ayrılabilirim. Gerçekten o kadar zor ki ben ileride çocuğuma böyle şeyler yaşatmak istemem

X