Kız ismi seçmede yardımmmm

minki

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2013
12
3
16
Ankara
Merhaba kızlar ben yeni üye oldum ve bu siteye bayıldım :)
sizlere bir sorum olacak. 2 orijinal isim buldum ve eşimle kararsız kaldık bize yardım edermisiniz?

1.si 'MİŞEL'; herhangi bir anlamı yok ama söylenişi ve farklılığı hoşumuza gitti
2.si ise 'EVA'; bunun anlamı ise güzel bir şeyin başlangıcı ve dünyaya ilk gelen kadın.

siz hangisini önerirsiniz?

sizlere bir sorum olacak. 2 orijinal isim buldum ve eşimle kararsız kaldık bize yardım edermisiniz?

1.si 'MİŞEL'; herhangi bir anlamı yok ama söylenişi ve farklılığı hoşumuza gitti
2.si ise 'EVA'; bunun anlamı ise güzel bir şeyin başlangıcı ve dünyaya ilk gelen kadın.

Eger böyle yazilmayacaksa Michelle daha güzel bence. :) Hem daha modern Eva'ya göre, Eva bana yasli ismi gibi geliyor.

Canim affina siginirak bende fikrimi yazmak istedim.bence ikisinide koyma
Cunku ikiside bizim dilimizden ve DINIMIZDEN olan isimler degil.
Misel ismini kim mischele den bozup uydurup turkceymis gibi yazmiz bilemiyorum ama
Bizim ne tturkcemizde nede dinimizde bu isim gecerli.
Eva ise herkesin bildigi gibi havvanin baska dinlerde ve dillerde kullanilis vrrsiyonu
Fakat havva yerine eva koymak bir muslumana yakismaz.cunku ilerde cocugun sorun yasar
Herkes onun hiristiyan yada yahudi oldugunu dusunebilir aciicasi ben cocuguma bu tur isimlrr vermezdim

Bu arada cok ozur diliyorum ben tabiki sizin dininizin ne oldugunu bilemem sadece
Musluman oldugunuzu dusunerek soyledim bu fikirimi.
Ben yurt disinda yasiyorum kizima meryem ismini vermeyi dusunuyordum fakat
Almanlarin maria diye cagirmasindan korkuyorum ikiside ayni anlama geliyor.
Tipki eva gibi havva yerine eva demek meryem yerine maria demek
Ksinin dinini ve irkini yansitir.
Cocuklarimiza verecegimiz isimlrrden biz mesuluz.onlara ilerde utanmiyacaklari
Dinini ve irkini yansitacaklari guzel ve anlamli isimler vermeliz yoksa
Allah muhafaza bunun bedeli cok agir. Iyi dusun kardesim kulaga hos geliyor diye bir gayrimuslim
Ismini cocuguna verme.

Misel ismini kim mischele den bozup uydurup turkceymis gibi yazmiz bilemiyorum ama
Eva ise herkesin bildigi gibi havvanin baska dinlerde ve dillerde kullanilis vrrsiyonu
Fakat havva yerine eva koymak bir muslumana yakismaz.cunku ilerde cocugun sorun yasar
Herkes onun hiristiyan yada yahudi oldugunu dusunebilir aciicasi ben cocuguma bu tur isimlrr vermezdim

Bu arada cok ozur diliyorum ben tabiki sizin dininizin ne oldugunu bilemem sadece
Allah muhafaza bunun bedeli cok agir. Iyi dusun kardesim kulaga hos geliyor diye bir gayrimuslim
Ismini cocuguna verme.

Cnm kusura bakma sayfalarda gezerken gördüm de ben de talia arkadaşa katılıyorum, eğer eşin ve sen de müslümansan 2 si de uygun değil gibi hani orjinal olsun derken ilerde evladımıza sıkıntı olmasın, belki serra, berra, suğra gibi isimler de verebilirsin onlar da çok yaygın değil gibi

Ismini cocuguna verme.

Bizim din ile ilgimiz yok canım hiçbir dine mensup değiliz dolayısıyla isimde telafuz ve hoşa giden isimlere bakıyorum o yüzden.

bence mişel orjinal bi isim diill gayet sıradan :) daha farklı cidden orjinal isimler var. ikisi arasından seçim yapmak zorundaysak evayı tercih ederim :)

canım bence mişelin yazılışı konusunda sürekli tereddütler yaşayabilir yavrunuz. eva daha uygun gibi geldi. yurtdışında vs sürekli sorun olacak..

hiçbr dine mensup değil isen eva daha güzel ;) lara olabilir efsa olabilir azra olabilir afra olabilir sağlıkla doğurmanı dilerim cnm

lidya ismini önerebilirim benimde kızım olacak ama hiç aklıma bişi gelmiyo bide ben beğendiğim bikaç ismi bi kağıda yazıp bebeğim eliyle tutmaya başladığında ona çektirmeyi düşünüyorum, kendi ismini kendi seçsin...tabi ozamana kadar beklemek var ve çocuğa bi hitap şeklimiz olmayacak...bebiş deriz artık

lidya ismini önerebilirim benimde kızım olacak ama hiç aklıma bişi gelmiyo bide ben beğendiğim bikaç ismi bi kağıda yazıp bebeğim eliyle tutmaya başladığında ona çektirmeyi düşünüyorum, kendi ismini kendi seçsin...tabi ozamana kadar beklemek var ve çocuğa bi hitap şeklimiz olmayacak...bebiş deriz artık

Güzel fikirmiş canım :) Ben de dün Venüs ismini duydum çok hoşuma gitti nasıl sizce?

Güzel fikirmiş canım :) Ben de dün Venüs ismini duydum çok hoşuma gitti nasıl sizce?

kadınlar mars'tan erkekler Venüs'ten :))) farklı bi isim olur canım ama nedense çok farklı geldi bana biraz alışması zor gibi belkide şuan bi isim olarak ilk defa duymamdan olabilir...
ben duru ve ada isminide beğeniyorum ama onlarda çok yaygınlaştı :((

ikisi de çok güzel eva daha hoş sanki
benim kızımın ismi de Melinda :))

ikisi de çok güzel eva daha hoş sanki
benim kızımın ismi de Melinda :))

melinda ne hoş bi isimmiş umarım çoooooooooooook uzun yıllar sağlıkla huzurla mutlulukla kuzucuğunuzla yaşarsınız

evet ya minki eğer ilk iki isimde gidip geleceksen Eva daha hoş

melinda ne hoş bi isimmiş umarım çoooooooooooook uzun yıllar sağlıkla huzurla mutlulukla kuzucuğunuzla yaşarsınız

evet ya minki eğer ilk iki isimde gidip geleceksen Eva daha hoş

teşekkür ederim güzl dleklerinz için
melinda benim güzel kızım anlamına geliyor çok seviyorum ben de bizim ufaklık ta oldukça memnun

'Venüs' ismi nasıl arkadaşlar? bir yerde duydum hoşuma gitti :)

Venüs sanki bir dizide vardı, kuzey güney'de olabilir. Bence güzel isim ama bana kalırsa ı, ş, ö, ğ, ü gibi harflerin olmaması daha iyi. Yine de venüs de güzel valla. :) Ayrıca 3te 1lik dilim gibi elif ayşe zeynep koymayı düşünmediğiniz için tebrik ederim. Hatırlıyorum, orta sonda sınıfta 5 tane tuğba vardı. İnsan özen gösterir biraz di mi ama. :)

Back
X