Kız ismi seçmede yardımmmm

malasef yazdiklariniz tümü dogru degil.
konusahibinin sectigi ilk isim Michelle isminin türkce yazilisi (zevk meselesi)
michelle ise Michaela isminin franzisca formu
michaela ise michael isminin kadin formu
michael ismi ibranice (ibraniceden anlami "tanri gibi kim?) ve arabracasi Mikail. kuranda geciyor (bakara suresi)

Eva ise Havva isminin baska bir dilde (bildigime göre polanca) kullanilan formu kökü ibranice ve chavvah olarak yaziliyor ve "hayat veren" anlaminda - bildigime göre kuranda geciyor.

ben iki isimide secmezdim ama tabiki zevkler ve renkler tartisilmiyor.
ayrica bir insanin isimi Eva diye kimse onu hristiyan veya yahudi sanmaz.
sonucda kuran her dilde basilmis ve bir alman müslüman mesela kuranda gecen isimleri kendi dilinde kullaniyor.
misal: Hz. Musa = Moses, Hz. Isa= Jesus vs.
Evet kehf süresi 10. Ayette Eva geçiyor. En eski Türk lahitlerde de Havva değil Eva yazar. Yurtdisinda daha çok Eve diye yazılır. Anlamı güzel olduğu için de koyulmaya uygun bence ilk kadın.

Evet kehf süresi 10. Ayette Eva geçiyor. En eski Türk lahitlerde de Havva değil Eva yazar. Yurtdisinda daha çok Eve diye yazılır. Anlamı güzel olduğu için de koyulmaya uygun bence ilk kadın.

kesinlikle konulabilir bencede.
yabanci isimlerin cogu zaten ibranice kökenli ve ayni zamanda kuranda geciyorlar (hepsi olmasada)
simdi eva olmaz diyenler (ibranice kökenli oldugu icin) acaba diger dini isimleride vermiyorlarmi diye düsündüm vallah. sonucda bünjamin, davud vs. hep ibranice isimler

kesinlikle konulabilir bencede.
yabanci isimlerin cogu zaten ibranice kökenli ve ayni zamanda kuranda geciyorlar (hepsi olmasada)
simdi eva olmaz diyenler (ibranice kökenli oldugu icin) acaba diger dini isimleride vermiyorlarmi diye düsündüm vallah. sonucda bünjamin, davud vs. hep ibranice isimler
Evet ya da farsça çoğu kulağa hoş geldikten sonra bir sıkıntı yok. İleriyi düşünmek daha mantıklı modern isimler olmalı. Bide ben kısa olsun istiyorum soy isimde 3 harf bizim sınavlarda zorluk çekmesin 😂

Back
X