Kız ismi tavsiyede bulunur musunuz? ?

Misk-i amber

❤07.06.2017❤《▪Hoşgeldin Begüm ▪》
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2015
1.050
1.282
83
Merhaba kızlar bana kuranı kerim de geçen isimler önerebilir misiniz isim bulmakta zorlanıyorum gerçekten
:confused::confused::confused:

Merhaba kızlar bana kuranı kerim de geçen isimler önerebilir misiniz isim bulmakta zorlanıyorum gerçekten
:confused::confused::confused:
Canım öncelikle bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inş bebeğin adını kuranda geçiyo diye isim koymak günah normal isimde koy koyacağın isimler kişiliğini de belirtiyo ağır gelmesin
Bide kuranda geçiyo mu bilmiyorum ama ravza merve ismi hoşuma gidiyo :) yada Mihrimah :)

Öncelikle arapça bilen biri olarak sunu söyleyeyim sakin sırf kuranda geçiyor diye aleyna(üzerimize demek) veya minel(-den -dan eki) isimlerini koymayın.

Aklıma gelen isimler de Firdevs, Meryem, Mercan, Sündüz, Asel, Ebrar, Serra, Sema, Melek.

Rabbim sag salim kucagimiza almayi nasib etsin :)
Bizimde prensesimiz olcak insallah.
Bizim seceneklerimiz Mihrimah veya Aybüke :)
Ama sanirim Prensesimize Aybüke ismini tercih edecez

Öncelikle arapça bilen biri olarak sunu söyleyeyim sakin sırf kuranda geçiyor diye aleyna(üzerimize demek) veya minel(-den -dan eki) isimlerini koymayın.

Aklıma gelen isimler de Firdevs, Meryem, Mercan, Sündüz, Asel, Ebrar, Serra, Sema, Melek.
Sağol canım anlamı da önemli tabi illa kuranda geçiyo diye anlamli olmayan isim düşünmüyorum firdevs ismi çok güzel rüveyda ismi nasıl anlamı hos ince nazik

Biz Güneş koyacagız inşallah eşimin istegi ailemize yuvamıza Güneş gibi doğsun Güneş kadar parlak bir geleceği olsun ve tüm insanlığa hayırlı evlat olsun diye ..

Rabbim sag salim kucagimiza almayi nasib etsin :)
Bizimde prensesimiz olcak insallah.
Bizim seceneklerimiz Mihrimah veya Aybüke :)
Ama sanirim Prensesimize Aybüke ismini tercih edecez
Çok güzel bir isim sağlıcakla kucağına al inşallah bnde ilk zamanlar Aysima ismini düşünmüştüm şimdi iyice kafam karıştı :)

Biz Güneş koyacagız inşallah eşimin istegi ailemize yuvamıza Güneş gibi doğsun Güneş kadar parlak bir geleceği olsun ve tüm insanlığa hayırlı evlat olsun diye ..
Çok mantıklı.. amin hepimizin evladı hayırlı Salih saliha olsun inşallah bi ara yağmur ismini düşündük bereketiyle gelsin diye ama hep düşünmekdeyiz bi türlü karar veremiyoruz

Çok mantıklı.. amin hepimizin evladı hayırlı Salih saliha olsun inşallah bi ara yağmur ismini düşündük bereketiyle gelsin diye ama hep düşünmekdeyiz bi türlü karar veremiyoruz
Ben isimlerin karakterlere yansıdıgını düşünüyorum bir kızım var adı Dilara ve ne kadar Dilara gördüysem hep zarif alçakgönüllü mütevazi kişilikler

Ben isimlerin karakterlere yansıdıgını düşünüyorum bir kızım var adı Dilara ve ne kadar Dilara gördüysem hep zarif alçakgönüllü mütevazi kişilikler
Öyle gerçekten anlamını kesinlikle taşıyor. . Kayinvalidem gökçe koyun diyor ikinciside kız olursa Tuğçe koyarsınız diyor uyumlu olur diye :ıslık:

Biz hamile olduğumu öğrendiğimiz gün koyduk ismini umay olacak ilk ismi de ülkü :) çevremde olmasaydı ayşe melek ismini de düşünürdüm çok hoşuma gidiyor :)

Back
X