Kız ismi

Kız isim için en güzeli

• Azra betül

OY: 4 21,1%
  • Ayşe betül

OY: 1 5,3%
  • Zehra betül

OY: 8 42,1%
  • Zümra betül

OY: 5 26,3%
  • Ahsen betül

OY: 1 5,3%

• Ankete Katılan
    19

kubra2553

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2016
4.138
3.146
133
33
Normlde azra betüldü tercihimiz ama ikiside aynı anlamda olunca acab dmeeye başladım sizce hangisi??

Zehra ile Zümra arasında kaldım ama Zehranın anlamı daha güzel olduğu için onu tercih ettim. (Zümra arapçada topluluk demek Zehra çiçek demek)

Tavsiye istersen de Hafsa Betül ve Meryem Betül isimleri de güzel :)

Hafsa hoşuma gidiyor ama anlamı yok. Meryemide eşim istemedi diye düşnmedim hiç
Zümranın anlamı
1. Güzel, iyi ahlaklı.
2. Cesur, yürekli.
3. Zeki, bilgili kadın.
Zehranınkide
1. Süs, ziynet.
2. Yüzü pek beyaz ve parlak olan kimse.
3. Ay yüzlü, ay gibi parlak ve saf olan.
4. Hz. Muhammed (s.a.a.)’ın kızı Hz. Fatıma (sa)’nın lakabı.

Zeynep betül de var aslında onu unutmuşum ama kararsız kaldım gerçkten. Zaten hepsinin arpça kökenli ve anlamlı olması ben için önmli baya. Ayrıca tavsiyler içinde teşekkürler

canım zümra için yazdıkların aslında zimra nın anlamı. Zümra grup-topluluk demek :) hafsa ismini de hem hz. Ömerin kızı hem de peygamberimizin hanimi olduğu için çok seviyorum :) Zeynep Betül de güzel gerçekten. Betül ismine hemen her isim yakışıyor zaten. Elif Betül, Betül Sena, Betül Erva, Alya Betül, Betül Büşra... Kız ismi seçmek gerçekten zor. İyi ki benim oğlum olmuş

Aynen 10 tane oğlum olsa ismler hazır olur şmdiden o kadr kolay ama kız daha birncide tıkandım.
Aa ben o zmn zümrayı çıkarym kızıma topluluk adını koyamam tabikide .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…