Kiz isteme sorunsali

Biz darlamiyoruz onlar darliyor.
Okadar aceleleri vardida kendeleri niye tatile gittiler ?
Annesi babasi gitmeseydi bizde tanişmadan iki hafta sonra istemeye giderdik .
Geldiler hadi istemeye gelin

siz darlamıyor musunuz? gerçekten kardeşinize abilerin olmadan gidemeyiz demek ne oluyor bu durumda?
tatile gittiler geldiler, geldikten sonra tutturdular mı illa gelin tanışalım diye?

hepsini geçtim anneniz babanız kız tarafını arayıp ya kusura bakmayın biraz gecikiyoruz bizim diğer çocuklar henüz gelmedi dedi mi?

Doğru, abi kim olsun ki kardeşinin heycanini palaşsin. Diş kapinin diş mandali. Ha ama düğünde taki gibi şeylerde önemli tabi. Abi en azindan bilezik takmali çünkü abi oluyor ya! Ha bide ev hediyesini iyi almali. Ve eltilere ne yapildiysa iki kati olmali. Abinin önemi zaten sadece maddi şeyler ile ölçülür. :işsiz:

Ha dipnot bu arada tanişmak isteyende gelin kizdi. Ama tabi adi gelin olduğu için, ne yapsa doğrudur. :işsiz:

siz demek ki abileri maddiyatla ölçüyorsunuz bu sizin düşünceniz, benden okudunuz mu abi bu illaaaa altın takacak evine en az 5000 lik hediye almazsa valla evime almam diye? kendi kafanızdakileri burada insanlar düşünüyormuş gibi yansıtmayın, bu para meselesi tamamen sizden çıktı şuan, ortada para konusu bile yokken. bu kadar maddiyatçı olmayın.

kardeşi evlenecek yaşa geldiyse kendi kararlarını verebilir, demek ki kızla konuşmuşlar o tarihte gidilmiş. madem öyle tanışmaya gittiklerinde deselerdi hayırlı iş için bizim diğer çocukları bekleyeceğiz diye. valla siz kendinizi 2 ay beklemeye layık görebilirsiniz ama kolay kolay kimse kabul etmez bunu. hele aile aranıp bir açıklama bile yapılmıyor

siz demek ki abileri maddiyatla ölçüyorsunuz bu sizin düşünceniz, benden okudunuz mu abi bu illaaaa altın takacak evine en az 5000 lik hediye almazsa valla evime almam diye? kendi kafanızdakileri burada insanlar düşünüyormuş gibi yansıtmayın, bu para meselesi tamamen sizden çıktı şuan, ortada para konusu bile yokken. bu kadar maddiyatçı olmayın.

kardeşi evlenecek yaşa geldiyse kendi kararlarını verebilir, demek ki kızla konuşmuşlar o tarihte gidilmiş. madem öyle tanışmaya gittiklerinde deselerdi hayırlı iş için bizim diğer çocukları bekleyeceğiz diye. valla siz kendinizi 2 ay beklemeye layık görebilirsiniz ama kolay kolay kimse kabul etmez bunu. hele aile aranıp bir açıklama bile yapılmıyor
Diğer dediklerinize bir sözüm yok ama “kendinizi 2 ay bekletmeye layık görmek” ifadesi çok çirkin geldi kusura bakmayın. İletişim çok önemlidir. Karşılıklı durumlar konuşulur, anlaşılır gerekirse 1 yıl sonra istenilir(bizim tanışma isteme arası süresidir- bu arada kimse kimseyi bekletmedi, şartlar öyleydi konuşuldu anlaşıldı)

Diğer dediklerinize bir sözüm yok ama “kendinizi 2 ay bekletmeye layık görmek” ifadesi çok çirkin geldi kusura bakmayın. İletişim çok önemlidir. Karşılıklı durumlar konuşulur, anlaşılır gerekirse 1 yıl sonra istenilir(bizim tanışma isteme arası süresidir- bu arada kimse kimseyi bekletmedi, şartlar öyleydi konuşuldu anlaşıldı)

Bakın ne diyorsunuz? "şartlar konuşuldu, anlaşıldı" yani size değer verilmiş, açıklama yapılmış.
burada konu sahibi kendi babasını, abisini düşünüyor ama ne kız tarafını ne de konu da ki zavallı kardeşini düşünmüyor. aslında konu sahibi kardeşinin kafasına illa abilerin olsun yoksa "küserler" diye sokmasa bence kardeşi abilerine gerek duymayacak ama psikolojik bir baskı var.

"kendinizi 2 ay beklemeye layık görmek" lafını asla kötü niyetle kullanmadım, orada demek istediğim karşı tarafın değer vermeyişi. kızın babasının tutturmasına denilmedik laf bırakılmamış ama zahmet edip erkek tarafı olarak kız tarafına bir açıklama bile yapılmıyor, kim hak eder bunu? zaten bu tür konular yüzünden araya soğukluk girmiyor mu? bdv bu tür konularla dolu değil mi?

zavallı damat adayı abilerini beklemek zorunda ama abileri tatillerini kesip gelemiyor, e en mutlu günde tatillerini tercih ediyorlarsa bu çift neden bunun kavgasını yapmak zorunda bırakılıyor?

Kız babasına bu durumu anlatmış mı? Anlattıysa eğer evliliğide hızlandırcak maddi durumunuz yeterli mi? Baba çok sorun çıkaracak gibi (kız tarafı size ziyarete geldi mi?) Her şeyi üstlenmeyin bütün aile bireyleri gelsin sonra toplu karar verin derim

abilere kız görmeye gittiklerini söylememişler bile, tanışmaya giderken söyleme gereği duyulmuyor da istemede neden diretiliyor? kız ailesi tatile gitmiş gelmiş, o zaman deselerdi kıza bekleyelim abilerimiz tatilden dönsün hem tanışalım hem isteyelim arkasından hemen diye. Biraz karşı tarafı düşünün, bunun bir de öncesi var ki kızın babası niye gelmiyorlar diye kızı darlıyor ve daha 6 haftadan bahsediliyor. siz gerçekten tanışmaya geldikten sonra yaklaşık 2 ay bekler misiniz?

Benim tanışma ağustosta oldu. Ocakta biz gittik. Mart ayında isteme, söz, nişan bir yaptım. Ailem istemiyordu ve hiç ısrar etmediler. Erkek tarafı bize baskı yapıyordu. Bir şeyimiz eksilmedi bekledik diye o da bir gerçek. Tanışmayı duyurmadık tabii elaleme belki duyulsa insanlar derdi n'oldu iş bitti mi diye aylarca ses seda yok. Adam geziyorlar ediyorlar bir yüzük bari takalım diyordur kendince haklı olarak ben ona bir şey demiyorum. Şimdi kız abilerin dönüşüne olacağını biliyormuş ondan söyledim. Belki abilere sözümüz var deseler çocuklar tatile gitmeyecekti. Onlar gitmişken fırsat bilir gibi söz yapmayı kız 1.5 ay sonra olacağını bildiği için yanlış buldum. Baştan işleri yanlış. Kız ailesini biliyordur bu işleri o ayarlayacaktı güzelce organize edecekti. Ağlayıp sızlanmakla olmaz çocuk gibi.

Siz haksızsınız tanışmadan sonra kimse 2 ay bekletilmez öyle bir durumda aile büyükleri gider telefonla da değil direk giderek durumu açıklar o zaman sorun kimse yapmaz. Benim yaşadığım yerde tanışmaya git ondan sonra istemeye gelme herkes laf yapar kızı sıkıştırır en iyisi gidip konuşmanız.

Hahaha 2 ay beklenilse ne oluyor? Ben 5 yil eşim ile çiktim ben ne edepsiz bir insanmişim vuuu!

Ve bu çiftin verdiği ortak karar değil ki. Kizin baskisi. Kiz ille tanişma olsun diye baski yapti. Sonra ille isteme olsun diye yine baski. Ortak karar nerede? Tanişmadan sonra kiz ailesi tatile gidiyor ve isteme olamiyor. Kiz ailesi tatil hakki varda, oglan ailesinin hakki yokmu?

Yurtdişinda yaşiyorlar, kiz zaten oğlan ile çikiyor ama 6 hafta beklenilse olay oluyor öyle mi? Madem adet töre, tamam hemdn istenilsin, nişan yapilsin ama kiz kv'de evinide temizlesin, hatta beraber yaşasinlar. 6 haftalik beklemek istemeyen gelin adayi ona layik çünkü.

Polo
bu işlerin de bir işleyişi var, kızı hemen istemeyecekseniz görmeye, tanışmaya gitmezsiniz.
madem diğer abiler bu kadar kıymetlı tanışmaya giderken de bekleselerdi
o zaman kiz tarafi bir hemeb gelin tanismaya diye israr etmicekti iki yine kiz tarafi tanismadan sonra tatile gitmicek kizlarinin istenmesini beklicekti. hem illa gel tanis hem bize uygun vakit de gel illa iste amudada kalksinlar mi? hem ayrica erkek tarafi da kiz tarafini davet etmis ama onlar kabul etmemis bu ne demek. ayip nerden bakarsan kiz tarafinin yaptigi ayip

Hahaha 2 ay beklenilse ne oluyor? Ben 5 yil eşim ile çiktim ben ne edepsiz bir insanmişim vuuu!

Ve bu çiftin verdiği ortak karar değil ki. Kizin baskisi. Kiz ille tanişma olsun diye baski yapti. Sonra ille isteme olsun diye yine baski. Ortak karar nerede? Tanişmadan sonra kiz ailesi tatile gidiyor ve isteme olamiyor. Kiz ailesi tatil hakki varda, oglan ailesinin hakki yokmu?

Yurtdişinda yaşiyorlar, kiz zaten oğlan ile çikiyor ama 6 hafta beklenilse olay oluyor öyle mi? Madem adet töre, tamam hemdn istenilsin, nişan yapilsin ama kiz kv'de evinide temizlesin, hatta beraber yaşasinlar. 6 haftalik beklemek istemeyen gelin adayi ona layik çünkü.

ne alaka arya? adetlerimiz de gelin kv evini temizleyecek diye bir şey mi var? abiden beklenen maddiyat gibi bu da senin düşüncen zira öyle bir adet töre yok türkler de.
siz diğer konuları biliyorsunuzdur ona göre yorum yapıyorsunuzdur ama ben bilmiyorum kızın tanışma için baskı yaptığını, yapsaydı görümce hanım bence bunu buraya yazardı, daha kız gelmeden görümceliğe başlamış çünkü.

eğer siz tanışmaya gidip arkasından 2 ay bekletirseniz olmaz, sonrasında bu gelin bizi neden sevmiyor diye konu açarsınız, kardeşimiz bizden uzaklaştıyı da eklersiniz. en azından karşılarındakini insan yerine koyup açıklama yapmalılar.

ne alaka arya? adetlerimiz de gelin kv evini temizleyecek diye bir şey mi var? abiden beklenen maddiyat gibi bu da senin düşüncen zira öyle bir adet töre yok türkler de.
siz diğer konuları biliyorsunuzdur ona göre yorum yapıyorsunuzdur ama ben bilmiyorum kızın tanışma için baskı yaptığını, yapsaydı görümce hanım bence bunu buraya yazardı, daha kız gelmeden görümceliğe başlamış çünkü.

eğer siz tanışmaya gidip arkasından 2 ay bekletirseniz olmaz, sonrasında bu gelin bizi neden sevmiyor diye konu açarsınız, kardeşimiz bizden uzaklaştıyı da eklersiniz. en azından karşılarındakini insan yerine koyup açıklama yapmalılar.

Konu sahibi burda o aciklamalari yapti. Sirf gelin diye savunmayi gecmeseydin, sende okurdun. Ve evet gelinden hizmet bekleniliyor. Burda konulari oku istersen, halen kv'de ile beraber yasayanlar var. O adetler sadece gelinin yararinda degil yani. Zaten ondan dolayi ben tamamen karsiyim adetlere.

Ve gelin tüm süreci hesaplamasi lazimdi. Ben tarihleri esim ile secmistim beraber. Yazin tatil olmasi abes bir durum degil. Gelin hanim bunu tanismayi istediginde düsünmeliydi. Hele yurtdisinda. Yazin burda birsey yapilmiyor. Kimse dügün yapmaz yazin, cünkü cogu kisi tatilde oluyor.

Ve aciklama sadece geline yapilmali. Ortak karar budur. Gelin kendi ailesine aciklama yapar. Yetiskin bir insan ailesinin arkasinda saklanmaz.

Burada sorun illaki abilerin yengelerin olması veya olmamasi değil bence,Asıl sorun kız tarafının bencil davranması.
Kız kendi ailesini düşünerek ve ailesinin isteklerini dikte ediyor.
Erkek de evlenecek,onunda özel anları,ailesini yanında tabiki istemek en doğal hakkı. bazıları bunu görememiş abiye yengeye baglamış.
Aynısını erkek tarafı yapsaydı,tü kaka bu kızın abisi olmayacakmı denilirdi.
Bu sürecin maddi ve manevi bir hazırlık süreci var her iki taraf içinde.
Sadece tek tarafın hazır ve hazırlıklı olması yetmiyor.
Bir evlilik ve iki ailenin huzuru bir kız babasının agresifliğine göre şekillenmemeli bence.

bu işlerin de bir işleyişi var, kızı hemen istemeyecekseniz görmeye, tanışmaya gitmezsiniz.
madem diğer abiler bu kadar kıymetlı tanışmaya giderken de bekleselerdi
Kız tanışmaya ısrarla çağırıyor!
Yoksa tabiki beklerlerdi.
Ama önce siz gelin tanışın,tatil dönüşü isteme olunur diye ısrar edenlerde kendileri.
Zaten tanışmada anne-baba tanışsa yeter.
Bende abimin tanışmasına gidemedim farklı şehirlerde olduğu için.
Ama isteme ve nisan,benim ve eşimin gelebilecegi tarihe göre ayarlandı.Gelinimiz ve aileside aynı tarihlerin uygun olduğunu söylediler.
Eşimler beni istemeye gelirken ablalarina uygun olan tarih ayarlandı.olmasi gerekende bu bence.
Oğlumun sünnet düğünü halalarının katılabileceği tarihe göre ayarladık.
Çünkü bunlar birinci derece canın,ciğerin.

Mesele kizi vermeye merak degil. Mesele gorusuyorlarsa adi olsun meselesi kiz babasi olarak o hakli, erkek tarafi olarak sizinde cok hakli gerekceleriniz var. Kiz babasina durumu anlatip ikna etmeli abiler olmadan olmaz cok buyuk saygisizlik. Kuzenim nisanlanirken amcasini vs cagirdi ama ev kucuk diye kuzenini cagirmadi (evli) o bile olmadi kaldi ki bu damadin abisi.

valla olan arada gençlere oluyor tanıştırsalar bi dert tanıştırmasalar bir dert

Back
X