Tatlı Tarifi kız isteme ve tatlı sorunum:)

esra3434

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2014
646
328
53
arkadaşlar eşimin kız kardeşini istemeye gelecekler,tatlıyı da ben üstlendim.pide,sarma,makarna salatası yapıcaklarmış.bunların yanına tatlı ne yapılır sizce?
herkese teşekkürler..

Baklava yufkasiyla cevizli tatli yapabilirsin.serbetli gune de uygun ben sık yaparim ozel misafirede yaparim herkes bayilirdi

Bide kadayif sarma da yapabilirsin fistikli yine serbetli
aklina yatan olursa tarif verebilirim

Bu havada mümkünse daha az şekerli tatlılar tercih etmeli

Baklava yufkasiyla cevizli tatli yapabilirsin.serbetli gune de uygun ben sık yaparim ozel misafirede yaparim herkes bayilirdi

Bide kadayif sarma da yapabilirsin fistikli yine serbetli
aklina yatan olursa tarif verebilirim
baklava yufkasıyla cevizli tatlı güzele benziyor,sence ilk denemem de yapabilirmiyim

Ben hazirla yapiyorum bir paket yufka 300 gr ceviz 250 gr tereyagi yarim cay bardagi siviyag uzerine istersen toz yesil fistikla susleyebilirsin

Buyuk bir tepsiye ihtiyacin var yada iki tepsi yapmak istersen bir dikdortgen borcam bir yuvarlak cikiyor
yada bir firin tepsisi buyuk

vavvv:) harıka gözüküyor..
yok bacım ben de nerde oyle marifet hazır yufkadan yaparım bende
Zaten bende yapamiyorum.iste yufkacilar taze taze satiyor bazen onu diyorum. Inan tat olarak ta cok guzel oluyor. Ben bikackez misafira yaptim bayildilar

ama bana daha açık anlatman gerekecek,çünkü hiç yapmadım böyle bişey ve çokkk güsel olsun istiyorum
ben şimdi malzemeleri almaya gideyim,sen tarifini yazıncada yaparım inş.
çokk teşekkür ederim cnm,Allah razı olsun..güzel bi fikir oldu..
kayınvalidemlere süpriz yapayım,benden hiç beklemezler böyle birşey

Kız isteme de aksam yemegi sunumuna ne gerek var.Millet pide mi yiyecek kız mı isteyecek.Abartı bunlar. ÇAY Kahve tatlı yeterli.

Bugun hazirlayabilirsin ustunu strecle kaplayip dolapta beklet eger yarin aksam yenecekse oglen pisirir soguk serbetini ustune doker sogutursun.

Simdi oncelikle cevizi dovmen lazim yada robottan gecir ama cok ince olmasin resimdeki gibi istersen ilk yapisin diye dikdortgen biseyde yap sekli daha iyi olur. Riske girmezsin. Ben yufkalari tek tek kullaniyorum daha citir oluyor. Bir yufkayi ac. Cevizi uzerine serp rulo seklinde sar sonra o ruloyu hafifce kivirip tepsinin enine dogru koy. Hemen uzerine erimis tereyagini gezdirki sekli bozulmasin . Hepsini boyle tek tek sarip kivirip tereyagla arka arkaya diz. Aralarini gevsek birakma ama biebirine yakin olsun en son kalan teeeyagini eait bi sekilde yay ve strec filmleyip dolapta bekletebilirsin. Serbetinide yapip sogutman lazim 5.bucuk suya 5 seker yapiyorum yarim limon suyunu kaynayinca koy biraz daha kaynat azicik kivamli olsun. Buzdlabina koyma sakın sekerlenir . Bem bugunden hazirlayip yarin pisirirsen telasa girmezsin . Tatliyi pisirirken kipkirmizi olmasina ozen goster .serbetini de birden dokme. Hepsi islansin once bakttin serbet kaldi emdikce ustune ekleyebilirsin

Kız isteme de aksam yemegi sunumuna ne gerek var.Millet pide mi yiyecek kız mı isteyecek.Abartı bunlar. ÇAY Kahve tatlı yeterli.
bana kalsada abartı ama bızım burda bu daha bişey diil cnm..
insanlar 'adet' adı altında kendilerine işkence yapıyorlar..onunde de aıle buyuklerı varsa sen de ayak uydurmak zorunda kalıyorsun bı yerde

Onlar baklava getirmeyecek mi ? Getirecekse meyveli kuplar yapabilirsiniz kalabalık değillerse ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…