• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız isteme

Namename

Guru
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2012
1.898
2.223
333
Merhabalar çok önemli bi dert değil ama sizinde fikirlerinizi almak istedim.
Benim 7 yıllık bi ilişkim var ve mayıs ayında isteme söz nişan olacak.Babamı kaybettiğim için dedemden isticekler.Dedem sevgilim olduğunu biliyo ama henüz birebir konuşmadık.Öncelikle bunu dedeme ne zaman söylemeliyim annen söylesin derseniz annemle konuşmuyolar.İkinci sorumda erkek arkadaşım mayıs ayına kalmadan evlenme teklif edebilir ama annem diyo ki hemen etmesin teklif ettikten 1-2 hafta sonra istemeye gelmeleri gerekiyo.Böyle bi kural mı var? Fikirlerinizi bekliyorum.Bu arada ikimizde 25 yaşındayız

Teklif etse nolacak etmese nolacak, teklif edince nikah dairesine başvuru yapmış olmuyosunuz ki bu kuralı kim koymuş

Merhabalar çok önemli bi dert değil ama sizinde fikirlerinizi almak istedim.
Benim 7 yıllık bi ilişkim var ve mayıs ayında isteme söz nişan olacak.Babamı kaybettiğim için dedemden isticekler.Dedem sevgilim olduğunu biliyo ama henüz birebir konuşmadık.Öncelikle bunu dedeme ne zaman söylemeliyim annen söylesin derseniz annemle konuşmuyolar.İkinci sorumda erkek arkadaşım mayıs ayına kalmadan evlenme teklif edebilir ama annem diyo ki hemen etmesin teklif ettikten 1-2 hafta sonra istemeye gelmeleri gerekiyo.Böyle bi kural mı var? Fikirlerinizi bekliyorum.Bu arada ikimizde 25 yaşındayız
kaç yaşındasınız? sorularınız pek bir ilginç

İstediği zaman etsin teklifini
Evlilik teklifi için kural mı olur ?
Erkek uygun zamanı kollar ve eder hepsi bu ?
Annenizi bukadar dahil etmeseniz özelinize o da teklifi nezaman etsin gibi bir yorumda bulunmaz yorumlamaz .
Arkadaşınız ile sonrasında isteme ilgili program yapar anneyi dahil edersiniz anne uygun ise zaten uygun olsun der aynı şekilde dede içinde geçerli.Sonrasın dada istenir.
SEVGİLİNİZE böyle bir komut verirseniz şu gün değilde bugün olsun diye zaten o günün büyüsü bozulur bence .....
Mutluluklar........

adamın evlenme teklif edeceği varsa bırak etsin istediği zaman.

ne diyeceksin ki 'canım naber? ya bişey diycem. bana şu tarihte evlenme teklif edebilir misin? iki hafta sonra da istemeye gelirsiniz. kıpss :))'

Bencede doğal gelişmesi gerekiyo ama annem sürekli aynı şeyi diyo :KK53:

Bence bırak etsin teklifini hem yaşında artık evlilik çağında hani 7 yıllık bir ilişkiyi de göz önüne alırsak evlilik teklifini etmesinde bir mahsur yok yani.. dedenle ile de evliliğe gerçekten karar verdikten sonra söyleyebilirsin..

Öyle bir kural yok.
Hatta bence bu işlerde kural yok.
Ben de birkaç gün önce evlenme teklifi aldım ama kız isteme falan olmayacak, çünkü istemiyorum.
Muhtemelen nişan da yazın olacak.
Siz sevgilinle nasıl istiyorsanız öyle planlayın, kimsenin sizi germesine de izin vermeyin.

Evlenme teklifi, adı üstünde evlenme kararı vermek üzere edilen bir teklif. Evleneceği belli olan çiftler için saçma zaten, istemeden 2 hafta önce edilir gibi bir kural olması mümkün değil.

Anneniz dedeyle konuşmuyor ama damadın evlîlik teklif tarihine ipotek koymayı hak görüyor

Dedeye de çok bir şey demeye gerek yok şu tarihte isteyecekler verirsin beni değil mi dedeceğim bu kadar de yeter

Evlilik teklifi hakkında da bir şey deme ister eder ister etmez onu da damat bilir

Canım yanlış anlama ama istemeye gelinmesi belli olan tarih için evlilik teklif edilmesine gerek yok.Evlilik teklifi senin hissetmedigin bir anda gelirse sürprizli şaşırtıcı ve anlamlı olur..Her tarih ayarlandiktan sonra yapılan evlilik teklifinin ne albenisi kaldı ki?

Sevgiliniz formaliteden evlilik teklifi etmiş olacak zaten nişan tarihi falan konuşuluyorsa.
Ayrıca tekliften sonraki 2 hafta içinde isteme kuralı nerede yazıyor?
Öyle birşey söylemeyin çocuğun hevesini kaçırırsınız.

Teklife karismayin istedigi zaman etsin onu bulamayanlar da var:KK53:
Tekliften iki hafta sonra hemen isteme olmali diye bir kural da yok.. annenizi bukadar karistirtmayin derim..
Dedenize de kendiniz soyleyin madem biliyormus zaten her sey daha kolay olacaktir..
Bizimkilerin hic haberi bile yokken bir gun ben onume cektim takir takir konusmustum (benim yaptigimi yapmayin evde bir kasvet bir cenaze havasi olusuveriyor 2dakkada:KK43:)
Yok ben ille de utaniyorum soyleyemem diyorsaniz anneanne citlatabilir yada teyzeniz fln varsa..
Bunlar da olmaz annemle de konusmuyorlar diyorsaniz da is basa dusuyor o zaman..
Mutluluklar dilerim.

Annen neden sizin aranızdaki evlilik teklifi mevzusuna karışıyor ki? Anneni ilişkine bu kadar karıştırma ilerde sıkıntı yaşayabilirsin.

ay adamın ne zaman teklif edeceğine de ailece siz mi karar veriyorsunuz? annenizi bu kadar ilişkinize dahil etmeyin sonra çok zararlı çıkarsınız..
dedenize de geliceklerinden 1 hafta önce haber verirsiniz..

Teklif konusunda yazılacaklar yazılmış,katılıyorum.

Deden, annenin babası mı ? Neden illaki dedenden istiyorlar ? Annenden de isteyebilirler..
Dedenle annenin gerginliği böyle bir günün tadını kaçırır.Veya istemeden önce ikisini barıştırın.Hem vesile olur,biz bir aileyiz,siz büyüğümüzsünüz denebilir.

Back
X