Kız kardeş..

mb1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
2.254
1.465
Merhaba kızlar, aklıma takılan bişeyler var.. Eskiden belki sorundu şimdi o kadar olmayabilir ama nedenini merak ediyorum sizlere de sormak istedim. Benden 3 yaş küçük kız kardeşim var. Küçüklükten beri aramız pek iyi değildir.. ve çocuklukta da hep sen ablasın sen örnek olacaksın gibi her şeyin benden beklenendiği bir durum vardı.. Ben sürekli eleştirilirken, bütün zararlar bendendir mutlaka iken mesela bütün korumacı haller küçüklereydi.. Kısacası anneden babadan bir şefkat koruma gibi bişey görmedim ama ben hariç diğer kardeşlerim tam aksi.. Bunları geçtik.. Ben biraz yetiştirme tarzından biraz insanlara güvensizlikten biraz okumaya çalışmaya öncelikten evlenmeyi düşünmedim.. Kız kardeşim evlendi çocukları var. Ben yüksek lisans yapıyorum o çalışıyor.. Konu şu, kardeşim daha sözlüyken internetten benim de tanıdığım bir arkadaşıyla benim dedikodumu yapmış msn den. Yazdıkları da gerçek olmayan şeyler. Beni kötülemiş, kötü göstermiş.. ben bununla konuşmadım hatta hakkımı da helal etmedim.. Neyse onlar evlendiler bize geliyorlar tabi haliyle kalacaklar, benim odama geçmek için onların kaldığı odanın önünden geçiliyor. Ben gayri ihtiyari farkında olmadan geçerken onların odanın içine bakmışım.. bunu da ben geçerken ağzının içinden bişeyler derken duydum. Ne bir art niyet ne bişey var bende.. Sanki ben kocasına bakmışım gibi kendi kendine söylenme gibi bişey duydum.. Ya Rabbim.. Bu gün olan bişey, şimdi kardeşim doğum yaptı, annemler ona hediye altın alacaklarken bana da almışlar, ona alınan gibi bana da alındı yani.. Misafirler varken konusu geçince o hediye mi diye evet deyip geçerken bana da bakmalar.. Halbuki bana da alındı benzeri ben o gün takmadım bile.. Bunlar şimdi aklıma gelenler. Şİmdi kardeşim evli, çalışıyor.. Ben evli de değilim çalışmıyorum da.. Yani bu hareketleri gerektirecek bi durum yok. Eskiden beridir buna benzer şeyler olurdu.. Sizce bunların nedenleri ne olabilir ve sizce bunlar normal mi?

Normal değil.
Ailenizin sizi yetiştirme tarzından kaynaklı.
Kardeşinizi çok fazla şımartmışlar ve size karşı çekememezlik oluşmuş.
Anne ve babanın tutumu sizi etkliyor işte.
Ah ebevenyler ah..

Bunun sebebi ana babanız kardeşinizi onlar yoğurdu.

Normal değil.
Ailenizin sizi yetiştirme tarzından kaynaklı.
Kardeşinizi çok fazla şımartmışlar ve size karşı çekememezlik oluşmuş.
Anne ve babanın tutumu sizi etkliyor işte.
Ah ebevenyler ah..

Daha fazla şımartıldıysa çekememezlik olmaması lazımken tam tersi mi olmuş yani..

Küçükler daima daha fazla şımartılır. Ama bundan ziyade, aranizda kardeşlik bağı pek oluşmamiş gibi duruyor.

Biz kardeşimle uzun yillar hiç anlaşamadik, kavgalar ettik. Ama aramizda o bağ hep vardi. İkimiz de olgunlaştikça her şey normale döndü. Ben sizde bunları göremiyorum. Aranizda anlamsiz bir çekişme, kiskançlik ve soğukluk var. Dedigim gibi bu da geçmişinizden kaynakli ve bu saatten sonra düzelmesi zor gibi.

Sadece olabildiğince görmezden gelin, alttan alın, huyuna gidin. Bu sorunlarin farkinda olduğunuz için malesef yine size ablalik yapmak düşüyor. Sonuçta kardeşiniz, caniniz o sizin. İlişkiniz nasil olursa olsun..

Çocuklara eşit derece Sevgi ve ilgi verilmediğinde böyle oluyor işte. Kardeşini bu yaştan sonra değiştiremezsin, belki psikolojik problemleri de var olabilir takma kafana.

Cok fazla simartildigi icin sizi kucumsuyor gibi sezdim.

Küçümsenecek bir durum yok.. Yapı meselesi.. Ben kendimden daha güzel birini görürsem ne kadar güzel derim. Daha başarılı birini görürsem beğenirim nasıl yaptığına bakarım.. Bazı insanlar da böyle davranmaz.

Küçükler daima daha fazla şımartılır. Ama bundan ziyade, aranizda kardeşlik bağı pek oluşmamiş gibi duruyor.

Biz kardeşimle uzun yillar hiç anlaşamadik, kavgalar ettik. Ama aramizda o bağ hep vardi. İkimiz de olgunlaştikça her şey normale döndü. Ben sizde bunları göremiyorum. Aranizda anlamsiz bir çekişme, kiskançlik ve soğukluk var. Dedigim gibi bu da geçmişinizden kaynakli ve bu saatten sonra düzelmesi zor gibi.

Sadece olabildiğince görmezden gelin, alttan alın, huyuna gidin. Bu sorunlarin farkinda olduğunuz için malesef yine size ablalik yapmak düşüyor. Sonuçta kardeşiniz, caniniz o sizin. İlişkiniz nasil olursa olsun..

Bu saatten sonra düzelmez de değişmez de.. Ayrı şehirlerdeyiz zaten.. Allah beni kurtardı.. İlk bebeği doğduğunda çocuğu özlediğimden ağlayacak oluyordum çocuğun fotoğrafını facebooktan görüyordum da adam gibi fotoğrafını yollamıyordu.. Çoğu şey eksik.. Hayırlısı olsun.

Küçümsenecek bir durum yok.. Yapı meselesi.. Ben kendimden daha güzel birini görürsem ne kadar güzel derim. Daha başarılı birini görürsem beğenirim nasıl yaptığına bakarım.. Bazı insanlar da böyle davranmaz.

Evet iste, kardesiniz de sizin gibi degil.
Size karsi icinde ne var bilmiyorum anlattiklarinizdan ben bunu çıkardım.
Simartilan bir cocuk her zaman daha fazlasini ister. Yetinmeyi bilmez. Sizi istemiyor belli ki.

aslında şeytan ayrıntıda gizli. aileniz kız kardesınızın çocugu oldugunda ona alınan takıdan neden size de aldı?
demek sızde de var biraz kıskançlık.

Aynısından değil. Bana hediye olarak haberim olmadan geldi. Ben nedenini sorduğumda annem senin okullar için de bişey yapamamıştım dedi. Mezuniyet olarak.

Evet iste, kardesiniz de sizin gibi degil.
Size karsi icinde ne var bilmiyorum anlattiklarinizdan ben bunu çıkardım.
Simartilan bir cocuk her zaman daha fazlasini ister. Yetinmeyi bilmez. Sizi istemiyor belli ki.

Haksızlıkla karşılaşınca doğal olarak Allah'a sığınıyorsun. Benim de öyle oldu.

Kardesler arasinda nasil boyle olaylar olabiliyor gercekten aklim hayalim almiyor.
Hele bana oyle yok kocama baktin imalari yapsaydi sacindan tutup disari atardim edepsizin.
Azicik terbiye edep ogretmek lazim.
Ya bu arada koca insanlar olmussunuz anneniz neden size de çeyrek aldi?
Eger almasaydi, bence siz de kiskanacaktiniz..

Aileniz sizi boyle buyutmus. En büyük kötülüğü yapmislar farkinda degiller.

aslında şeytan ayrıntıda gizli. aileniz kız kardesınızın çocugu oldugunda ona alınan takıdan neden size de aldı?
demek sızde de var biraz kıskançlık.

Ben de bunU düşünmüştüm kız kardeşiniz de benim bebeğim oldu ona da aynı hediyeyî aldılar diye konu açsa yine anne baba hatalı derdik

Hakkaten dogum yapan kadina bebege altin alinir da size ne diye altin alma geregi hissetmisler ben o kisma takildim..

Sizde dogum yapinca alirlardi altininizi..

Şimdi kardeşime doğum hediyesi olarak ilkinde de bişey aldılar da ne olduğunu bilmiyorum. Bu kez burdalar ve burada doğum yaptı yine doğum hediyesi olarak ona bileklik alacaklarmış. Çeyrek değil. Annem bana da almış bileklik. Bikaçgün önce doğum günümdü ama ondan değil sanırım. Benim yüksek lisans ve okulların mezuniyeti için dedi. Yani doğum olmamış olsa da annem o günd değilse de başka gün başka daha ufak bişey de olsa yapardı. Daha önce ben onun başka bi bilekliğini çok beğeniyodum. Hiç beklemiyodum Beğeniyorum diyince çıkarıp bana verdi benim önceki okulun mezuniyeti için dedi..

Kardesler arasinda nasil boyle olaylar olabiliyor gercekten aklim hayalim almiyor.
Hele bana oyle yok kocama baktin imalari yapsaydi sacindan tutup disari atardim edepsizin.
Azicik terbiye edep ogretmek lazim.
Ya bu arada koca insanlar olmussunuz anneniz neden size de çeyrek aldi?
Eger almasaydi, bence siz de kiskanacaktiniz..

Aileniz sizi boyle buyutmus. En büyük kötülüğü yapmislar farkinda degiller.

Ben de bunU düşünmüştüm kız kardeşiniz de benim bebeğim oldu ona da aynı hediyeyî aldılar diye konu açsa yine anne baba hatalı derdik

Hakkaten dogum yapan kadina bebege altin alinir da size ne diye altin alma geregi hissetmisler ben o kisma takildim..

Sizde dogum yapinca alirlardi altininizi..

Şimdi kardeşime doğum hediyesi olarak ilkinde de bişey aldılar da ne olduğunu bilmiyorum. Bu kez burdalar ve burada doğum yaptı yine doğum hediyesi olarak ona bileklik alacaklarmış. Çeyrek değil. Annem bana da almış bileklik. Bikaçgün önce doğum günümdü ama ondan değil sanırım. Benim yüksek lisans ve okulların mezuniyeti için dedi. Yani doğum olmamış olsa da annem o gün değilse de başka gün başka daha ufak bişey de olsa yapardı. Daha önce ben onun başka bi bilekliğini çok beğeniyodum. Hiç beklemiyodum Beğeniyorum diyince çıkarıp bana verdi benim önceki okulun mezuniyeti için dedi..

Benim de 3 yaş küçük kız kardeşiim var.. çok didişirdik küçükke ve ergenken özellikle kıyafet konusunda !!
Ve dediğin gibi hep ben büyük ve örne alınması gereken kişi oldum ama lafta hayatta kendimi ezdirmem :))

Ama canımı isterse canımı veririm.. o da öyle !! Tövbe bismillah kocama baktın imaları falan böyle kelimeler ne demek!
Değil bir kardeş arasında normal insanlar arasında bile normal bir durum değil.
Hatta kesinlikle ve kesinlikle kabul edilemez bir şey..

Allah korusun nasıl bir kardeşlik aileniz dengeyi saglayamamış siz mezun olunca taksalarmış altın size niye onun doğumunu beklediler ki..
bi de kardesinizin ne dediğini duymamışsınız tam olarak belki siz alındınız boşa..

X