- 18 Mayıs 2012
- 2.254
- 1.465
Merhaba kızlar, aklıma takılan bişeyler var.. Eskiden belki sorundu şimdi o kadar olmayabilir ama nedenini merak ediyorum sizlere de sormak istedim. Benden 3 yaş küçük kız kardeşim var. Küçüklükten beri aramız pek iyi değildir.. ve çocuklukta da hep sen ablasın sen örnek olacaksın gibi her şeyin benden beklenendiği bir durum vardı.. Ben sürekli eleştirilirken, bütün zararlar bendendir mutlaka iken mesela bütün korumacı haller küçüklereydi.. Kısacası anneden babadan bir şefkat koruma gibi bişey görmedim ama ben hariç diğer kardeşlerim tam aksi.. Bunları geçtik.. Ben biraz yetiştirme tarzından biraz insanlara güvensizlikten biraz okumaya çalışmaya öncelikten evlenmeyi düşünmedim.. Kız kardeşim evlendi çocukları var. Ben yüksek lisans yapıyorum o çalışıyor.. Konu şu, kardeşim daha sözlüyken internetten benim de tanıdığım bir arkadaşıyla benim dedikodumu yapmış msn den. Yazdıkları da gerçek olmayan şeyler. Beni kötülemiş, kötü göstermiş.. ben bununla konuşmadım hatta hakkımı da helal etmedim.. Neyse onlar evlendiler bize geliyorlar tabi haliyle kalacaklar, benim odama geçmek için onların kaldığı odanın önünden geçiliyor. Ben gayri ihtiyari farkında olmadan geçerken onların odanın içine bakmışım.. bunu da ben geçerken ağzının içinden bişeyler derken duydum. Ne bir art niyet ne bişey var bende.. Sanki ben kocasına bakmışım gibi kendi kendine söylenme gibi bişey duydum.. Ya Rabbim.. Bu gün olan bişey, şimdi kardeşim doğum yaptı, annemler ona hediye altın alacaklarken bana da almışlar, ona alınan gibi bana da alındı yani.. Misafirler varken konusu geçince o hediye mi diye evet deyip geçerken bana da bakmalar.. Halbuki bana da alındı benzeri ben o gün takmadım bile.. Bunlar şimdi aklıma gelenler. Şİmdi kardeşim evli, çalışıyor.. Ben evli de değilim çalışmıyorum da.. Yani bu hareketleri gerektirecek bi durum yok. Eskiden beridir buna benzer şeyler olurdu.. Sizce bunların nedenleri ne olabilir ve sizce bunlar normal mi?