kiz kardesim 2 gun once evinde esinden dayak yedi ve o suan ayri bir sehirde ve calisiyor

Ne olur yardumci olun kiz kardesim ankarda esiyle oturuyor ben kocaelindeyim bir istede calisoyorum . Ogrendim ki dayak yemis bu ilk oldu ama daha once surekli eziyet hakaret yasiyordu 4 aylik evliler ama cocuk psikopat cikti. Hukuki acidan bu isler nasil ilerler yardimci olabilir misiniz. Canimdan ote o benim

Öncelikle geçmiş olsun.
4320 sayılı Ailenin korunmasına dair kanuna göre:Aile içi şiddete maruz kalan eş veya aile bireylerinden biri ya da olaya tanık olan 3. bir kişi Polise, Aile Mahkemesine veya Savcılığa başvurabilir. (Başvuru için harç ödemek gerekli değildir). Polis veya savcılığa başvurulduğu takdirde olay Aile Mahkemesine yönlendirilir.
Aile mahkemesi hakimi gecikmeksizin dosya üzerinden uzaklaştırma,telefonla rahatsız etmeme,belli bir mesafeye yaklaşmama gibi tedbir kararı verir.bu tebdir kararı en fazla 6 ay olur.sonra süre bittikçe şiddet,tehdit vs devam ediyorsa tekrar tedbir kararı verilir.
Ablanız öncelikle polis merkezine giderek eşi tarafından darp edildiğini beyan ederek şikayetçi olsun,oradan darp raporu için sağlık kuruluşuna gönderilir.bu raporla birlikte savcılık da gerekeni yapar evrakı aile mahkemesine gönderir.Aile mahkemesi kanunda sayılı tedbirlerden birine hükmeder.
Bundan sonra darp ve kötü muameleye dayanan boşanma davası açması gerekir.burada dayak nedeniyle manevi tazminat da talep edebilir.şartları oluşmuşsa nafaka ve maddi tazminat da talep edebilir.tabiki tüm iddialarını ispatlamak kaydı ile talebi kabul edilir.aksi takdirde reddedilir ve karşı tarafın vekili varsa vekalet ücreti ödemek zorunda kalır.bu durumda darp raporu çok çok önemli yani.
Boşanma davasını ablanız ikametgahını ailenizin yanına aldırırsa orada da açabilir.boşanma davası eşlerin son 6 ayda oturdukları yerde açılabildiği gibi dava tarihinde taraflardan birinin ikametgahında da açılabilir.
Boşanma davası açıldığı tarihten itibaren taraflar ayrı yaşamalı aksi takdirde dava reddedilir.Ablanız bu dayak olayından sonra uzunca süre eşi ile aynı evde yaşamaya devam ederse eşini affetmiş sayılır.bu şiddet nedeniyle dava açamaz açarsa da açılmış olan dava affetme nedeniyle reddedilir.

Bu gun tarihi itibariyle yaziyorum. A o yazilarimi onlarin evliliklerinin 4. Ayinda yazmisim. 8. Aya kadar kiz kardesim yuvam duzelir diye dayandi. Dayanirken cocugun psikopatligi gecmedi. En son annesiyle birlikte hala yasiyorlardi. Evden atmakla karsilasti. Isten ciktigi gun bi resmi kuruma gitti eve gitmedi. Is kiyaferi ve cantasiyla sadece. Orada o kurum ablami mor cati kadin siginma evine aldi. 1 _ 1.5 ay kadardi galiba ankarada kadin siginma evinde yasadi. Sonra buraya isyerimiz tayinini cikardi. Artik ailemle yasiyor. Cok kotu donemler gecirmisti. Mahkemesi devam ediyor. Ben de evlendim bu arada. Allah herkesin gonlune gore versin. Herkesi her konuda duzgun insanlarla karsilastirsin

Bu gun tarihi itibariyle yaziyorum. A o yazilarimi onlarin evliliklerinin 4. Ayinda yazmisim. 8. Aya kadar kiz kardesim yuvam duzelir diye dayandi. Dayanirken cocugun psikopatligi gecmedi. En son annesiyle birlikte hala yasiyorlardi. Evden atmakla karsilasti. Isten ciktigi gun bi resmi kuruma gitti eve gitmedi. Is kiyaferi ve cantasiyla sadece. Orada o kurum ablami mor cati kadin siginma evine aldi. 1 _ 1.5 ay kadardi galiba ankarada kadin siginma evinde yasadi. Sonra buraya isyerimiz tayinini cikardi. Artik ailemle yasiyor. Cok kotu donemler gecirmisti. Mahkemesi devam ediyor. Ben de evlendim bu arada. Allah herkesin gonlune gore versin. Herkesi her konuda duzgun insanlarla karsilastirsin
Amin
Kardeşiniz adına sevindim bugüne kadar düzelen adam görmedim
Allah güzel yazılar yazsın kardeşinize ve size

Darp raporu alsın hemen tabi ki de uzaklaştırma alsa bile her gün ne haberler duyuyoruz. Eve giremez diye bir şey yok ki kırar da girer her türlü. Allah korusun daha büyük zarar verebilir. O evde yaşamamasında fayda var eğer daha kötüsünden endişe ediyorsanız.

Darp raporu alsın hemen tabi ki de uzaklaştırma alsa bile her gün ne haberler duyuyoruz. Eve giremez diye bir şey yok ki kırar da girer her türlü. Allah korusun daha büyük zarar verebilir. O evde yaşamamasında fayda var eğer daha kötüsünden endişe ediyorsanız.
Sanirim kardeş boşanmış

Evet bi guncelleme iyi oldu. Bosanma davasi acildi. Dosya gunu acildiginda davaya gun verdiler. Durusma icin o gunu brkliyoruz simdi. Ablam artik yanimizda isine gidiyor hayati duzgun bir sekilde devam ediyor. Insallah dava gunu bosanma sonuclanir. Tesekkurler

Ne olur yardumci olun kiz kardesim ankarda esiyle oturuyor ben kocaelindeyim bir istede calisoyorum . Ogrendim ki dayak yemis bu ilk oldu ama daha once surekli eziyet hakaret yasiyordu 4 aylik evliler ama cocuk psikopat cikti. Hukuki acidan bu isler nasil ilerler yardimci olabilir misiniz. Canimdan ote o benim
hemen bosansin

Evet bi guncelleme iyi oldu. Bosanma davasi acildi. Dosya gunu acildiginda davaya gun verdiler. Durusma icin o gunu brkliyoruz simdi. Ablam artik yanimizda isine gidiyor hayati duzgun bir sekilde devam ediyor. Insallah dava gunu bosanma sonuclanir. Tesekkurler
yalniz tam tamina 2 yil gecmis aradan bu kadar neden bekledi

Back
X