• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız kardeşim için ne yapabiliriz? Yardımmm

Bence götürdüğünüz psikolog/psikiyatrlar da iş yok. Sizin doktor doktor gezmenin lazım bu aşamada, doktorun önemsememesi anormal bence. Ayrıca boyu 1.64 kilosu 50 diyorsunuz ama boy kilo oranı gayet normal, kadınsı durmasına mı laf ediyordu arkadaşları? Kardeşinizi sporla beraber hobi kurslarına falan da yollayabilirsiniz stres atar, sıradan ergen tribi gibi falan değil bayağı ciddi bir durum yani.

Psikiytri doktorunu degistirin bir kac uzman gorusu daha alin.
Ve kesinlikle tek basina degil ama sizinle birlikte yuzme derslerine yazdirin.
Kendiyle barisacaktir icinde ki enerjiyi harcayacaktir.

Valla konunuzu okuyunca sosyopati arastirdim
Gercekten kardesiniz birebir uyuyor. Ergenliktendir diye dusunmek isterim ama bu durumu devam ederse sonu hic olmayacak ve baskalarinin da canini yakacak
Cocuklugunda ne yasadi nasil bir evde buyudu
Siddet,alkol,istismar var miydi niye boyle olmus olabilir siz bilirsiniz mutlaka.

adet düzensizliği var mı? Ya da fazla tüylenme varsa çocuk endokrin e de götürün belki hormonlarda sorun vardır. boy kilo normal bence.

12 yasında kız kardesim var.7ye gidiyor. Psikolojisi bayagı bozuk.9 yasında ergenliğe girdi. Boyu 1.64 kilosu 50. Yüzü dahil kadınsı duruyor okulda dalga geçiyorlardı. Surekli kavgaya karışıyordu. Öfkesini kontrol edemiyordu ve kendini kesiyordu ama görseniz sessiz sakin hanım hanımcık kız dersiniz kendini belli etmiyor. Çantasında gizlice jilet taşıyordu. Okul değiştirdik sonra yaşadıkları yüzünden psikiyatriye gitti. Travma , majör depresif bozukluk, kaygı bozukluğu tanısı aldı. 6 ay ilaç kullanması gerek. Bu okulda da arkadaş edinmek istemediğini kimseyle anlamadığını söyledi. Normal bir çocuk gibi değil. Sürekli donuk ve yavaş bir hâlde. duygularını hissetmediğini söylüyor bir ara kendini boğmaya çalışmıştı. Ama gerçekten gizliyor kendini tanısanız bile anlamazsınız çok farklı davranıyor tanıştığı insanlara. Hatta dolabında sigara buldum. Tek basına dışarıya çıkmıştı yagmurlu havada bir yerde durmuş ve sigara içmiş. Yerde kibrit çöpü buldum.Sık sık rol yapıyor sınavlardan kaçıyor okula gitmiyor. Ne yapabiliriz kardeşim için? Nasıl bir çözüm bulunabilir?
Öncelikle çok geçmiş olsun. Allah yardımcınız olsun. Kardeşinizin erken çocukluk döneminde güvenli bağlanma problemi olduğunu düşündüm. 0-4yaş dönemini nasıl geçirdi. Anne ve babanız nasıl ebeveynler bunlar çok önemli. Psikiyatristlerden önce bir pedagoga gitmenizi öneririm. Youtube dan Adem güneş - güvenli bağlanma bozukluğu videosunu izlerseniz belki size bir fikir verebilir.
Gelişmeleri paylaşırsanız sevinirim

Bence spora yazdırın basketbol voleybol gibi. O sporlarda uzun boylu kızlar oluyor, kendine benzeyen diğer kızların arasında kendini yalnız hissetmez diye düşünüyorum.

başka bi doktora daha götürün. terapiye gerek yok deyip 6 ay ilaç dayamak nedir yahu.

Allah yardımcınız olsun çok zor
başka doktor benimde tavsiyem

anneniz ve babanız nasıl insanlar araları nasıl mesela?

Valla konunuzu okuyunca sosyopati arastirdim
Gercekten kardesiniz birebir uyuyor. Ergenliktendir diye dusunmek isterim ama bu durumu devam ederse sonu hic olmayacak ve baskalarinin da canini yakacak
Cocuklugunda ne yasadi nasil bir evde buyudu
Siddet,alkol,istismar var miydi niye boyle olmus olabilir siz bilirsiniz mutlaka.
Evet doktor da sosyopatiden bahsetti ama kendini öyle zannediyor deyip onemsemedi. Ve sanırım o hastalığın tedavisi yokmuş internetten baktım bende. Büyüdüğü yer iyi değildi zaten gecekondu da oturuyorduk dışarıda silah sesleri oluyordu serseriler doluydu babamız alkol kullanıyordu. Bu yüzden doktor travma yaşamış dedi

Allah yardımcınız olsun çok zor
başka doktor benimde tavsiyem

anneniz ve babanız nasıl insanlar araları nasıl mesela?
Annemiz babamız kendisiyle ilgileniyor bir hata yaptığı zaman güzellikle uyarıyoruz ama fazla iletişim kurmuyor. Birşey sorduğumuzda cevap vermiyor ya da kısa cevaplar veriyor ve komik birşey olduğunda bile yüzü sürekli donuk bir hâlde

Annemiz babamız kendisiyle ilgileniyor bir hata yaptığı zaman güzellikle uyarıyoruz ama fazla iletişim kurmuyor. Birşey sorduğumuzda cevap vermiyor ya da kısa cevaplar veriyor ve komik birşey olduğunda bile yüzü sürekli donuk bir hâlde
peşini bırakmayın
Allah yardım etsin

Back
X