Kiz kardeşim sevgilisiyle ayni eve taşiniyor...

Anladım sizi. Evet 28 yaşında kendi kararlarından mesul ancak ailesinide düşünmek zorunda. Ailenin itibarını zedeleyecek. He dicekler ki kimene. Öyle değil işte annelerimizin babalarımızın belli çevreleri var bi hukuku var bi saygınlıkları var. Bir evladın yıllarca bu çizgide yürüyen insanların hakkında ileri geri konuşulmasına sebep olacak şeyler yapmaya hakkı yoktır. Kardeşiniz sorumsuzmuş böyle bi saçma kararla kemdi srumluluğunuda alamayacağını göstermiş zaten. Sevgilisi zaten gelişmemiş ne korkusuymuş bi insan seviyorsa istiyorsa maddi bir sorumda yoksa evlenir. Zaten kardeşiniz ailesine bu sebeple yalan söylediğinden ilerde
evlendiklerinde illaki başına kakılır.
Burda ortadan düşünüp yorum yapılıypr ama sizin ve ailenizin düzeni hesaba katılarak yorum yapılmalı. Dini şeyleride gereksiz bulmadım bu konuda bilgi vermemiş olsaydınız bu kadar net yorum yapamazdım. Enazındam yaaşyış tarzınız ve çevrenizle ilgili bilgi sahibi olup yazmış oldum

Allah razi olsun!!!anlatmak istediğimi yazmişsin.Ayrintilara çok takilan kişi olmuş ama ben burda biz dini yaşiyoruz yada dindar ve onun için ters geliyor demiyorum.
sirf babam ve yeğenim öyledir ve keşke yaşli babamin onurunu kiracak hareketler yapmasaydi.
ve hatta keske yeğenimede söylemeseydi ,o bir hafiz,evet karişmiyor saygi duruyor fakat herşeyin yeri var.
Hanginizin kiz kardeşi sevgilisiyle ayni eve taşiniyor vechanginiz çok rahat en doğal şeymiş gibi davranmiyor.

Desen ne olacak ki? Annem babam dindar ondan karsilar diye.
Oylede olmali zaten
Bir anne baba sadece kendi ahiretini kurtarmakla mukellef degil cocuklarinin ahiretinide dusunmek gerekir.
Elbette mudahel edecek.
Ben, kocaman kiz kendinhayati kendo karari gibi dusunce tarzini benimsemiyorum. Herkesin dusuncesi kendisine ama bi dusunce bana ters.
Ne o anne baba 2 cift kelime diyemicekmi cocuklarina. Her ailenin bir cizgisi var ve aikeler istemezler cocuklarinin o cizgiden cikmasini.
Avrupalasacagiz diye iyice herseyin suyunu cikardik milletce.

Yani bunun akside var. Cok herşeyi normal goren herkez kimse kimsenin hayatina karismadigi aileler var onlarinda bazen kati kurallari var. Muhafazakar istemedikleri var. Bu da normal cunku onlarin cizgiside o.

28 yaş için hiç bi yorum yapılamaz konu tartışmaya kapalı gibi bişey öyle karar vermiş öyle yapıyor deyip geçmeli

Allah razi olsun!!!anlatmak istediğimi yazmişsin.Ayrintilara çok takilan kişi olmuş ama ben burda biz dini yaşiyoruz yada dindar ve onun için ters geliyor demiyorum.
sirf babam ve yeğenim öyledir ve keşke yaşli babamin onurunu kiracak hareketler yapmasaydi.
ve hatta keske yeğenimede söylemeseydi ,o bir hafiz,evet karişmiyor saygi duruyor fakat herşeyin yeri var.
Hanginizin kiz kardeşi sevgilisiyle ayni eve taşiniyor vechanginiz çok rahat en doğal şeymiş gibi davranmiyor.

Bu yaz başı ablam nişanlısıyla bir ay kadar birlikte yaşadı. Annemle babamın haberi yoktu. İyi ki de yaşamış adamın gerçek yüzünü o zaman gördü ve nişanı attı. Bunu yaşamasaydı şimdi evlenmiş olacaktı muhtemelen bir iki ay içinde de boşanacaktı. Ki bence doğal bir süreçti, gayet doğal davrandık hepimiz.

İşin içine dini içerikte girmiş tam olmuş.
Hanımlar yapmayın etmeyin defalarca dini içerik yasak dedik, hala yazıyorsunuz.
İnançlar ortaya atılınca kavga çıkıyor işte, herkes herkesin inancına saygı duymak zorunda, burada saygı duyulmuyorsa da, ki duyulmuyor o zaman dini içerikte yasak olarak kalmak mecburiyetinde.

Back
X