• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiz kardeşim sevgilisiyle ayni eve taşiniyor...

Yegeninizin pantolon giymeyen hafiz bir bayan olmasi ile kardesinizin kararinin ne alakasi var bize ne bu gereksiz detaydan amac provakasyon mu? Ayrica siz cumbur cemaat ev temizleyip ceyiz yapcaksiniz diye size gore mi davrancak koskoca kiz.
Karisiyorum kusura bakmayin ama...
Bence provokeden cok aile cizgini belirtmek.

Birda bir cok konu var. Aile yapisindan baslayarak anlatmaya basliyorlar daha iyi anlasilsin diye. Yani ailecizgisi belli olsun aileye ters oldugunu anlatmak icin...

Valla konu bunlar olunca herkezde bir tepki. Ama cikip biri biz icen oraya buraya giden biriyiz dedi mi kimse birsey demiyor.
Yalniz şu cumle nasil bir cumle "pantolon bile giymez, dine gore giyinir." ????
Karismak istemiyorum ama kapalilar pantalon dar etekn horguc kafa yaptiklari zaman elestirmiyor musunuz ?
Iste onlar dine uygun olamyan kiyafetler . Ortunmenin amacini asan kapalilik.
Pantalonda buna dahil.

O cumlenin neresine takildiniz anlamadim.
Hersey eleştirmek icin bahane sanirim.

Yukarda tarifim gibi kapali gorursunuz elestirirsiniz. Dine gore kapali dediginde elestirirsiniz.

Ne bekliyorsunuz ne duymak istiyorsunuz?
Evet pantalon bile giymemek gerek..

Niyetim tartismak degil ve gercektende istemiyorum.

Bence gayet normal ne var bunda? 28 yaşında kadın, başkasına mı soracak yaşayacağı hayatı? Başkasına göre mi yaşayacak? Keyfi nasıl istiyorsa öyle yapsın. Ben aileden biri olsaydım saygı duyduğumu her fırsatta belli eder ve onunla ilişkimi de bozmazdım. Nedir yani evine mi gitmeyelim? Alır bir ev hediyesi, götürürdüm. Ne yapmış bu kadın köprü altında para karşılığı evli adamları mı ayartmış?

eee evlenince de karısından sıkılıp ayrılan tonla adam var. onlara da aynı şeyi söylüyor musunuz?
erkek sıkılacaksa aynı evde yaşamaları gerekmez sadece.

herşeyi neden erkek odaklı görüyorsunuz acaba?
belki kız sıkılacak önce?
bu ne eril kafadır böyle..[/QUOTE tabiki evlenip değişen adamlarda var ama bu ayrı eve çıkmayı mı gerektiriyor.madem öyle evlilik diye bişey olmasın ne diye evleniyoruz sırf bi resmiyet kazansın hak talep edelim diye mi tek derdimiz bu mu yani.

Ben de eşimle 2 yıl aynı evde yaşayıp sonra evlendim.. Ne alaka anlayamadım ama bu detayları siz vermişsiniz diye ben de veriyorum; Ailem de dindardır.. babam hacı.. annem 5 vakit namaz kılar ama başı açıktır mesela.. bizde herkes nasıl istiyosa kendi kararıyla hareket eder.. Bence 28 yaşındaki bi kadına kimsenin müdahale hakkı yoktur.. Erkek arkadaşı da kızkardeşinizden başka kimseyi bahanesine inandırmak zorunda değil bence.. Demekki hazır değil kardeşiniz de buna inandığına göre bence problem olmamalı sizin için.. Belki de evliliğe hazır olmayan kardeşinizdir (ben öyleydim mesela) ama bunu sizin saçmasapan tepkilerinizden çekindiği için söyleyememiştir.. Belki kına gecesi istemiyodur, belki düğün dernek istemiyordur,dantelli çeyizler istemiyodur sevmiyodur, olamaz mı? Artık bırakın yaa insanları kendi fikirlerinize göre yaşamaya mecbur bırakmaya.. Herkes nasıl istiyosa öyle yaşar size ne? bize ne?

Merhaba,
içim çok dolu,sürekli düşünüyorum.
Bizim aile sevgili olaylarina çok sicak bakmazlar.Babam ise haca gitmiş bir insan.Kimseye baski uygulamaz, çok yumşak kalbli biri. Herkes doğru yolunu bulur diye güvenir ve kimseye müdahale etmez.Bizler de kapali değiliz.
Ama işte kiz kardeşimin yaptiği içime sinmiyor,sevgilisi olabilir fakat evlenmeden önce ayni eve taşinmak bana ,bize göre cok abez.

Kardeşim 28 yaşinda evlenmek istiyor, fakat daha beraber hazir değillermiş.
konu şu ,ev işini gizli yapiyor .ben, eşim ve bir yiğenimiz biliyor.
bana söylediğinde tepki verdim fakat,ben karar veriyorum dedi ve kesti atti.yiğenimim haberi olduğunu bende bilmiyordum ,çünkü bu yiğenim hafiz bayan.Yiğenim pantolon bile giyinmez,tam dine göre giyinir.
Bizim abileri ablasi annesi babasi başka aile fertlerinden kimseni haberi yok.Biri birşey sordumu yalan uyduruluyor.
Çok rahatsiz oldum bu durumdan ama fazla tepkili olmaktanda korkuyorum sonra kardeşimle arama mesafe girer.

Niye böyle davraniyorsun dedim,sevgilisi biraz utangac ve böyle aile tanişma durumdan dolayi sorunlar yüzünden bir nişani bozulmuş.Korkuyormuş tekrar yaşamaktan.Ona kalirsa sadece hizli bir nikah yapip olsun bitsin istiyor.
offf...offf...offf.bilmiyorum.

Keşke çümbür cemat bu heycani ailecek yaşaya bilseydik.Kizlar oturup beraber ceyiz düzseydik , evine toplu temizleye gitseydik.
Şimdi ise hersey gizli yalan dolan ,sevinemiyorum bile.
E şöyle sende ayni eve taşınmak yerine biraz daha vakit geçirin yavaş yavaş tanissin bi anda herkesle degil

insanların ne kadar özgür olduğuna ya da hangi yere göre özgür olduğuna siz mi karar veriyorsunuz hanımefendi ? koskaca kadın size ne aynı evde mi yaşamış ne yapmış. Konu sahibi siz kız kardeşinize sadece ailenizden gizlerseniz olacaklar konusunda uyarınızı yapın, gerisine karışmayın. Madem sevgilisinin de kafasında bazı düşünceleri var aynı evde yaşayıp birbirlerini tanımaları çok daha iyidir.[/ madem öyle evlenmeyelim karsıdakini tanımak istiyosa sevgili olupta tanıyabilir illaki aynı evde yasamak mı lazım.millet yıllarca evli kalıp tanıyamıyo o aynı evde yasayınca mı tanıyacak hadi diyelim yasadı ve kotu biri olduğunu gordu ee sonra

Hayat kardesinizin hayati evet dine göre yalnis ama bu kardesinizin secimi. Siz anca onunla konusup vazgecirtmeye calisirsiniz ama cok üstüne giderseniz size de resti cekebilir. Sizi bu yalana ortak etdigi kötü oldu onunla konusun annene babana söylesin. Ben bu yüklen yasiyamazdim gercekten kardesinkn basina birsey gelirse ve bu durum ortaya cikarsa vicdan azabi cekersin

Sizin durumunuzda ve ortaminizda sadece adamin korkulari yuzunden kiz kardesinizin bu kadar fedakarlik yapiyor olmasi pek saglikli gelmedi bana

Ya bırakın artık şu kadınların hayatına karışmayı.
Yaşı olmuş 28 hala sevgilisi ile aynı evde yaşamalı mı diye mi konuşuyorsunuz sizi hiç ilgilendirmiyor ailesi bile olsanız.Yaptığı hatalardan veya doğrulardan kendisi sorumlu başka biri değil.

Hayat kardesinizin hayati evet dine göre yalnis ama bu kardesinizin secimi. Siz anca onunla konusup vazgecirtmeye calisirsiniz ama cok üstüne giderseniz size de resti cekebilir. Sizi bu yalana ortak etdigi kötü oldu onunla konusun annene babana söylesin. Ben bu yüklen yasiyamazdim gercekten kardesinkn basina birsey gelirse ve bu durum ortaya cikarsa vicdan azabi cekersin
pardon çok merak ettim ne gibi bişey gelirse vicdan azabı çeker mesela?

Ya ne bilim mesela kardes yalan söylüyor ya ailesine mesela kiz bir kaza gecirse sevgilisi ona birsey yapsa. Onun gibi seyler yani olabilir.
Bence kimsenin vicdan azabı çekeceği bi konu yok ama tabi kızkardeş herşeyi yaşamakta özgür olsa da kimse onun yalanına ortak olmak zorunda değil.. Tek sıkıntı bu konuda yalanla alakalı bence.. ama o konuda da şöyle düşünüyorum büyük ihtimalle bu arkadaş ailesi dindarya hani (!) kendisini reddederler falan diye düşünerek gizlemiştir.. O durumda da bence herkesten birden gizleseydi çok daha iyi olurdu :) En azından burda bu kadar insanın ağzına sakız olmazdı ;)

Bence kimsenin vicdan azabı çekeceği bi konu yok ama tabi kızkardeş herşeyi yaşamakta özgür olsa da kimse onun yalanına ortak olmak zorunda değil.. Tek sıkıntı bu konuda yalanla alakalı bence.. ama o konuda da şöyle düşünüyorum büyük ihtimalle bu arkadaş ailesi dindarya hani (!) kendisini reddederler falan diye düşünerek gizlemiştir.. O durumda da bence herkesten birden gizleseydi çok daha iyi olurdu :) En azından burda bu kadar insanın ağzına sakız olmazdı :KK66:

Evet haklisiniz bende öyle düsünüyorum herkesin kendi tercihi kim kiminle yasiyor ya da evlenip evlenmiyor. Ablayi yalana ortak etdigi kötü olmus o yüzden dedim birsey olursa vicdan azabi ceker diye . Aslinda böyle birsey en bastan söylenilmeli yani kiz kardes kendisi bunu ailesine söylemeli cünkü elinde sonunda bu ortaya cikacak nekadar gizlenirki böyle birsey. Atdigi adimlarin arkasinda durnali insan

Ben de imam nikahiyla yasadim kocamla bi sure evlenmeden once. Aileden kimse bilmiyordu.
Ailemden gizli yaptigim icin utanirim hala da bilmezler. Ve ara ara yalan söylerim hala o zamanlama ilgili bi konu açıldığında.
Yalan dolan zor işler. Ya açık iş yapsin ya da bulasmasin bu islere.

Evet haklisiniz bende öyle düsünüyorum herkesin kendi tercihi kim kiminle yasiyor ya da evlenip evlenmiyor. Ablayi yalana ortak etdigi kötü olmus o yüzden dedim birsey olursa vicdan azabi ceker diye . Aslinda böyle birsey en bastan söylenilmeli yani kiz kardes kendisi bunu ailesine söylemeli cünkü elinde sonunda bu ortaya cikacak nekadar gizlenirki böyle birsey. Atdigi adimlarin arkasinda durnali insan
İşte abla bile bu kadar katı fikirliyse ben anneyi babayı hayal edemedim doğrusu :( o yüzden ailesini kaybetmemek uğruna böyle bi yalana başvurduğunu düşünüyorum ve biraz da üzüldüm o arkadaşa doğrusu.. Keşke kimseyi karıştırmasaydı bu işe

Pembekoala35 Pembekoala35 siz önce bi alıntılamayı başarın da biz de ne demek istediğinizi daha iyi anlayalım :KK66:
Yeni uyeyim bilmemem gayet normal bunun nesi komik anlamadım.ayrıca sizin gibi dusunmuyorum diye başka yerlerden acık aramayın.ben sizin hayatınızı eleştirmedim herkes istediği gibi yasar konu sahibine gorusumu bildirdim.

Back
X